* Ny ryggväska för dagsaktiviteter (min gamla från USA är inte riktigt backpack life material)

* Tålig och ordentlig vattenflaska

* Packing Cubes

* Backpack-skydd

* Bikini (eventuellt)

* Strandskor

* Adapter till Aussie


Måste HITTAS

* Handduk som tar noll plats i väskan (köptes till förra resan)

och PACKAS

* Power banks


Sen funderar jag på det här med sovsäck. Använde inte min en endaste gång när jag backpackade i Europa, så tror jag skiter i det. Bara jobbigt att gå omkring med..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Snart är det dags för mig att åka iväg en sväng igen. Fram tills nu har jag knappt varit taggad på det, men nu börjar jag äntligen känna lite reselängtan. Om några veckor åker jag och upptäcker Australiens östkust men också Bali, och i två månader kommer jag vara borta totalt. Det är så långt budgeten räcker efter några månaders arbete. Hade jag haft möjlighet att vara iväg ett par månader till hade jag, men två månader känns inte så dumt det heller (gud vad bortskämd jag låter, men å andra sidan har jag jobbat hårt för att kunna göra denna resa).

Jag har alltid haft en önskan att åka till Australien men sen är det ju lite "tråkigt" att så många gör det. Hur dumt låter inte det? För det första finns det ju en anledning till att så många åker till det där stora, fantastiska land under oss och för det andra ska en göra det som det finns en längtan efter.

Att resa ensam känns läskigt men spännande. Jag har ju faktiskt rest en del ensam tidigare, men då har jag haft något slags "grupp-projekt" att åka till, t.ex. en skola, och på så sätt ändå träffat folk. Så detta blir en helt annan grej.


Likes

Comments

​Julafton imorgon! Känns helt galet om jag ska vara ärlig. Tiden springer förbi, och jag hinner knappt andas. Jag har i princip haft noll julkänsla. Jag tror det är på grund av att jag varit så inne i allt plugg och inte riktigt kunnat slappna av. En liten läxa för mig; trots att det är mycket att göra är det viktigt att göra tid för att njuta och "bara vara". Hur som helst, jag har verkligen haft tur att få träffa så bra och omtänksamma vänner här. Jag spenderar nästan hela min jul-ledighet hos min kompis Dora, som mer än gärna tog emot mig. på det sättet. amerikanare är verkligen omtänksamma på det viset. Gästvänlighet som heter duga!

Likes

Comments

Om ni vill skicka något till mig (en fin dikt eller massa godis 😉) så är min adress:
639 38th Street Box 2155 Rock Island, IL, 61201

Likes

Comments

Usch vad dåligt samvete jag har över min katastrofala uppdatering! Från och med nu ska jag verkligen försöka uppdatera innan jag går och lägger mig varje kväll.

Mycket plugg har det varit, men med ett 98% resultat på mitt senaste prov i spanskan kändes allt mycket bättre!

Vi hörs snart igen, nu måste jag sova!

Likes

Comments

Har idag min första jobbtimme, slutar om två minuter! Kom dock ingen idag, tror det är för att det är första gången och att de inte fått ut ordet om det tillräckligt. Ska försöka sätta upp lite affischer! 

Måste hem nu och plugga, har midterms imorgon i spanska och tal nästa vecka i public speaking.

Likes

Comments

Hej och vad längesen det var jag skrev! Är ni några som fortfarande inte gett upp hoppet och kollar? Vi får hoppas..

Chicago var helt fantastiskt och jag kommer så fort tiden finns till att skriva ett inlägg om det med bilder! Just nu tar jag en liten mini-paus från plugget. Känns inte som att jag gör mycket mer än att plugga.. Det är svårt ibland att komma ihåg varför jag faktiskt pluggar det jag pluggar när jag bara har massa läxor.. Intresset försvinner liksom när stressen ligger på hela tiden. Försöker dock att reflektera över varför jag är här och varför jag har valt de kurser jag har. Fick i alla fall ett jättebra resultat på mitt tal jag höll i fredags, så det gjorde i alla fall att humöret förbättrades.

Vi hörs snart, förhoppningsvis då med ett inlägg om fina Chicago. Nu måste jag fortsätta här.


xx

Likes

Comments

Eftersom jag för en gångs skull har lite tid över så tänkte jag uppdatera er om läget här borta!

Har två roliga saker att berätta...

1. Jag har fått jobb! Jag kände att jag ville ha någon slags sysselsättning här borta och eftersom jag tycker om svenska och på något sätt vill bidra här borta med det, så pratade jag med professorerna i svenska och blev då erbjuden att jobba här. Just denna terminen (fram till höstlovet) är ganska lugn men ska i alla fall en gång i veckan hålla i Swedish Board (tror jag det kallas i alla fall), dit kan de som studerar svenska komma och få hjälp med läxor, hålla konversationer på svenska, kanske spela spel osv osv.. Får fundera på vad vi kan göra för att det ska bli så roligt som möjligt. Sen kommer jag också arbeta som tutor, dock förmodligen inte förrän nästa termin eftersom det med största sannolikhet inte kommer behövas denna termin. Men vi får se. Då kommer jag i alla fall arbeta med en student åt gången.

2. Jag saknar verkligen att laga mat här borta (nu blir du glad mormor!), så jag mejlade Dean of Students angående att starta en cooking club, så ska förmodligen träffa henne nästa vecka och prata om det. Så förhoppningsvis går det att starta snart!

I övrigt är det mycket läxor som jag sagt tidigare, men ikväll ska jag ge mig lite fritid och se Grand Budapest Hotel (äntligen). Och i helgen åker vi ju till Chicago så det är jag verkligen excited for!


Jackie, jag och min roommate Julissa!

Likes

Comments

Ber om ursäkt för den katastrofala uppdateringen, men det är så mycket läxor att göra så jag har inte prioriterat bloggen. Satt och pluggade till klockan två igår... Man har ju annat att göra om dagarna också så det är svårt att få allt att gå ihop.

Glada nyheter: ska till Chicago på lördag och vara där till måndag! Vi är ett gäng internationella studenter som ska åka dit.

Skypade med mina fina tjejer igår och insåg hur mycket jag saknar dem! Wolfpack <3 skriv gärna till mig ni andra och boka in ett Skype-samtal! Vill prata med er 😄

Saknar dessa tjejer ❤️❤️❤️

Likes

Comments