Dagen har varit riktigt långdragen och tråkig. Har varit trött, omotiverad och en släng av illamående på det. Trist som fasen, men fick sparkat upp rumpan ur soffan och kört en maskin tvätt, städat toa & kök och bakat två limpor bröd, alltid något.

För 3 dagar sedan började jag ta en medicin, atenolol, som ska förebygga migränen jag får rätt som det är. Men två väldigt vanliga bieffekter är trötthet och illamående, så skippar den tabletten istället och hoppas må bättre snart. Just nu är det många som har magsjuka, så hoppas att det är tabletten som spökar i kombinatiob med en tung jobbhelg, så att illamåendet inte urvecklar sig..!

Nu är jag för en gångs skull redo att sova innan midnatt - en liten förbättring! Så nattinatti på er :)

Likes

Comments

Jag och Sanel är, som kanske några redan vet, förlovade och vi har beslutat oss för att gifta oss nu i sommar. I och med att hindersprövningen kommer ta lite längre tid (ca. 4 veckor) och att vi inte bokat lokalen eller vigselförrättaren än (men kommer göras väldigt snart!), så har vi inget exakt datum, men sista veckan i juni eller första veckan i juli lär det bli!

Vi har bestämt oss för att inte göra en alltför stor grej av det hela, borgligt bröllop blir det iallafall med några släktingar och vänner. Förra veckan beställde vi ringarna och igår kom det - min passar perfekt  (och det tror jag att Sanels också gör) och kunde inte vara mer nöjd

Likes

Comments

Så var det alltså dags igen, imorse åkte Sanel tillbaka till Bosnien och stannar där till mitten av maj.. Det känns väl inte sådär jätterbra som ni säkert förstår.
Jag förstår inte hur tiden kan gå så fort när Sanel är här, och verkligen snigla sig fram när han inte är det.

Just nu är jag bara ledsen och frustrerad. Jag vill vara arg på någon, men det finns liksom ingen att lägga ilskan på: Sanel lämnade mig i Sverige - men det är enbart för att han inte har något val då lagen säger så. Jag följde inte med honom - men jag måste ju stanna här i och med fast jobb och lägenhet. Jag kan inte heller vara arg på den svenska lagen - systemet finns av en anledning och jag tycker ju egentligen att det är rätt (även om det inte alls känns så idag).

Så idag tänker jag låta tårarna rinna bäst de vill, förbanna att jag inte kommer se Sanel på nästan 4 månader och jag tänker vara arg. Men jag kan ändå se solen bakom de mörka molnen redan nu, snart måste jag börja se fördelarna i det hela, att gå ledsen och negativ i fyra månader klarar ingen människa av.

Det är 4 månader av egentid (om än ofrivillig) och jag ska försöka göra mitt bästa av situationen - få in träningsvanor, få ordning på dåliga sömnovanor, äta nyttigare, spara ihop pengar till Sanel kommer tillbaka m.m.

Likes

Comments

​Borås djurpark 2014. Foto: Nelly Ryberg

Likes

Comments

Snön kom tillbaka till oss för några dagar sedan och idag tog jag och Sanel en promenad i det vackra vädret. Visserligen något kallt, men vad är -4 mot de -18 som var igår kväll? ;)

I söndags vaknade jag upp förkyld (bra start på det nya året..) och det blev bara värre under veckan, så i onsdags fick jag gå hem från jobbet. Nu har den värsta förkylningen lagt sig och jag hoppas kunna genomföra alla planer fram till torsdag när Sanel åker tillbaka till Bosnien... Planerna är att avlägga  några besök, gå på bio, handla saker som Sanel ska ha med sig och att helt enkelt spendera de få dagarna som är kvar tillsammans.

Likes

Comments

Yepp, I'm still alive! Senaste blogginlägget skrev jag ju i Bosnien. Well, bussresan gick bra och det har även de senaste månaderna också gjort. En sammanfattning av det och 2016's övriga månader kommer ploppa upp på bloggen, för nu är det ju nytt år och då tar jag nya tag med bloggen ;)

Det måste ju vara (blogg)världens största klyscha, men den här gången känner jag mig motiverad på ett helt nytt sätt. Innan har jag alltid bloggat utan någon röd tråd, men jag tror att jag har hittat min bloggnsich och jag vet för en gångs skull vad jag vill med bloggen. Hur bloggen utvecklar sig lär ju märkas tids nog, en bra början är ju alltid att faktiskt komma igång och blogga.. Men några inlägg är förberedda och jag har väldigt många bloggidéer, så det löser sig nog.

Likes

Comments

För några dagar sedan åkte vi till en av de vackraste platser jag känner till - Dabar. Det är ett skyddat naturområde med kristallklart, grönt vatten, omgivet av berg och skog. Tyvärr hände det en del otäcka saker under kriget på 90-talet, människor blev avrättade och kropparna dumpade i vattnet.

Det ligger alltid i bakhuvudet när jag besöker Dabar, men trots det kan jag inte hjälpa att hänföras av naturen varje gång det blir ett besök där. För att komma till vandringsstigen färdas man några kilometer på en smal väg i tät lummig skog, omgiven av alla möjliga sorters växter, längs med området växer murgrönan tätt och i den forsande floden häckar bland annat hägrar och rovfåglar. I Bosnien finns det ugglor, storkar, falkar, hägrar m.m. i överflöd, man ser mer eller mindre alltid minst 1 fågel som är ovanligare i Sverige, när man är en bit utanför staden här.

Likes

Comments

Igår åkte jag och Sanel iväg för en heldag i Banja Luka. Dock blev vi lite försenade då den hyrbilens växelspak hade fastnat i P-läget.. Tur i oturen så hade vi ändå parkerat och befann oss bara något kvarter från hyrfirman och dom skickade en man som hade bilen fixad inom 1 timme, sen kunde vi åka!

Efter 1,5 timmes körning var vi framme i storstaden och parkerade några kvarter från centrum utanför den lägenhetslänga som Sanel och hans föräldrar bott i innan kriget. Vi gick en bit och tog varsin kopp te vid ett närliggande café vid namn Wild Rose. Jag bara älskar vissa caféers koncept med att servera teet i en liten potionskanna!

Därefter knatade vi in till centrum, åt "leskovacka dzacka pljeskavica u lepini" - ett speciellt bröd med kött och tillbehör. När vi var mätta blev det fönstershopping och smoothie.

Vi rörde oss sedan mot Kastel Banja Luka, en medeltida borg som ligger precis vid centrum.

När klockan närmade sig 18 gick vi tillbaka mot parkeringen för att möta upp en ungdomsvän till Sanel. Vi gick till ett café precis vid vattnet och strosade sen runt i några timmar innan jag och Sanel begav oss tillbaka vid 21.30-snåret.

Innan vi åkte var jag tvungen att hitta en toalett och hade oturen att bara hitta 1 enda i närheten:

Well... Jag kan förstå varför ståtoaletter inte har slagit igenom i Sverige - inte ett av mina bästa toabesök genom tiderna kan man väl säga..

När vi sedan hade åkt ett tag och nästan var i Sanski Most blev vi stannade i en av polisens rutinkontroller (kan inflika att folk verkligen kör som galningar här, vilket är svårt att förstå när polisen kan dyka upp precis var som helst och när som helst på dygnet). Alla papper var korrekta och allt såg bra ut, men när vi sen skulle starta bilen och åka.. Minns ni att jag nämnde att växelspaken fastnat tidigare under dagen...?

Japp. Växelspaken gick inte att rubba. Sanel lirkade och försökte som en tok, jag fick en handfull gråa hår och precis när vi stått kvar lite väl länge för att det ska vara normalt
.. så gick det! Haha fysjutton, hjärtat satt verkligen i halsgropen!

Vi kom inramlandes i lägenheten vid 23-tiden och däckade i säng. Jag som varit sjuk i luftrörskatarr har tappat konditionen totalt och vi fick avverkat 20.000+ steg - det känns i benen idag! 😂

Likes

Comments

Igår var vi iväg till centrum för att handla mat och hushållsartiklar och passade också på att ta en fika. Senare på eftermiddagen umgicks vi en stund med ett par släktingar till Sanel, som också bor i Sverige, men som också är på besök nu.
Under vistelsen i Bosnien bor vi hos Sanels mamma och styvfar i deras treplanshus. Det är verkligen ett stort och väldigt fint hus, vi har lyxen att ha en egen våning för oss själva med eget sovrum, badrum, kök, vardagsrum och balkong..!

Till middag blev vi bjudna på paprika fylld med en köttfärsröra och bröd till det, väldigt gott! Något som jag tycker är väldigt roligt och spännande är den bosniska maten - hur roligt är det inte att prova på nya rätter?

Senare på kvällen åkte vi tillsammans med Sanels vän Nedim till grannstaden Prijedor där vi kikade runt och tog en fika. Här är priserna för mat och fika helt annat, det kostar bara några få kronor för 1 kopp kaffe, te eller varm choklad och man har råd att fika ofta.

Likes

Comments

Bussresan gick väl inte riktigt så bra som jag hoppats på. Positivt var att vi bytte till en dubbeldäckare i Göteborg (där jag blev placerad väldigt långt fram på övre däck, yes!) och att jag hade lyxen att få ha 2 säten för mig själv hela resan.

Mindre bra var att jag fick gå hukad i bussen, tog upp både 2 säten och den smala gången om jag ville sträcka ut benen (jag förstår inte hur folk fick plats att faktiskt ligga ner i sina säten..) och hade världens magsmärtor från 07.00-16.30 igår - inte jätteroligt. Kan väl konstatera att längre bussresor inte är skapta för människor på 1.76cm..

Men jag blev inte bortglömd på någon mack i Tyskland, fastnade inte i någon passkontroll och kom säkert fram till Banja Luka igår vid 16.30!

Igår åkte jag och Sanel och handlade frukost för morgondagen, tog en fika med en av hans vänner och packade upp i lugn och ro innan det var dags att sova. Nu är vi på gång för att handla och kika runt lite.

Likes

Comments