Sammanfattning av boken:

Layla Harrison vill inte fördriva dagarna med strandhäng längre, hon vill ägna sig åt grävande journalistik. Aster Amirpour vill bara skrika rakt ut nästa gång en casting-ansvarig säger ”vi behöver folk med olika bakgrund, men inte din bakgrund den här gången”. Tommy Phillips har siktet inställt på en tolvsträngad gitarr som ska ta honom hela vägen till kändisskapet och samtidigt hjälpa honom att få kontakt med sin berömda och frånvarande pappa.


Madison Brooks däremot, hon tog kommandot över sitt öde för länge sedan. Hon är Hollywoods hetaste stjärna och vilka eller hur många hon har krossat på sin väg mot toppen är inget som bekymrar henne. Åtminstone inte förrän Layla, Aster och Tommy dyker upp i Los Angeles glittrande och glamorösa nattliv. De tre lockas in i en tävling där de ska marknadsföra Hollywoodmagnaten Ira Redmans klubbar. Madison Brooks namn står överst på listan över kändisar de ska försöka få dit. Men när hon plötsligt försvinner ställs allt på ända. Alla tre blir misstänkta och de trasslar in sig i en härva av lögner. Harrison vill inte fördriva dagarna med strandhäng, hon vill ägna sig åt grävande journalistik. Aster Amirpour vill bara skrika rakt ut nästa gång en casting-ansvarig säger ”vi behöver folk med olika bakgrund, men inte din bakgrund den här gången”. Tommy Phillips drömmer om att hans gitarrspelande ska hjälpa honom att få kontakt med sin berömda och frånvarande pappa.


Recension:

En väldigt bra bok med mycket drama! Denna bok innehåller allt jag tycker en bra bok ska göra, relationer, drama, familjedispyter, målet om framgång och viljan att kämpa för det. Denna boken reflekterar socialamediers stora makt och hur mycket någon kan komma till skada på grund utav det. Boken visar även hur det är att växa upp i olika samhällsklasser och strävan efter att passa in och inte stå ut. I en värld där allt handlar om status är det kul att se ungdomarna slåss om den. Hur är det möjligt att den med minst kontakter, pengar och social status är den som kan ligga i topp? Boken visar att hårt arbete alltid vinner, oavsett förutsättningar. Även om dem hjälper väldigt mycket på traven.

Själva handlingen är extremt bra uppbyggd, små händelser leder upp till slutet och för mig var det minst sagt väldigt oväntat.

Det som jag tyckte var mindre bra med boken var att det var lite otydligt när personperspektiv byttes, men när du kommit en bit in i boken hade du lärt känna karaktärerna och detta blev inget stort problem.

Jag ger boken 10/10 poäng!


Information:

Författare: Alyson Nöel

Antal sidor: 336

Språk: Svenska

Förlag: HarperCollins Nordic


Du kan köpa boken här.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

CommentsDöda flickors dans (häftad)


​Sammanfattning av boken:

Claire Danvers och hennes vänner i Glashuset har överlevt sin första strid mot vampyrerna, men nya orosmoln hopar sig redan vid horisonten och ingen går längre säker vare sig människa eller vampyr. Ett blodigt och våldsamt hämndtåg genom staden får snart konsekvenser för alla inte minst vännerna i Glashuset. När situationen blir desperat tvingas Claire göra allt för att hålla sig själv och sina vänner vid liv till och med söka hjälp hos Morganvilles mörkaste makter. 

​Recension:

​​​​Denna bok tar vid där den förra slutade, därför känns det som att man hänger med bättre eftersom att där inte är något tidsglapp. Denna boken är likadan som den andra i stilen, den är spännande, romantisk och har med många viktiga karaktärsbyggningar så att säga. De utvecklas hela tiden. Vad gäller själva handlingen är den upplagd på ett bra sätt och det hoppas inte fram eller tillbaks i tiden. Boken är väldigt lättläst och texten är hyfsat stor. Man får även se mer utav hur samhället som är styrt av vampyrer verkligen fungerar och Shane Och Claires romans byggs vidare. Det finns inte så mycket mer att säga om denna boken. Jag hittar inte direkt något budskap som jag tror författaren har velat förmedla, boken känns väldigt opersonlig. Det är synd för i den första så låg alt med acceptans och att vara sig själv bakom, men inte i denna. 


Jag ger boken 7/10 poäng​


​Information:

​Författare: Rachel Caine

Omslagsfoto: Stas Perov

Översättning: Lena Karlin

Förlag: Styxx Fantasy

Antal sidor: 320


Du kan köpa boken här.Likes

Comments

CHAMP_omslagsframsida

Sammanfattning av boken:


Ellinors liv är på all time high. Hon är framgångsrik projektledare på en reklambyrå, bor fint på en av Lunds bästa adresser och roar sig med sina vänner. Ett kravlöst singelliv är vad hon vill ha. Hon klarar sig själv.

Så vänder ett telefonsamtal upp och ner på livet. Hennes far ligger i koma, för att aldrig vakna upp. Hans död för Ellinor in i en spiral av händelser som tvingar henne att allvarligt begrunda hörnstenarna i sin tillvaro. Vem är hon, och vad vill hon? Hur ska hon få plats med alla nya människor och gamla minnen som plötsligt trängs i hennes liv?

På faderns älskade sommarställe på skånska östkusten krockar Ellinors två världar, den som hon flydde, och den som hon skapat.

Recension:


En helt fantastisk bok som man blir helt fast i, iallafall om man gillar komplicerade relationer, drama och i lag väldigt bra böcker! Jag menar, vem gör inte det?

Man får följa en hel rad händelser som påverkar Ellinors liv totalt, och alla de känslostormar som hon går igenom. Boken är levande, man känner sig delaktig i den tack vare de utvecklade miljö och personbeskrivningarna. Ellinor går igenom många svåra händelser och med hjälp av andra inser hon att hon inte är den människa hon vill vara, hon är alldeles för lik sin mamma, ​hennes humör tar överhanden och hennes fokus ligger endast på arbetet. Kommer denna insikt att hjälpa henne förändras? 

Hon har avskärmat sig och byggt upp en fasad sedan hennes mamma gick bort för 10 år sedan och sedan det ofantliga svek hon genomgick inte långt efter det, hon är rädd för att bli utsatt för samma sak igen, så vad händer när hon själv utsatt någon för exakt samma sak som hände henne?

Den del som jag uppskattade mest var när hon fick hantera sin fars plötsliga bortgång, och effekterna till följd utav den, alla känslor som väcktes till liv, framförallt ångern över att hon inte tog sig tiden att lära känna honom. 

Det som var mest spännande var att få veta om hon skulle anmana möjligheten till ett nytt liv eller sumpa den för alltid. 

Jag gillar stämningen i boken, och hur Ellinor tvingas anpassa sig och inser att hon kanske hittat sig själv, samtidigt är hon lite väl egotrippad och detta ställer till det. Sedan får man se henne försöka reda upp allt igen. Detta speglar det verkliga livet, man gör fel val och måste ta konsekvenserna utav det. 

Man får följa hennes resonemang och tankar när hon gör saker som hon sedan ångrar djupt, man får en förståelse för hon är som individ och det känns som att man lär sig känna karaktären. Det är enligt mig ett tecken på en välskriven bok, när karaktären känns mer som en riktig människa än en fiktivt påhittad filur.

Att detta var en debutroman gick inte att gissa då författarna känns rutinerade och som att de har mycket erfarenhet. 


Jag ger boken en klar 10/10 då detta utan tvekan är den bästa bok jag läst denna månad hittills, och det säger mycket då jag läst många böcker med starka karaktärer som satt avtryck. 

Jag rekommenderar boken för unga vuxna och uppåt. 


​Information:

​Författare: Monika Carnehult, Lillemor Bruce och Johanna Holm

Formgivning och omslag: Cecilia Pettersson

Förlag: Hoi förlag

Antal sidor: 222

Utgiven i Augusti 2015


Du kan köpa boken här.Likes

Comments

​Sammanfattning av boken:

Tyler och Barrett är bröder och bor med Beth, Tylers flickvän, i en lägenhet i en nedgången del av Brooklyn. Barrett har mängder med avbrutna collegekurser bakom sig och arbetar deltid i en affär som säljer vintage-kläder för att försörja sig. Nyligen blev han lämnad av sin senaste pojkvän, vilket han var helt oförberedd på. Han trodde att relationen var stabil, men samma sak har hänt många gånger tidigare. Tyler är ett musikaliskt underbarn vars karriär helt uteblivit. Nu kämpar han för att skriva en sång om sin kärlek till Beth, som är döende i levercancer, men utan ett par strängar kokain infinner sig inte den nödvändiga inspirationen.​​


​Recension:

​En intressant bok med mycket kultur och vackert språk. Den följer Cunningham andan, känslan i texten är den samma som i de andra jag läst. Karaktärerna är väl uppbyggda med intressant bakgrund och djupa relationer. Det finns så ofantligt mycket budskap i denna bok, så uppfattar jag det iallafall. Att ifrågasätta är inte alltid något negativt, människor förändras och utvecklas, de ändrar sig. Det är en del av livet. Boken tillför även en vacker bild av vardagslivet, det fångar de små guldkornen i vardag och visar vikten av traditioner för många människor. 

Boken är full av beskrivningar, är det någon som kan beskriva en öde gata på över fem sidor och hålla kvar ens intresse så länge så är det verkligen Michael. Dock måste jag säga att boken inte direkt hade någon handling, man väntade hela tiden på det här som skulle 'starta' själva händelseförloppet i boken, men den kom aldrig. Slutet var fint ordat och känslosamt men samtidigt rakt på sak och ett bra avslut. 


Jag ger boken 7/10 poäng , då den var bra skriven med intressanta drag, men saknade själva känslan av ett händelseförlopp. Jag rekommenderar boken för de som vill ha en mysig läsupplevelse med mycket detaljer som får en att leva sig in i berättelsen. 


​Information:

​Författare: Michael Cunningham

Antal sidor: 260

Förlag: Lind&Co

Originalspråk: Engelska

Översättning: Rebecca Alsberg


​Sammanfattande ord:

​Stämningsfull, vacker, välbeskriven


Du kan köpa boken här.Likes

Comments

​Sammanfattning av boken:

Saga och Simon är nio år och tvillingar.

De älskar hundar och deras högsta dröm är att få en egen.
Tur att det vimlar av hundar i Kummelby där de bor!

Den nyfikna Saga hittar mysterier överallt och Simon tycker ibland att hon är onödigt modig.
På tältsemestern på Öland hör de konstiga ljud från ett rymdskepp. Eller är det en husvagn?
En hel flock hundar verkar vara i fara. Det blir dags för supersyskonen att rycka ut för att försöka rädda dem.


​Recension:

En rolig bok som återspeglar barns verkliga fantasi, och även reflekterar över när man velat ha något väldigt länge som man inte kommer få. Saga och Simon har den här underbara syskon relationen och verkar göra det allra mesta tillsammans, det är kul att se den här gemenskap som kan finnas mellan syskon, framförallt den relation som uppstår mellan tvillingar. 

Sedan var det intressant att det lades till karaktärer på alla olika ställen de befann sig, det gav boken mer liv och spegling då man träffar nya människor när man befinner sig i olika delar av världen/landet. Själva storylinen var även den väldigt rolig och slutet var väldigt lyckat då de lyckades hjälpa flera andra människor och samtidigt tjäna på det själva.


Boken får 7/10 poäng


 ​Information:

​Författare: Anna Helgesson

Antal sidor: 124

Illustratör: Anna Södergård

Förlag: IDUS


Likes

Comments

​Sammanfattning av boken:

Hannes och Samuel har varit bästisar så länge de minns.
De gillar att skejta och kan prata om allt.

Hannes vet inte hur det har gått till.
Men plötsligt tänker han bara på Jenny.
Han vill så gärna att Jenny ska se honom, le mot honom.

Han tänker att han ska fråga chans.
Men hur gör man?
Hannes ber till slut sin bästa kompis att hjälpa till.
Då kan det ju inte gå fel. Kan det?


​Recension:

​Boken Handlar om Hannes som är kär i en tjej i klassen som heter Jenny, men han vet inte hur han ska fråga henne. Boken är väldigt rörig, saker händer hit och dit utan någon riktig förklaring. Sedan går allt fram och tillbaks, i ena sekunden är man ihop med den ena och sen den andra, men det är ju så det gick till när man var i den åldern, eller kanske när man var lite yngre. För kommer jag ihåg rätt så var det iallafall där jag gick så att tjejer och killar ABSOLUT inte kunde vara nära varandra för att det var så äckligt! 

Slutet var dock lyckligt och Hannes insåg vad som var viktigast för honom, en gullig bok med ett gulligt slut.


Boken får 6/10 poäng då det inte riktigt var en höjdare. ​


​Information:

​Författare: Sofia Hedman

Antal sidor: 140

Förlag: IDUS förlag


​Några sammanfattande ord:

​Gullig, ung kärlek, vänskap


Du kan köpa boken här​.Likes

Comments

Sammanfattning från förlagets hemsida:

När Surtanten Birgitta Svensson tar sig till Paris för att spotta från Eiffeltornet och frossa i croissanter smiter hennes fem grannbarn efter, gömda i en bil. Vad ingen vet är att Birgittas ärkefiende Lennart von Spetsnäsa, och mc-knuttarna Forta Fjärters också ska dit – för att göra slut på Birgitta en gång för alla.


Det blir ett dramatiskt äventyr om hur en småtjurig surtant får fart på både hjärtan och militärer,
hur man smartast får farliga mc-knuttar på fall och hur man osedd tar sig fram, kidnappad i en grönrosa cirkusvagn.
Och att ett stort hjärta och små vänner är det viktigaste här i livet.


Recension:

En rolig och underhållande bok med många små twistar som förändrar bokens gång. Jag tycker att obeslutsamheten som fanns hos mc-knuttarna var rolig då det speglar många yngres, och visa äldres, oförmåga att välja något och hålla fast vid det beslutet. Boken speglar även att folk som kan verka väldigt tuffa innerst inne VERKLIGEN inte är det. Men överlag var det en extremt rolig och underhållande bok, som visar att karman alltid ger tillbaka. Det finns egentligen inte så mycket mer att säga än detta, men boken var bra och jag rekommenderar den för åldern 5-11 år.


Jag ger boken 8/10 poäng då den var bra, men långt ifrån det bästa jag läst.
Information:Författare:

Antal sidor:

Del i serie: 2

Förlag: IDUS


Du kan köpa boken här.

Likes

Comments

Sammanfattning från baksidan:

För länge sedan lyckades Sankt Görans Orden utrota nästan alla drakar. De få som blev kvar gömde sig genom att anta mänsklig form och har sedan dess levt bland människorna. Långsamt har de blivit allt fler, allt starkare, allt listigare. De har skapat Talon, en världsomspännande organisation som samlar alla drakar, och är nu redo att överta makten från människorna.

Ember och Dante Hill är två unga drakar som vuxit upp som bror och syster i Talons hemliga anläggning. De har tränats och förberetts för att kunna infiltrera det mänskliga samhället, och som slutprov placeras de i strandstaden Crescent Beach. Ember är nyfiken på tonårslivet och längtar efter att få uppleva en sommar i frihet innan hon tilldelas sin slutgiltiga plats i Talons organisation. Men så dyker plötsligt en laglös drake upp och ifrågasätter allt Ember lärt sig.

Garret Xavier Sebastian är bara sjutton år, men redan en ärrad drakdödare. Som soldat i Sankt Görans Orden är hans uppdrag att eliminera alla drakar – särskilt de unga. Nu skickas han till Crescent Beach på ett uppdrag: att undersöka två eventuella Talon-agenter och eliminera dem. Men först måste han vara helt säker på att de verkligen är drakar, och med Ember Hill är ingenting säkert. Embers mod, självförtroende och vilja ställer allt Garret lärt sig på ända. Hur mycket är han villig att ge upp för att få reda på sanningen om drakarna?


Recension:

När jag först fick denna bok var jag skeptisk, väldigt skeptisk. Jag kände liksom, drakar, nä fy! Men iallafall så började jag läsa den i brist på andra saker att göra och 50 sidor in och sedan var jag helt fast. De 10 första sidorna fångade mig inte alls, man fick känslan av att den var lik exakt alla andra böcker med hemliga sällskap/överkontrollerande regeringar. Dock är jag glad att jag bestämde mig att läsa den, jag hade verkligen missat något annars. Huvudkaraktären Ember är som de flesta kvinnliga huvudkaraktärer du finner i en ok, modig, uppkäftig, självständig och bestämd, men till skillnad från många andra har hon en egen liten twist på det som gör att hon står ut från mängden.

Sedan är relationen mellan syskonen är lite halvdåligt beskriven, samma saker ältas om och om igen men man känner ändå sveket som Ember känner, och det känns otroligt levande, men mer detaljer tänker jag inte gå in på. De komplicerade relationer hon har, i synnerhet till två pojkar/unga män, livar upp historien, men det gör även hennes hat mot övermakten. Och sedan nära slutet får man alltid den har händelsen man väntat på som vrider om allt. Och jag blev verkligen inte besviken!

För att fokusera mer på själva handlingens upplägg så har jag bara bra saker att säga. Tiden skrider fram i lagom tempo, man får se både allvarliga situationer och mer lättsamma sådana. Situationer som många nog kan ankoppla till, inte att folk blir jagade av drakar som vill döda en kanske men den här känslan som Ember ofta känner om hopplösheten i ett system som är uråldrigt och övermäktigt.

Sedan är det så bra att Julie får in flera olika perspektiv, det ger boken mer levande och känns inte alls lika begränsad, dock önskar jag att man fick en bättre insikt om Dante och att något kapitel var skrivet ur hans synsätt.

Jag kommer absolut läsa nästa del i serien!


Jag ger boken 8/10 poäng.


​Information:

​Författare: Julie Kagawa

Antal sidor: 409

Översättning: Susanne Andersson

Del i serie: 1


Du kan köpa boken här.
Likes

Comments

Sammanfattning från baksidan:

Höstlovet närmar sig och med det årets höjdpunkt; skolans traditionsenliga halloweenfest. Snart blir det tydligt att allt inte står rätt till, och Sara, Simon, Leon och Louise måste än en gång försvara Jordens själ mot de mörka krafter som breder ut sig.

Kampen går via skolans halloweenfest i Malmö, till en höstkall strand på den lilla badorten Torsö, och vidare till festernas fest; Nobelfesten i Stockholm. Mod, vänskap och mardrömmar möts. Men vem kan man egentligen lita på?


Recension:

En bra och värdig uppföljare till första delen i serien. Boken är bra, väldigt bra, men inte så fantastisk som den förra. Jag saknade lite av relationerna i denna bok, som det fanns mer av i den förra, interaktionen mellan karaktärerna i denna bok känns även inte som en lika stor del som i den förra. I denna boken fokuseras det mer på 'jag' än 'vi', men som sagt, fortfarande en väldigt bra bok. Jag gillar stämningen som finns i boken, spänningen som ligger och lurar hela tiden.

Något som var bättre i denna bok är att de karaktärer som redan var introducerade sedan förra tog mer plats och hade hittat sig själva mer, så att säga. Jag misstänker att det kommer en uppföljare på denna och är intresserad av att se hur de (förhopningsvis) är ännu mer utvecklade i nästa. Sedan gillar jag att mycket anspelar på relationen mellan Miss Mod och Mörke Mark, det visar att 'människors' svaghet ofta sammankopplas till en vis person, någon de håller kärt. Mörke Marks misslyckande där han förlorade en del av sina mannar var på grund utav sin kärlek gentemot Miss Mod, och vad han var villig att göra för henne.

Sedan visas även Saras inre kamp gentemot det rätta och det mörka, detta symboliserar de 'monster' som alla bär på, den del av en själv som vill göra en viss sak man egentligen inte vill göra. Det visar att det händer flera personer, men man har en val möjlighet. Vad du gör med dina svagheter är det som betyder, inte vad de är. I många fall går det att omvandla till något positivt istället för det negativa som det är egentligen. Denna bok har enligt mig många fler budskap, och oberoende på om det var avsiktligt eller ej så har författaren lyckats att få in många. Som sagt är jag spänd på nästa!


JAg ger boken 9,9/10 poäng då den inte var lika fantastiskt som föregångaren, men fortfarande otroligt bra.


​Information:

​Författare: Jenny A Sandgren

Antal sidor: 210

Antal kapitel: 20

Förlag: IDUS

Del i serie: två


Recension av Castra- Det blå stoftets magi.

​Du kan köpa boken här.

Likes

Comments

Sammanfattning från baksidan:

Tessan har allt- ett eget barn, en egen restaurang, flera pappor till barnet, en pratglad get samt en rik godsägare som tindrar åt hennes håll. Så Tessan klagar verkligen inte, tvärtom. Men att driva en egen restaurang är inte hållbart om hon ska stå för både maten, driften, disken, hålla ordning på den torftiga ekonomin och däremellan försöka vara en skön mamma.

Tessan önskar att hon hade hjälp. Helst av allt någon som inte vill ha betalt. En dag dyker faktiskt två människor upp i Rosengädda. Och de erbjuder precis det Tessan letar efter. Full uppbackning helt kostnadsfritt. Trevligt förstås, fast Tessan kan inte förstå varför de gör detta för henne. Men när det klarnar vänder det inte bara upp och ner på Tessans liv- utan hela Rosengädda.


Recension:

Denna bok var, intressant, tror jag är ordet jag skulle använda. Den var speciell, skrivet på ett annorlunda sätt än de flesta böcker jag läst, jag kan dock inte sätta fingret på vad exakt. Jag tänker börja med de saker jag uppskattade med boken, karaktärerna har en faktisk personlighet och stereotyperna ignoreras, i de flesta fall. Första halvan av boken höll mig även i sitt grepp. Även om detta var en del i en serie passade det utmärkt att läsa den som enskild bok, alla karaktärer beskrivs med skicklighet och man sätts delvis in i vad som redan hänt.

Det som jag uppfattade som sämre var det snabba tempo boken höll, man kunde inte riktigt hänga med själva tidslinjen. När jag hade kommit till den sista halvan av boken hände liksom ingenting heller direkt förrän just på slutspurten, det leder mig vidare till nästa sak jag inte gillade med boken. Slutet var hastigt och abrupt och det kändes som att medans allt annat var väl beskrivet hade författaren endast skyndat sig med att slänga ihop allt i slutet för att bli klar med boken. Den sista halvan handlade även till stor del om sex, och jag känner att det kunde man på något vis fått med i sammanfattningen då jag blev uppriktigt förvånad över hur mycket sådant som trycktes in i den senare halvan av boken.


Jag hade höga förväntningar på boken, och blev faktiskt besviken! Därför ger jag boken 5/10 poäng.


Information:

Författare: Emma Hamberg

Förlag: Pocketförlaget

Antal sidor: 362

Antal kapitel: 25

I slutet av boken finns det exempel på recept som användes i boken.

Du kan köpa boken här.Likes

Comments