Idag hade vi en introduktionsföreläsning för vår fakultet, vilken varade i 30 minuter och mest handlade om att inspirera oss nya studenter. Utöver det fixade vi med student-ID, Erasmus-grejer, GP osv. samt utforskade campusområdet ännu mer bl.a. genom att äta på studentunionens restaurang/bar. Den var faktiskt bra och billig! Lär bli fler luncher där.

I eftermiddag har vi inhandlat köksgrejer till korren då det inte fanns en enda grej i köket när vi kom hit- så nu ni, nu har vi £1 tallrikar, kastruller och glas! Mer fancy kan det inte bli.

Bilderna ovan är ifrån campus och mitt rum som jag gjort lite mer hemtrevligt med massa fina bilder.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

The Great North Run

Sunday Market och the Monument

Likes

Comments

Inspirerad av Inez har jag beslutat att starta en blogg för att dela med mig av mitt utbyte i Newcastle.

Vi ankom till Newcastle i fredags kväll. Efter att ha mötts av universitetets "Meet and greet"-service hittade vi fram till vårt boende. Vi hann endast slänga in väskorna på rummet och ta en Subway i farten innan vi mötte upp vår fadder aka "Study buddy". Kvällen spenderades sedan med några locals och två svenskar. Vi fick känna på nattlivet lite smått då vi gick till en bar/klubb med temperatur 100 grader celcius, dvs. det var trångt och svettigt, men stämningen var bra. Det intressanta som vi konstaterade var att alla barer/klubbar verkar spela flera års gamla RnB-låtar som om de vore nya. 

Igår tog vi oss runt i stan. Vi lyckades fixa simkort till mobilerna och inhandla nödvändiga grejer till våra 14 kvm till rum. Det som är skönt med Newcastle är att det är gångavstånd till i princip allting, dvs. staden är relativt liten men utbudet av butiker, mataffärer osv. är riktigt stort och bra. Vi besökte även universitetet och campusområdet vilket utvändigt såg väldigt fint ut! På kvällen hängde vi först i korren med vår tyska flatmate, sedan gick vi in mot stan där vi besökte en pub och två klubbar. Det var trevligt!

Likes

Comments