Jacka - BikBok // Blus - Zara // Klocka - DW // Väska Chiquelle // Keychain - River Island // Byxor - Gina tricot

Likes

Comments

Foto, Åsikter & tankar, Nellie

Hej!
Idag har varit en rätt sjuk dag, mycket drama.
Jag var hemma från skolan pga mensvärk och huvudvärk som fick mig att ligga typ förlamad i sängen. Tills runt klockan ett då jag skulle på utvecklingssamtal i skolan som jag var tvungen att gå på. Jag kom dit, träffade mina lärare pratade lite casual om allt i skolan men efter ett tag började det bli jobbigt. Vi pratade mycket om narkolepsin och alla missförstånd och frågor som fortförande finns. Jag bara insåg hur jobbigt jag tyckte att det var att dom inte förstår någonting så jag började gråta. Fy vilken dramaqueen jag är haha men min excuse e att ja faktiskt hade all anledning. Efter ett ganska förödmjukande samtal så gick vi vidare till min syv. Där brast allt för mig då jag behandlades med 0 respekt.

Jag vill inte dra alla över en kant men de vuxna i min skola som jag har haft att göra med har betett sig så sjukt oförstående och haft 0 medkänsla. Sen finns det lärare som verkligen lagt ner tid och kärlek i att hjälpa mig men tyvärr väger de negativa mer än det positiva i känslor.

Det hela slutade i att jag sprang det fortaste jag kunde ut ur min skola gråtandes med en stor klump i magen.
Varför finns det så mycket ovettiga vuxna som jobbar med barn/ungdomar?

På eftermiddagen så umgicks jag bara med mamma och pappa och pratade ut om allt, sen nu på kvällen mötte jag upp Hedda och vi promenerade och gick sen hem till mig och åt och kollade på Unga mammor. Nu ska jag sova snart. Klumpen i magen sitter fortfarande kvar i magen, det känns jätte jobbigt att behöva gå till skolan imorrn och träffa de som var med under mötena idag. Fy. Wish me luck.

Puss och Kram / Nellie

Likes

Comments

Nellie, Foto, Vardag/allmänt

Hej!
Alla hjärtans dag idag vilket för mig inte innebär nånting alls i år, eller jo visst jag ska "fira" med en av mina närmsta vänner och vi ska vara klyschiga och gå på fifty shades darker senare ikväll bara för att. Annars e jag bara glad att solen skiner, att jag slutade kl 11.40 idag och att jag har ny monterade garderober hemma.

Börjar få lite bråttom nu men måste iallafall ta en promenad med scottie nu, hade tänkt gå ner på Djurgården men får se.

Hoppas ni har en bra dag med någon/några ni tycker om.

Puss och Kram / Nellie

Likes

Comments

Foto, Åsikter & tankar

Hej!
Klockan är 00.54 det är officiellt måndag och jag vill backa tiden. Gud va ångesten inför skolan smyger på en desto närmare slutet man kommer. Våren känns påväg ända tills man kollar grader ute och ser att det är Valentines på tisdag. Kan tiden snälla skynda sig lite.

Idag när jag gick ut genom dörren möttes jag av sol som sken rakt in i mina helt oförberedda ögon vilket var som Guds gåva hit me. Alltså jag bytte verkligen sida av trottoaren ett antal gånger för mycket bara för att följa strimmorna av sol som kikade fram. All D vitamin jag kan få vill jag ha, är trött på att se folk som är och själv va så bitter på allt. Hehe.

Jag är verkligen SÅ redo för sol, kvällar i en motorbåt, vau de ville uteservering, festival, grönan konserter, målade tå naglar, skärgården, kvällsdopp, solnedgångar, picknick på Djurgården, resor, positivitet, spontanitet, oräddhet.

Till skillnad från förra våren/tidiga våren, alltså vid den här tiden förra året så känner jag mig fri och framåt. Jag gillar känslan. Jag strävar ju efter att vara nöjd och nu känns det ju iaf som att jag nån gång har en chans att lyckas komma dit. Till en destination i mitt liv då jag kan andas ut, le och slänga sådär med håret som jag gör när jag är stolt och säga att jag är nöjd.

Likes

Comments

Kläder & skönhet, Nellie, Vardag/allmänt

Gul tröja HÄR // Jeans HÄR / Kjol HÄR

Svart topp HÄR // Jeans HÄR // Svart T-shirt HÄR // Blus HÄR

T-shirt med snörning HÄR // Stickad tröja här HÄR

Hej!

Idag vaknade jag brevis min bästa kompis Hedda, vi gick upp och gjorde frukost och gick sen och lade oss igen. Sjukt skönt. Runt klockan tre gick hon och jag och mamma gick ut på stan. Vi gick till Sture gallerian och kollade på rean hos CC skor sen gick vi vidare till Zara och Caledonia för att köpa lite nytt till våren och att hänga in i min nya garderob som står hemma och väntar på att bli använd. Jag hittade massor av plagg, finns verkligen så mycket fint nu på Zara. Efter gick vi runt i lite andra affärer mest för att värmas oss, förbi NK och gallerian och sen tog vi bussen hem.

Nu på kvällen kom min bästa faster förbi och åt middag med oss, det var ett tag sen jag träffade henne så det var mysigt. Just nu sitter jag, mamma och vovven i soffan och kollar på nåt random på tv´n efter tvångs titt på Mello. Jag vet inte men Mello är verkligen inte min grej. Jag hade velat få lite gjort (rensa kläder och skriva en engelska uppgift tal skolan) men jag känner mig redan trött och vill gå och lägga mig.

Ser fram emot imorrn då jag ska träffa ett gäng kompisar och ta en fika på förmiddagen. Men som sagt ska jag nog gå och lägga mig nu.

Här är några bilder (de flesta) på det jag köpte på Zara, bland annat köpte jag också ett par fishnet strumpbyxor på Calzedonia och lite smink från Anastasia i gallerian men som jag inte hittade några bra bilder på.

Puss och Kram / Nellie


Likes

Comments

Nellie, Åsikter & tankar

Hej!

Jag älskar att skriva av mig när jag går och tänker på saker och ting som hänt mig. Så därför har jag en miljard korta och långa texter som jag skrivit genom åren när jag känt någonting, eller inte känt någonting alls. Så ifall det kommer upp massa deep shit så är det dom texterna. Här är en av dom som jag hittade igår kväll.


Ibland tänker jag tillbaks på dagar då vi fanns för varandra. Vi gav så många löften, och bröt lika många. Tänker tillbaka till hösten, sommaren och åren vi två var ett. Idag känner vi inte varandra som dom personerna vi är idag, vi finns inte för varandra. Ändå finns du nog alltid hos mig på något vis. Med blandade känslor.

Vi höll inte, och
Vi finns inte längre. Men Vi fanns, och det är jag glad för. Vi var något starkt och något som för mig är värt att minnas. Men inte värt att fortsätta.

Puss och Kram / Nellie

Likes

Comments

Nellie, Åsikter & tankar

Hej!
(Del 2)

Skolan är mitt största problem. Förutom att jag är allmänt lat och omotiverad i skolan precis som många andra så sover jag nog ca 40% av skoltiden. Och behövs det ens sägas att dom två problemen knappast går hand i hand.

Min senaste termin i skolan har jag knappt haft en enda dag utan minst en frånvarande lektion eller en lektion jag fått närvaro på men där jag sovit under största delen av tiden. När jag är frånvarande så går jag antingen hem och sover eller så går jag till mitt egna lilla rum som skolan nu fixat fram efter massa år.

Jag är inte dum det vet jag, och jag har inte heller dyslexi eller någon annan koncentrations svårigheter av annat slag så egentligen så har jag all kapacitet att klara av skolan.... om man då bortser från det "lilla" problemet med sömnen.

Vad många inte förstår är att det inte hjälper att plugga när jag kommer hem, gå längre dagar eller gå på läxläsningarna efter skoltid. Just det är många lärares förslag "du kan väl bara plugga när du kommer hem" eller "men kom på läxläsningarna" ... vilket jag är så fruktansvärt trött på att höra.

NEJ jag kan inte sätta mig och plugga hemma när jag kommer hem från skolan för då sover jag. VARJE DAG när jag kommer hem från skolan så sover jag minst en timme. Ska jag träffa någon kompis så måste jag iaf ta en power nap eller så händer det att jag somnar på buss/tub påväg någonstans. Oundvikligt.
Och NEJ det hjälper inte att ge mig mer tid att spendera i skolan för i min kropps ögon så är det bara ännu fler timmar att sova bort.
Lärare och föräldrar kan också bli provocerade av att jag tillexempel har tid att träffa kompisar men inte att plugga. Och till viss del true, det handlar om prioriteringar och som jag skrivit tidigare så är jag en omotiverad tonåring som inte direkt gillar skolan.
Men oavsett det så är dom få timmarna jag är "pigg" med kompisar ändå ingen lösning på mitt skolproblem.


Hur som helst så är skolan jobbigt för mig och först höst terminen i nian efter ett ganska otrevligt möte med rektor och skolsyster så har jag fått en del av den hjälpen jag behöver. Jag har inte vetat själv vad jag har rätt till men nu när jag vet... wow. Min skola har verkligen varit oförstående, ohjälpsamma, ointresserade och behandlat min situation med 0 respekt. Vilket jag inte alls skäms över att säga högt då jag har rätt till hjälp precis som vem som helst med en funktionsnedsättning som jag har. För Ja det är en funktionsnedsättning. (Notera att jag Hr gått 4 år i min nuvarande skola.)


Nog om skolan.

Efter allt jag skrivit nu så vill jag bara klargöra att jag mår bra, min sjukdom har inte utvecklat ett dåligt psykiskt mående hos mig, och jag tänker sällan på hur hemskt det faktiskt är. Nästan aldrig, för herregud vad ska jag göra? Nu är det såhär jag vinner ingenting alls på att gå runt och vara ledsen för det. Det kunde varit mycket värre och jag är SÅ SÅ tacksam att jag inte har det värre.
Jag vill inte se mig själv som ett offer.
Däremot, så är jag arg.
Så fruktansvärt arg.

Såhär är det, Jag har fått min sjukdom insprutad i mig av Sveriges läkemedelsverk. Det är alltså vuxna utbildade "proffesionella" läkare som av ett misstag.... (ett misstag!!) ändrat hela mitt och många andras liv en obotlig sjukdom som vi kommer bära med oss hela livet.

Förlåt för dramatiken men när jag väl tänker på det så blir jag så frustrerad. Och min ilska mot dom som låtit det här hända är obeskrivlig. Självklart förstår jag att det inte var avsiktligt och att ingen ville att det här skulle hända. Men Asso HUR KAN MAN LÅTA NÅGONTING SÅNT HÄR HÄNDA? HUR KAN MAN VARA SÅ SLARVIG?!?
Det finns folk som drabbats så mycket värre än jag som aldrig kommer kunna få dom möjligheterna som dom förtjänar.

Körkort och säkert många jobb och möjligheter i livet blåstes bort på några få sekunder när vaccinet spred sig i mitt blod. Det är svårt att förklara hur stort det dom tagit ifrån mig är.

Förstår ni? Hur äckligt? Och hur minimalt lite respekt jag har för läkare i allmänhet. Och hur livrädd jag är för sprutor.

Jag skulle verkligen kunna fortsätta den här texten hur länge som helst men det skulle bli ointressant att läsa om, om det inte redan blivit det. Men för att göra någon slags sammanfattning av det hela - jag fick det väldigt fint förklarat för mig vad min sjukdom var.

Såhär: att om man tänker sömn och vakenhet som ett hav. Vakenhet = över ytan, Dröm sömn = under ytan och REM sömn = botten.

Jag. En person med narkolepsi ligger hela tiden uppe på ytan och guppar, ibland sjunker jag ner under ytan i dröm sömnen när en våg kommer lite då och då. Men jag har hela tiden väldigt nära till vakenhet och svårt att ta mig ner till REM sömnen på botten.

Medans en frisk person med friska sov vanor dyker ner till botten direkt när de vill sova. Och har alltså en längre väg ner till sömnen.

Jag är verkligen inte bäst på att förklara men jag hopps att ni förstått nånting.

Puss och Kram
/ Nellie

Likes

Comments

Foto, Nellie, Vardag/allmänt

Hej!
Nu sitter jag på Ciao Ciao Grande med världens bästa vän. Vi har suttit här i flera timmar nu och snackat skit och ätit god mat. Fattar inte att det är söndag redan den här helgen gick så snabbt.
Ska dra mig hemåt snart och fixa inför morgon dagen. Hoppas ni haft en bra helg!

Puss och Kram / Nellie

Likes

Comments