"Huvudet snurrar och tankarna är större och fler än vad dem varit på riktigt länge. Ibland sitter jag i soffan i timmar och bara stirrar in i en tom vit vägg och försöker tänka klart. Hur vet man vart man står i livet och vart man vill i framtiden. Det skulle kännas så skönt och lättande om man bara kunde kika in i framtiden och se hur allt ser ut så man gör rätt val på vägen nu"
En riktigt dålig dag, det har väl vi alla någon gång och idag var det min tur. Jag längtar till fredag att få somna i soffan och bara titta på en riktigt dålig film. Eller gå runt i mjukiskläder hela helgen. Ska dock hitta på en del. Nu ska jag sova så är den här dagen äntligen över.
Sov gott

Likes

Comments

Som jag skrev igår så har jag försökt att kurera mig hela helgen men uppenbarligen räckte inte det till, så det fick bli en hemma dag idag. Vaknade skapligt och förflyttade mig från sängen till soffan. Lagade lite mat och somnade på soffan. Nu ska jag dricka upp det sista i koppen och sedan bädda ner mig. För imorgon får jag träffa mina favoriter i skolan igen. Sov så gott.

Likes

Comments

En hel helg har snart passerat. En första helg på väldigt länge då jag endast gjort det jag känt för och inte haft några måsten. Jag har legat i sängen och försökt kurera mig till den kommande veckan. Jobbet har satt igång på riktigt och jag känner mig bekväm med min roll. Att ta hand om någon annan är verkligen min grej i livet.
Förutom att sova bort helgen så har jag druckit mängder med te, hunnit köpa två par nya jeans, en ny fin klocka och lite annat behövligt. Imorgon är det alltså måndag igen och jag undrar vad denna vecka har att bjuda på.
Ha en fin kväll och vila upp er det sista nu inför veckan.

Likes

Comments

Nu har jag gjort mina två första dagar på Borgsmo. Det har varit riktigt roligt men samtidigt är det en riktigt stor utmaning. Jag trivs redan som fisken i vattnet.
Jag tror att min uppväxt och så som jag har varit i skolan under mina år gynnar mig en del nu. Man förstår eleverna på ett annat sätt och blir som ett extra stöd när läraren inte hinner. Dom är redan som mina små barn som jag kommer göra allt för. Det påminner mig om de två sista lärarna jag hade på högstadiet och i gymnasiet, dom gjorde verkligen allt för mig och fanns alltid där. Så nu är det min tur att ge tillbaka och jag längtar efter att få se en utveckling kring de elever som jag specifikt kommer vara med.
Det har varit två intensiva dagar, detta har resulterat i att jag har somnat väldigt tidigt och haft massor med energi när jag vaknar. Dock hatar jag att gå upp tidigt och får verkligen slita mig ifrån sängen. Men när jag väl sen är uppe är det betydligt mycket enklare. Att kasta sig i ett badkar nu efteråt var riktigt skönt. Nu har jag precis tittat klart på min favorit serie och sängen kallar.
Ha en fin onsdag imorgon!


Likes

Comments

"Om det är någon som jag alltid kommer göra allt för så är det dig"

Den här dagen har varit lång. Den började klockan 8 och vi hade invigning av namnbyte på jobbet. Nu heter gamla statoil, circle K. Det firade vi med massor med bra erbjudande, tårta och en hel del med folk. Riktigt kul. Det roliga var även att detta var min sista dag på circle k. Är tillbaka där i sommar för lite jobb. Det blir nog toppen. Sedan efter det hade jag lite att stå i och bearbeta känslor och rädsla. Nu sitter jag här framför datorn med sverige matchen i bakgrunden och kom precis upp från en bad. Det blir att somna tidigt ikväll.
Ha en fin kväll.Likes

Comments

" Det börjar bli sent och jag sitter här med alldeles för mycket kreativitet. Har skickat iväg en del viktiga mail. Har skrivit någon timme på min bok men nu börjar det bli dags för att somna"

I veckan har jag jobbat en hel del och bara tagit det lugnt på kvällarna. Försökt hitta en vardag igen för att sedan få in rutiner. Nu står det klart också att jag börjar nytt jobb på måndag morgon. Jag kommer jobba som elevassisten med ett par grabbar i 13 års åldern som behöver en extra hand. Det ska bli jätte kul och nyttigt. Ser det som en ny livsstil och som en utmaning. Något bra för framtiden också då jag i framtiden vill plugga till polis. Har haft som dröm sedan jag var liten att vilja bli polis eller att i alla fall jobba med människor och hjälpa människor tillbaka på rätt bana i livet igen om dom hamnat utanför samhället.

Hoppas ni har haft en bra vecka för det har jag haft. Kvällen spenderade jag i Valdermarsviks ishall, det var längesen jag kollade på hockey. Det ska jag börja göra igen. Sen jag jag börja träna också och köra yoga något som jag verkligen älskar att göra.

Ha en fin fredag.


Likes

Comments

Sista året på Kunskapsgymnasiet hade jag en privathandledare som är anledning till att jag ens står där jag står idag. Han trodde på mig enda in i det sista och stöttade mig i alla val jag tog. Vi kunde diskutera allt mellan himmel och jord. Tack för att du alltid fanns där för mig Jonte. En av dom bästa tips han hade var när han tipsade mig om att lyssna på Johannes Hansen som är en enormt stor inspiration i mitt liv idag. Vissa dagar när man är riktigt nere eller tvivlar på sig själv så brukar jag titta på videos med honom eller läsa texter som han skriver. Idag föll jag lite extra för en text som han skrev, den tog mig med storm och fick mig att inse ett och annat. Den är nu sparad i mina anteckningar på telefonen för att jag lätt ska kunna läsa den när jag känner mig vilse och totalt ensam. Här får ni ta del av den, läs och njut av livet.
" Att bli en vuxen människa innebär att du kommer att bli besviken. Du kommer att misslyckas. Saker tar längre tid än du tror. Ibland behöver du jobba svinhårt. Det kommer att göra ont. Ofta är din överdrivna oro inte värd besväret. Du kommer att vilja skrika ur dig all skit och borde göra det.

För de oväntade kommer garanterat att hända. Människor du älskar kommer att gå bort. Även de närmaste relationerna kommer svika dig. Du kommer att missa hur det viktiga faller dig ur händerna. Du kommer att lita på idioter. Kanske bli fruktansvärt orättvist sjuk. Du kommer också vara en idiot och fatta helt värdelösa beslut för att du inte vet bättre. Men om du fortsätter även när det är jobbigt. Går med på att känna smärtan hela vägen ni i din benmärg. Ställa dig upp ur fosterställningen och ge ännu mer av dig själv. Utmana dina rädslor. Gå framåt med huvudet högt utan att bygga upp för tjocka murar.

Om du kastar dig ut och riskerar besvikelse igen och igen. Lär dig av dina misstag. Gör om och gör rätt. Fokusera på allt det fina du får uppleva och är tacksam för de fina människorna i ditt liv. Se dom, uppskatta dom och bjuda in dom i din värld. Ja, då kommer du att ha ett bra liv den tiden du är här. Fullt med kärlek. Omgivet med generösa människor som vill skratta med dig. Som bär dig när dina ben inte orkar. Som kommer att fylla ditt liv - med liv. Men om du undviker smärta till varje pris. Krampar hårt i trygghet utanför dig själv. Stänger inne dina känslor. Vägrar bli besviken. Förbereder dig misstänksamt på det värsta. Tar en defensiv hållning. Ja, då kommer ditt liv inte att bli särskilt spännande. Det kommer ju fortfarande göra ont men sällan fängsla dig eller hålla dig vaken om natten av inspiration. Dagarna kommer fortfarande bli till år som blir tio år. Livet kommer gå över utan du egentligen la märke till det.

Du gör dina val hela tiden. Kommer du ihåg dina drömmar? Hur du satt i skolbänken ritandes teckningar? Är det dags att väcka upp det där igen? Det som du slutade hoppas på första gången du blev besviken "


Likes

Comments

Tiden bara går, det känns som om man inte hänger med riktigt. Känns inte alls som det var för så längesen solen sken och det var varmt ute. Man kunde spendera kvällarna på trädgårn och hänga med vänner med en drink i handen och dansa bort nätterna barbent. Imorse vaknade jag och gick ner mot bilen, möts av minusgrader och att få skrapa bilen utan vantar. Ush så kallt det var.

I helgen som var umgicks jag med min efterlängtade Sophie. Så skönt att träffa henne och snacka en massa skit, vi åkte massor med bil och valde att besöka både Kopparhammaren och Puls. Men det bästa av allt var att få umgås med henne och bara prata en massa. Annars har jag mer eller mindre sovit bort hela veckan. Börjar jobba på måndag igen. Just nu sker en hel del förändring i livet som ni kommer få ta del av när allting börjar falla på plats.

Ha en fin helg.

Likes

Comments

​Är det inte en sån person man ska hålla fast vid och vara rädd om? en diamant i en hög av stenar. Tydligen inte. Livet är fan rätt bra konstigt ibland och kärlek är inte alltid enkelt även om jag så skulle önska. 
Låt aldrig någon få dig att gråta tills du tappar andan och tron på dig själv. Låt aldrig någon annan hålla dig och dina känslor tillbaka. Det finaste enligt mig som man kan ge till någon är sin bekräftelse på sina känslor och en förklaring på hur man tycker om någon och om den personen inte är beredd på att ta emot det så får man antingen ge det tid eller gå därifrån. Det är bara du själv som bestämmer.  


Likes

Comments

Visst har vi alla perioder i livet då man känner sig mer eller mindre lycklig. Ibland kan det vara svårt att hitta en struktur i vardagen. Man måste vara stark och tro på sig själv. Just nu är inte livet rosa moln och lycka hela tiden. Snarare tvärtom. Men det är då man måste ta tag i problemen och göra det bra en gång för alla. Jag ska jobba igenom helgen,försöka sova massor och sedan får vi se vad lösningen blir. Är inte pigg alls på jobb idag efter en turbulent dag, men jag vet att jag blir glad när jag väl är där. Ett väldigt ärligt inlägg om något som vi alla troligtvis kommer gå igenom i livet. Hoppas ni haft en toppen dag. Kram

Likes

Comments