Sammanfattning:

Hanne Wilhelmsen får högst oväntat besök av sin gamla kollega Billy T. som hon inte haft kontakt med på många år. Just då skakas de omgivande kvarteren av en kraftig explosion. En islamisk samlingslokal har sprängts och tjugotre människor mist livet.

En fundamentalistisk grupp säger sig stå bakom och skräcken hos Oslos invånare ökar för varje vecka som går, utan att polisen kommer närmare gärningsmännen. De verkar helt enkelt inte existera, vare sig i verkligheten eller på nätet.

Hanne Wilhelmsen, som länge levt isolerad, har inlett ett nytt samarbete med norska polisen. Hon ser samband mellan dåtid och nutid – och insikterna skrämmer henne.


Recension:

Högaktuella frågor blandas in i en spännande historia om död, insikter och uppvaknanden. Rasism, högerextremism och ovisshet om framtiden och hur den ser ut, allt är aktuellt och är invävt i en spännande historia som även visar på hur någon som levt avskärmad under en otroligt lång tid börjar integreras i samhället igen. Man får se hur människor reagerar på olika sorters katastrofer och man får se hur folk arbetar för att läsa det. 

Boken var spännande från början till slut och den var en riktig bladvändare. Jag är glad att jag läste den då jag fått en ny favorit i bokhyllan. Jag gillar verkligen hur man får följa känslorna och konflikterna mellan familj och vänner i boken, känslor och konflikter till följd utav bomben som utlöste det hela. Polisen framställs som lite handfallna i boken, de är liksom ute och cyklar hela tiden, alla får reda på informationen innan de gör det. Detta leder till att huvudkaraktärerna får agera mer och det gör att man får se dem utvecklas. 

Nästan ingen mäter sig mot Anne Holt när det handlar att skriva Kriminalare, framförallt inte när det handlar om väldigt högaktuella och viktiga ämnen i dagens samhälle. 


Jag ger boken ​10/10 ​poäng och rekommenderar alla som gillar  kriminalare och tidigare böcker från Anne Holt att läsa den!


​Information:

​Författare: Anne Holt

Förlag: Piratförlaget

Antal sidor: 400

Originalspråk: Norska

Översättning: Margareta Järnebrand

Utgivningsår: 2016

Du kan köpa boken här.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sammanfattning:

Alice Wiklund, ung utredare på Rikskriminalen i Stockholm, blir utsedd att hjälpa Scotland Yard med ett långdraget fall. De jagar en seriemördare som är beräknande, samvetslös och lämnar sina offer märkta med en bisarr kärleksförklaring. Alice går upp i sitt nya arbete men inser snart att det inte är alla i gruppen som uppskattar hennes närvaro. Livet i London blir än mer komplicerat när hon träffar bartendern med de bärnstensfärgade ögonen som gör henne näst intill galen av åtrå. Vad är det han döljer bakom sin frustrerande arrogans?När Alice inser vad hon måste betala för att finna sanningen är det redan försent och gränsen mellan arbete och privatliv suddas ut.


Recension:

Jag absolut älskade denna boken! Jag kan också vara ärlig och säga att jag sträckläste den, det var helt omöjligt att lägga den ifrån sig. Enligt mig innehöll denna bok precis vad jag förväntade mig, starka karaktärer, erotik, spänning, mord och kärlek. Allt tillsammans skapade en perfekt bok.


Jag gillar verkligen Alices personlighet, hur hon vågar gå sin egna väg även om det möjligen kan försätta henne i livshotande fara. Samspelet mellan Tyler och Alice var även roligt att läsa om, sättet alla tror att de är ett par, dock kan jag säga att jag faktiskt hoppades att det skulle bli dem hela tiden.


Känslorna i boken beskrivs på ett levande sätt, de visas så starkt i deras handlingar och på sättet de beter sig. Sedan gillar jag även hur Alices och Tylers känslor ofta verkar samspela på ett plan, det kan jag inte riktigt förklara, men det är så jag själv uppfattade det när jag läste boken.


Det budskap som jag uppfattade i boken framförallt är att skenet kan bedra. När man var yngre förväntade man sig att alla brottslingar skulle var överdrivet tatuerade, muskulösa, vara snudd på 'äckliga' och se hemska ut, man lärde sig hyfsat snabbt att så inte är fallet men det jag utläser i bokens handling är på ett litet annat sätt. Det handlar inte just om brottslingar men mer att allt inte är som det verkar. Någon som ser jätteglad ut kan må hur dåligt som helst, någon som inte ser glad ut kan må jätte bra. Folk som ser snälla ut kan vara hemska personer, folk som ser mer elaka eller läskiga ut kan vara fantastiska personer.


Jag ger boken 10/10 poäng och rekommenderar den för personer i vuxen ålder på grund utav en del explicit innehåll. Jag är glad att jag även har nästa bok hemma då slutet i denna verkligen fick mig att vilja börja läsa nästa bok direkt.


Information:

Författare: Susanne Ahlenius

Förlag: Hoi Förlag

Antal sidor: 307

Omslag och formgivning:

Del i serie: 1 av 3

Mitt omdöme: 10/1o


Du kan köpa boken här.


Likes

Comments

Sammanfattning:

​​"Emil! Maja! Kom hit, spring!"


Och då såg Emil: pappa såg rädd ut. Pappor ska aldrig vara rädda. Emils mage drog ihop sig. Pappa gjorde kom hit-tecknet med handen. Emil tittade på vattnet igen. Det kom tillbaka, det var stort nu. Och nära.

På annandagen 2004 var jag på Sri Lanka. Tsunamin skadade mig inte, men jag såg den och det påverkade mig djupt. Tillbaka i Sverige rann tårarna medan jag tog del av berättelserna om dem som hade råkat illa ut. Men hade jag rätt att skriva om något som drabbade många så hårt - jag som inte ens blev blöt om fötterna? 


Recension:


En lättläst bok med bra flyt. Tack vare de beskrivna banden mellan olika personer känns det som att jag som läsare kommer in i berättelsen och lär känna karaktärerna. Berättelsen är gripande och det känns som att man  var en del utav vad som hände. Det var absolut en stark bok som gjorde ett avtryck.


Det är flera separata människor som påverkas på olika sätt, men de sammankopplas och man ser ett slags band. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara exakt vad jag menar. 


Jenny skildrar vad som hände bra, hon framställer det på ett respekterande sätt som visar hur pass tsunamin påverkade människor, hon tar inte enbart sin egna historia och kör på utan omtanke för de som påverkats. 


Paniken, förvirringen och rädslan som speglas påminner om hur man själv kan känna sig när man utsätta för olika former av katastrofer, känslorna beskrivs på ett levande sätt och när jag läser boken kan jag nästan leva mig in i hur de drabbade känner. När jag får  känslor av att läsa en bok som skildrar en hemsk händelse, hur var det då för de som var med om den?


Jag ger boken 9/10 poäng


Information:

Författare: Jenny Forsberg

Förlag: KlarText

Antal sidor: 229

Utgivningsår: 2016


Du kan köpa boken här.

Likes

Comments

Sammanfattning:

Vilka spår lämnar du efter dig på nätet? Du berättar var du är och vad du gör, men du vet inte vem som följer dig ...Brutala kvinnoöverfall sker längs med gröna tunnelbanelinjen och skräcken sprider sig i Stockholm. Samtidigt som polisen Liv Kaspi tvingas ta ledigt i väntan på en internutredning rekryteras hon till ett litet privatteam, Erlagruppen, med uppdraget att lösa fallen. Sökandet leder dem in i nätets mörkaste vrår och förövarnas metod för att hitta sina offer visar sig vara djävulskt välplanerad. Våldet eskalerar och när kvinnor börjar försvinna spårlöst förstår Erlagruppen att det handlar om en kamp mot klockan. Det är bara en tidsfråga innan Gröna linjen-männen inser att någon är dem på spåren ...


Recension:


Wow, detta var en riktigt bra bok, den gick absolut inte att lägga ifrån sig, vilket ledde till sena kvällar och trötta morgnar. Boken ledde dock till att man började fundera över hur mycket man faktiskt delar med sig utav på nätet och vad det faktiskt skulle kunna leda till.


Boken var jätte spännande och man satt och undrade vad som skulle hända hela tiden, hela tiden kom det fram nya ledtrådar som visade till olika håll och därför blev slutet väldigt överraskande, för mig iallafall. Sedan, som alltid när jag läser deckare eller kriminalare förstår jag inte hur författaren kan komma på så många hemliga motiv och tvistar som kommer fram via ledtrådarna som de följer upp.


Karaktärerna i boken var väl bearbetade och utvecklade, de drog extra intresse till berättelsen och gav den så mycket mer liv. Liv var utan tvekan min favorit, hon stod på sig och var inte rädd, hon accepterade heller inte att folk såg ner på henne för att hon är en tjej. Inledningen i berättelsen gjorde även att man trodde att den skulle ha en helt annan vändning än vad boken faktiskt hade. Jag blev absolut positivt överraskad.


En annan positiv sak var att Aminah var den med datorkunskaper, i vanliga fall brukar det alltid framställas som att det är män som är mer tekniska, jag gillar att även om kvinnorna var utsatta i denna berättelsen så höll de sig inte helt och hållet till de typiska stereotyperna.


Jag ger boken 10/10 poäng då den var bra och viktig, boken förklarar faran med sociala medier på ett korrekt sätt


Information:

Författare: Pernilla Ericsson

Antal sidor: 352

Förlag: HarperCollinsNordic

Utgivningsår: 2016


Du kan köpa boken här.

Likes

Comments

Sammanfattning:

I en by utanför Calcutta växer Sonya, Ghazi och Kamal upp i en trygg och kärleksfull miljö, något som snart slås i spillror då de blir föräldralösa. De hamnar på det fruktade barnhemmet St Downsey's som drivs av syskonen John och Elena Downsey med sadistiska och udda böjelser. En natt flyr de och tvingas att bli ett av de otaliga gatubarn som lever kring de stora sopbergen. Arton år senare är de en del av fattigdom och prostitution och medan de för en kamp för överlevnad jagas de av barnhemsägaren John Downsey som utskämd och förnedrad har svurit på att hitta dem för att hämnas.

Recension:

En stark och gripande bok som utspelar sig i ett fattigt samhälle med stora kontraster mot det samhälle vi lever i. Karaktärerna är starka och man får följa dem i hur de behandlas som barn efter att de blivit föräldralösa, även hur de tar sig ifrån ett barnhem och hur deras fortsatta liv blir.

Att den målar upp hur stor och hemsk stora delar av världen är är gripande, man förstår hur jobbiga och hemska liv många människor lever. Framförallt kvinnor och flickor säljer sina kroppar för att ens kunna få mat för dagen, barn som blir föräldralösa lämnas antingen till barnhem eller åt svälten.


Jag gillar att allt målas upp så levande och utvecklande, man dras in i berättelsen och förstår sig på syskonens känslor och hur de tänker. Berättelsen blev enligt mig lite virrig och rörig, det kändes som att den röda tråden emellanåt försvann och på vissa ställen blev berättelsen även lite väl slö.


Jag ger boken 7/10 poäng då den för med sig viktig information om hur det kan se ut och hur folk kan leva i fattigare länder. Dock kändes handlingen lite halv dålig i visa delar utav boken.


Information:

Författare: Maria Johnsson

Antal sidor: 284

Förlag: Lange förlag

Utgivningsår: 2016


Du kan köpa boken här.Likes

Comments

​Sammanfattning:


Linn har en turbulent sommar bakom sig. När hon på egen hand bestämmer sig för att uppfylla sin längtan efter barn slutar det i en smärtsam förlust. Hon flyr från sin barninredda lägenhet i Stockholms innerstad till natursköna Abisko. 
På fjällstationen jobbar Joel. Han har bara en het önskan i livet, men förhoppningarna går i kras när flickvännen sviker. Han lämnar förortsvillan i Stockholm för nordligaste Lappland. 
För tjugo år sedan möttes Linn och Joel på en stökig universitetsfest. En kväll Joel aldrig glömt men som Linn knappt kommer ihåg. Omgivna av det vackra och dramatiska fjällandskapet korsas nu deras vägar igen. Men de hinner inte mer än träffas innan deras tidigare liv kommer ikapp.
Vad hände egentligen luciakvällen för tjugo år sedan? Varför vägrar Carin, den sjuttioåriga kvinnan på tåget, lämna Linn ifred? Och varför riskerar Joel allt för att bevara sin hemlighet? Under några omtumlande och dramatiska septemberdagar tvingas Linn och Joel söka inom sig för att få svar. Men går det att släppa taget om den enda drömmen man någonsin haft?Recension:


En vacker bok om att försöka finna sig själv efter en absolut hemsk händelse. Hur hade man själv reagerat om allt helt plötsligt bara vändes upp och ned? Miljön där boken utspelade sig gjorde även sitt. Man fångades och allt kändes levande när omgivningen i boken beskrevs så vackert och levande. En sak jag måste kommentera innan jag går in lite mer är omslaget, herregud vad fint det är, redan när jag såg det kände jag mig tvungen att läsa boken. 


Jag har inte läst Anna Lönnqvists debutbok, men denna imponerade verkligen på mig och hennes första bok finns nu på listan över böcker jag vill läsa. 


I boken får man följa Linn när hon ska försöka hitta tillbaka till sig själv och den hon en gång var, man får även se hur Linn påverkas när kärlek helt plötsligt stiger in i hennes liv igen. Kommer Linn efter en sådan svår förlust hon faktiskt led, kunna ta risken att det möjligen kan hända något liknande igen så snart efter? 


Jag gillade verkligen Carina, hon var utan tvekan min absoluta favoritkaraktär. Hon var lugn och målinriktad hela tiden, hon blev inte lika vimsig som Linn som hela tiden drog förutfattade meningar. Det var en sak jag inte gillade med Linn, hon känns lite väl hetsig, hon tar inte in allt innan hon bestämmer sig för något, men samtidigt speglade det en hyfsat stor del av befolkningen som tyvärr beter sig så. I det stora hela byggdes en bra grupp karaktärer upp som tillsamans skapade en jämnvikt i boken, det blev inte för mycket utav något. Allt jämnades ut. 


Det är en varm bok som jag rekomenderar till många, den är absolut värd att läsas. 


Jag ger boken 8/10 poäng och tackar för recensionsexemplaret som jag fick utav Ordberoendeförlag. Jag tackar även Anna Lönnqvist som gav mig en härlig läsupplevelse.​Information:

Författare: Anna Lönnqvist

Antal sidor: 291

Förlag: Ordberoendeförlag

Antal kapitel: 46 + epilog

Omslag: Jessica Eklund, Stilgrepp

Utgivningsår: 2016


Du kan köpa boken här.

Likes

Comments

Sammanfattning:

MILA är en hårt arbetande tvåbarnsmamma, nyligen separerad från sin sambo Peder. Karriären kunde inte gå bättre hennes egen dietbar är på väg att lanseras internationellt och ekonomin blomstrar.
Utåt sett är Mila själva sinnebilden av framgång: snygg, sexig och omtyckt. Men under den perfekta ytan ruvar en stor osäkerhet under de sista två åren av relationen med Peder förvandlades deras kärleksliv till ett arbetsliv och till slut levde de helt utan passion och romantik.
Självförtroendet är i botten och Mila har bytt ut impulsiva köp av sexiga underkläder mot nedtonade kontorskläder. Men Mila mår inte bra av ett liv utan åtrå och sex så hon bestämmer sig för att ändra på sin situation. Hon ska skriva en bucketlist. Först och främst ska hon ligga. Hon ska återvinna känslan av att vara åtrådd av män.
Efter en trevande start verkställer Mila sin plan, hon blir djärvare och vågar förföra, bli förförd och provar nya lekar hon inte visste fanns. Allt handlar om lust och frihet, männen avgudar henne. Tills en dag då hon träffar amerikanen Ben. Plötsligt handlar det inte bara om sex längre och Mila får känslor som hon inte räknat med.


Recension:

Jag gillade boken överlag, men några saker tycker jag drog ner läsupplevelsen rätt drastiskt. För det första är karaktärerna i boken framförallt vuxna kvinnor, men de använder ett språk som man hör hos tonåringar. Det känns inte direkt realistiskt, speciellt inte eftersom att det utspelar sig i den övre medelklassen/överklassen. Ofta använder de ett mer propert språk än vad man ser i denna bok, just eftersom att de ska vara respekterade och framföra en mogen bild. Hade stilen i boken passat språket hade jag inte reagerat, men det känns så skarpt i kontrast mot hur de beter sig i vissa situationer.


Sedan är boken lite väl fokuserad på sex, allt kretsar kring det och det känns som att jag läst cirka 50% sexscener/sex relaterade scener och 50% av faktiskt handling som jag var intresserad utav att läsa. Dock så var väl fokus med boken just sex aspekten men det kändes på något sätt lite skevt på sättet det var insatt i handlingen.


Det som jag tyckte var bra var hur man ser Mila, en stark, självständig kvinna som driver ett framgångsrikt bolag samtidigt som hon är nyskild och ensamstående mamma till två småbarn. Mila lever kort sagt sin dröm och det är kul att läsa om hennes liv och hur allt utvecklas. Hon hanterar allt förvånansvärt bra, svek, motgångar, framgångar och svajiga relationer. I slutet får man läsa ett bra slut och allt löste sig på bästa möjliga sätt, slutet kändes kanske lite abrupt men annars var det väldigt bra.


Milas kontrollbehov framhävs även ganska starkt i boken och man får se hur hon lär sig släppa på det lite, hon ger mer åt slumpen och det visar att det faktiskt är möjligt att ändra på sig och utvecklas.


Jag ger boken 7/10 poäng och rekommenderar alla som gillar lite drama att läsa denna.


Information:

Författare: Katrin Zytomierska

Förlag: Lind&Co

Antal sidor: 255

Utgivningsår: 2016


Du kan köpa boken här.Likes

Comments

Sammanfattning:

När trettioårskrisande Anna-Lisa får tag på romanen "Vägen till Klockrike" på en loppis tar hennes liv en ny vändning. Hon fascineras av berättelsen om luffaren Bolle och bestämmer sig för att själv luffa under sommaren. Hon ska skaffa sig mat och sovplats genom att klippa gräs och måla. Men även att tjäna pengar på vad hon är bäst på, köpa dyrgripar på loppisar för en billig peng och sedan sälja dem vidare. Meningen är att hon ska fundera ut vad hon vill göra med sitt liv.

Den flirtiga raggaren ger Anna-Lisa lift i sin risiga Cheva, han är så långt från drömkillen man kan komma. Hur kan en människa vara så irriterande?

När luffen börjar ta slut har hon vandrat många mil. Hon har mött trevliga och farliga människor, jobbat sig framåt och öven sovit under bar himmel. Hon har även tagit ett beslut som ändrar hennes liv för all framtid.


Recension:

Boken är väldigt mysig att läsa, och lite annorlunda än många. Man får följa Anna-Lisa och hennes resa runt om en del av Sverige. På vägen träffar hon många människor med skiftande personligheter, intressanta, hemlighetsfulla och elaka. De gav mer liv till berättelsen och visade hur främlingsfientligt stora delar utav vårt land blivit.

Budskapet i boken om att materiella saker inte är det viktigaste, men att känna sig själv och leva sin dröm är det. Ett annat budskap var att man skulle ta tiden att finna sig själv, det är en sak som många har problem med tror jag, de fastnar för mycket i samhället och alla stereotyper som idag existerar. Boken gav en viktig inblick i att man själv styr över sitt liv och kan göra det mesta, den visar även att olika val kan få både positiva och negativa konsekvenser.

Slutet tyckte jag var både sorgligt och bra. Man trodde att man visste vad som skulle hända, och det blev nästan så, men med en tvist som gjorde en spänd på att läsa de andra böckerna för att se om allt löser sig. Jag säger inte vad då det skulle ta bort överaskningsmomentet i slutet utav boken.

Jag ger boken 9/10 poäng då den var varm, rolig och kärleksfull, med en hint av sarkasm och humor.

Information:

Författare: Eli Åhman Owetz
Antal sidor: 297
Antal kapitel: 63
Förlag: Pocketförlaget
Omslag: Jenny Holmlund

Du kan köpa boken här.

Likes

Comments

​Sammanfattning:

London, en snöig decemberdag år 1888. Doktor Watson nås av ett brådskande meddelande: hans gode vän och kompanjon, den världsberömde detektiven Sherlock Holmes, har fallit tillbaka i sitt kokainberoende. Det ser mörkt ut för Holmes och inget kan få honom på bättre tankar – tills han en dag får ett mystiskt brev från Paris. Det är den franska kabaréstjärna mademoiselle La Victoire som förtvivlat vädjar om hjälp. Hennes son är försvunnen.  

Tillsammans med Watson skyndar sig detektiven till Paris. Där upptäcker han att pojkens försvinnande bara är toppen av ett isberg. Under ytan döljer sig en väv av intrikata mord och brutala lögner. Nu måste Watson och Holmes hitta pojken och samtidigt sätta stopp för den bestialiske mördaren. Frågan är bara: Kommer de hinna i tid, innan fler offer skördas? Och kommer mademoiselle La Victoire få se sin son igen?

Recension:

Denna boken var jag så nyfiken på att läsa, och den mötte mina förväntningar, en del iallafall.​ Det enda som gjorde mig besviken var en del utav hur Sherlock framställdes och den förlorade kemin mellan Sherlock och John.  I Arthur Conan Doyles böcker framställs han som en sociopat som inte har förmåga att nästan känna känslor överhuvudtaget. I denna framställs han som en man som känner känslor som en vanlig person, men att han är duktig på att kontrollera dem i situationer där de behövs kontrolleras, det tar bort en del utav vem Sherlock Holmes är för mig, tyvärr. Sedan känns kemin inte lika levande, jag kan inte sätta fingret på varför men interaktionerna Sherlock och John emellan är inte lika laddade och intensiva som jag upplevt dem annars. 


Språket i boken är vackert och karaktärerna pratar på ett mer gammalmodigt sätt, det får en att känna kopplingarna till Arthurs böcker.  Historien är även upplagd på det sätt man förväntat sig. Många överraskningsmoment och oförutsedda händelser och motiv leder till att boken får en äkta 'Sherlock-anda'.


Överlag var boken mycket uppskattad och jag ger den ​8/1o ​poäng, tack Bonnie MacBird för en trevlig läs upplevelse!


​Information:

Författare: Bonnie MacBird

Översättning: Ingmari Bergquist

Förlag: HarperCollinsNordic 

Antal sidor: 304

Originalspråk: Engelska

Original titel: Art in the blood

Utgivningsår: 2016


Du kan köpa boken här.


Likes

Comments

​Sammanfattning:

"När Adams mamma plötsligt dör vänds hela hans värld upp och ned. Han blir tvungen att tillsammans med sin storebror Björn flytta hem till sin farmor på Öland - något Adam inte alls ser fram emot. Men efter att ha fått en mystisk ask i arv av sin mor dras Adam ofrivilligt in i en kamp mellan gott och ont som sträcker sig ända tillbaka till vikingatiden och han inser att hans liv inte alls är vad det verkar vara. Tillsammans med sin bror och Alva - en nyvunnen vän från ön - måste Adam acceptera sitt öde och bege sig in i en värld full av magi och underliga varelser, för att bekämpa ondskan och ta reda på sanningen om hans förlorade arv..."


Recension:

En spännande bok med väl uppbyggda karaktärer. Jag älskar mystiken och spänningen, och visst är det alltid roligare när böcker utspelar sig på något sånär hemmaplan. Speciellt när verkliga platser dras in och man kan besöka dem och påminas om boken man läst. Boken såg till en början lite jobbig ut då den inte såg särskilt bra ut och var väldigt lång, men jag gillade den kan jag säga! Den påminner lite om Harry Potter böckerna och enligt mig är det positivt då det är en av de bättre serier jag läst. 


Det som jag fann lite negativt är att karaktärerna var lite väl barnsliga och betedde sig lite ungt baserat på deras ålder, det hade kännas mer trovärdigt om de var några år yngre. 


Beskrivningarna var väl utvecklade och intressanta, de beskrev omgivning, väderförhållande och personer på ett ingående sätt som gjorde det hela mer levande.. Boken gick snabbt att läsa ut och var inte alls så rörig som jag trodde, den var väl strukturerad. Jag blev minst sagt positivt överraskad av boken. 


Jag ger boken 9/10 poäng och rekommenderar den från åldern 10 och uppåt.  Har jag inte helt fel för mig är detta första delen i en serie, och är det så vill jag absolut läsa fortsättningen!


​Information:

Författare: Emil Karlsson

Förlag: Lange förlag

Antal sidor: 784

Antal kapitel: 81

Originalspråk: Svenska

Omslag/illustratör: Evelina Foxberg

Utgivningsår: 2016


Du kan köpa boken här.


Tack Lange Förlag för boken!


Likes

Comments