Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Har ett ovanligt härligt lugn i själen, trivs med det.

Likes

Comments

Himlen var magisk ikväll.
Kände hur hösten hängde i luften samtidigt som jag stod och beundrade den fina himlen, äntligen är min favoritårstid på väg 🖤

Likes

Comments

Nu när jag skrivit en förklaring kan vi gå vidare till hur livet är bortsett från det dåliga samvetet.

Jag lider inte mycket utav panikångest längre, tror jag inte. Det är snarare en väldigt grov socialfobi. Deprimerad har jag varit ett tag, men depressionen är ganska mild just nu.
Jag får inte panikattacker så ofta, men att jag har socialfobi är väldigt uppenbart.

Jag mår bra. Jag trivs ganska bra själv, då finns ingen annan där som kan se om jag gör ett misstag.
Det är inte så att jag INTE kan göra saker. Jag har klarat av att göra många saker som jag gjorde när jag var frisk, men är det något jag inte vill helhjärtat så går det mindre bra än om det är något jag faktiskt vill.
Jag vill inte sitta och beklaga mig över min situation, jag mår ganska bra och helt ärligt så stör jag mig inte jättemycket på socialfobin. Den finns här och det är okej. Jag har nog blivit ganska bekväm, jag har socialfobi men jag hittar liksom sätt att lösa vardagen utan att behöva utsätta mig för det jag tycker är jobbigt.

Min vardag går runt, jag gör det jag behöver göra, jag får mycket gjort. Nu vet jag inte om jag alltid kommer ha socialfobi eller ifall den också kommer gå bort. Men för tillfället så känns det som sagt okej, jag är medveten om att den finns men om den stannar kvar så stör det mig inte så mycket.

Något annat att ta upp är att jag efter många år av en blandad diet bestående av både kött och vegetariskt bestämt att jag inte ska äta kött mer. Jag vill inte kalla mig vegetarian även fast det är det jag är haha, jag har inte gjort en jättestor deal av det. Det känns bra iaf, min mage mår bättre av det och det känns bättre i själen. Så småningom kommer jag väl gå över till en helt växtbaserad kost, men jag tar det i mindre steg.

Så ja, nu ska jag precis börja laga lite mat och sen fortsätta städa lite.
Hoppas ni har en fin onsdag!

Likes

Comments

Nu har vi inte hörts på ganska länge, vilket är ganska bra då jag oftast skrivit här när jag mått väldigt dåligt.
Det är dock inte därför jag skriver här nu. Jag vågar inte säga att jag är frisk eller att jag mår väldigt bra, men saken är den att jag känner mig ganska bra, det känns som att bara under dom senaste veckorna har jag vaknat upp ur en slags koma. Jag har börjat våga testa mig själv, jag har lärt känna mig själv på helt andra plan. Det är som att jag får nya uppenbarelser varje dag. Det känns som en lättnad.
Jag har fortfarande dagar då jag mår väldigt dåligt, men dom dåliga dagarna är inte riktigt lika dåliga som dom varit innan. Dom är inte lättare att handskas med, men jag har lärt mig olika knep för att komma bort från den mörka vägen även fast det kanske bara är för några minuter eller timmar.

Livet är här och nu, jag kan inte längre gå och vänta på att min sjukdom ska packa sina väskor och dra här ifrån över en dag. Jag måste kämpa och hjälpa sjukdomen packa väskorna, sen följa den till dörren och säga ''Hejdå, tack för denna tiden, du har lärt mig mycket, du har varit otroligt jobbig ibland, men jag har uppskattat din tid. Jag klarar mig nu.''

Inget ont som inte har något gott med sig, eller hur? Jag har inte varit sjuk på grund av slumpen. Det fanns en anledning till att jag blev sjuk, anledningen var att göra mig till en starkare person. En individ som känner av sina gränser, som har mer förståelse, som inte tar något för givet, som lär sig av sina misstag och lär sig att kämpa för det man vill nå. I mitt fall gäller det lycka och inre ro.

Vill jag något, då ser jag till att kämpa mig fram till det. Ingen annan ska ansvara för min lycka och mitt välmående. Jag är mitt egna liv och det blir vad jag gör det till, därför ska jag försöka göra mitt allra bästa för att uppnå mina mål. Man kan inte tvinga sig själv till att känna något, man kan inte tvinga sig själv till att bli frisk. Man blir frisk när man är redo, när man kämpat och det kommer när man minst anar det. Det krävs mycket, men det kommer vara så värt det.

Likes

Comments

Godmorgon på er.
Idag känner jag mig helt överkörd, både fysiskt och psykiskt. Jag har dom senaste veckorna börjat sova otroligt dåligt och mår helt fruktansvärt dåligt på morgonen. Mina mardrömmar är intensiva och riktigt svåra att vakna upp från. Det är som en tyngd över mig på morgonen som vägrar låta mig vakna upp från mardrömmarna. Det är så sjukt jobbigt och jag vet inte om jag känt det såhär kraftigt innan. Sen att jag mår otroligt illa och har ont i huvudet på morgonen gör ju allt värre. Jag börjar undra om det är så att jag ramlar längre och längre ner istället för att sakta klättra uppåt.
Jag känner mig så svag och utmattad. Måste ligga i sängen i över en timme på morgonen för att samla energin till att ens sätta mig upp. (och nej jag är inte lat)
Jag känner att jag måste ha hjälp av min läkare igen som kan skriva ut någon ny medicin till mig för det här håller inte. Jag gillar ju inte medicin så mycket men detta blir verkligen bara värre och jag måste ta hjälp innan jag går sönder totalt.

Likes

Comments

Hej vänner!
Idag känner jag mig så lättad, glad och peppad på vad som väntar. Jag kan inte säga exakt varför just nu, men det är ett riktigt stort steg för mig och jag ser verkligen fram emot vad som kommer ske inom dom närmaste månaderna.
Trots att vädret är HEMSKT så känner jag mig verkligen pigg. Jag påverkas jättemycket av vädret, som många andra, och har speciellt svårt för blåst. Dels för att jag hatar när det blåser och dels för att jag förknippar det med ångest haha. Men ja, idag får det blåsa hur mycket det vill och jag ska inte låta mig själv påverkas!
Hoppas ni får en superbra dag!


Likes

Comments

Från att ha haft en helt fruktansvärd dag igår, har jag idag en helt underbar dag än så länge.
Jag valde att sova ett par timmar längre än jag brukar, vaknade upp och kände mig utvilad. Solen lös in genom mitt fönster och jag kände mig faktiskt ganska lättad över att inte ha någon tyngd över mig. Gick upp, åt frukost, fixade i ordning mig lite och lyssnade på musik. Efter det satte jag på mig skorna och tog med mig Idun ut i trädgården. Satt på altantrappan och kände hur solen värmde idag igen, fast idag värmde den faktiskt min själ också. För första gången på LÄNGE kände jag mig levande, jag kände mig fri, lugn och glad. Det var som att jag aldrig någonsin känt denna känslan förut så jag passade på att sitta där ute i 45 minuter. Satt och gosade med Idun, kollade igenom en H&M tidning och njöt av att få må bra.
Var det det här som krävdes för att få mig att må bra? Sol? Eller min skitdag igår? Oavsett varför jag mår bra idag så uppskattar jag det. Känner mig så levande.
Jag hoppas att jag får uppleva den här känslan fler gånger under våren.


_


I went from having a horrible day yesterday, to a wonderful day today.
I chose to sleep a few hours more than I usually do today. I woke up and felt good, The sun was shining through my window and I felt such a relief that I didn't have any anxiety. I went upstairs, ate some breakfast, put some make up on while I was listening to music. When I was done, I put on my shoes and went outside in the garden with my dog Idun. We sat down on the porch stairs and I felt the warmth of the sun like yesterday, but today it didn't just warm my body, it also made my heart and soul warm. For the first time in a VERY long time I felt alive. I felt free, calm and happy. It was like i've never ever felt like this before, that's why I stayed outside for 45 minutes. I was sitting there with Idun, looking through a H&M magazine and enjoyed the feeling of feeling good.
I don't know if its the sun or the fact that I had a shitty day yesterday that made me feel so alive today, either way I appreciate it. I really hope to have a few more of these days during the spring time.Happy valentines day ❤

Likes

Comments