13 veckor långt blev mitt äventyr på Samos. Jag valde att åka hem pga personliga anledningar, dels saker som hände hemma och hur det påverkade mitt välmående där borta. Ärligt talat är en anledning också hur jag ansåg att jag blev behandlad av företaget.

Jag känner att det absolut var rätt beslut för tillfället, men jag ångrar inte en sekund att jag åkte till Grekland. Jag har fått så mycket av denna upplevelse, erfarenheter och växt som människa. Jag är mer säker på vem jag är, vad jag kan klara av samt blivit lite klokare på vad jag vill göra nu framöver. Även alla människor jag träffat har vart guld värt, så mycket nya vänner som jag verkligen saknar.

Vad händer nu? Jo det jag vet är att under det kommande året vill jag göra saker jag tycker är roligt och utmana mig själv. För att nästa höst sen förmodligen börja plugga och flytta.

Alltså vill jag fortsätta att utveckla min egen träning och bli en bättre instruktör. Under den veckan jag vart hemma nu har jag redan hoppat in och hållt i pass på mitt gamla gym och fått in en del egna styrkepass (som jag saknat det).

Att resa är ju något jag vart sugen på... alltid. Så ett par resor under året är också inbokat!

Yes nu är detta avsnitt ur mitt liv klart, men många fler återstår!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Varje måndag är alltså våran teamshow day. Vilket betyder att hela tui familylife teamet ska visa upp en show för gästerna. Vi har två shower som alterneras varje vecka, "We are the world"(världstema) eller "Flickster"(filmtema). Här visas det upp danser, sketcher och sång.

En vanlig måndag för mig ser ut som så att antingen börjar jag 8.30-16.30 sedan har jag ett hål tills klockan 21 då showen börjar. Oftast går man en snabbis till stranden, äter middag och vilar. Eller så kan jag köra 12.30-22 då showen sen är slut och sedan har vi alltid team-meeting efteråt. Där går vi igenom den gångna veckan och kikar på våra scores/kommentarer från gäster som lämnat sin semester hos oss.

Eftersom att våran teamleader är på semester nu ser två veckor lite annorlunda ut. På måndagar kör jag två ggr nu 8.30-13 sedan har jag siesta fram till ca 19.30. Då ska jag upp på scenen och vara en av värdarna i "fun with bamse". Hålla i lite danser och prata på svenska då min entertainer kollega pratar engelska/finska samtidigt. Efteråt fick jag även vara värd för röda laget i "Download". Vilket kan vara en av de roligaste uppgifterna jag gjort. Det är alltså en tävling mellan röda och blå laget där vi dansar, kör charader, letar efter flip-flops, slänger lite fräcka kommentarer mot varandra etc. Här går det ut på att man ska försöka underhålla och få med alla i publiken på dansgolvet. Väldigt kul för barnen och för föräldrarna som tittar (hoppas jag).

Dessa kvällsunderhållnings uppgifter får jag göra 3ggr i veckan nu när vår teamleader är borta. Väldigt roligt! I övriga fall får vi som sportshosts endast hjälpa på annat håll med bamse.. blink blink.

Likes

Comments

Nu har lusten att skriva börjat komma tillbaka.

10,5 vecka har gått och vi är mitt inne i högsäsongen här på Samos. Såklart har otroligt mycket saker hänt, men för det mesta så är det samma sak vecka in och vecka ut. Jag gör nog kommande inlägg mer ingående om själva jobbet.

Under dessa veckor så har jag dock utvecklats som person och tankar kring framtid samt vad jag vill har börjat skifta form sen innan jag kom hit. Tidigare trodde jag att detta jobb absolut skulle vara det jag vill syssla med ett par år framöver- att få resa till olika platser och jobba. När jag väl är här så är inte alls mina känslor på det planet.

Jag känner mig ganska låst på denna ö. Utbudet på saker att göra är inte särskilt stort och man har inte tid att resa till andra platser i och med att man endast är ledig 1 dag/vecka. Jobbet är såklart fysiskt och psykiskt påfrestande samtidigt som det är något av det roligaste jag fått betalt för att göra. Dock är inte min fulla passion helt där. Jag älskar att hålla i klasser, men det är fortfarande inte samma sak som hemma. Ingen Mick- resulterar i en tappad röst. Nya deltagare hela tiden- får ej se en utveckling som syns på stammisarna hemma på gymmet. Ej nya releaser(koreografier)- man själv tappar suget att hålla en klass man övat på sen februari.

Familjen är också otroligt saknad. Att vara här på en paradis ö, ligga på stranden och se nya platser är inte samma sak ensam som när man gör det med de personer man håller kär. Såklart har jag fantastiska kollegor och vänner här som man kan göra saker tillsammans med. Det enda kruxet för mig är att mina lediga dagar ofta inte är samtidigt som någon annans, vilket gör att jag blir ensam mycket. Det kan vara skönt att vara ifred, men som sagt att uppleva saker är alltid roligast när det är delat med någon annan.

Vara fri och resa var faktiskt min tanke efter gymnasiet. Just av den anledningen såg jag till att jobba, jobba och jobba så mycket som jag kunde fram till våren för att spara. När jag sedan åkte iväg på detta jobb trodde jag att resenerverna skulle bli lite stillade och att vara ifrån Sverige skulle göra mig lycklig. Men nu mer än någonsin vill jag vara fri och resa utan att ha måsten. Samtidigt känner jag en enorm saknad till Sverige och mina gamla rutiner.

Planen nu är att komma hem och jobba dels på mitt kära fitness24seven som instruktör igen och samtidigt ha ett annat arbete. Nästa höst är jag även så sugen på att plugga, så förhoppningsvis kommer jag in på linjen jag vill och flyttar till Jönköping. Under året hemma med jobb vill jag även klämma in flera småresor, 1 resa varje/varannan månad vore riktigt kul. På så sätt tror jag inte att jag kommer längta ifrån vardagen som jag gjorde innan.

Självklart kan alla planer ändras, men så går tankarna nu iallafall.
10,5 vecka har gått vilket betyder att det bara är ca 7,5 vecka kvar för mig på Samos. Jag kommer lämna ön 31 augusti, lite tidigare än väntat, på grund utav personliga skäl hemma.
Nu kanske det låter som att allt är en pina här haha. Det är ett tufft och krävande jobb, men det är kul och jag utvecklas verkligen som människa här. Visst kommer det bli skönt att vara klar, men jag ska njuta av sista stunderna här också!

Likes

Comments

All right. Here we are. Äntligen är rutiner inne och schemat rullar. 5 1/2 dag i veckan jobbar vi antingen har jag timmarna 8.30-16.30 eller 14-20 eller 22.

Under mina lediga dagar har jag hängt på stranden vid hotellet och solat, testat SUP (stand up paddleboard) och igår innan jobbet drog jag och en kids rep kollega ut med Jetski. Sååå roligt!

Men jag har även åkt till huvudstaden där jag hittat ett gym som jag ska försöka åka till 3 gånger i veckan. Tyvärr får vi inte använda hotelletsgym alls (vilket jag är väldigt ledsen över) så då får man hitta en annan lösning. Jag köpte en månads medlemsskap så får jag se hur det går. Det enda som är jobbigt är avståndet, 25 minuter med lokalbuss som ej går ofta. Vilket resulterar i tidiga mornar för att hinna ta sig tillbaka till Pythagorion och jobbet. Men vad gör man inte för att få lyfta vikter.
Visst tränar jag och är aktiv hela tiden på jobbet, men vill inte helt förlora den muskelmassan jag jobbade hårt för där hemma.

Jobbet är riktigt kul! Aktiviteter med gäster och shower är det jag pysslar med.

LesMills Klasserna och sportaktiviteterna rullar alltid på och det märks att säsongen börjar ta fart med fler och fler deltagare. Även vår Hangout för tonåringarna börjar äntligen komma igång. Vi har aktiviteter för dem varje dag 14 och 2kvällar i veckan kan de även komma till hangout by night. Vilket jag nu hållt i 2ggr och har varit bland det roligaste hittills.


Gästerna tror jag är riktigt nöjda. Våra första poäng har kommit in från dem som kommit hem från semestern och vi ligger över kraven vi haft på oss. Till och med så pass mycket att vårat Doryssa seaside resort är det bäst rankade family lite hotellet just nu!


Nu ska jag strax in till jobbet för att äta och sedan börja dagen!


Likes

Comments

Nu har ett par gäster börjat ramla in. Det är ju inte Högsäsong än så det är ganska lugnt tempo på aktiviteterna hittills. I söndags kom ca 90 gäster, men igår var det över 200 som anlände så kanske blir mer fart idag.

Är riktigt nöjd med mitt schema, antingen börjar jag tidigt kl 8.30 fram till 16.30 eller som idag startar min första aktivitet 14 och jag blir klar antingen 20 eller 22 beroende på om teamet behöver hjälp backstage under showen.

Allt inom jobbet är fortfarande nytt så rutinerna sitter inte än och jag känner mig osäker på många delar, men om någon vecka eller två flyter nog allt på hoppas jag.

Det här blir en snabb uppdatering för jag måste sticka till hotellet så jag hinner äta lunch innan jobbet. Och förresten är maten underbar! Vi får buffé varje dag och allt är superfräscht! Kunde inte bli bättre.

Likes

Comments

Finally! Imorgon öppnar vi dörrarna för våra gäster. Vid 11 kommer det första planet från Köpenhamn in. Alla dagar fram till detta har vart långa och påfrestande, kroppen och knoppen är väldigt trötta. Men det jag hört från mer erfarna tui anställda är att har man klarat en hotellöppning ska man allt klara av säsongen, vilket känns tröstande i det här läget.

Det är fortfarande en del saker som måste fixas imorgon så en till lång dag innan schemat börjar rulla på måndag. Dock kan buffén äntligen invigas imorgon lunch! Har vart lite sisådär med maten hittills då vi blivit serverade färdiga rätter. Mycket sallad och bröd för min del, men köket har vart snälla och ofta försökt fixat något annat veganskt åt mig. Dock har havregrynsgröt på rummet ofta blivit en räddning tillsammans med all fräsch frukt som finns här!

Gyllene ögonblick som hunnits fångats under hektiska dagar,

Likes

Comments

Nu har det gått ett par dagar här på Samos. Mina består främst utav att träna klasser, flytta lådor och packa upp samt öva lite shower/partydanser. Dagarna är långa och fullspäckade nu i början. Klockan 9 samlas vi på hotellet och slutar allt mellan kl 20-22, då går jag hem och duschar sen ramlar huvudet på kudden.

Vi har även fått turen att åka på en rundtur av ön, en som kommer att säljas till gästerna. Tempel, kyrka, keramik tillverkning, vinprovning och olika små byar är vad man fick se på. Jättevackert och längtar tills jag kan åka runt själv och upptäcka.

Likes

Comments

Nu är jag framme i mitt nya hem för de kommande 5månaderna- Samos, Pythagorion.
Igår var det resdag, Stockholm- Athen - Samos
Väl framme åkte vi ca 5 min till vårat boende- som det kommer bilder på senare. Väldigt enkelt precis som allt i Grekland. Hotellet och staden/byn är otroligt mysig och vacker!

Denna förmiddag har jag och min sportkollega fått bära massvis utav lådor med grejer vi ska ha till barnklubbar, hangout osv, medan barnklubb/guider var på smiles academy och entertainers övade sina shower. Vi preparerar hotellet för de kommande gästerna som anländer först 7 Maj.
Sedan fick jag och kollegan öva LesMills hela eftermiddagen. Så efter 3,5 h utav träning i solen var vi rätt trötta. Middag och partydansöving på det avslutade denna dag.

Nu ska jag ta en varm(äntligen) dusch och sova.

Hur fin är inte nya arbetsplatsen? Där kommer jag få stå och hålla klasser precis vid havet! Overkligt.

Likes

Comments

Igår fick bryn samt fransar sig en färgning och håret blev klippt. Dock för kort känns det som nu, men med en halfbun känns det okej. Som tur är växer det ut.

Idag är bara en sån där dag. Man känner sig ful, matt, trött och hungrig. Humöret svänger så snabbt att man inte ens kan säga hur man mår.
Jag har försökt packa och fixat annat, men kroppen vill inte röra sig och så kryper stressen in.

Jaja allt löser sig! Som tur är finns ju alltid snapchat filter och pussmunnen 😅

Likes

Comments

1 vecka kvar!... typ. Åker på tisdag alltså 6 dagar.

Jag har under några veckor haft svårt att sova för jag är såklart spänd och förväntansfull. Det börjar bli mer verkligt nu när jag säger hej då till nära, kära och alla härliga medlemmar på gymmet.

Ändå så njuter jag till fullo de sista dagarna här hemma. Äter gott, tränar på och såklart förbereder det jag kan inför Samos. Som att skriva ihop vattengympa pass, läsa på regler, träna LesMills och packa.

Har hållit i pass väldigt mycket denna vecka och fick äntligen hålla mitt första S'HBAM pass igår och första Bodycombat klassen idag! Så roligt!

Likes

Comments