Nu skiter jag i jantelagen helt och hållet och säger: jag är stolt över mig själv. Jag är nöjd med mig själv idag. Det är verkligen inte något som händer varje dag, men jag hoppas att det kommer hända oftare.

Nu har jag gjort alla mina nationella prov någonsin. Det är en lite svindlande tanke. Men det var såklart inte något som jag tänkte på när jag stod där vid talarstolen i förmiddags. Då gällde bara ”ta det lugnt, andas”, och ja, jag vågar säga att det gick bra. Jag är nöjd.

Nej, allt är inte som det brukade, men det är bättre än det var i september och oktober. Även om det är en hel del att göra just nu så känns det inte längre ohållbart. Detta kan jag klara av. Såklart. Jag har ju tagit mig såhär långt.

Snart är det lov. Jag är så otroligt taggad på jul i år :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är inte någon ny spaning att det är tråkigt att läsa om samma saker dag ut och dag in. Särskilt inte om det är trötthet, stress och skolarbeten. Lite synd är det då såklart att det är precis det som mina senaste veckor har bestått utav.
Det jobbigaste är att jag egentligen tycker om skolan. Det gör jag verkligen, trots mina perioder av "Åh kan det inte bara vara lov/helg istället?". Men det är just det som gör det så jobbigt just nu. För jag tycker om skolan, men det senaste har jag börjat tvivla på det. Jag har inte orkat med saker som vanligt, mitt minne har svikit mig och mitt fokus försvann efter tio minuter. Väldigt kortfattat kan man säga att jag var på min lägsta punkt på oerhört länge. Den känslan av att inte känna igen sig själv, inte längre ha någon motivation eller ork till något önskar jag inte på någon. Det är vidrigt rent ut sagt.

Man ska inte ropa hej för tidigt. Men jag vill ändå säga att jag är på bättringsvägen nu. Nu får det vara nog. Nu tar jag tag i mig själv igen - men med små steg. Jag vill inte ta mig vatten över huvudet och köra på för hårt i början och sen falla ännu djupare. Jag vill inte göra samma misstag, men jag vet att jag inte kommer vara felfri. Misstag. Det ordet är läskigt, det måste jag erkänna. Jag lägger mycket tillit på dansen, mina vänner och närmsta skrivblock men ändå mest på mig själv. Det är svårt men det går.

Okej. På riktigt, detta låter så typiskt inspirerande och cheesy, men så får det vara nu! Åååh, nej, nu kör vi. Och nej, jag tänker inte skriva mer än såhär om vad som pågår i mitt huvud - inte så konstigt att inte vilja ha alla sina inre tankar på internet för evigt. Förhoppningsvis räcker det såhär.

Likes

Comments

Det har varit en lång, jobbig och regnig vecka. Speciellt de två senaste dagarna. Nu har skolan verkligen kommit igång, med alla språk och i-val, så nu är det minsann inte tid för att sitta i bänken och titta på klockan hela tiden. Plus att börja klockan 8 varje dag. Det har blivit en hel del gäspningar dagarna i ända helt enkelt. Samtidigt har jag försökt hänga med i svängarna på lektionerna, för första gången läser jag bara ämnen som jag är intresserad av, och det är alltid en lite motiverande tanke.

Men veckan har haft sina ljusglimtar. Som helgen, som spenderades i Dansforums lokaler. Några dansklasser, och jag mådde så mycket bättre. Det kändes verkligen underbart att sätta på dansskorna igen. Jag kan inte vänta tills terminen drar igång igen, här hemma på måndag, och på Dansforum redan imorgon. Ett litet spontanköp av ett Harry Potter-spel i eftermiddags fick det också bli, för det behövde jag? Jo.

Efter veckans enda korta dag så blev det lite städning, plugg och till sist lite målande, choklad och youtube framför fönstret medan det fullkomligt öste ner utanför. Nu känns det verkligen som att det är helg, och det är precis vad jag behöver efter denna veckan.

Likes

Comments

Terminens tre första dagar är över, och de har varit fyllda av kaos, oordning och blandade känslor. Det är ju lagom roligt när gamla sår börjar rivas upp... Det är ändå skönt att komma tillbaka till skolan och rutiner, även om det är ganska rörigt med scheman, böcker och kurser - som alltid. Som tur är har vi lyckats fixa dem största problemen nu, men det tog allt några turer till en massa människor, och uppbyggande av argument. Nu ska vi bara få rätt böcker så kan man fokusera sen.

Att sitta med två häften och stryka över saker till ett arbete är kanske inte så man vill spendera sin eftermiddag, men det har jag gjort. Detta säger jag till mig själv varje år, men jag vill börja göra saker med en gång och inte dra ut på allt. Speciellt hösten i trean, då jag vet att jag kommer ha mycket att göra. Men jag är taggad på den här terminen ändå. Mina kurser verkar intressanta, jag mår bättre än innan, och jag tänker göra det mesta av mitt sista skolår.

Likes

Comments

En heldag spenderade vi på språkresan i furstendömet Monaco. Vi stannade med vår buss två gånger. Den första var vid Musée océanographique en liten bit från slottet. I värmen stod vi och såg på vaktavlösningen, gick runt mellan de äldre husen och tog mycket bilder.

Sen åkte vi vidare till området runt det välkända kasinot Monte Carlo. Allt var väldigt fint, och hade en väldigt exklusiv känsla över sig. Enda chansen att få tag i en glass som inte kostade 5 euro var att köpa ett stort paket i affären och dela mellan varandra, vilket vi gjorde. Vi fick några timmar att gå runt och utforska, vi gick bland annat till den japanska trädgården, och tack vare värmen var man helt slut när vi sedan satte oss på bussen hem igen.

Likes

Comments

Okej, på riktigt, hur kan det redan ha gått en månad sedan jag kom tillbaka till Sverige? Det känns inte som en månad, nära men samtidigt långt borta helt enkelt. Nåväl, en del har jag ju hunnit med på den tiden. Främst har jag varit för lat för att orka skriva separata inlägg om allt, så här är allt i ett.

Första veckan blev det sommar på riktigt. Först, båttur med familjen, sen invigningen av Gothia Cup, och Håkan Hellström på Ullevi. Det hade jag inte räknat med, men jag är verkligen så glad att jag gick dit. Helt underbart! Dagarna efter spenderade jag hemma i mitt rum, med nässprej, näsdukar och hostmedicin vid min sida. Det är verkligen lite av ett mysterium med hur man lyckas bli sjuk så fort man är helt och hållet ledig.

När sjukdomen lämnat mig åkte jag till Fiskebäckskil och spenderade en superhärlig dag där med Kattis och Becca. Några båtturer, varav en över till Lysekil för att köpa lite fika, regn med värre humörsvängningar än jag själv, och en tur med en uppblåsbar flamingo. Det var något av det roligaste jag sett, haha!

Några dagar efter det åkte jag iväg igen, denna gången till farmor med Elvira i tre dagar. Vi tog tåget upp, men det regnade precis lika mycket där som hemma i Göteborg. Det är alltid jättemysigt att vara där, även om man inte gör speciellt mycket. Jag tittade igenom gamla böcker, främst gamla fotoalbum, och såklart fika två gånger om dagen. Vi tog även en dag till att åka till Torp och shoppa lite. Sista dagen avslutades också med glass vid havet, helt perfekt!

I söndags åkte hela familjen in till stan. Vi åt lunch i Linnéstaden, gick sedan till och gick sedan ända bort till Vasastaden, in i lite olika second hand- och antikbutiker på vägen. En väldigt mysig dag, med en väldigt god halloumiburgare och grillad kyckling på kvällen.

Under veckodagarna har jag gått på många promenader, suttit vid datorn och tagit upp mina styrkeövningar för höfterna igen. Igår träffade jag även Kattis igen på stan. Vi åt lunch på den internationella matmarknaden på Gustav Adolfs torg, thaimat är aldrig fel. Vi tog även en liten tur på Lagerhaus, på något vis lyckas jag alltid hitta saker som jag vill ha där. Innan vi åkte hem köpte vi även churros, väldigt gott, men lite illamående-varning efter ett tag.

Idag, eftersom mamma var ledig, åkte vi in till stan. Vi åt lunch på en mysig sopprestaurang och gick sedan runt i stan, främst runt Trädgårdsföreningen och Valand. Jag fick dessutom tag i lite saker på Dansbutiken, som lite pepp inför terminen. Det kändes verkligen som sommar idag, jag är inte redo för att skolan ska börja.

Likes

Comments