Header

I mitt förra inlägg fick ni förhoppningsvis en inspiration till hur garderoben bör förvandlas till hösten, och för att hjälpa er på traven ska jag ge er mitt bästa tips, TOPSHOP.

När jag rekommenderar Topshop till vänner brukar jag jämföra till den svenska kedjan som öppnades i Västerås 1947, H&M. Både Topshop och H&M erbjuder basic plagg. Skillnaden är att Topshop (enligt mig) ger alltid ut plagg i perfekta nyanser/material som ger en lyxigare känsla. Priset är lite högre än H&M dock tycker jag det är väldigt värt!

Kedjan finns tyvärr inte längre i Sverige då Topshop försvann från Stockholm/Göteborg runt 2015, men THANK GOD FOR ONLINESTORES. Jag bekräftar min kärlek till Topshop genom att erkänna att min garderob består till 50% av märket.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Augusti börjar närma sig mot slutet och i september börjar hösten på riktigt. Därmed övergår även modet in i en ny säsong. Snart är det officiellt dags att ta fram den varma läderjackan och skjuta in shortsen långt in i garderoben. Jag tänkte då att det skulle vara suveränt att ta upp hösttrenderna man vill ha koll på 2017.

OFFICE STYLE

Den stilrena och uppenbara kontor looken passar varje år när jobb/skolor drar igång. Jag pratar om kavajen (som även går att styla med ett midjeskärp), det grå-svart-vita, skjortan och bootsen. Jag tänker på en typisk New York skribent med rock och loafers (Richard Gere i runaway bride).

PUFFERJACKAN (PUFFERJACKET)

Dunjackan eller (som jag vill kalla det) pufferjackan började smått komma in i butikerna redan i vintras och den fortsätter att visas på catwalken i höst. Ett sportigare alternativ då den påminner mycket om skidjackan.

FÄRGER 

Rött, blått och nougat stylas nu från topp till tå i olika mjuka material. Min personliga favorit är det röda. Röda kappor, boots ,väskor etc.. Dessa färger är endast tre av ca 10 som kommer att bäras i höst. Rosa, grönt och gult är färger som hänger kvar efter sommaren. De lyxiga/rika färgerna lila, lavendel och violett är de nyaste trenderna som dock inte är lika bekanta att bäras. Modedesignerna verkar även vilja få oss att glittra i höst eftersom att silver också är en av de nya färgtrenderna.

DENIM

Jeansen är nog plagget som har burits mest under 2000-talet och under 2017 har jeansen fått många olika designs. Exempel är jeans med broderi (blommor etc), nitar, pärlor och lappar med olika mönster (bilden till höger). Office stilen är inte det enda som är standard i höst.. Jeansen hänger ju också med.

MÖNSTER

Förutom de härliga färgerna så kommer vi även få se några härliga mönster. Rutigt började redan som en trend i sommars och det förväntas fortsätta in i september. Bilden till höger symboliserar de blommiga mönster vi också redan sett i juli och tidningarna pratar om "trädgårdsfantasin" som kommer sätta spår i plaggen.

LÄDER

Skinnjackan har de närmsta åren alltid varit populär till hösten. I år kombineras skinnjackan med läder och fur, en trend som jag också personligen älskar. Bikerjackan är inte det enda som är svept i läder. Kjolar, byxor och väskor är tre exempel på andra plagg som även följer med på lädertrenden.

Likes

Comments