View tracker

Heeej måndag!! Min favorit dag på hela veckan. Kanske fredagen också... men idag är det måndag! Har legat hemma på soffan hela helgen, så uttorkad så till och med beställde hemleverans för mat!! Så spännande och kul. Blev kinesiskt från Ho's i Hornstull. Deras tofu i svsrtbönsås är to die for. Så idag tog jag steget att flytta mig till köket. Började med att baka saftiga morotsfrallor med gurkmeja. Massa nyttigheter! Ganska lätta också.
*1dl bovetemjöl
*1/2dl majsmjöl
*1/2dl soyamjöl (tog det jag hittade hemma!)
*2tsk fiberhusk
*2tsk bakpulver
*örtsalt, gurkmeja, svartpeppar hur du vill att den ska smaka :)
*ca 1dl glutenfriahavregryn
*1dl blandade fröer, tog solrosfrön, sesamfrön & pumpafrön
*2msk smält kokosolja
*1,5dl riven morot
*ca 2,5dl vätska, blandade vatten & cashewmjölk
Blanda alla torra grejer, i med kokosolja och vätskan. Blanda till en smidig smet. Klicka ut på bakplåt. In i ugn i ca 20 min på 175grader. Tills de får en fin yta.

Till detta så serverades en rödbetssoppa!!! Köpte rödbetor förra veckan som jag glömt, 1kg för 2kr!!!!!! Billig mat. Älskar billig mat. Så satte mig och skalade allt framför twin peaks. Tar alla ganska sakta, blir svettig för ingenting. Så skalade jag även lite mer morötter. Lade morot & rödbeta i två skålar, för fixade även rödbetsbiffar tills ikväll! Smart-preppen. Tillbaka till soppan. Hacka lite lök, chili, och vitlök. Stek med olja. I med en rosmarinskvist och sen i med rivna rödbetan och moroten. Stek lite lätt, i med buljong, vatten och vinäger! Koka upp och mixa till en slät soppa! Toppa med dina godsaker! Herrååå

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

På tiden det blev en ny sats med granola. Knaprig och med smak av äpple, tahini & kanel! Yummi! För att få den sådär super knaprig gör jag en "smet" på tahini, dadlar, kokosolja, agave, kanel, lite kardemumma, salt och denna gång tog jag lite smör också! Den blandar du i allt gott du vill ha! I min var det *mandlar*hasselnötter*glutenfria havregryn*linfrön*sesamfrön*solrosfrön*pumpafrön*torkadäpple*kokosflakes*
Blanda allt med smeten utom torkade äpplena & kokosflakesen. In i ugn på ca 150 grader i ca 40 min. Vänd gärna runt en gång. När den börjar se klar ut och stelnat samman så släng in lite kokosflakes och blanda om så de också får fin brun färg. Sist blandar du i torkade äpplena när plåten är ute. Låt svalna och njut med en stor skål yoghurt!

Likes

Comments

View tracker

Idag skulle det bakas. Jag är just nu arbetsfri som jag kallar mig, är mellan två jobb och tog lite extra ledigt. Så både övar matlagning och spånar lite nya idéer. Så idag fick bakning ta plats. Äpple är ett måste på hösten, så en äppelkaka fick de bli. Med mandelmassa, kanel & kardemumma. Utgick från Leilas recept, Gammaldags äppelkaka. Fast vill gärna byta ut lite grejer så använde havremjölk och lite andra mjölsorter som mandelmjöl, rismjöl, teffmjöl och lite vetemjöl. Lite vad jag hittade hemma. Blev väldigt fluffig och god...... :)

Likes

Comments

So dis is awesome. Fluffiga pannkakor gjorda på bananer. For real. Alla har ju sina recept när man gör dem, man mixar och trixar. So detta är mitt bästa! Till många pannisar!

*3 bananer*3ägg*1,5/2dl mjöl, brukar använda bovete-,ris-,mandel-,teff etc!*1 tsk bakpulver*lite salt*1tsk vaniljpulver*lite fiberhusk, inget måste*någon vätska, vatten eller valfri mjölk* mixa till fluffig smet, stek i kokosolja & lite smör!!! Toppa med dina favorit tillbehör! :)

Likes

Comments

Denna hypen poké bowl. God och enkel. Väldigt likt sushi, fast i en skål. Koka rundkornigt ris men något gott, ex risvinäger eller citrongräs. Lite tålamod men skölj riset ordentligt innan! Sen lägger du till massa goa grejer!!! Ex bild nedan. Toppa med chilimajo och massa örter!

Likes

Comments

Frukost i skål. Varm, kall, krämig eller en stor skål med mjölk & flingor. Bästa måltiden på hela vide dagen.

Likes

Comments

En av mina största inspirationskällor är min käraste. Hemma på ringroad blir det väldigt ofta asiatiskt om vi får välja. Adam han är så duktig på sätta smaker, en envis sådan. Och idag blev det så gott och något vi inte gör så ofta, en GRÖNcurry. En gröncurry med Adams egna currypasta. Citrongräs, lök, koriander, vitlök, ingefära, lime, chili, kefirblad & fisksås. Mix och stek alla goda grönsaker & tofu med currypastan och tillsätt kokosmjölk. Till det hade vi en sallad med gurka, grönkål, sesam, savoykål, selleri och snabbpicklad rödlök. OCH viktigast, riset!!! Denna gång med limeskal & ingefära.

Likes

Comments

Pocherat ägg, avokado mackor och skräptv. Mer behövs inte denna söndag.

Likes

Comments

Det är något med pumpa och höst. Ren kärlek. Denna ljumma pumpa grillades med tryffelssalt och olja. Till det serverades svartkål stekt i vitlök och svartpeppar, hyvlad manchego, dijon&tryffelhasselnötter, rödlök, finhackad persilja, hyvlad morot och citrondressing. Enkelt och otroligt gott.

Likes

Comments

Kanelbubblensdag. 4 oktober. Ny tradition. Kanelbullar är väldigt gott med mjölk men inget slår bubbel. Så dagen började med bullbak! Det tar ju en väldans tid att baka, jäsa dit&dat. Men tålamodet höll med, var ju skit kul. Blev traditonella med kanel och en bulle med vitchoklad med mandelsmör. Riktigt saftiga! Blandade lite recept, så lånade Roys teknik och Leilas smör & socker. Voilà, blev ju hur bra som helst.

Likes

Comments