Sammanfattning:

Andrea har äntligen fått en hund, Zassi. Hon och bästa vännen Leni har stora planer på allt kul de ska hitta på med den. Men dagen innan Andrea och Leni ska iväg på en klassresa rymmer hundvalpen. Andrea är förtvivlad. Leni gör allt för att hjälpa henne.


De två vännerna ställer alltid upp för varandra, men när Leni hamnar i en stor knipa på klassresan ställs Andrea inför ett svårt val. Vilket är bäst, att berätta sanningen eller att ljuga för att hjälpa sin bästa vän?


Recension:

En välskriven bok som enligt mig passar för 8-12 åringar, den handlar om livet, skolan, familj, vänner, kärlek och hundar. Språket är anpassat för yngre barn och boken är lättläst, dialoger flyter på och beskrivningar är grundliga men lättförstådda.


Jag tyckte att Andrea som person ger väldigt många bra exempel på vad som kan hända beroende på de val du gör, och hennes känslor beskrivs på ett fint och även här lättförstått sätt.


Jag ger boken 5/5 poäng och rekommenderar boken för de flesta yngre barn då den var lättläst och välskriven!


Information:


Författare: Emma Fäldt

Förlag: IDUS Förlag

Antal sidor: 76

Utgivningsår: 2016


Du kan köpa boken på IDUS, Adlibris eller Bokus

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sammanfattning:

I en tid då den självständiga adeln i södra Frankrike njuter av livets goda vid kärlekens hov planerar påven i Rom att utrota kättare och kväsa alla åsikter om frihet och jämlikhet.

Likes

Comments

Sammanfattning:

Det är valborg i Uppsala – studenternas stora högtid. Men den uppsluppna stämningen förtas när två kvinnliga studenter våldtas inom loppet av några dygn. Kort därpå hittas ännu ett offer. Den här gången är kvinnan strypt till döds och utstuderat placerad i den anatomiska teatern i en av universitetets äldre byggnader.

Oron sprider sig och polisen befarar att det kommer begås fler brutala överfall. Nathalie Svensson, Nordens främsta expert på psykopater och medlem i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, kallas in för att bistå i utredningen. Även kommissarie Johan Axberg från Sundsvallspolisen får rycka in. Han och Nathalie har precis avslutat ett fall tillsammans, och trots omständigheterna ser de fram emot att ses igen.
Mycket tyder på att det rör sig om en och samma gärningsman; offren är alla studenter, i samma ålder och förvillande lika till utseendet. Misstankarna går till en man som är dömd för flera våldtäkter sedan tidigare och nyss utsläppt från fängelset. Han saknar alibi men Nathalie anar dock att lösningen inte är riktigt så enkel. Spåren leder vidare till ett kvinnofientligt sektliknande ordenssällskap …


Recension:

Ett enkelt språk med korta kapitel som gör boken läsvänlig, jag hade höga föhoppningar då jag tyckte att sammanfattningen av boken var riktigt intressant, dock gick det väldigt segt att läsa den. Jag kände att man inte riktigt kom karaktärerna nära och då jag inte läst de två föregående delarna vet jag inte heller hur de varit i de två tidigare böckerna, detta är alltså tredje delen i en fristående serie om psykiatern Nathalie Svensson och polisen Johan Axberg. Då jag inte fick någon direkt känsla för karaktärerna så var jag även distanserad handlingen och den fångade inte riktigt mitt intresse. Då den ändå hade en bra uppbyggnad och följde en röd tråd så ger jag den 2/5. Har man gillat tidigare böcker av Jonas Moström så uppskattar man nog den, men för mig var den inget.


Information:

Författare: Jonas Moström

Förlag: Lind&Co

Antal sidor: 399

Utgivningsår: 2016

Poäng: 2/5

Del i serie: 3 (fristående)


Du kan köpa boken på BokusAdlibris eller CDON


Likes

Comments

Sammanfattning:

Moa har det utmärkt, tack så mycket. Hon bor med sin pappa, pappas fru Susanne och sin älskade lillebror Lucas. Sedan finns vapendragaren och bästa vännen Otto. Livet leker, himlen är blå. Moas mamma Hedvig försvann visserligen utan ett spår när Moa var två år gammal, men det är inte direkt något Moa går och grubblar över.

En dag berättar hennes pappa att Hedvig har hört av sig. Moas försvunna morsa vill hux flux träffa Moa, men aldrig i livet att hon tänker skutta in i en famn som försvann för fjorton år sedan. Det vore visserligen bra med en förklaring. Men Hedvig ska inte få inbilla sig att Moa vill ha något med henne att göra. Ett möte ska det bli, inget mer.


Recension:

En vackert skriven bok som tar upp ett viktigt budskap och förmedlar hur svår en mor/dotter relation kan vara, men även hur resan att faktiskt försöka lösa det kan se ut. Jag gillade Moa som karaktär och hela det här med att hon skulle låtsas fågelskåda för en uppgift och benämnde personerna i Hedvigs närhet med fågelnamn (kodnamnen).


Miljöerna samt karaktärerna i boken var väl beskrivna och det kändes som att man kunde se det hela framför sig, framförallt hur Hedvigs hus samt området runt telefonstolpen såg ut. Boken är skriven med ett tolkbart slut, jag tror att det kan betyda väldigt olika saker för olika läsare, beroende på läsarens egna erfarenheter och var de befinner sig i livet just nu. Jag tycker att boken passar både vuxna och unga, men för att förstå den kanske man iallafall bör befinna sig i den yngre tonåren.

Jag ger boken 4/5 poäng och rekommenderar den för alla som gillat det som Johanna Thydell skrivit tidigare då jag helt klart tycker att denna håller samma klass.


Information:

Författare: Johanna Thydell

Förlag: Alfabeta förlag

Antal sidor: 222

Utgivningsår: 2016

Antal poäng: 4/5


Du kan köpa boken på Alfabetas hemsidaBokus eller Adlibris (som just nu har en rea på Mornitologen)


Likes

Comments

Sammanfattning:

Tänk om du en dag fick veta att hela ditt liv varit en lögn, att du egentligen tillhör en annan värld. En värld där det finns troll, vittror och magiska väsen. Det är precis vad som händer i detta spännande äventyr, som tar ett nytt grepp på vad som gömmer sig i svenska skogar och berg. Här blandas myten om bortbytingar med urban fantasy.

I Hallahem, en hemlig stad belägen djupt under ett berg, lever Vitterfolket. De liknar människor på många sätt, men är också väldigt olika oss.

Vitterflickan Torun är tolv år, och en dag råkar hon och hennes bästa vän Auda höra något som inte var ämnat för deras öron. Hallahem är hotat, och någonstans finns en flicka som kan hjälpa dem att rädda staden. Men vem är hon, och varför är hon så viktig?

Tilda lever i en vanlig stad i människornas värld, när ödet plötsligt för henne samman med Torun. Tillsammans med sina vänner ställs de inför svåra prövningar, och snart vilar hela Hallahems framtid på deras axlar. Ju mer de får veta om varandra och sitt ursprung, desto mer blir de varse om att sanningar kan göra mer ont än lögner.


Recension:

En spännande och lättläst bok som var svår att lägga ifrån sig. Det är sällan man hittar böcker som är riktade mot barn/yngre tonåringar som är såhär välskrivna och som håller en hög spänningsgrad genom hela boken. Miljöerna, framförallt de som rör Hallahem är väldigt bra uppbyggda och gör att det kan kännas som man besökt platsen även om den inte ens existerar. Hur man blir introducerad till allt som ska hända är också bra uppbyggt, man kan gissa på ett ungefär vad som ska hända längre fram i boken, men författarna lägger hela tiden in små tvistar som gör att inget blir exakt så som man tror att det skulle bli.

Jag rekommenderar den för alla som gillar att läsa fantasy där det finns stora inslag av spänning mellan två olika folk som sedan länge legat i konflikt. Enligt mig är målgruppen 8-14 år men jag tror att även äldre skulle kunna uppskatta att läsa boken då den som sagt var spännande, händelserik och hade en bra struktur samt levande beskrivningar av såväl miljöer som karaktärer.


Information:

Författare: Susanne Trydal & Daniel Åhlin

Förlag: Hoi Förlag

Antal sidor: 256

Utgivningsår: 2015

Poäng: 5/5

Del i serie: 1 av 3


Du kan köpa boken här.

Likes

Comments

Sammanfattning:

Coola, klartänkta och kompetenta Paige Walker har bestämt sig för att leva livet till fullo – och var gör man det bättre än på Manhattan? Men när hon blir uppsagd från jobbet vänds hennes tillvaro upp och ner, och snart ställs hon inför en ny utmaning – att testa sina vingar som egenföretagare.

Att driva ett företag visar sig visserligen vara krävande, ändå är det ingenting jämfört med att dölja hur hon känner för Jake Romano – hennes brors bästa vän. Jake är dösnygg, omåttligt framgångsrik och varje New York-kvinnas drömdejt. Så när Jake erbjuder Paige ett oemotståndligt uppdrag – och hennes känslor dessutom är besvarade – får hon allt svårare att sova på nätterna. Attraktionen mellan dem är glödhet! Men kan hon övertyga mannen som gjort det till en konstform att aldrig lita på någon att ge kärleken en chans?


Recension:

En rolig och lättläst bok om kärlek som tar plats i en hektisk stad där så mycket händer samtidigt. Jag gillar hur känslorna beskrivs på ett tydligt sätt som känns naturligt, Sarah Morgan skapar även levande bilder av olika miljöer som gör att man känner sig närvarande vid de olika händelserna.

Denna boken skulle alla som gillar att läsa en blandning av komedi och romantik uppskatta, sättet som Sarah Morgan skriver på är även lite speciellt och fångar nog mångas intresse. Något rätt måste hon iallafall gjort då hon i nuläget har tiotals böcker publicerade, hur många exakt vet jag inte riktigt.

Jag ger boken 4/5 poäng och enligt mig är målgruppen vuxna.


Information:

Författare: Sarah Morgan

Förlag: HarperCollinsNordic - Harlequin

Antal sidor: 368

Utgivningsår: 2016

Poäng: 4/5

Del i serie: 1


Du kan köpa boken här.


Likes

Comments

Sammanfattning:


Alice vet att hon är dödens om hon rör pappas grogglas. När hon en dag lånar dem i smyg krossas två av dem. Skulden blir svår att bära trots att den inte är hennes – Inte ens mamma kan hjälpa henne, hon som styr världen med hjälp av ängeln Isa … Som vuxen överväger Alice att hämnas gamla oförrätter. Frågan är om det bortom barndomens alla skuggbilder finns en väg mot försoning.


Recension:


En otroligt vackert skriven bok där du som läsare kommer nära karaktärerna. Denna bok utspelar sig i dåtid och nutid och det centrala är Alices känslor om vad som pågår i hennes liv. Tack vare de levande miljöbeskrivningarna kan jag även riktigt se platserna framför mig. Än så länge i år är det den mest välskrivna bok jag läst, och det säger inte särskilt lite. Att det är författarens debutbok är även extra imponerande!

Jag tror att denna boken faller alla som gillar att läsa relationsromaner i smaken, då språket är otroligt vackert och berättelsen likaså. Alla känslor som beskrivs om framförallt Alices sjuka mamma är så fina och levande att läsa att man nästan blir tårögd. Då jag hört mycket bra om 'Viskskrik' innan jag började läsa den hade jag höga förväntningar, men de toppades med råge! Jag ger boken en solklar 5/5!


Information:

Författare: Kristina Emanuelsson

Förlag: Calidris Förlag

Antal sidor: 336 (Danskt band)

Utgivningsår: 2016

Poäng: 5/5


Du kan köpa boken här.

Likes

Comments

Sammanfattning av boken:

Passionerade nätter. Hemliga möten. Hett sex med älskaren. Men också ångest för att bli upptäckt och ett ständigt gnagande samvete gentemot maken och barnen. Sara står inför ett vägskäl där hon måste välja – Passionen eller tryggheten?

Sara har ett liv många drömmer om; hon är rik, har en fin man, välartade barn, och ett hus vid havet. Men hon har en väl bevarad hemlighet. Under hela äktenskapet har hon haft en passionerad affär med en annan man. Hon kommer efter en helgkurs i London till en punkt då hon måste välja.


Recension:

En välskriven och lättläst bok som höll lösarens intresse genom hela historien. Det som gjorde det hela extra intressant var det faktum att där fanns tre slut, vilket visar att olika val verkligen gör skillnad. Jag gillade detta skarpt och det gjorde att boken stod ut lite mer från mängden. Sättet som boken var skriven på gjorde att den kändes mer realistiskt, det var ganska rått och inte så tillfixat som det är i vissa böcker. Jag gillade att man kände av karaktärerna ganska bra och förstod dem, även om gestaltningen inte var så jätte tydlig, det kom lite mer undermedvetet i historien och det är första gången som jag märkt detta i en bok jag läst.

Jag rekommenderar boken för alla som gillar att läsa böcker som reflekterar en del över de val man gör i livet, samtidigt som där är en hel del sex. Enligt mig så är målgruppen vuxna, av uppenbara skäl. Jag ger boken 3/5 poäng då den var bra och välskriven men inte något jätte speciellt.


Information:

Författare: Elisabeth Akteus Rex

Förlag: Ordberoende förlag

Antal sidor: 409

Utgivningsår: 2015

Poäng: 3/5

Du kan köpa boken här.

Likes

Comments

Sammanfattning:

Lydia och Kirstie är enäggstvillingar – sex år gamla, oskiljaktiga och så lika att inte ens deras föräldrar alltid kan säga vem som är vem. Så händer det som bara inte får hända: Lydia faller från ett balkongräcke och dör. Kvar är den förvirrade Kirstie och hennes förtvivlade föräldrar Sarah och Angus.

Efter ett års tungt sorgearbete beslutar sig familjen för att flytta till en liten isolerad ö i Hebriderna där de ärvt ett hus som inte varit bebott på flera decennier och som saknar elektricitet. De vill börja på nytt, komma bort från alla plågsamma minnen.

Men inget blir som de hoppats. Kirstie beter sig allt egendomligare – hon tycks djupt olycklig och hävdar att de förväxlat henne med den omkomna systern. I skolan skyr de andra barnen henne, hon som alltid haft en syster och själsfrände är nu outhärdligt ensam.

Angus tvingas ofta resa bort på grund av sitt arbete och Sarah känner sig alltmer isolerad och förtvivlad. Deras äktenskap blir sämre i stället för bättre. Oron för Kirstie – eller är det Lydia – bara växer. En fruktansvärd misstanke pyr inom Sarah – vad var det egentligen som hände den där olycksdagen då hennes dotter dog?


Recension:


Riktigt spännande och fängslande genom hela boken, den var fängslande och skärmande redan från första kapitlet, och de första sidorna fick en verkligen att vilja fortsätta läsa. Samtidigt som jag tyckte att boken var obehaglig var den vacker och man förstod riktigt hur hemskt systerns bortgång hade påverkat hela familjen. Det är dock inte förrän de flyttar till ön som det börjar hända lite skummare saker.


Personbeskrivningarna är djupa och det känns som man lär känna karaktärerna, sorg tar verkligen fram de djupaste banden mellan folk och det framhäver hur de är som personer. Miljöerna som beskrevs var även ofantligt välbeskrivna och det bidrog till den känsla som man fick utav att läsa den. För att en bok ska kännas trovärdiga och gripande enligt mig måste miljöerna stötta handlingen, de måste bidra till själva historien, och det gjorde de verkligen i detta fallet.


Vissa sidor kändes onödiga och flummiga, det sänker betyget från 5/5 till 4/5. Målgruppen är enligt mig vuxna.

Information:

Författare: S.K. Tremayne

Förlag: Lind&Co

Antal sidor: 349

Utgivningsår: 2015

Poäng: 4/5


Du kan köpa boken här.


Likes

Comments

Sammanfattning från Adlibris:

Ellen sover alltid med trosorna på. Hon vill inte att hennes man tar i henne längre. Som nygifta flyttade de in i radhuslängan. Nu när båda barnen är utflyttade är omställningen smärtsam för Ellen. Mannen fortsätter oberörd med sina fritidsintressen. Hennes väninna Cathrine, som inte har några barn, lockar med Ellen på en spahelg. Utanför hemmet finns både lockelser och lindring.Men Ellen känner sig vilsen. På vilket sätt behövs hon när barnen sällan hör av sig? En dag får hon ett mejl från sin väninna Lana, som förälskat sig i en afrikansk man och flyttat till hans hemby i Ghana. I brevet står det: Kom hit och hälsa på! Då köper Ellen flygbiljett och tar steget ut mot det okända.


Recension:

En vacker bok som handlar om en kvinna som passerat medelåldern, hon inser att hon inte längre vet vem hon är och att hon inte är lycklig. Hon vågar inte riktigt tänka det själv men är sugen på att skaffa sig ett nytt liv. Det var en intressant läsupplevelse att få följa Ellen och hennes tankar när hon fick en massa nya intryck och började reflektera mer och mer om hur hon önskar att hennes liv såg ut.

Det kan inte finnas för många böcker som handlar om att inse vem man själv är och vad som är meningen med livet. Alla är berättade ur olika perspektiv och från människor som befinner sig på olika ställen i livet, så medans själva konceptet kanske var lite 'uttjatat' var det en intressant bok som höll en klistrad.


Jag ger boken 4/5 poäng.


Information:

Författare: Marie Hedegård

Förlag: Lindelöws bokförlag

Antal sidor: 280

Utgivningsår: 2016

Poäng: 4/5


Du kan köpa boken här.


Tack så mycket för recensionsexemplaret Marie Hedegård!
Likes

Comments