Header

Julen är bara runt hörnet och snart är det dags för att lista ut vad man ska ha på sig på julafton. Idag har jag därför länkat klänningarna nedan för lite inspiration. Jag tyckte dessa var helt gorgeous.

En röd klänning på julafton känns ganska självklart eftersom att rött är julens färg. En nackdel dock med en röd är att klänningen blir svår att använda igen någon annan gång än just på julen. Trots detta valde jag de här för att de är så vackra. De långa har båda en väldigt fin feminin form men den korta ger jag cred till för sitt mönster.

De här blå klänningarna är så eleganta! Min favorit är den första. Den är en av de lite dyrare, förmodligen därför den fångade mitt öga. Den andra är lite mer casual samt varmare och den tredje måste jag beundra för sin design.

En röd, blå, eller grön klänning i mörk nyans är passande för julafton. En i champagne eller silver dock kan man ha på sig på julafton och även nyår. Dessa tre sista är exempel på sådana klänningar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

November är här. Det finns mycket att se fram emot inom modevärlden nu. Även fast jag älskar höstmodet har jag länge längtat efter att få bära stora fur jackor.

Vintermodet brukar vanligtvis för mig beskrivas med två ord: michelinjacka och polyverkängor. Det är så jag samt min omgivning klätt oss under vintertid, men i år tänker jag inte låta norrlandskylan förstöra mina outfits. Jag tänkte därför idag dra några få kommande trender.

Färgskalorna till och börja med är en fortsättning på de färger hösttrenderna drog med. Blått, svart och silver plus en del nya nyanser på plaggen kommer att visas. Rött kommer bytas ut mot mer orange och mörkrosa nyanser. Det gula kommer fortfarande hänga på samt att turkost kanske blir något nytt?
Det klassiska rutiga är självklart en trend även 2017/18. Rutiga suits och kjolar tillexempel. Det så kallade polka dots är verkligen något vi ser mer och mer av. Klänningar såsom bilden här ovan, blusar och tights är några plagg jag gillar med detta mönster. Att matcha olika mönster tillsammans skrev jag redan om i augusti och detta är något trendigt även i vinter.
Läder och fur är den bästa kombinationen för vintern. Varmt och jäkligt snyggt. Den balla jackan på bilden till vänster börjar bli poppis då den nu säljs i princip alla butiker. Furjackor/kappor i olika färger tycker jag gör en outfit så cool. Jag har länge spanat in en i rosa. Det enda negativa med dessa är att de kan vara dyra för en student men hittar man rätt kan detta plagg vara väl investerat.
Utöver trenderna som redan dragits måste jag få prata om ytterligare några fashion essentials för vår kommande säsong. Balloon sleeves som det så fint heter tror jag alla har koll på vid detta lag. Vida ärmar har vi sett men detta är något nytt. Velvet brukar vara inne och lättillgängligt speciellt runt jul och nyår dock ett annat material som jag finner ännu mysigare är chenille. Det kan vara det mjukaste materialet jag någonsin känt så en topp/tröja i chenille bör alla äga. Boots avslutningsvis är ett MÅSTE både för att inte gå runt i iskalla/blöta sneakers hela vintern utan mest för att det ser så mycket mer "put together" ut. Jag rekommenderar Topshops stiletto sock boots som finns i ca 5 färger.

Likes

Comments

Dessa brudar är två av de många modeikoner jag kollar in då och då när idéer till outfits börjar blekna ut. Vi alla har inte råd med Gucci och Balenciaga som K och G men mode behöver inte vara svindyrt för att det ska se bra ut.

Kendall Jenner och Gigi Hadid bär mycket i street style vilket är något jag äääälskar. Enkla outfits såsom jeans, en edgy topp/tee, en cool jacka och ett par boots. Dessa slags av outfits är min absoluta favorit. Det är bara att slänga på sig och dra till vilket event som helst.

Smycken, bälten, jackor, väskor, skor och brillor är något som verkligen gör en outfit komplett. Förmodligen har du redan jeans och några toppar så jag skulle lägga mina slantar på EN LEGIT jacka, väska etc..

Vi alla har inte samma tur som Kendall och Gigi som har personliga stylister dock samlar jag mode här och jag hoppas att bloggen kan vara till din modehjälp. Jag lär ge er mina bästa råd inom mode som jag lärt mig under mina 16 år av att vara en shopaholic; enjoyy!

Likes

Comments

I mitt förra inlägg fick ni förhoppningsvis en inspiration till hur garderoben bör förvandlas till hösten, och för att hjälpa er på traven ska jag ge er mitt bästa tips, TOPSHOP.

När jag rekommenderar Topshop till vänner brukar jag jämföra till den svenska kedjan som öppnades i Västerås 1947, H&M. Både Topshop och H&M erbjuder basic plagg. Skillnaden är att Topshop (enligt mig) ger alltid ut plagg i perfekta nyanser/material som ger en lyxigare känsla. Priset är lite högre än H&M dock tycker jag det är väldigt värt!

Kedjan finns tyvärr inte längre i Sverige då Topshop försvann från Stockholm/Göteborg runt 2015, men THANK GOD FOR ONLINESTORES. Jag bekräftar min kärlek till Topshop genom att erkänna att min garderob består till 50% av märket.

Likes

Comments

Augusti börjar närma sig mot slutet och i september börjar hösten på riktigt. Därmed övergår även modet in i en ny säsong. Snart är det officiellt dags att ta fram den varma läderjackan och skjuta in shortsen långt in i garderoben. Jag tänkte då att det skulle vara suveränt att ta upp hösttrenderna man vill ha koll på 2017.

OFFICE STYLE

Den stilrena och uppenbara kontor looken passar varje år när jobb/skolor drar igång. Jag pratar om kavajen (som även går att styla med ett midjeskärp), det grå-svart-vita, skjortan och bootsen. Jag tänker på en typisk New York skribent med rock och loafers (Richard Gere i runaway bride).

PUFFERJACKAN (PUFFERJACKET)

Dunjackan eller (som jag vill kalla det) pufferjackan började smått komma in i butikerna redan i vintras och den fortsätter att visas på catwalken i höst. Ett sportigare alternativ då den påminner mycket om skidjackan.

FÄRGER 

Rött, blått och nougat stylas nu från topp till tå i olika mjuka material. Min personliga favorit är det röda. Röda kappor, boots ,väskor etc.. Dessa färger är endast tre av ca 10 som kommer att bäras i höst. Rosa, grönt och gult är färger som hänger kvar efter sommaren. De lyxiga/rika färgerna lila, lavendel och violett är de nyaste trenderna som dock inte är lika bekanta att bäras. Modedesignerna verkar även vilja få oss att glittra i höst eftersom att silver också är en av de nya färgtrenderna.

DENIM

Jeansen är nog plagget som har burits mest under 2000-talet och under 2017 har jeansen fått många olika designs. Exempel är jeans med broderi (blommor etc), nitar, pärlor och lappar med olika mönster (bilden till höger). Office stilen är inte det enda som är standard i höst.. Jeansen hänger ju också med.

MÖNSTER

Förutom de härliga färgerna så kommer vi även få se några härliga mönster. Rutigt började redan som en trend i sommars och det förväntas fortsätta in i september. Bilden till höger symboliserar de blommiga mönster vi också redan sett i juli och tidningarna pratar om "trädgårdsfantasin" som kommer sätta spår i plaggen.

LÄDER

Skinnjackan har de närmsta åren alltid varit populär till hösten. I år kombineras skinnjackan med läder och fur, en trend som jag också personligen älskar. Bikerjackan är inte det enda som är svept i läder. Kjolar, byxor och väskor är tre exempel på andra plagg som även följer med på lädertrenden.

Likes

Comments