De flesta runt omkring mig snackar om avlastning. Ja, jag har barnen 24/7 hemma, men den är ett val som VI, alltså JAG och Erik tagit. Jag funderade en kort stund och det var mer problem med förskolan än vad det var skönt för mig att bli "avlastad". Det var ständiga bråk om vilka kläder barnen skulle ha på sig, vilka skor och vilken väg vi skulle gå. Vårdcentralen tyckte jag kunde få "avlastning" så jag kan gå till sjukgymnast. Det är inte avlastning jag behöver, det är barnvakt ibland. Igår frågade även skolan om jag kunde få avlastning till utv. samtalet. JAG BEHÖVER INGEN AVLASTNING. Vet inte om de menar avlastning eller barnvakt? Heter de samma här som i gbg?

overnout. Mami

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag är en väääldigt stresstålig person, tycker om att arbeta under stress. Men när jag är hemma då vill jag känner lugn å harmoni men med tanke på att vi har en granne under skm klagar något ofantligt så känner jag bara stressstressstress å mina barn får inte vara barn.

Vet inte om det är därför jag har så ont i magen och mår illa ständigt (håller på att utredas på vårdcentralen) för jag känner mig så stressad. Jag älskar att bo här i våran lägenhet, men jag stressar ihjäl mig. Jag vill att barnen skall sitta på golvet å leka med bilar eller vad det nu kan vara, men jag känner sån stress. Vi har alltid bott över någon å ingen har någonsin klagat, tills nu. Vi ör knäpptysta mellan 20-07 då är det endast jag å Erik som är vakna.

aja...får väl försöka strunts i mannen under oss som även har barn.

overnout. mami

Likes

Comments

7 månader har gått sedan lilla Leah kom till världen. Jag kan gå å tänka "förra året vid den här tiden hade jag gått halva tiden". Tiden utanför går så otroligt mycket fortare än när bebisen är på insidan. Hon är nu närmare 1 år än födseln. Snart dagistider för henne också.

Idag ska vi iväg till sjukhuset och ta glutenprov på Kevin. Hoppas vi får svar snabbt och på något sätt hoppas jag nästan att det är det så att vi vet varför han har ont i magen.

overnout. Mami

Likes

Comments

Ja, nu var det ju ett tag sedan...Känns lite som jag pustat ut efter all sjukdom här hemma. Vi har sagt upp förskolan för Olivia och Kevin och har sedan dess faktiskt inte varit sjuka. Så otroligt skönt, vi trivdes ju inte med förskolan, inte Olivia heller och istället för att bråka varje morgon om att gå till förskolan så myser vi. Vi har istället börjat gå till öppna förskolan. Känns riktigt kul faktiskt. Olivia och Kevin äääälskar det.

I fredags fick Leah sitt andra vaccin något försenat pga all sjukdom. De gick jättebra och hon skrek inte alls länge. Sedan åkte vi tåg ner till mina föräldraroch bror, å så kom min syster med barn dit så de blev en stor tacooomidda 😍.
På kvällen när Leah sovit en stund så gick jag in för å lägga mig. Men då börjar hon gny, å hon hade fått feber tidigare under kvällen och alvedon på de 2 tim tidigare. Kände att hon var varm så jag klädde av henne och då började hon bli stel i armar och ben å låta på ett sätt som jag aldrig hört. Virade en varm handduk runt henne som sakta men säkert kyler ner henne. Men 39,4 med Alvedon i kroppen. På något sätt har jag väl egentligen väntat på det här eftersom de andra barnen haft feberkramper allihopa men man kan aldrig bli van. Hur många ggr jag än ser det så kan jag aldrig vara lugn. Jag tappar kontrollen totalt och får panik. Ringde 1177 som var överbelastat och inte ens gick att ringa. Så ringde 112 i ren panik. Krampen la ju sig efter ett tag å ambulansen kom å tittade till henne men vi slapp åka in mitt i natten, riktigt skönt. Men då vet vi, hon är också av den typen - feberkrampstypen.

Overnout. Mami

Likes

Comments

Veckorna går verkligen undan...Imorgon är det jobb för min del vilket ska bli helt underbart! Få komma ut lite 😄

Leah äääälskar majskrokar! Måste verkligen ta tag i hennes smakportioner men det är typ nu den senaste tiden som hon orkat sitta i sin matstol så får väl köra igång 😄

Overnout. Mami

Likes

Comments

Jag trodde verkligen det var över. Allt de här sjuka. Men nu när jag räknar ihop vad Leah har ätit så är det 450ml istället för 1200 ml. Hon kissade i alla fall nu på kvällen en liten en så då är väntar vi på morgonblöjan. Hennes andning är skit trots inhalationer. Jag tror hon har rs-virus och INTE förkylningastma. Det är så slemmigt så det finns inte och Kevin åkte på en släng men inte lika illa å ingen annan har känt sig dålig. Jag bad om rs prov när vi blev inlagda men det var inte nödvändigt. Nej det är inte nödvändugt för det går inte å göra annat än å lindra. Men då kan man ju sudda ut bilden av förkylningsastma och tänka att de e rs som ger henne astman. Hon fick heller inte sina inhalationer på sjukhuset så man kan ju säga att man bröt behandlingen av det. Nu ligger jag här och lyssnar på hennes andning och får lite småpanik över att kunna somna själv. Är rädd att jag ska missa om hon sätter slem i halsen.

Hade varit intressant att ta en saturation på henne för jag tror INTE hon har de särskilt bra på den poängen. Tolka mig inte fel nu, men jag orkar inte söka mer vård. Samtidugt är jag rädd att jag ska komma in när hon är för kass och det blir för jobbigt för henne. Jag har 4 barn och aldrig varit med om en sån här förkylning på en sån liten. Jag åker heller inte in för minsta lilla.

Overnout. mami

Likes

Comments

Vi var ju i januari och tog massor med syskonbilder. Vi var inne på en leksaksaffär där Snapshot fotograferade barnen. De finns både på fb och insta. Tjejen är jätteduktig på att fånga barnens uppmärksamhet och fotografen grym! Vi är så nöjda med alla bilder och nu skall de bara framkallas. Man betalar 349kr för 3 bilder och därefter 30kr bilden, när vi valde en snabbfotografering på 10 min. Så nu fotobombar jag igen :)

Likes

Comments

Det har varit bloggtorka här ett tag men vi har haft fullt upp med sjuka barn och en olycka.

Leah har varit kass i över en månad nu, tack å lov ser jag ljuset i tunneln. Det går alltså framåt. Men den senaste veckan har det varit jobbigt med andningen så vi har vid två tillfällen fått uppsöka akuten för att få inhalera ventoline och adrenalin. Vi har fått höja dosen på hennes inhalationer här hemma och det börjar vända.
   I måndags så sov Leah nere i vagnen så jag tänkte att jag passar på att duscha för Olivia och Kevin såg på tv. När jag kommer ur hör jag ett vrål från nedervåningen. Olivia har råkat välta vagnen och sitter med Leah i knät. Jag vet alltså inte hur hon har landat. Men hon skrek vad ag vet direkt men kan ha varit avsvimmad också. Hon verkade okej till en början och vi åker iväg till mamma och pappa väl där börjar jag se att hon inte är sig lik, trött och hängig otroligt grinig och det är en grinighet jag inte känner igen. Så jag åker upp till Näl tillsammans med en vän. Där kommer en kirurg och lägger in henne för observation. Väl uppe på avdelning sätter Leah alvedonen i halseb och börjar hosta och kräkas mängder. Hon blir alldeles blek om händer och i ansikte 😢. Jag får be ssk hämta poxen och hon poxar okej men var nere på 90% en sväng. Dagen efter blir vi utskrivna och det känns som det börjar vända.

Kevin har under denna tid också varit kass och fått en öroninflammation men den läkte ut sig själv så slapp ge antibiotika.

Men nu ska det bli ordning på torpet. Vi har trots att Leah varit kass, gjort lite utflykter i helgen. Hon har inte ont av att få luft och ligga nedbäddad i vagnen tänker jag 😊 .
Så här kommer bilder ☺

overnout. mami

Likes

Comments

När barn som går heltid/deltid på förskolan får ett syskon så straffas de med att gå ner till 15 timmar. Kommunen straffar barnen för att föräldrarna vill skaffa ett syskon. Jag kallar det straff för att man ser inte till varje enskild individs situation när man lägger ribban på 15 timmar.

Kevin klarar sig gott och väl på sina 15 timmar och förstår inte så mycket bättre. Men Olivia som blir 6 i år tycker det är orättvist. Nu är Olivia väldigt glad i sin lillasyster, MEN det kan slå fel. "Leah gjorde så jag inte får gå på förskolan och vara med mina kompisar". Ja, för så kan en snart 6 åring tänka. Hon är ledsen när jag hämtar henne för att hon vet att leken och gemenskapen fortsätter utan henne.

I Kungälv hade vi en jättebra förskolechef som sa till mig "Behöver NI fler timmar säger ni bara till för det finns en lag som säger att man skall se till varje barn och familjs situation". Samma lag verkar inte gälla i Uddevalla kommun, vilket är tråkigt.

Jag är bara upprörd över att man straffar barn så här. Förskolepersonal överlag är jävligt gnälliga och det finns undantag MEN dem är sällsynta. De vill vara på jobbet men HA SÅ FÅ BARN SOM MÖJLIGT. En mycket klok barnskötare sa en gång "Vi har öppet mellan 06-18, jag skiter i hur många barn vi har under de tiderna bara de inte kommer innan eller efter". Tänk om ALLA förskolor kunde tänka så.

Att straffa barn för att de får syskon är fel.

Overnout. Mami

Likes

Comments

Jag har knappt varit vaken i 30 minuter och har redan fått ta hand om massa sjuklingar. Leah vaknade tät i bröstet och slemmig och hon hade även bajsat i sömnen så jag vaknade med hennes lilla rumpa i mitt ansikte. Kevin har falsk krupp och flämtar. Får se vart detta tar vägen.

GODMORGON MÅNDAG!

Overnout. Mami

Likes

Comments