En heldag spenderade vi på språkresan i furstendömet Monaco. Vi stannade med vår buss två gånger. Den första var vid Musée océanographique en liten bit från slottet. I värmen stod vi och såg på vaktavlösningen, gick runt mellan de äldre husen och tog mycket bilder.

Sen åkte vi vidare till området runt det välkända kasinot Monte Carlo. Allt var väldigt fint, och hade en väldigt exklusiv känsla över sig. Enda chansen att få tag i en glass som inte kostade 5 euro var att köpa ett stort paket i affären och dela mellan varandra, vilket vi gjorde. Vi fick några timmar att gå runt och utforska, vi gick bland annat till den japanska trädgården, och tack vare värmen var man helt slut när vi sedan satte oss på bussen hem igen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Okej, på riktigt, hur kan det redan ha gått en månad sedan jag kom tillbaka till Sverige? Det känns inte som en månad, nära men samtidigt långt borta helt enkelt. Nåväl, en del har jag ju hunnit med på den tiden. Främst har jag varit för lat för att orka skriva separata inlägg om allt, så här är allt i ett.

Första veckan blev det sommar på riktigt. Först, båttur med familjen, sen invigningen av Gothia Cup, och Håkan Hellström på Ullevi. Det hade jag inte räknat med, men jag är verkligen så glad att jag gick dit. Helt underbart! Dagarna efter spenderade jag hemma i mitt rum, med nässprej, näsdukar och hostmedicin vid min sida. Det är verkligen lite av ett mysterium med hur man lyckas bli sjuk så fort man är helt och hållet ledig.

När sjukdomen lämnat mig åkte jag till Fiskebäckskil och spenderade en superhärlig dag där med Kattis och Becca. Några båtturer, varav en över till Lysekil för att köpa lite fika, regn med värre humörsvängningar än jag själv, och en tur med en uppblåsbar flamingo. Det var något av det roligaste jag sett, haha!

Några dagar efter det åkte jag iväg igen, denna gången till farmor med Elvira i tre dagar. Vi tog tåget upp, men det regnade precis lika mycket där som hemma i Göteborg. Det är alltid jättemysigt att vara där, även om man inte gör speciellt mycket. Jag tittade igenom gamla böcker, främst gamla fotoalbum, och såklart fika två gånger om dagen. Vi tog även en dag till att åka till Torp och shoppa lite. Sista dagen avslutades också med glass vid havet, helt perfekt!

I söndags åkte hela familjen in till stan. Vi åt lunch i Linnéstaden, gick sedan till och gick sedan ända bort till Vasastaden, in i lite olika second hand- och antikbutiker på vägen. En väldigt mysig dag, med en väldigt god halloumiburgare och grillad kyckling på kvällen.

Under veckodagarna har jag gått på många promenader, suttit vid datorn och tagit upp mina styrkeövningar för höfterna igen. Igår träffade jag även Kattis igen på stan. Vi åt lunch på den internationella matmarknaden på Gustav Adolfs torg, thaimat är aldrig fel. Vi tog även en liten tur på Lagerhaus, på något vis lyckas jag alltid hitta saker som jag vill ha där. Innan vi åkte hem köpte vi även churros, väldigt gott, men lite illamående-varning efter ett tag.

Idag, eftersom mamma var ledig, åkte vi in till stan. Vi åt lunch på en mysig sopprestaurang och gick sedan runt i stan, främst runt Trädgårdsföreningen och Valand. Jag fick dessutom tag i lite saker på Dansbutiken, som lite pepp inför terminen. Det kändes verkligen som sommar idag, jag är inte redo för att skolan ska börja.

Likes

Comments

En oerhört vacker stad med både stora vägar och små gator. Men främst en helt fantastisk utsikt

Likes

Comments

Efter tre veckor i södra Frankrike kom jag i måndags hem till Sverige igen. Språkresan var härlig, självklart, är man på franska Rivieran så är man. Men jag måste ändå säga att jag var väldigt glad över att vara hemma igen. "Borta bra men hemma bäst" stämmer väldigt bra in på mig. Jag har inget emot att resa, men jag mår alltid bra av att komma hem igen. Vissa delar av resan fick mig att inse hur mycket jag trots allt uppskattar Sverige. Bara att kunna dricka kranvatten som inte smakar klor, eller att inte svettas av att sätta sig upp i sängen (liten överdrift där), det är ganska skönt.

Dagen, som började på en buss klockan halv nio efter en väldigt mättande och söt frukost, tog inte slut förrän vid klockan 11 på kvällen. Två flyg, med många tårar både på flygplatserna i Nice och Köpenhamn, och en bilresa hem, som precis som hela resan, gick både långsamt och fort på samma gång. På kvällen blev det en härlig Gothia-invigning på Ullevi, där lillasystern var med, och sedan somnade jag fort på kvällen. Första hela dagen hemma gick

Första hela dagen hemma gick åt till att packa upp allt, slänga kläder i tvätten, vädra alla väskor och välja en ny bok att läsa ("Nya kontakter" av Sofie Kinsella). Kanske inte min favoritgenre men so far so good. Mest njöt jag bara av att vara hemma igen.

Igår blev det dags för årets (för mig) första båttur. Åh vad jag saknat det! Även om jag inte är förtjust i hela "packa i och ur"-delen så älskar jag att åka ut på havet. Det var dessutom en superfin dag, soligt, lagom blåsigt och behagligt varmt. Efter ett stopp på en ö blev det glass ute på mysiga Hönö Klåva. Precis så som en sommardag på västkusten enligt mig borde vara.

Ja, jag är glad över att vara hemma.

Likes

Comments