Den nya coachen på Viktväktarna har mycket att göra när hon öppnar dörren för oss!
Jag kör dit så jag är där 15 min innan temat startar. Man går och tror för sig själv att då har de flesta vägt sig och fått positiv feedback att vilja fortsätta sin resa. Men ack så fel jag har!
När jag väl kommer dit så är det minst 10 personer före mig, vilket betyder att coachen oftast får avbryta vägningen tillfälligt och starta temat. När mötet väl är över så kan resterande väga sig.

Igår var där en som på ca 1 vecka lyckats gå ner 3 kilo! Helt jävla sjukt! 😄
Själv hade jag inte räknat med att ha gått ner mer än 0.3 kilo kanske...det BÄSTA var att det hade jag! ;)
Sammanlagt sedan jag började för 1 och halv månad så har jag gått ner 3.3 kilo 😁
Så jag fick min allra första stjärna igår! Snacka om att jag är nöjd ❤
Det jag måste försöka bli bättre på är vardagsmotionen 😊 Och försöka slänga in lite träning på några minuter i veckan.
Vi får väl se hur det går ^^

"Den bästa träningen är den som blir av"

Ha en bra dag alla! 😘

Likes

Comments

Som vanligt är det mycket på tapeten...

Haha, i min vildaste fantasi så trodde jag faktiskt att det skulle lugna ner sig när vi flyttade hit. Men ack så fel jag hade 😅

Ett stort pussel som gäller att det blir rätt - hur jag ska jobba, hur mannen jobbar, när mormor kan passa lillen i någon timme och mitt i allt detta så ska planeringen med giftermål göras OCH lillens 1 års dag!
Så ja...det är mycket nu 😪

Måste ändå påpeka hur imponerad jag är över att kunna lägga upp mitt arbetsschema. Inte det lättaste nu denna första månad då mormor får hjälpa till att vara barnvakt ❤ Att ha koll på vilken vecka vi är i, vilken vecka mannen är på sitt schema och om mormor är ledig.

Så...nu vidare till något annat - Viktväktarna! Förra torsdagen hade jag gått ner 0.5 kilo 😁 Idag får vi hålla tummarna att jag fortsatt gå ner! Men det är jag inte så nervös över ^^
Förra helgen jobbade jag, så då valde jag mättande dag så jag var säker på att jag inte behövde gå hungrig. Det var inga problem kan jag säga ;)
Så från och med 1 mars börjar jag jobba igen 😊 Det ska bli skönt ☺

Och till sist men absolut inte minst - så håller R på att få sin första tand!!! 👐👐
Så glada vi är 😄😍

Ha en fortsatt trevlig dag så ska jag jobba vidare med planerandet 😥😘

Likes

Comments

Kommer hela tiden på mig själv med att glömma blogga så jag måste verkligen bli bättre på det!

Förra torsdagen blev jag jätteglad på vv-träffen! Under 1 månads tid har jag gått ner nästan 2 kilo! Känns helt jävla underbart och jag blev SÅÅ glad att jag kramade om min coach 😅 Dock inget jag skäms för ;)

Det tradiga med denna veckan har varit att mitt sötsug gått mig på nerverna. Framför allt är kvällarna värst. Igår var det ju alla ❤-dag och då kände jag att jag fick unna mig något lite onyttigt. Jag gjorde någon slags chokladtryffel - ett recept från viktväktarna. Enda som skilde sig åt var att jag inte gjorde några bollar utan hällde upp det på folie och ställde in det i frysen. Det var verkligen MYCKET gott ;)

Det värsta i denna kråksång är att jag får sådan ångest och har en rädsla att jag gått upp i vikt igen. Det får jag dock erfara imorgon. Det jag har i bakhuvudet är att skulle jag gått upp lite grann så har jag lärt mig av mina misstag och tar nya tag dagen efter...

Ovanpå att komma ihåg att blogga så händer där mycket med lilla pågen nu. Han har humörsvängningar, lärt sig att "krypa", tänder på G och mitt i allt detta en jävla förkylning. En fruktansvärd dålig kombo!!
Jag hoppas denna förkylningen avtar snart så han kanske blir sitt lugna jag igen 😊

Idag har jag och sambon varit och handlat lite. Han behövde grejor till sin samulator och jag behövde en ny kalender ^^
Lillens mormor och morfar var snäll och passade honom ❤

Nej, nu ska jag fortsätta med lite annat. Ha en fortsatt trevlig kväll och håll tummarna för mig imorgon!!! 😘

Likes

Comments

Förra torsdagen på vv träffen trodde jag att jag kanske gått upp lite grann, pga en viss vecka ;)
Tur var när jag ställde mig på vågen så visade den varken upp eller ner, jag stod på samma som förra veckan 😊Vilket var en glädjande nyhet att jag inte gått upp något ^^
Dock hände en grej i helgen som jag hoppas att det inte påverkat alldeles för mycket på vågen - vi var nämligen på 3 års kalas hos lillens kusin 😁 Där åt man både smörgåstårta och vanlig tårta, mycket gott!
Sen gjorde jag en annan sak när vi kom hem. Jag unnade mig godis och det mer än vanligt. Jag registrerade alltså inga sp från vare sig kalaset eller det jag åt hemma. Jag tyckte inte det var lönt eftersom jag redan visste att alla mina sp skulle gå åt skogen.
Men ibland tycker jag man får unna sig, och detta har hänt 1 gång på en månad 😊
Så nu håller vi tummarna att jag gått ner lite till på torsdag! ☝😆

En annan rolig grej som hänt denna veckan är att vår lilla påg börjat krypa! Nu helt plötsligt kan han ha krupit tvärs över rummet när man lagt honom i sitt gym 😅 Så nu gäller det verkligen att man har koll!
Det blir att dra till Ikea och köpa barngrindar då vi har en liten trappavsats i huset.

Bjuder här på en bild där han upptäckt dvdhyllan 😅

Likes

Comments

Bokstavligen talat känner jag att jag hinner inte mer än att göra ett nytt blogginlägg förens det redan gått en vecka! 😱
För någon månad sedan skrev jag i ett inlägg att jag skulle försöka bli bättre på att blogga oftare, men tror att för min del räcker det med 1 gång i veckan. Kan så klart hända att det kommer två inlägg men känner att så länge jag håller mig till 1 gång i veckan så är jag nöjd och jag hoppas ni läsare tycker det är okej!

Men vidare till det som inlägget ska innehålla idag 😀

I torsdags var jag på viktväktarmöte igen, det känns lika trevligt varenda gång man går dit. Fast denna gång var jag lite nervös för att ha gått upp i vikt då det känts som att jag "fuskat" fast jag inte har det. Tror det beror mycket på produkterna jag köpt från viktväktarna som får det att kännas så.
Men i alla fall! Den bästa nyheten var såklart när jag ställde mig på vågen. På 14 dagar har jag lyckats gå ner 1 kilo!!
Helt j*vla underbart rent ut sagt!!! 😁😁😍
Detta gjorde självklart att motivationen till att fortsätta bara ökade så nu ser jag verkligen fram emot nästa möte ❤

En annan rolig grej att berätta är att för några dagar sedan fick pojken hem sitt bollhav 😍 Han gillar det och tycker det är roligt! Eftersom jag trodde 1 paket skulle räcka så fick vi köpa ytterligare tre paket med lekbollar då första paketet inte ens täckte bottnen 😂😅 Så nu har lillskiten 400 bollar att "simma" runt i och även en liten korg att kunna pricka bollarna i 😎 (när han blir lite äldre 😂)

Bjuder er på en bild med blivande mannen och vår härliga pojk ❤

Nu kallar bingen då mina ögon snart går i kors.

Ha en trevlig vecka så hörs vi! 😘

Likes

Comments

Tycker jag blivit slarvig med att blogga men har också kommit underfund med det att när jag väl ska göra något som t.ex det här med Viktväktarna så glömmer jag bort att blogga för man är så inne i det.

Tänkte med detta inlägg berätta hur det gått hitintills.

Var på mitt andra möte i torsdags och kan erkänna, trots jag följer sp  (smartpoints), att jag varit lite nervös över om jag hade gått ner något eller inte.
Det visade sig faktiskt att jag på 1 vecka gått ner 0.3 hekto. Det är inte mycket men det är definitivt på väg mot rätt håll och dessutom en hållbar livsstil 😊

Jag hade ju heller ingen barnvakt då sambon jobbade och mina föräldrar har sin dans så det blev att lillen fick följa med på mötet. Kan ju säga att det var inga som helst problem! Han charmar som vanligt alla i rummet 😂😘

Jag valde "mättande dag" från början vilket innebär att jag får äta så mycket jag orkar men enbart livsmedel från en speciell lista - den innehåller rätt så mycket 😊 Men efter första mötet så tyckte coachen att jag skulle börja med att räkna sp. Kan erkänna att jag var väldigt skeptisk mot det då jag inte alls är så förtjust att hålla på med att räkna...men men, jag gav det en chans redan dagen efter och helt ärligt så funkar det väldigt bra!
Sp budgeten är individuellt anpassad efter mig och första tanken efter man fick se hur många poäng man har att förhålla sig till gjorde mig lite stressad. Men kollar man sedan upp vad de olika livsmedlen har för poäng så insåg man att det var rätt lugnt 😊 Dessutom har man, som en liten guldkant på vardagen, en veckobonus som man kan ta ifrån när man känner för det ^^

Det bästa av allt är när dagen börjar lida mot sitt slut och man har kanske 3 sp över från dagen - då kan man passa på att unna sig något! 😁

Något som är riktigt bra med det är att man inte slänger i sig en massa onyttigt som man annars kan göra. Utan man får lära sig NJUTA av det man stoppar i munnen 😀

Jag vill även tillägga hur stolt lillen gör sin mamma som alltid är så snäll och lugn när man åker iväg någonstans. Tur att leksaker finns, haha...😅😉

Ha en fortsatt trevlig helg alla! ❤

Likes

Comments

I måndags bestämde jag mig för att gå med i Viktväktarna. Alla har sina ups & downs och jag är trött på att ena dagen går det jättebra och nästa dag så faller jag för frestelser.
Denna gång tänker jag ge det en ärlig och riktig chans!
Var på första träffen idag och det var mycket trevligt och givande. I sanningens namn har jag varit medlem där innan men var tyvärr för omotiverad eller vad man ska kalla det.
Jag har kommit till den insikten med mig själv att jag har ett fruktansvärt patetiskt tänk till godis.
Att det skulle ta så många år?!
Men sen o andra sidan, det kanske krävde att man blev mamma för att man skulle ändra sin inställning.
Men det är aldrig för sent för förändringar!
Jag har inte ätit godis eller något annat onyttigt sedan i lördags. Det enda jag faktiskt unnat mig lite grann har varit 90% mörk choklad. Besk smak men det dämpar sötsuget ^^
På köpet har jag än så länge bara fått lite huvudvärk. Dock vägrar den släppa så får se när den ger med sig helt!

Usch nej, nu ska jag slänga mig i sängen.

God natt och sov gott alla! ❤

Likes

Comments

Denna veckan har bestått av en hel del träffar med de andra mammorna från vår föräldragrupp .

Jag och lillen har bl.a. varit på Leos lekland och umgåtts med de andra mammorna, sen har vi varit på kaffebesök hos två andra 😊
Mycket trevligt! 😁

Detta blir inget långt inlägg men vill gärna visa hur julklapparna blev som jag gjorde till R's kusiner. Blev nöjd med dem även om erfarenheten inte är så stor just nu.
Dem var uppskattade i alla fall ^^

På den översta står det Pontus och på den nedersta Hemi ❤
Jag kallar dem för tygtavlor - dock absolut inget man måste ha på väggen.

Men men, nu tänkte jag nanna kudde.

God natt och sov gott med er så hörs vi nästa gång 😘

Likes

Comments

Först och främst vill jag tacka alla er läsare som faktiskt motiverat mig till att fortsätta blogga!
Inte bara att vissa sagt att de tycker är roligt att läsa den utan kan även se på siffrorna hur många som läst varje inlägg.

Min anledning till att jag började blogga var främst för att jag ville delge andra föräldrar viktig information om vår vistelse på förlossningen och bb. Och sen självklart en massa annat matnyttigt gällande uppfostran - med och motgångar.
Både jag och min sambo har lärt oss så mycket detta året - framförallt hur det är att vara småbarnsföräldrar.

Det har hänt mycket detta året - bl.a. att vi fick en underbart härlig son, flyttat till vårt egna hus och sen en annan sak som jag verkligen uppskattar är de andra mammorna jag fått lära känna här i Klippan. Vi har själva skapat en grupp där vi kan prata om allt möjligt med varandra och det är så skönt att kunna vända sig till er när man känner sig osäker över något. Inte bara det - det är roligt när vi väl bestämmer träff någonstans som t.ex. familjens hus eller Leos lekland ^^

Lika spännande som detta året varit slår jag vad om att nästa år kommer bli!
Det ska börjas jobba (lite tidigare än väntat), vår pojk blir stor (1 år), vi ska gifta oss och mycket mycket mer! 😁

Det som jag tycker känns lite jobbigt är att imorgon är det ett nytt år och detta nya år innebär som jag skrev tidigare att vår pojk fyller 1 år! Man har ju haft vetskapen om att han inte blir 1 år detta året men att då veta att nästa år är det år han blir större...alltså, ursäkta denna röriga text! 😅

Sen vill jag också tacka min underbara familj (mamma & pappa) för att ni ställer upp så sjukt mycket för mig! Jag är så innerligt tacksam och jag älskar er jättemycket!! ❤

Jag ser fram emot det nya året och kommer fortsätta blogga och skina upp när jag ser hur många som läst 😘

God Nytt År på er alla älskade läsare så hörs vi nästa år! Sköt om er ❤🎉

Likes

Comments

Jag har varit väldigt dålig på att blogga men det är inte så konstigt när det är mycket som skulle fixas till jul.
Nu är julen över så tänkte berätta hur denna högtid varit för oss 😊

För första gången som familj har vi haft julfirandet i vårt hus. Enbart min sida var bjudna hit, annars hade det nog blivit alldeles för mycket folk. Så fyra pers var lagom 😅
Mamma visade mig hur man lagade köttet och sockerpotatisen (vi är ju en dansk släkt 😉) Så nu vet jag på ett ungefär hur jag ska göra ^^

Nu kommer det mest intressanta och bästa med denna jul:
Min sambo har varit väldigt hemlighetsfull och hela tiden gett mig hintar och försökt avleda mig för att inte detta skulle skita sig. Han har fått kämpa för att överraskningen skulle bli bra - jag själv vill inte påstå att jag varit en ängel under denna tid, dock har jag inte varit hemsk ( - enligt mig själv? 🤔).

Så efter maten började vi dela ut julklapparna. Jag fick bl.a. en stor och en mellan. Den stora fick jag öppna först och jag blev helt överlycklig!! Jag hade fått en symaskin som jag kan frihandskvilta med 😁😀😄 Så blir att gå en liten kurs hos svärmor sen 😘
Sen kommer vi till det sista paketet och där fick jag inte sitta på golvet längre. Jag ställde mig upp och tog emot det, skakade och kände men stod bokstavligen som ett levande frågetecken?
Jag öppnar det och det var lådan som tillhörde sambons router.

Sambon - Det var väl en trevlig julklapp?
Jag - Nej, vad ska jag med den till?

Han tar lådan och lägger bort den...och jag står rätt upp och ner och fattar inte?!

Helt plötsligt tittar han på mig och säger:

"Men denna är kanske bättre?"
Går ner på knä och frågar:
- Vill du gifta dig med mig?

Jag blev SÅÅ GLAD!!!! 😁😁😁❤

Självklart svarade jag "JA!" och ringen passade perfekt 😍

Så denna julen har minst sagt varit händelserik 😉

Lillen har också fått en massa roliga julklappar så nu har han att sysselsätta sig med 😅

Här får ni bilder från vår mysiga jul ❤

Likes

Comments