Helgen spenderas på absolut härligaste och roligaste sättet jag vet numera, hos mamma och Allan i Katrineholm. Det här är min fristad. Här andas jag ut och blir klok (klokare). Här dricker vi vin och skrattar över sällskapsspel. Här går vi långpromenader i skogen med hunden i gummistövlar, och myser framför brasan i raggsockor. Det finns inget annat ställe som jag uppskattar så mycket som här, här är man omringad av kärlek, pussar och kramar. Livet går inte i repris och man kan aldrig uppskatta sin familj för mycket. Hit vill jag oftare. Jag älskar detta.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har jag landat hemma i Strängnäs efter en helvetes tågresa från Oslo. I tisdagskväll var det avslutningskväll med jobbet och jag trillade innanför dörren vid 03:30, vilket resulterades i 30 minuters sömn den natten. Bussen åkte förbi med all packning, ena handtaget på resväskan flög iväg utanför taxin och men hann med tåget med 5 minuters marginal. Suck. Väl hemma var det bara att städa ur lägenheten från damm och packa upp.
Nu, Fredagkväll har jag äntligen kommit i ordning och förstått.
Ikväll är jag hundvakt och en vän kommer över och kikar på en film.

Likes

Comments

Igår var min sista lördag här i Oslo och utgång stod på agendan. Men en stor migränattack fick mig att dra täcket över huvudet istället. Imorse blev det en lång söndagsfrukost framför tvn med Madde och dansfilm.
3 dagar kvar tills jag sitter på tåget med hela min garderob påväg till Strängnäs och flyttar ihop med två av mina bästa vänner, kommer bli bättre än bra. 

Likes

Comments

Att ha långa samtal med tjejerna hemifrån börjar nu återinföras som vardag. Innan jobbet, efter jobbet och sent in på natttimmen. Idag började jag packa ihop garderoben och under tiden skickades det en mängd bilder från gymnasietiden i gruppchatten. På den tiden suckades det högt åt alla inlämningar, skolresor och klassfester som slutade i skvaller. Idag tittar jag tillbaka på framförallt sista tiden i 3:an med ett stort leende på läpparna. Att tiden verkligen susat förbi är absolut. Tillsammans med tjejerna blev skolan enkel (lätt att säga idag!!), kanske enklare. Nu längtar jag hem och att få uppvakta och delta på hemmaplan igen.

Nu är jag inne på sista veckan i Oslo, och jag känner mig färdig med det här. Det finns ingen svans mellan mina ben i denna hemflytt, jag bytte land, testade och flyttar nu hem igen. Det var både upp och ner, och jag är otroligt glad att jag vågade där i Augusti. Men nu är jag också stolt över att jag vågat lämna också.

Likes

Comments

Att detta börjat klä väggarna på jobbet och ersatt de stora reahögarna är mycket härligt. För att inte tala om alla ljusa färger, fina väskor och hattar. Min absoluta favorit årstid är utan tvekan våren. Att bli kvitt med den mörka och kalla vintern, så slår jorden sig rebelliskt löst och blir lättare, varmare och ljusare i vårtider.
Det bästa jag visste när jag var liten var att ta fram cykeln ur förrådet och rulla ut den över den grusiga asfalten, att cykla fort i vinden och gömma hjälmen hemma bakom en buske. Det var lite som Ronjas vårskrik. Idag skiner solen och dags att carpa lite c-vitamin i Frogner parken tillsammans med Felicia.

Likes

Comments

Igår försökte vi boka biljetter till den ultimata singelfilmen " How to be single" men allt var slutsålt. Så blir en lugn mysig fika nere på vårt lokala Waynes coffee idag. Tidigare år har denna dag varit aningen dyster och ångestfylld som singel, men inte i år. Det är en jättefin dag att visa uppskattning på, och man kan ju vara tacksam för mer än en partner? Jag har skickat iväg fina meddelanden hela morgonen till de jag bryr mig om. Nu är det bara 10 dagar kvar tills jag flyttar hem. Dags att göra det bästa av Oslo tiden.

Likes

Comments

En enkelbiljett är bokad tillbaka till Strängnäs. Jag ska flytta hem igen. Flytta från mitt hem här i Oslo. Vad som numera betecknas som hem är nu oklart. Resedatumet är den 24:e Februari. Det känns både skönt att komma tillbaka till Strängnäs men samtidigt oerhört tråkigt. Idag tog jag en kaffe med min kollega och skrev en lapp i lunchrummet. Separationsångesten kommer krypandes då jag hatar avsked. Just nu behöver jag andas och det gör man bäst med nära och kära på en balkong med utsikt över vattnet, inlindad i en filt över flera glas vin.
Vad som väntar härnäst återstår att se.

Likes

Comments