Header


Det er verdens nydeligste årstid, farger i rødt, grønt og gult tar over gatene, og jeg har glemt kamera hjemme på vestlandet! Er det muulig. Jeg har etter mye om og men bestemt meg for å gjøre noen forsøk med mobilkameraet, selv om kunstneren i meg gråter av bare tanken. Det er jo strengt tatt ikke utstyret det kommer ann på, men det er jo ikke akkurat til å skyve under en stein at det likevel er en viss forskjell på kvaliteten mellom ett speilreflekskamera og en gammal iPhone.

Vi var på omvisning idag, da. Eller det vil si - jeg var. Fikk sett skolen og området rundt her hvor typen holder til, og så har vi grodd fast på Espresso House. Igjen. Haha. Hadde det ikke vært for at jeg var laktose- og kaffe-intolerant hadde jeg endt opp med å leie meg en liten 10kvm hybel der inne. "Hei, sorry, du kan ikke sitte på denne delen av sofaen for den inngår i kontrakten min".


Noen som er veldig fornøyd med ny jakke. . og selvsagt å få være foto-objekt! Hehe.


Høst ♥

Likes

Comments


Dette er langt ifra noe sponset innlegg for de fine weekend-baggene fra River Island, ei heller skal jeg linke til salget hos Nelly. Dette er rett og slett en ren, skjær, litt klein og veldig uheldig historie om kofferten jeg har lånt hos ett stakkars familiemedlem. Som vestlandsjente med ett hjerte i Oslo og ett Universitet i Wales, kan man trygt si at det har blitt litt reising på denne frøkna de siste årene. Spesielt nå når det er frem og tilbake for hver eneste bursdagsfeiring, jobbintervju, eller lunchdate i storbyen.

Jeg har jo en rosa gigantkoffert. Men når man skal på uke-og helgebesøk blir det gjerne litt i største laget å drasse på. Så jeg har lånt meg denne kofferten da, og aldri, om jeg har hatt mer problemer med en blikkboks laget av plast.


Hjul faller av som mygg angriper sitt neste bytte på sommerkveldene, og sist havnet det ene selvsagt under bussen da jeg gikk av på Bjølsen. Ikke nok med at det lå der i en sølepytt midt i veien, men bussen presterte selvsagt og med å kjøre over det. Gangen før skulle jeg bare GI kofferten til bussjåføren som skulle lempe den inn i bagasjerommet, og tror du ikke håndtaket røyk? Jeg mener, er det ikke lov å holde i håndtaket? Er jeg så sterk? Dytta den uansett kleint bort til mannen som sikkert trodde jeg var en fattig skattefradrager på flukt, som ikke hadde råd til koffert med generelle brukerfunksjoner.

I dag skjedde det helt store da. Jeg sto på båtterminalen, hvor jeg skulle vente i to timer på bussen. Sulten, sur, og egentlig ikke sånn veldig interessert i å spille Pokémon GO de neste 120 minuttene dro jeg tvilende oppover mot shopping- og café-livet ved AMFI Storsenter. Mens jeg gikk og teksta typen om at "den satans kofferten" ventende i spenning på om neste hjul skulle finne på å hoppe av i ett gangoverfelt og trille ned til kaien og ut i havet. Midt i en av disse sinte tekstene om den dumme kofferten, presterer jeg med å SLIPPE den på vei opp rulletrappa, og jeg ser basically i slow motion fra sidesynet at den faller baklengs nedover rulletrappa. Når den etter mange grimaser og tanker på hvordan det går med toalettsakene treffer bunn, blir den jo for pokkern' bare dytta opp igjen en meter før den tar salto ned igjen.


Det er sjeldent jeg løper ned motgående rulletrapp, men når man er dum nok til å slippe den for å tekste og den velter baklengs nedover trappa.. Ja, da er det bare å brette opp jakke-erma og hoppe etter. Jeg er da tross alt redd for å bli gammel, så da er det jo fint at livet kaster slike episoder etter meg så jeg får prøvd ut det å være fire igjen en gang iblant.

Nå skal jeg toge videre og ikke tenke på hvor moro det blir å åpne kofferten når jeg er fremme. Mister vel ett par hjul på veien tenker jeg, bare sånn fordi.

Likes

Comments

Siden innleveringen av oppgaven og hånden som vinket farvel til 18 år med skolegang, hadde jeg innbilt meg at stormen ville senke seg. I det minste for noen dager. Men jeg har ikke gjort annet enn å lese strofe opp og ned, høre gjennom alle låtene, og se gjennom presentasjonen min siden. Og hva godt kan komme ut av det? Det endelige draftet er allerede sendt og signert, og det er ikke noe jeg får endret på, sett bort i fra min egen oppfatning av hva jeg har prestert.

Grunnen til at jeg klinger meg så fast til det, i tillegg til skrekken for å stryke i faget og hele mastergraden, er at jeg ikke egentlig vet hva jeg skal gjøre nå. Alt jeg har jobbet så hardt for er liksom kommet til veis ende, og det er ingen svinger videre herfra. Jeg står på kanten av en høy klippe hvor jeg blir dyttet hardere og hardere mot tippen, og til slutt blir jeg nødt til å spre vingene og håpe på at jeg klarer å lette før jeg treffer bunnen av det svarte hullet under meg.

Det å være student har lenge vært ett sikkerhetsnett og en setning vi har kunnet gjemt oss bak. Vi har ikke hatt anledning, eller erfaring, eller tid til å oppføre oss som voksne fungerende mennesker. Men nå skal vi plutselig slutte å drikke øl på ukedagene og heller skrive side opp og side ned med CV og søknadsbrev, og deretter sloss om arbeidsplassene som ikke vil ha oss fordi vi ikke har den relevante erfaringen som kreves, - men hvordan skal vi få denne om ingen gir oss en sjanse?

Jeg er livredd. Tankene om hvorfor man ikke gikk den trygge veien, og hvorfor ingen prøvde å stoppe meg dukker uheldigvis opp, og man lurer på hvordan i all verden det kan være så idiotisk, at man som 13åring skal måtte velge karriere-retningen som skal hjemsøke oss for alltid.

Studentkortet gikk ut på dato forrige måned, jeg må betale full pris først nå når jeg ikke lenger er dekket av stipend, og går rundt uten dekning til å gråte hos NAV, med et studielån på størrelse med ett egenkapital. 


Er det noe som ikke er enkelt, så er det å være student. 

Men er det noe som er enda verre, så er det å måtte slutte å være det. 


Likes

Comments


Fy søren så nydelig høsten er. Jeg har gjort timen mellom 18 og 19 til min egen, og da er det ingen forstyrrelser altså. Da er det bare meg og den orange himmelen. Jeg merker så sinnsykt godt at jeg er høstbarn, og spesielt i år da oktober har vært noe av det flotteste jeg har sett på lenge. Det eneste jeg savner er å gå rundt på Løkka med det alt for lange skjerfet dynka i løv. DA er det virkelig høst. 

Likes

Comments


Mellom det å ikke rekke å vaske håret, barbere legger eller lage middag, klarer jeg på en eller annen måte å fortsette på instagram som før. Jeg er egentlig skikkelig gnien på hva jeg skal legge ut, og jeg kan gjerne laste opp samme bilder fire ganger bare for å forsikre meg om at jeg har valgt riktig farge og filter. Det å være perfeksjonist er ikke bare-bare. Sånn som at bildene ovenfor ikke er like brede som bildene nedenfor. Men jeg kan ikke la det ta over, så nå poster jeg det likevel. #fearless


Følg meg forresten gjerne på insta! For øyeblikket går det i høst og sollys @nettothoughts

Likes

Comments


Så er det dette med å klare å dy seg, hehe. En liten oppdatering om jeg rekker det må da være lov? Idag har vært en mye bedre arbeidsdag enn gårsdagen, hvor alt bare føltes helt dritt. Jeg satt oppe og jobbet på ett nytt instrumental-track i natt, og tidligere i dag fikk jeg lagt på vokal. Det er så deilig å være inne i en groove, og jeg har lært at det er lettere enn man skulle tro. Det handler rett og slett om å sette seg ned og begynne.


Det er ikke så lenge siden jeg skreiv en oppgave der diskusjonen gikk rundt om det er mulig å presse frem kreativitet. Og det syns jeg fortsatt er ett spennende tema. For om vi ser på meg, de to siste dagene: Jeg har begge dagene satt meg ned med programvarene og virkelig gått inn for å jobbe - men i går gikk alt rett vest, mens jeg idag sitter her superfornøyd med ny låt. Hvordan?Men selvsagt. Uten å starte kommer man ingen vei. Og det er vanskelig når man er omringet av facebook, messenger, snapchat, emails med salg på alt av nettsider, og hylende unger. Man kan kanskje ​pushe ​frem kreativiteten, på den måten at man lukker seg inne og åpner opp for å gi den plass til å gro. Men på samme måte som en rørlegger må bruke tanga, må jeg bruke pennen, og noen dager er bare dritt - regardless av yrkesretning. 


Har noen forresten sett hvor fint lys det er ute?! Jeg er helt gal etter lys for tia. Haha.

Likes

Comments


​Fem dager. Så er jeg ikke student mer. På fredag skal champagnen poppes, tårer gråtes, og internettet få gjennomgå. Det er tross alt ikke hver dag man skal overføre ett lite musikalsk (og ikke minst digitalt) bibliotek fra en server til en annen.

Hvert eneste ledige øyeblikk går til å jobbe med oppgava, tenke på oppgava, eller ha mareritt om oppgava. Jeg spiser frokost med midi-pianoet som tallerken, og jeg tror ikke mac-en har vært avskrudd på sikkert en måned. Programmene står og ruller, og produksjonene står i kø. Det er egentlig ett lite mirakel at ikke hele greia har gått opp i røyk så mye press det er, både fysisk for maskinen - og psykisk for meg.

Bloggen har av den grunn blitt lite prioritert i det siste, men jeg gleder meg til å komme tilbake til gamle rutiner med jevnlige oppdateringer og gode bilder. Det blir liksom ikke så mye tid til å hverken stelle seg for fotografering eller å faktisk dra frem noe annet enn en dårlig selfie fra snapchat - og det holder liksom ikke i lengden.

Jeg må rett og slett lukke meg inn de neste fem dagene og bare være i jobb-modus.(Håper forresten det nye designet falt i smak, bildene er tatt av flinkeste Mona!)

Likes

Comments


Nå har ikke jeg tenkt å vippe dere i hverken den ene eller andre retningen, jeg blir uansett veldig glad om dere bare trykker dere inn på bildet og gir stemmen deres til den organisasjonen du mener fortjener det. De aller fleste finalistene er uavhengige organisasjoner drevet av frivillige - de jobber gratis. De er derfor avhengig av at folk som oss støtter opp og hjelper til det vi kan. Om det gjelder donering av för, leker, grasrotandelen når du tipper, eller rett og slett å dukke opp på åpne dager og hjelpe til. Du kan lese mer om de forskjellige finalistene på nettsiden til Royal Canin her.


Si gjerne ifra om du har stemt ♥

Likes

Comments

Hvem andre så debatten i natt? Jeg kasta inn håndkle en gang mot slutten av forspillet, men våknet opp til at littlesiss fortsatt satt på sofaen og så på repriser klokka tolv i dag tidlig. Det er en vanskelig problemstilling, å prøve å velge ut det beste av det værste. Jeg tørr ikke helt å uttale meg for hvem jeg "heier" på, for jeg vet ikke nok - men jeg vet dette: Om Trump skal bruke all sin energi på å slakte Clinton på Twitter, er det kanskje ikke mye tid igjen til å ivareta og "bygge opp igjen" nasjonen.


Med uvær på dagsplanen blir jeg alltid skikkelig tung i hodet, så istedenfor å ligge å grine med ostepop og cola hele ettermiddagen, dro vi ut på Peppes for litt mindre politisk prat. Iblant er det fint å ikke trenge tenke på stort annet enn hvilket par sko man har øverst på ønskelista.

​<3

Likes

Comments

Idag startet jeg dagen med lunch til frokost, etterfulgt av ett veldig koselig intervju som jeg skal lenke til når det kommer ut! Ser frem til litt hyggelig presse etter alt tullet rundt Monsterbedriften (jeg kom på det navnet nå nettopp, og syns selv det er svært passende).


Intervju er egentlig ganske skumle. Litt som prøveeksamen. Man får en haug av spørsmål man egentlig kan svarene på, men man blir liksom så satt ut at man ender opp med å tvile på om 2+2 egentlig er 4. I tillegg er man jo klar over at resultatet ikke bare kommer som en karakter i boka, men på trykk for alle og enhver med internett og avis-tilgang.

Then again, vi som blogger dokumenterer livene våre støtt og stadig. Det er jo i det store og hele en versjon av oss selv vi eksponerer for omverden. Den store forskjellen er vel at vi her skriver med egne ord, mens ett intervju vil alltid være en annens spørsmål og opplevelse av deg. 


Q; Hva er dine erfaringer med intervju?

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Følg meg på Nouw