Header

Ni små jävlar som inte följer mig på instagram. Gör det. @nellykronstrand


Likes

Comments

Kollade igenom mina bilder på dator igår. Hittade dessa från min skolas inspark. Jag tror att det var precis här som jag skulle byta till Jarlaplan, men så fick jag körtelfeber och hade inte den möjligheten längre. Vilket var jävligt bra ändå, för jag är så himla nöjd med min skola som den är. Dock är jag ganska missnöjd med att jag inte kan åka till SSL i tvåan. Eller jag har möjligheten att göra det, men då måste jag hoppa över till Värmdö eller jarla i trean.

Likes

Comments

I lördags flög mamma och hämtade vår nya hund. Han heter Arne och fyller 10 veckor snart. Han gör inte så mycket om jag ska vara ärlig. Just nu ligger han och snarkar på mina lår. Visst är han söt?

Likes

Comments

Varför har du en blogg?

Det är fan en fråga jag ställer mig själv ofta. Först och främst gäller det att folk missuppfattar mig. Ofta är personer redan en åsikt om mig innan dom träffar mig, eller så får dom helt fel uppfattning av mig genom ett första intryck. Jag tror att min blogg är ett sätt att göra mig förstod och upphäva folks, i mina ögon, felaktiga åsikter gällande mig. Sekundärt gäller det att öva på att skriva eftersom att det är det jag ska göra i framtiden, så en blandning av dessa två, sen tror jag att det kommer va kul att titta tillbaka på alla inlägg i framtiden.

Likes

Comments

När vi ändå håller på att prata om sommaren lägger jag upp lite bilder från i somras. Trots att jag var helt förkrossad och ganska trasig mesta dels av sommaren, minns jag stunder då jag lös av komplett lycka.

Likes

Comments

Postad i: ALLMÄNT

Som mina medmänniskor känner till har jag gnällt om sommaren dom senaste veckorna. Jag har så mycket kul som jag har planerat in och jag orkar inte vänta. Jag ska bl.a utomlands med min pappa och mina bröder, åka till Göteborg tillsammans med ett stort tjejgäng och besöka way out west samt tälta tillsammans med Hanna och Noah på Emmaboda.

Därför har jag lite väl tidigt börjat kolla på solglasögon. Hittade mina dröm glassögon från Triwa, men skulle inte heller tacka nej till dom ljusrosa Raybansen. Usch, nu försöker jag efterlikna någon töntig modebloggare som försöker inspirera sin läsaret att köpa för basic glasögon till allt för dyrt pris. Jag kanske borde hålla mig till min grej dvs. skriva.

Likes

Comments

Mina ögonlock är tunga som bly och jag kommer förmodligen att somna vilken minut som helst nu. Idag var jag tillbaka hos min psykolog efter en månads uppehåll. Hade väldigt svårt att formulera mig och allt kom endast ut fel.

Grejen med att gå till psykolog är att alla mörka tankar som trasslar ihop sig kan lösas upp. Efter att jag lämnat min psykolog känns det som att vakna upp från en dröm. Jag kommer tillbaka till verkligheten och blir redo att hantera saker igen. Idag pratade vi främst om alkohol, sömnproblem och trassliga relationer.

Som jag tidigare sagt: alla ni som tvekar på att gå och prata med någon, oavsett om det är en psykolog, livscoach eller utredare, gör det!! Det sämsta man kan göra när man mår dåligt är att inte lita på sig själv. Jag gjorde det. Bara ignorerade alla tecken. Jag har trott att jag inte var tillräckligt sjuk och att det fanns miljarder andra människor som hade det sämre än jag.

Steg ett: Lita på dig själv. Ta dig själv på allra största allvar. Om du inte väljer att hjälpa dig själv är det högst osannolikt att någon annan kommer att göra det åt dig. Hur ovärt är det inte förbigå sig själv och må dåligt hela livet?


Likes

Comments

I fredags var jag i Vasa stan hemma hos Maja. Kände mig egentligen lite krasslig, men bet i hop och drog dit ändå. Jag hade det super trevligt, men det blev en jävla massa intriger och drama, vilket jag försöker hålla mig utanför. Sov hemma hos Minna som bor i min drömlägenhet på Söder. På morgonen kunde jag bara kila ner till jobbet vilket uppskattades.

Resten av helgen spenderades framför min dator där jag skrev ihop en novell till skriv-tävlingen i skolan. Tror inte att jag kommer skicka in den för att jag inte gillar när folk värderar mina texter. Men det var roligt att skriva under någon annans ramar och med ett syfte, vilket jag aldrig gör annars.

Dom senaste veckorna har jag haft problem med att sova, då jag känt mig ledsen och oroad på nätterna. Har vaknat upp flera gånger på nätterna. Tror det beror på att jag har haft uppehåll med min psykolog, men tur för mig så börjar jag hos henne imorgon igen. Ska bli så himla skönt att få prata och reda upp saker som har cirkulerat i mitt huvud jävligt länge nu.

Likes

Comments

Varje kväll går jag in och pussar min lillasyster på pannan efter att hon gått och lagts sig. Idag när jag utövade vår lilla rutin höll jag henne i mina armar och tänkte hur skönt det måste vara för henne att vara ett barn. Sex år gammal. Hon kan knappt läsa, men rider som en riktigt ryttare. Hon kan i princip simma bättre än jag och är ibland lite smartare än jag. Hon har knappt levt och ingen har hunnit förstöra henne. Förstöra, förgöra och reparera. Missförstå mig rätt. Dessa tre ord ligger i vår natur. Det är inte något konstifikt.

När man är liten så tror man fortfarande. Man tror på att tandfen lägger pengar i ett vattenglas och att jultomten kommer genom skorstenen. Man tror och man vet inte. Man tror på alla fina saker, men är omedveten om hur svårt det är. Man är okunnig i hur det känns att få sitt hjärta krossat, eller hur jobbigt det är att försöka vara tillags.. Att allting är orättvist. Och att ingeting ges ut gratis. Allt måste förtjänas.

När man är liten vet man inte det. Och världen sträcker sig bara fram till dagis. När ett barn gör illa sig pussar man den på kinden och stryker försiktigt över håret. Som liten finns det en möjlighet att få uppleva första saker. Och inga val har hunnit bli försummat. Det finns en möjlighet till en första kyss, första ligg, första gången att börja skolan, första gången att få välja rätt istället för fel.

Ibland äcklas jag över att de flesta av mina första, har redan skett. Saker och ting rullar på. Och mina första blir istället tredje och fjärde. Det är en otrolig brist på första saker i ett ungt liv. Jag avskyr det.

Likes

Comments

Mitt infirande av det nyåret startade hemma hos Keszlers där Hedda hade förberett en middag till mig, Agnes och Tilda. Vid middagen pladdrade vi bara på. Pratade egentligen inte om något som betyder något. Vilket kan vara så himla skönt. Ni vet när ord inte behöver ha någon mening.

Vi skyndade oss därefter till den sista bussen ut till Maja och Värmdö, där det bjöds på champagne, bullar och förvånansvärt mycket folk. Under kvällens gång ledde dåliga val till små panikattacker som resulterade i att Hedda fick sitta och trösta en gråtandes Nelly i ett badkar. Vilket är himla fint att hon gjorde, för annars hade jag nog inte orkat fira det nyåret.

Vid fyra snåret hämtade vår Taxi upp oss för att hamna hos Agnes. : Kvällen var väldigt fin, och väl planerad vilket jag gillar. Nästa år firas nyår förhoppningsvis på Mosebacke dock. Inga större misstag kan göras där.

Likes

Comments