Jag Àr förkyld. Inte lite heller utan ganska rejÀlt men inte sÄ farligt. Jag kunde trots allt gÄ ner till scouterna och agera ledare. GÄrdagens scoutgÄng handlade om vad man ska göra om det brinner och hur brandsÀkerheten ser ut i kyrkan. Men innan allt stÄhej började hade vi ett litet vÀlkomnande och dagens frÄga, som jag sjÀlv sÄ fiffigt kommit pÄ. FrÄgan löd; vad gör er glada? GlÀdje skapar vÀrme inombords, eld Àr varmt. Klyftigt, eller hur?

Men glÀdje, vad Àr det för mig? PÄ frÄgan som stÀlldes svarade jag att jag blev glad nÀr jag fick komma ner till stallet och hÀnga med hÀstarna. Men det finns sÄ mycket mer som gör mig glad. Musik gör mig glad, om inte det sÄ Àr nya album frÄn favoritbandet en riktig hit (get it). Men glÀdje Àr mer Àn det. Jag blir glad av att vara rÀdd. RÀdd pÄ bra sÀtt, typ nÀr-man-ska-Äka-den-nya-Äkattraktionen-pÄ-Liseberg-rÀdd. NÀr man kommer ut efter att ha Äkt den och hjÀrtat bultar i över hundra och man bara stÄr dÀr och skrattar. Glad över att man fortfarande lever, eller glad för att man faktiskt valde att Äka. Min glÀdje blir nog över att jag faktiskt Äkte, och hur mycket jag Ängrat mig om jag inte Äkt. SÄdana saker kan vara svÄra. Veta att man kommer Ängra att inte göra nÄgot om man inte gör det.

Ibland stöter man pÄ val dÀr man mÄste vÀlja pÄ tvÄ saker man vill göra. TvÄ saker man kommer Ängra om man inte gör. Inte finns det nÄgra tips och rÄd pÄ hur man ska göra dÄ Àven om jag sÄ skulle önska det. Skulle inte det göra valet mycket enklare? För skulle det bli lÀttare.

​Den hĂ€r lĂ„ten gör mina val en aning lĂ€ttare.

​Kram frĂ„n en Maja med beslutsĂ„ngest

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ibland tĂ€nker jag att det Ă€r mer till ett liv Ă€n ett öga kan se. Jag Ă€r förmodligen inte ensam om det. Men oftast gĂ€ller det mig sjĂ€lv. Ibland undrar jag om det finns mer om mig Ă€n vad jag vet sedan innan. Finns det nĂ„got mer? Är jag Ă€mnad för nĂ„got större? Jag vill tro det iallafall, men det Ă€r svĂ„rt. SvĂ„rt att vĂ€nta pĂ„ det dĂ€r större om det nu finns nĂ„got större. Ofta mĂ„r jag dĂ„ligt av det och kĂ€nner mig vĂ€rdelös och det vet jag att jag inte Ă€r ensam om. DĂ„ försöker jag intala mig sjĂ€lv om att det finns planer för mig. Att det finns en stig framför mina fötter. Även om dimman ligger tjock och tĂ€t sĂ„ finns det Ă€n vĂ€g ut. I den grymma labyrinten av "jobbigt" finns det ett ljus. Eller nĂ„got att leta sig mot. Det finns en utvĂ€g.

NÀr allting kÀnns som tuffast, vet dÄ att dina svÄrigheter kanske löser sig frÄn insidan. Du börjar i mitten av labyrinten för att sedan jobba dig utÄt. Inte finns det nÄgot omöjligt att göra, vissa saker Àr bara svÄrare. Och glöm aldrig av att du sÀtter reglerna för ditt eget liv, det finns nÄgot stort i din framtid.

​Du Ă€r helt fantastiskt grym, glöm aldrig det.

​Kram Maja som hoppas att du hittar ut ur din labyrint

Likes

Comments

Jag ligger i samma stund som jag skriver detta med min fyra mÄnder gamla hund pÄ soffan. Hon har dÀckat efter alla dagens hÀndelser men jag kan inte slappna av. Det Àr höstlov och pÄ onsdag Äker jag ivÀg pÄ den andra delen av min ledarutbildning.

Det var ett stort steg för mig att överhuvudtaget gĂ„ utbildnigen frĂ„n första början. Lilla jag som alltid varit ganska dĂ„lig pĂ„ att skaffa vĂ€nner skulle under sommaren detta Ă„ret bli ihopparad med fem andra ungdomar och tillsammans skulle vi ut och hajka. Vi hade aldrig trĂ€fats innan och kĂ€nde inte varandra och helt plötsligt stĂ„r vi dĂ€r och sammarbetar som om vi kĂ€nt varandra hela livet. Är det inte konstigt att vissa mĂ€nniskor funkar sĂ„ bra? Eller?

Vi var alla dÀr av samma anledning. Vi ville bli bra ledare. Och i den tanken dras jag tillbaka i nuet. Till Cola som nu somnat och snarkar med huvudet pÄ min arm. Jag tÀnker pÄ om jag Àr en bra ledare och om jag verkligen ser och ger allt i och för min grupp och omgivning. Det Àr ju trots allt ledarskapet jag dedikerat mitt liv till. Jag Àr en ledare i hemmet för min hund, i stallet för hÀstarna, pÄ scouterna för min patrull och i gymnasiet dÀr linjen heter ledarskap. Bland undrar jag om jag inte har för mÄnga bollar i luften.
//Maja

Likes

Comments

Vilken mĂ„ndag assĂ„! Började denna mĂ„ndag med frulle i församlingshemmet tillsammans med ett gĂ€ng riktigt goa ungdomar. JĂ€ttemysigt med frulle och Jesus i ett. Undrar vem som kom pĂ„ det? En riktig toppen idĂ© var det iallafall. NĂ„got som kanske dĂ€remot inte var lika smart var den tvĂ„ timmar lĂ„nga kemi-lektionen vi har pĂ„ morgonen. Bra tĂ€nkt dĂ€rđŸ‘đŸ»

Ja tillvaron kommer ju lysas upp lite nÀr man avslutar dagen i stallet med en extra lÄng ridtur. Vad kan vara bÀttre Àn det. Möjligtvis Colas reaktioner till ett gammalt par med rullatorer. SÀg hon tycker de Àr skumma. Kutar sÄ fort de passerat.

Hoppas ni fÄr en asgrym vecka med lite lÀxor och mycket kul! Kram Maja

Likes

Comments