Stubai!

Jonathan och jag spanar in banan / Jag in action

Jag och Amanda glada på GS-starten!!

Blandade bilder från Stubai

Var ju som sagt inte bäst väder alla dagar, här är ifrån den dan då vi åkte upp på berget för att sedan åka ner igen. Jag och några andra i gruppen trotsade dock och tog ett åk i en lift som var öppen bara för att ha tagit ett åk den dagen i alla fall. Var knappt så det gick att räkna som ett åk då det typ blev att ploga sig hela vägen ner 😝

Kiruna! 

On my way to förlora halva tanden

Bam!! Där var halva tanden borta hahahaha, mycket gullig inzooming, varsågoda!!

Godingarna Oscar och Hugo på cooperian i Kiruna 💁/ Jonathan i Loussabacken med utsikt över gruvan 👻

Adiós amigos, på återseende!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej hallå bloggen!!

Har hunnit varit med om en del sen jag senast uppdaterade. Om vi tar det hela i kronologisk ordning så börjar vi med lägret på 10 dagar i mitten/slutet av oktober nere i Österrike, i Stubai.

Lägret var summa summarum väldigt bra tycker jag. Vi fick en dag inställd, då det typ var snöstorm uppe på glaciären. Vi åkte upp men fick vända ner igen då det i princip kändes som att man skulle blåsa iväg och där sikten var obefintlig, hahaha. 👽 I övrigt hade vi ganska mycket sol om jag minns rätt. Underlaget var varierande, som det ofta är under försäsongen. Jag brukar inte vara så kinkig gällande underlag (sen ska jag inte sticka under stol med att det är riktigt götta att åka när det är bra underlag), det är ju en fördel om man kan åka på all snö och bemästra alla typer av förhållanden. Det känns också som att det ofta är något som inte är helt ultimat, om det inte är snön så är det sikten och är det inte det så är det sjukt kallt eller så är det något annat som krånglar. Tror jag kan räkna på händerna antalet träningar på ett år som är helt perfekta, hahaha. Min poäng är i vilket fall att det är sällan som man har perfekta yttre förutsättningarna och att därför får man försöka göra det bästa av det som bjuds i varje moment. 💅

Åter till Stubai! Ena slalomdagen var underlaget helt bottenlöst nästan och groparna som blev var nog på min top 5 lista över harvigaste jag åkt hahaha, dom var sjukt djupa faktiskt. Var en minst sagt bumpy ride ner för vår trassé (för icke-slalom-folk så är en trassé ens bit av backen som man har sin bana i). 🙅 Men som sagt så var underlaget varierande och 2 dagar senare tyckte i alla fall jag att underlaget var riktigt bra!! Snön blev lite hårdare packad och det gick att sätta tryck på yttern (yttern = förkortning för ytterskidan, dvs dalskidan, "trycket på dalskidan älskling!") och ta tag i ingången på svängen utan att sjunka ner. 👊 Vi fick också nån fin dag med storslalom då vi fick åka i ett lite svårare hang (hang=backe) som lutade på en del. Var utmanande och kul! Tror verkligen det är viktigt att utmana sig själv och sätta sig själv i lite obekväma situationer för att tänja gränserna och för att komma nån vart.

Efter Stubai har jag tränat lite utan snö, det vill säga i gymmet och så. 💪 Visst var det nice att fysa lite och trimma kroppen lite, men öj öj öj så trevligt det var att få åka skidor i Kiruna nu förra veckan!! Vi var där från tisdag eftermiddag till fredag lunch så vi hann med 7 pass med slalom. Kul var det, men dock lämnade jag kvar ena halvan av en framtand i Loussabacken efter en kortare fight med en slalomkäpp som jag förlorade, hehehe 😁Blev lite blodigt men gjorde inte speciellt ont och har inte haft några men av det förutom att det är lite svårare att äta och dricka. Sugrör gör livet lite lättare för tillfället 😝

Åkningen har känts bra faktiskt senaste tiden både förra veckan i Kiruna och i Stubai. 🐱Upplever att den känns bättre än samma tid förra året, känner ändå att jag är i ganska bra form. Det är kul och skönt då tävlingssäsongen verkligen står bakom nästa hörn och lurar!! 💃 Vi åker till Kåbdalis imorgon tisdag för att träna lite inför säsongspremiären där till helgen. Efter Kåbdalis blir det direkt till Kiruna för två till tävlingar under tisdag och onsdag och sen blir det storslalom-premiär i Funäsdalen direkt på helgen. Blir en rivstart på säsongen med 6 tävlingar på 9 dagar! Kul och lite nervöst blir det!!


Det var nog allt for now, hadeeee!

/Nellie 🐯

P.S: bifogar lite bilder från Kiruna och Stubai i ett till inlägg, några bilder ju i lite bättre kvalité och det ska Anna Lidberg och Philip Lönnberg ha cred och tack för! Är väldigt praktiskt och tacksamt faktiskt att ha fotointresserade personer i gruppen då dom tar fina bilder på en!! Här nedan är en bild på gruppen, jag i grön jacka i mitten. Ett inlägg med enbart bilder finns också!


Likes

Comments

Hello!!

Kom hem från Juvass (glaciär i Norge) i söndagskväll efter att ha varit på det tredje lägret på snö denna höst. Det var vårt (Tärnbay Skidakademis) sista läger i Juvass för denna säsong, härnäst väntar österrikiska alper i form av Stubai om ca 2 veckor. Jag tycker att lägren varit bra, vi har kunnat åka mycket skidor och haft relativt fina förhållanden. Fokuset har väl mest legat på storslalom (som för tillfället är min favorit-disciplin) men vi har också åkt en del slalom och till och med superG-laggen har fått varit ute och rastats lite. Är ju egentligen ingen farttjej men har varit kul att få åka lite större och framförallt snabbare  svängar. Någon fartsatsning blir det dock inte, men all skidåkning är ju bra skidåkning som man brukar säga. Tycker också det är bra för mig då jag får chans att förbättra mitt mod lite och tuffa till åkningen. Blir också lite lättare att gå tillbaka till storslalomen efteråt, då det helt plötsligt är lättare att få runt skidorna och kortare avstånd. Åkningen känns generellt rätt bra och det känns som att jag har en bra grund att stå på och utvecklas från fortsatt i säsongen. Är så kul att få åka skidor och längtar tills vintern kommer till byn så att man kan åka skidor varenda dag!! 

 Denna vecka blir det vanlig hederlig fys-träning i Tärnaby vilket jag ser framemot. Har dragits med lite förkylning här senaste tiden så hoppas att kroppen svarar bra och att jag får vara frisk!! Fingers crossed.

Ha det gött!

/Nellie🐳

Likes

Comments

What's up!!

Har tydligen gått och skaffat blogg!! Trodde inte att denna dag skulle komma faktiskt då jag tidigare inte känt att bloggande kanske varit min grej riktigt, men här är jag i alla fall.

Smygstartar lite med detta inlägg, tänker att jag framöver kanske ska presentera mig själv lite mer och skriva vad jag har tänkt med mitt bloggande. Håller på och grejar lite med layout samt försöker förstå hur man publicerar inlägg osv, det var mycket man skulle hålla koll på visade det sig. Är nöjd att jag fått iväg detta första inägg i alla fall (om det nu hamnar rätt hehe), mer kommer förhoppningsvis snart!

Bifogar bilden jag har som header, den är från när jag var med min f.d. gymnasieskola (Tärnaby Alpina Gymnasium) i Stubai förra hösten. Den föreställer mig och två av mina bästa vänner när vi försökte oss på en klassisk så kallad "hopp-bild". Det är Amanda längst till vänster som går tillsammans med mig på Akademin och Linnea i mitten som nu efter studenten flyttat hem till Skellefteå där hon jobbar och lever life. Sen är det då jag till höger ifall det är någon av er som läser som inte har koll på hur jag ser ut.

Kul att ni hittade hit, välkommen till mitt äventyr med bloggen!!

/Nellie 🐻

Likes

Comments