Dagen gick alldeles för fort. Varför ska de dagar man sett fram emot så länge gå så otroligt fort? Först var jag hemma, sedan var jag framme, och plötsligt stressade jag för att byta kläder inför sista numret.
Det finns verkligen ingenting med uppvisningen som gör den dålig. Inte ens stressen av att byta kläder och svetten som förstör sminket. Allt är en del av upplevelsen. Allt från att försöka limma fast fransarna till att springa från logen till scenen utan att halka på det smått hala golvet.
Jag var på kulturhuset från klockan 8 till 17, och varje minut var underbar. När vi sminkade oss blev jag oförskämt nöjd med, ja allt. Det är inte något jag säger ofta, men denna gången var jag så nöjd att när jag kom hem och hade två extra lager bronzer så ville jag inte ta bort det. Efter att ha sovit med 5 flätor blev jag igen väldigt nöjd med att håret blev väldigt lockigt och härligt, och med glittertopp och nätstrumpor var allt helt perfekt.
Åh vad jag vill återuppleva denna dagen! All svett, all glädje, och de tårar som jag trodde skulle komma fram så fort sista föreställningen var över. Mina fina vänner som kom var så gulliga, och mina vänner i dansgruppen är så goa och hjälpsamma. Åh varför skulle dagen gå så fort?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sista dagen innan uppvisningen är över, men jag kan fortfarande inte greppa att jag imorgon kommer stå på scenen. Det går verkligen inte att få in i huvudet av någon anledning. Men det ska bli så otroligt härligt.
Det har blivit lite pluggande, en tur ner till willys för att köpa mat, packande och planerande, och provande av lösögonfransar under dessa 24 timmar. För första gången i år tänker jag ha fransar på mig, och det känns lite extra roligt/knepigt med tanke på att vi ska ha masker på oss... Men jag älskar det ändå, det är synd bara att det är lite knepigt att sätta de rätt utan att få för mycket lim längs hela fransraden. Nåväl, snyggt blev det i alla fall, så jag var nöjd!
Nu är det dags att sova, och hoppas att allt går bra imorgon. Kram!

Likes

Comments

Den här dagen alltså... Jag vaknade på morgonen med magont, tänk er att det är en kniv som trycks in i magen så fort man försöker sitta rakt eller stå upp. Det skumma här är att det var på två olika platser... Som tur var gick det över efter en timme och jag kunde göra allt som vanligt.
Efter skolan, som bara bestod av ett historieprov, så tog jag min supertunga väska och åkte mot genrepet. Jag träffade de andra i min grupp och köpte mat innan alla småbarn kom. De är nog det gulligaste någonsin när de trippar runt på scenen.
Vid klockan 18 var det äntligen dags för min grupp att ha vårt första rep, med stolar som vi aldrig använt förut. Jag tänker bara säga att vi hade lite svårt att hålla balansen...

Mot slutet var jag i princip aldrig av scenen. Var det inte nummer ett så var det nummer två, inte två så var det nummer fyra. Jag älskar att stå på scen, men att ha en chans att andas är inte så dumt det heller. Det var dessutom väldigt varmt på scenen, och snabba klädbyten under vissa nummer, så man kan allt säga att det rann en del svett, hehe. Det tog lite på mitt huvud också, jag var inte bara slut i kroppen men även huvudet. Jag blev dock förvånad över att jag ändå lyckades ta mig igenom en del av danserna, jag hade någon form av energi kvar i alla fall, haha!
Det positiva med detta är att eftersom jag överlevde detta, utan pauser och chans att dricka eller äta, då kommer jag klara av uppvisningen på söndag! Jag hoppas jag inte jinxar detta nu, men det borde gå i alla fall.

Likes

Comments

Eftermiddagen fick spenderas på dansen. Vi försökte komma ihåg gamla danser (med blandade resultat), gick igenom de vi har till uppvisningen i år, och övade väldigt mycket på steppen.
Men det slutade inte där. Även om det kom flera grupper senare och antingen hade lektion eller hade extrarep så var det bra. Vi försökte plugga, men misslyckades. Jag hade lyckats glömma mitt häfte med alla anteckningar hemma i morse, och bär batteriet började ta slut på mobilen, där jag ändå hade lite saker, så fanns det inte mycket att göra.
Det är alltid kul att spendera mycket tid på dansen, inte bara för att dansa, utan även för att leta runt bland och prova scenkläder. Ibland önskar jag att jag kunde gå runt i några av de kjolarna och klänningarna varje dag, eller åtminstone ha en egen.
Nu känns alla danser bättre, men det slutgiltiga beslutet om vi behöver extraklasser tas imorgon, på genrepet. Jag kan inte riktigt greppa varken det faktum att det är genrep imorgon, eller att uppvisningen är på söndag. Men åh vad jag ser fram emot det!

Likes

Comments

Onsdagen är över. Det känns lite skumt att säga det, eftersom vi inte hade några lentioner idag. Det var nämligen dags för Schillerskas kulturdag. Även om jag hade velat ha dagens egentliga håltimma till att plugga på så är jag glad att vi fick en dag av att göra det vi ville, i princip. Vi fick tag i lite gratis böcker, lite fika och tog oss dessutom in i gympasalen, där vi nog inte har varit sedan vi hade idrott förra året.

Dessutom höll mina kompisar i en liten föreläsning, i konsten att bullshitta. Väldigt roligt, men också lite jobbigt eftersom vi fick leta upp lärare åt höger och vänster som kunde hjälpa till med projektorn, haha. Jag tycker verkligen om kulturdagarna, det brukar alltid finnas något intressant eller roligt att göra.

Likes

Comments

Veckan är äntligen här. Veckan som leder fram till årets roligaste dag: dansuppvisningen. Jag är så otroligt taggad så det går inte att beskriva! Jag kommer dessutom att dansa nästan varje dag fram till söndag, åh herregud vad härligt! Idag började allt, vi övade med kläder och ett snabbt klädbyte. Dessutom fick vi ta med dem hem, så nu hänger de på väggen och sprider en doft av lycra i mitt rum.

Dock, samtidigt som jag är så glad och lycklig så finns hu andra sidan av myntet. Den delen som är sjukt nervös, stressad och orolig. Det finns ju saker som kan gå fel, men inget får gå fel nu! Jag vet inte hur många mardrömmar jag haft, om uppvisningen, då något gått fel eller jag glömt hälften av mina saker. Det låter kanske inte så illa, men den tanke är så otroligt skrämmande för mig. I år har jag också betydligt fler nummer än någonsin tidigare, och jag vet inte riktigt hur jag ska överleva den dagen, heh.

Nåväl, även om det finns både bra och dåliga saker så tänker jag njuta skiten ur den här veckan! Att dansa så mycket är ju det jag vill göra! Detta är veckan jag taggar inför hela hösten och vintern, och nu är det dags! Äntligen!

Likes

Comments