Sammanfattning från Adlibris:

Ellen sover alltid med trosorna på. Hon vill inte att hennes man tar i henne längre. Som nygifta flyttade de in i radhuslängan. Nu när båda barnen är utflyttade är omställningen smärtsam för Ellen. Mannen fortsätter oberörd med sina fritidsintressen. Hennes väninna Cathrine, som inte har några barn, lockar med Ellen på en spahelg. Utanför hemmet finns både lockelser och lindring.Men Ellen känner sig vilsen. På vilket sätt behövs hon när barnen sällan hör av sig? En dag får hon ett mejl från sin väninna Lana, som förälskat sig i en afrikansk man och flyttat till hans hemby i Ghana. I brevet står det: Kom hit och hälsa på! Då köper Ellen flygbiljett och tar steget ut mot det okända.


Recension:

En vacker bok som handlar om en kvinna som passerat medelåldern, hon inser att hon inte längre vet vem hon är och att hon inte är lycklig. Hon vågar inte riktigt tänka det själv men är sugen på att skaffa sig ett nytt liv. Det var en intressant läsupplevelse att få följa Ellen och hennes tankar när hon fick en massa nya intryck och började reflektera mer och mer om hur hon önskar att hennes liv såg ut.

Det kan inte finnas för många böcker som handlar om att inse vem man själv är och vad som är meningen med livet. Alla är berättade ur olika perspektiv och från människor som befinner sig på olika ställen i livet, så medans själva konceptet kanske var lite 'uttjatat' var det en intressant bok som höll en klistrad.


Jag ger boken 4/5 poäng.


Information:

Författare: Marie Hedegård

Förlag: Lindelöws bokförlag

Antal sidor: 280

Utgivningsår: 2016

Poäng: 4/5


Du kan köpa boken här.


Tack så mycket för recensionsexemplaret Marie Hedegård!
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sammanfattning:


Två danska flickor försvann spårlöst på en färja till England 1985. Många år senare dyker ett foto av dem upp i en gammal resväska i en second hand-butik i den lilla engelska kuststaden Brine.

Journalisten Nora Sand som arbetar i London för den danska tidningen Globalt börjar nysta i historien. Hon beger sig till Danmark för att undersöka flickornas brokiga bakgrund på en ungdomsinstitution. Snart dras hon in i ett fall med en ohygglig seriemördare som avtjänar ett livstidsstraff på det beryktade fängelset Wolf Hall. Samtidigt som hennes ungdomskärlek dyker upp oväntat i London gräver Nora så djupt i det gamla fallet att hon till sist får anledning att frukta för sitt liv.


Recension:


En riktigt bra debutbok som imponerar. Det är första delen i en serie om Nora Sand, en journalist, och jag ser fram emot att läsa om henne i kommande böcker. Slutet i boken kändes dock inte helt rätt och jag önskar att det kunde vara skrivet lite annorlunda. Boken har en hög spänningsfaktor och den var svår att lägga ifrån sig. Sättet som ledde henne till fallet var även annorlunda och väldigt intressant. Jag gillar att den stod ut lite, den kändes inte som en deckare i mängden.


Jag gillar hur karaktärerna i boken byggdes upp och Nora känns levande, det är som att man känner henne efter att ha läst boken. För att sammanfatta det så är det en välskriven bok som stod ut lite i sin handling. Jag ger den 4/5 poäng och målgruppen är enligt mig vuxna.Information:


Författare: Lone Theils
Antal sidor: 358
Förlag: Norstedts
Översättning: Margareta Järnebrand
Utgivningsår: 2016

Du kan köpa boken här.

Likes

Comments

Sammanfattning:


Profetian är mystisk, men klanledaren Blåstjärna litar på budskapet från förfäderna. Hotet mot katterna i Åskklanen växer sig nämligen starkare för varje dag som går.


I generationer har de fyra kattklanerna delat upp skogen enligt lagarna som deras förfäder en gång stiftat. Men tiderna förändras och alla respekterar inte längre kodexen som styr krigarkatternas liv. Samtidigt blir den lömska Skuggklanen alltmer aggressiv och stolta krigare dör i de våldsamma striderna mellan klanerna.


En dag vågar sig den nyfikna huskatten Rost ut i skogen och han dras omedelbart in i kampen. Men klarar en vanlig huskatt det hårda livet bland vildkatterna? Har han styrkan att överleva när han beger sig ut i det vilda?


Recension:


En annorlunda och intressant fantasybok som passar både yngre och äldre barn enligt mig. Det är en hyfsat vanlig grund till boken men valet av att använda katter som karaktärer gjorde det hela mycket mer intressant. Beskrivningar av såväl katter som omgivningar var grundliga och man levde sig in i handlingen. Orden som katterna använde i vissa fall var underhållande och min favorit var utan tvekan 'Åskstigen', vilket de kallar motorvägen för.


Ibland kändes det som att handlingen gick i ett väldigt högt tempo och det blev svårt att helt hänga med, ibland var tempot långsamt och det blev något segt att ta sig igenom några kapitel. Överlag var det en bra bok som jag tror att barn i åldern 8-14 skulle kunna uppskatta. Vuxna skulle säkert även kunna göra det, men målgruppen är utan tvekan barn.


Jag ger boken 3/5 poäng!


Information:


Författare: Erin Hunter

Förlag: Bokfabriken

Antal sidor: 308

Del i serie: 1

Poäng: 3/5


Du kan köpa boken här.


Likes

Comments

Sammanfattning:

Alan Bennett är tillbaka, denna gång med ett par noveller, varav den ena är filmaktuell!
I sjuttiotalets London parkerar den hemlösa miss Sheperd sin skrotiga skåpbil på Alan Bennetts uppfart. Hon blir kvar i femton år. Mellan den argsinta gamla damen och hennes ofrivillige hyresvärd växer någon form av relation så småningom fram. Med skarp humor och mycket värme skildrar Alan Bennett den excentriska miss Sheperds öde och eskapader i ett svunnet England. »The lady in the van« är även aktuell som kritikerrosad filmatisering med Maggie Smith i huvudrollen.
I den andra novellen kallas den hunsade läraren Denis Midgley till sin fars dödsbädd. Han tänker inte unna fadern ett sista tillfälle att vara besviken på sin son Midgley ska vaka vid sjukhussängen ända till slutet. Men slutet dröjer. Och även i medvetslöst tillstånd lyckas fadern göra Midgleys liv till en plåga. »Father! Father! Burning bright« är en bitter komedi om hyckleri och stelnade familjerelationer.
Alan Bennetts historier skildrar människor som livet har trängt in i en återvänds- gränd, eller bara sprungit förbi. Det är underhållande, osentimentalt, ibland bitskt, och alltid elegant.


Recension:

Två berättelser som är väldigt välskrivna, dock tog det ett tag för mig att ta mig igenom boken, för mig var den ingen superhit, men jag kan inte riktigt säga varför.

Miljö och personer beskrevs på ett levande sätt som gjorde att man kände sig närmare berättelsen än vad man gjort annars. Karaktärerna är genomhärliga och när jag såg filmen så älskade jag den. Men av någon anledning gillade jag inte boken, det kan vara på grund utav att stämningen i boken var annorlunda än den i filmen.

Jag uppskattade inte heller den andra berättelsen, det var inte direkt något som stod ut enligt mig och det kändes bara som en i mängden. Jag ger boken 2/5 poäng, den första berättelsen är undantaget som bekräftar regeln att boken alltid är bättre än filmen.


Information:

Författare: Alan Bennett

Förlag: Ordfront förlag

Antal sidor: 151

Utgivningsår: 2016

Poäng: 2/5


Du kan köpa boken här.

Likes

Comments

Sammanfattning från adlibris:

I den tredje delen i serien om Ön får vi än en gång möta de välkända karaktärerna från Porten och Delad identitet. Men nu tillkommer ett par nya huvudpersoner, extremt olika varandra.

Alec är en ung flicka från vår egen värld. Hon har haft en jobbig uppväxt och är van att klara sig själv. Ändå blir hon beroende av andras hjälp när katastrofen drabbar henne.
Kvinnan Sherádme hamnar i Ö-världen av misstag.Hon har en mental egenhet som hon använder sig av i självförsvar. Frågan är om hon är vän eller fiende. Och var kommer hon ifrån? Är det möjligt att det finns ytterligare en annan värld?
Men det finns fler som kommer att få sina liv totalt förändrade efter mötet med Teodor och de andra. När olika världar kolliderar lämnas ingen oberörd.


Recension:

En ny handling men med spår av det som hänt i de två tidigare böckerna. Ahlberg spinner vidare på sitt egna spår och bygger upp mer och mer för var bok. Historier flätas samman och tillsammans bygger de en sträckläsningsbok som är nästintill omöjlig att lägga ifrån sig.

Miljöerna är vackert beskrivna och personerna blir nästan verkliga tack vare att de byggs som att de är det. Det skapas ett djup i boken och man känner sig delaktig i vad som händer.

Jag ger boken 10/10 poäng och tyckte att detta var den bästa boken hitintills. Jag rekommenderar den för alla som gillar att läsa fantasy och spänning.


Information:

Författare: Astrid Ahlberg

Förlag: Seraf förlag

Antal sidor: 555

Utgivningsår: 2015

Poäng: 10/10


Likes

Comments

Sammanfattning från förlagets hemsida:

BÅDA SIDOR FÖRVÄNTAR SIG HANS LOJALITET.

BÅDA SIDOR DÖMER HONOM TILL DÖDEN.

Han infiltrerade grov organiserad brottslighet hela vägen in i fängelse. Han avslöjades innanför murarna, lämnades att dö. Han behövde TRE SEKUNDER för att överleva.

TRE ÅR senare är Piet Hoffmann fortfarande på flykt med sin familj – hans älskade fru Zofia som han inte längre kan ljuga för, och sönerna Hugo och Rasmus.

Långt ifrån Sverige har han nu – på amerikanska polismyndighetens uppdrag – infiltrerat sig djupt in i kokainmaffians hjärta. Han ska, igen, möta kriminalkommissarie Ewert Grens. Men den här gången kämpar de på samma sida. Och skillnaden mellan liv och död är TRE MINUTER.

Recension:

En spännande bok som det är fart i hela tiden. Det är en sträckläsningsbok och den är fylld med spännande jakter, logiska planer och en hel massa lömska och manipulativa människor. Till en början kan sidantalet verka lite avskräckande, men boken var otroligt bra.

Milö och personbeskrivningarna är väldigt bra. Ibland ligger de precis på gränsen till att vara för utförliga och ibland på gränsen till att vara för torftiga, men det är endast i sådana sammanhang det passar in. Jag gillar att man återigen i denna boken får följa Piet. Av någon anledning gillar jag honom som karaktär skarpt!

Jag ger boken 10/10 poäng och rekommenderar den för alla som gillar deckare, spänning eller thrillers då det är en välstrukturerad blandning av alla tre.


Information:

Författare: Roslund & Hellström

Förlag: Piratförlaget

Antal sidor: 570

Utgivningsår: 2016

Poäng: 10/10

Du kan köpa boken här

Likes

Comments

Sammanfattning från förlagets hemsida:


De hade nått höjden av framgång – när deras hjärtan slutade slå. Ett efter ett.
Det är första gången hjärtläkaren Sara Zuckerman sitter i publiken på en fotbollsmatch. Den spelas på Wembley mellan två av Europas topplag. När matchen är slut faller en av spelarna plötsligt ihop. Sara inser allvaret och är den enda som griper in och räddar livet på spelaren inför 600 miljoner tv-tittare.
Sara och hennes kollega Ola Farmen misstänker snart att den dramatiska händelsen hänger ihop med ett nytt, okänt dopningsmedel. Om de har rätt är det flera spelare som riskerar en oförklarlig hjärtdöd. De två läkarna dras in i en kapplöpning med tiden och med mäktiga motståndare i en finansvärld där människor är brickor i ett cyniskt och obarmhärtigt spel.
Even Holts medicinska kunskaper och Anne Holts kritikerrosade förmåga som författare skapar en oavbrutet fängslande läsupplevelse och en thriller på internationell toppnivå. Detta är syskonparet Holts andra, helt fristående, bok om Sara Zuckerman och Ola Farmen.


Recension:


En mycket bra och välskriven bok som håller en klistrad från första till sista sidan. Tidigare har jag läst en bok som Anne Holt skrev själv, ‘Offline’, och denna boken håller helt klart samma klass. Det märks att det har varit en läkare med i bilden då termer och liknande används på ett korrekt sätt som gör att boken känns mer trovärdig. Något som känns mindre trovärdigt är att två läkare skulle komma på spåret av en sådan här komplott där allt som spelar roll är pengar och enstaka människors liv inte betyder något.

Det är även en sak som jag fascineras över, hur kan människor värdesätta något så simpelt som pengar över en medmänniskas liv, det är sjukt, det är då man börjar undra hur världen vi lever i idag egentligen är uppbyggd.

Jag ger boken 8/10 poäng och rekommenderar den för alla som gillar välskrivna deckare och som har gillat andra böcker skrivna av Anne Holt


Information:


Författare: Anne & Even Holt

Förlag: Piratförlaget

Antal sidor: 489

Utgivningsår: 2015

Del i serie: 2 (fristående)

Poäng: 8/10

Du kan köpa boken här.

Likes

Comments

Den 4 Augusti i år debuterade Anna Wahlgren med sin psykologiska spänningsroman 'Skuggan av henne'. Jag läste boken och blev intresserad av att ställa henne lite frågor, både rörande hennes bok och även böcker i allmänhet. Tidigare har Anna Wahlgren varit del utav att skriva novellsamlingar med flera andra författare, '13 svarta sagor om superhjältar', samt att hon skrivit egna noveller som blivit publicerade. Skuggan av henne kommer det finnas en recension utav efter intervjun, så är du endast intresserad utav att läsa recensionen kan du skrolla ned dit.
Vad läser du helst?

Jag läser helst thrillers och spänningsromaner, och en del skräck. Har lite svårt för renodlade deckare då jag lätt blir uttråkad av alla poliser och hellre grottar ner mig i människorna i händelsernas centrum. Tycker att det är mer intressant.

Favoritbok?

Oj, jag kan nog faktiskt inte säga att jag har en favoritbok. Jag har många favoritböcker som jag gillat på alla sätt och vis, men att välja en är en omöjlig uppgift. Jag gillar bland annat Marisha Pessls "Nattfilm", Sharon Boltons "Nu ser du mig" och Gillian Flynns "Vassa föremål". Och många, många mer.

Hur kom du på idén till att skriva 'Skuggan av henne'?

Den ursprungliga idén kom ur tanken att någon skulle kunna finnas i din källare utan att du vet om det, och det var det jag spann vidare på. Sedan utvecklades det till att handla om att komma vidare ur svåra situationer och rädslan att förlora det enda som håller dig vid liv. Det är lite lustigt det där med idéer, de tycks bara dyka upp när man minst anar det. Och tur är väl det.

Blev din bok som du föreställde dig att den skulle bli när du började skriva den?

Min bok blev nog ganska långt från vad jag tänkte mig från början, men på ett bra sätt. Grundidén är egentligen densamma, men bakgrunden och upplösningen har ändrats under arbetets gång. Det har varit en lång process att hitta fram till slutresultatet och jag har gjort många misstag längs vägen. Förhoppningsvis har jag lärt mig något längs vägen och besparar mig själv alltför många omskrivningar i framtiden.

Vad var den svåraste delen med att skriva en bok?

Det svåraste med att skriva en bok är utan tvekan att hitta energin och tålamodet. Det tar tid, speciellt när man är nybörjare och lär sig tekniken och försöker hitta sin röst. Knepet är nog att inte fokusera så mycket på det färdiga resultatet utan ta en bit i taget och jobba sig framåt. Annars är det lätt hänt att det känns oöverkomligt och att man ger upp. Tids nog har man fått ner alla orden på papper.

Vad var känslan när du fick hålla i din egna bok för allra första gången?

Det var en underbar känsla att få hålla sin bok i handen! Så skönt att all den tid och det arbetet man lagt ner resulterat i något som andra kan ta del av. Och det gav mersmak.

Vilken del blev du mest nöjd med i 'Skuggan av henne'?

Mina favoritdelar i "Skuggan av henne" är delarna som utspelar sig hos psykologen. Jag gillar närheten och det personliga i dem.

Känner du i nuläget att du kommer ge ut några fler böcker? Kommer de isåfall fortsätta i samma stil som 'Skuggan av henne'?

Jag är definitivt inställd på att ge ut fler böcker. Jag vill utvecklas, skriva bättre, tänka ut mer fängslande intriger. Finns så många historier i huvudet som vill komma ut. Som det känns nu kommer jag fortsätta i samma stil som "Skuggan av henne". Jag gillar att fokusera på personerna och deras relationer och krydda det med krypande spänning som man inte vet var den ska leda.

Vad måste en bra bok innehålla, enligt dig?

Jag gillar ju böcker som innehåller spänning, gärna blandat med relationer och känslor. Extra allt. Men oavsett vilken typ av bok jag läser är det viktigaste att karaktärerna känns trovärdiga, att det finns ett flyt i språket och detaljer som får det att kännas äkta. Jag vill sugas in totalt och glömma omvärlden när jag läser.

Om du bara fick läsa en enda bok i resten av ditt liv, vilken skulle du välja och varför?

Om jag bara fick läsa en bok resten av mitt liv skulle jag faktiskt inte välja något med spänning, då det efter en genomläsning inte skulle vara särskilt spännande längre. Då skulle jag nog välja Jojo Moyes "Livet efter dig", för att den verkligen får en att känna något. Och jag skulle bunkra upp med näsdukar...

Har du alltid velat bli en författare?

Jag har sedan jag var barn drömt om att bli författare, och konstnär. Det har hängt med mig genom livet men aldrig känts som en möjlighet. Inte förrän för tre år sedan då flera olika faktorer i mitt liv försatte mig i en situation då jag plötsligt kände att ingenting är omöjligt och livet är för kort för att inte ge det en chans. Nu kan jag inte tänka mig att sluta skriva.Tack så mycket för att du, Anna, svarade på min frågor och tack för att jag fick chansen att läsa din bok, här kommer recensionen.


Sammanfattning från adlibris:

Vem lyssnar du på när sanningen är för tung för att bära?Går det att glömma och förlåta? Så fort Marie sätter foten i den lilla staden Norfors börjar hon ångra sitt beslut. På behörigt avstånd från Stockholm har hon och maken Christian alla möjligheter att rädda sitt äktenskap, men riskerar även att förlora allt.I takt med att Christians frånvaro ökar tränger en oönskad närvaro sig på, och när ett barn försvinner i Norfors växer Maries oro för dottern Ellen. Finns det ett samband med tragedin som utspelade sig i staden många år tidigare? Har hon genom att flytta satt sin egen dotter i fara?
Ensam kämpar Marie mot hotet som riskerar att krossa allt. Ett hot som befinner sig närmare än hon tror.


Recension:

En extremt spännande och bra bok som håller dig klistrad, till början med hjälp av relationsproblem och sedan med hjälp av en ofantligt hög spänningsfaktor. Under bokens gång blir den bara bättre och bättre, till en början (cirka 50 första sidorna) var inte jag så överförtjust i boken, det kändes som att det skulle bli en typisk 'relationsproblems roman'. Dock så var det som hände i början väldigt viktigt för hur historien skulle byggas upp längre in.


Miljö och personbeskrivningarna är välutvecklade och beskriver levande både karaktärers utseende samt deras personligheter på ett sätt som inte blir påtvingat. Norfors verkar vara jättefint och man dras in i berättelsen och kan se allt framför sig, delvis tack vare hur Norfors och deras hus beskrivs. Jag gillar hur känslor kombineras med spänningsladdade händelser som bygger upp spänningen inför vad som händer i boken.


Jag ger boken 10/10 poäng och rekommenderar den för alla som gillar att läsa något som innehåller både spänning och relationer. Sedan är det nog ett plus om man inte har någon källare... Min sluttanke är att det var en bra bok som jag läste ut alldeles för snabbt!


Information:

Författare: Anna E Wahlgren

Förlag: Visto förlag

Antal sidor: 352

Utgivningsår: 2016

Poäng: 10/10

Du kan köpa boken här.

Likes

Comments

Sammanfattning från förlagets hemsida:

Kouplan försöker samla hundra burkar om dagen. Pengarna han fick för sin privatutredning i höstas är slut nu, och hans annons på Blocket helt obesvarad. Flest burkar hittar han på Lidingö.

Jenny Svärd är borgarråd och allt utom lättlurad. Därför är det omöjligt att hennes älskarinna kan ha lurat henne på tvåhundra tusen kronor och sedan försvunnit spårlöst. Ändå har det hänt. Hon är förbannad och ytterst generad, och den enda som hör henne är killen som rotar i papperskorgen bakom henne.

Själv påstår han att han i själva verket är privatdetektiv.

Kouplans jakt på Jennys bedragerska leder honom till andra platser och nya sanningar. ”Hämnas”, är Jennys tydliga instruktion. Det visar sig vara lättare sagt än gjort.


Recension: 

Detta är andra delen i serien om Kouplan och boken är väldigt spännande! Historien är nutida och med mycket vackert beskrivna känslor och händelser. Kouplans känslor gör enligt mig en stor del av boken, som papperslös vet han inte vart dagen kommer föra honom och han kan när som helst tvingas återvända till stället han flydde ifrån. Jag gillar att det skapas starka kontraster mellan Jennys överklassliv och Kouplans. Både alla kulturella skillnader men även aspekten om just hur de lever om man räknar materiellt sett.

Miljö och personbeskrivningarna målar upp tydliga bilder av vad som händer och man känner sig som en del av boken, boken blir helt omöjlig att lägga ifrån sig. En annan sak som gjorde att jag gillade boken var Lövestams annorlunda sätt att skriva på, det skiljer sig en del från sättet som de flesta böcker brukar vara skrivna på.

Jag ger boken 9/10 poäng! Målgruppen är enligt mig unga vuxna/vuxna.


Information:

Författare: Sara Lövestam

Förlag: Piratförlaget

Antal sidor: 360

Del i serie: 2

Utgivningsår: 2015


Du kan köpa boken här.


Likes

Comments

Sammanfattning från bokens baksida:


Du går till jobbet varje dag men hatar det. Du ser bara mörker, inget ljus. Du är desperat och vill försvinna. Du har försökt. Du har misslyckats. Du klarar det inte.

Du hittar en annons på Internetet, den ger dig lösningen du letar efter. "Jag söker dig livströtta människa".

Du erbjuds flera miljoner kronor för att delta i ett experiment. En miljon för varje månad du lever, därefter en säker död. Det låter bra, nästan för bra för att vara sant. Du kastar dig huvudstupa in i den nya tillvaron; miljonerna, människorna, resorna. Kvinnorna.

Snart tänker du inte lika ofta på att du vill dö.

Snart tänker du inte lika ofta på att du vill försvinna.

En dag får du ett mejl som förändrar allt. Men du vet att det är försent: du har redan skrivit ett avtal med en mördare. Du vet att du snart ska dö.

Tunneln blir bara mörkare. Tunneln i slutet av ljuset.
Hur mycket är ditt liv egentligen värt?


Recension:


En mörk bok där allt nästan betsår av ångest, hur kan en människa bli så pass desperat att de går med på att dö, och vad skulle hända om man ändrar sig redan när man är för djupt in. Ångesten i boken beskrivs på ett levande, övergripande och realistiskt sätt vilket hos mig väcker känslor. Ångesten tar över en stor del av själva berättelsen, lämnar avtryck på den. Och om det var meningen så är det otroligt skickligt skrivet.

Boken är välskriven och realistisk, den är även lättläst och handlingen flyter på. Jag skulle gärna läsa de kommande böckerna, då detta ska bli en trilogi och är nyfiken på att se hur Martin Falkmans språk och skrivartekniker kommer utvecklas i de kommande böckerna.

Jag ger boken 8/10 och rekommenderar den för alla som gillar att läsa mörkare böcker med mycket ångestkänslor. Målgruppen är enligt mig vuxna.


Information:

Författare: Martin Falkman
Förlag: Type&Tell
Antal sidor: 259
Utgivningsår: 2016
Poäng: 8/10


Du kan köpa boken här.Likes

Comments