ALLMÄNT

Försöker mig på detta igen så får vi se hur det går.

I skrivande stund sitter jag i soffan och slötittar på TV. John har somnat för natten, redan vid 18.00 faktiskt då han bara tog en tupplur idag så han var supertrött. Dagen har bjudit på härligt väder, fika och lek med goda vänner. Så himla skönt med sol och värme, äntligen!

Simon jobbar eftermiddag idag för första gången sen innan jul så det känns väldigt ovant. Han kommer dock hem och sover så det är skönt. Så i väntan på GW:s mord sitter jag nu och letar efter inspiration till vår framtida hallrenovering. Eller framtida, vi börjar om två veckor drygt så det ligger ganska nära i tid. Största problemet just nu är att hitta ett fint, prisvärt trägolv vi kan lägga. Jag har ju tyvärr förälskat mig i ett laminatgolv men då dom blir så kalla vill vi ha ett riktigt trägolv. Åh, så svårt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

GRAVIDITET & FÖRLOSSNING

Lille killen i magen fortsätter kämpa på trots att han inte mår så bra och än så länge är det ändå så pass stabilt så att förlossningen kan fortskrida som det är tänkt. Det vill säga en vaginal födsel. Däremot kommer han inte ner med huvudet i kanalen och då jag varken kan stå eller gå då det inte är bra för honom så går det väldigt sakta framåt. Runt klockan 23 så försöker jag gå på toaletten men blir tvungen att skynda tillbaka till sängen på grund av att hans puls sjönk så lågt. Så istället fick dom sätta en kateter på mig. Detta kändes inte alls vilket jag hade hört skulle göra jätteont så det var en positiv överraskning.

00.25 Jag provar att stå på knä i sängen för att han skulle sjunka ner i kanalen så att jag äntligen kunde få börja krysta. Det går lillen i magen som tur var med på och det börjar äntligen röra sig framåt efter att det känts som att allt stått stilla en lång tid. Runt den här tiden börjar jag också frysa något otroligt. Får både täcken och varma handdukar då jag bara ligger och skakar i sängen.

02.00 Äntligen är det dags att krysta! Nu har jag ju dock varit inne på förlossningen i elva timmar, och värkar i 19 timmar, så kan inte säga att jag hade så mycket energi kvar.. Sa tydligen flera gånger under krystningsfasen att jag ville gå hem, haha. Med Simons hjälp så gick det ändå galant! Han hjälpte mig trycka på lite extra genom att trycka på min rygg när jag skulle krysta så det var ett jättebra stöd.

02.54 Efter nästan en timme med krystvärkar så kom han äntligen ut och all smärta bara försvann. Han var 50 cm lång och vägde 3590g. Han skrek inte när han kom ut så barnmorskan klippte hans navelsträng på en gång och dom försvann iväg med honom en stund eftersom han bara rosslade. Det visade sig att han både bajsat i fostervattnet och sen druckit det. Som tur var kom dom tillbaka med honom ganska snabbt och vi fick se honom. Han var det vackraste jag nånsin sett.

John Karl Jens Nyström

Likes

Comments

GRAVIDITET & FÖRLOSSNING

När badandet inte längre hjälper mot värkarna kliver jag upp och går in på rummet. Då börjar värkarna dra igång på riktigt och jag ber om lustgas. Tyvärr hjälper det väldigt lite då värkarna kommer så pass nära varandra. När den ena slutar börjar nästa så efter ungefär 20 minuter kämpandes med lustgasen så ber jag om epidural. Ville egentligen inte använda mig av annan smärtlindring än lustgas men i efterhand så kan jag säga att det var det bästa jag kunde göra. Innan epiduralen så var jag så borta att det kändes som att jag knappt var närvarande. Varken sköterskorna eller Simon fick kontakt med mig. När jag tänker tillbaka på just den delen av förlossningen så är det som att jag står i andra änden av rummet och kollar på mig själv som vrider sig i smärta. Låter kanske konstigt men tror att det är kroppens sätt att hantera smärtan. Efter epiduralen blir det iallafall mycket bättre. Känner fortfarande värkarna men mycket mildare nu. Jag kan både äta, prata, dricka, titta på film och sova. Samla kraft inför själva förlossningen så att säga.

Egentligen skulle dom ta hål på hinnorna samtidigt som dom satte epiduralen men barnmorskan blev upptagen på annat håll så hinnorna togs en stund senare. Dessvärre så saktade det ner förlossningen lite och jag fick dropp med värkstimulerande. Samtidigt som hinnorna togs så satte de även en skalpmätare på lillens huvud, den ska alltså mäta hans hjärtljud. I samband med att dom fäster den så försvinner hans hjärtljud helt och in kommer tre läkare och ungefär fem sköterskor in och alla pratar ovanför våra huvuden. Vi förstår ju att något inte står rätt till och det enda jag kan tänka är att vi har förlorat vårt barn. Efter vad som kändes som en evighet hittade tillslut en av sköterskorna hans hjärtljud med en doppler på magen och alla andas ut och rummet töms på folk på tre sekunder kändes det som. Då visade det sig att mottagaren som skulle ta emot hjärtljuden var trasig så dom bytte ut den mot en ny och då fungerade det som tur var.

Dessvärre så visade den också att han inte mådde bra i magen.. Vid varje värk jag fick gick hans puls ned. Fler sköterskor kommer och fäster alla möjliga nålar i både händer och armar på mig. Dom förberedde för kejsarsnitt... Det absolut sista jag ville. Jag ville inte ha kämpat så länge för att det sen skulle sluta i kejsarsnitt. Så här i efterhand så tycker jag inte att det skulle vara så hemskt med kejsarsnitt men just då kunde jag inte tänka mig nåt annat än att föda vaginalt.

Likes

Comments

GRAVIDITET & FÖRLOSSNING

Magen den 27 juni, alltså BF.

Den sjunde juli, tio dagar efter BF, vaknade jag ungefär vid sju på morgonen av att jag hade värkar. Hade trott några gånger innan att det var på G men den här gången VISSTE jag att det var det. Var som inget annat jag tidigare känt. Jag går till vardagsrummet och startar TV:n medan jag klockar värkarna. Redan från början hade jag etablerat värkarbete med värkar som varade 1-2 minuter med 3-4 minuters mellanrum ungefär. Efter en timme med värkar väcker jag Simon för att berätta att det är dags.

8.30 - Vi åker in mot stan för att vänta hos min mamma. Det kändes bättre för oss att vara i stan då vi har 10 mil in och hade ingen aning om hur lång tid det skulle ta.

10.00 - Ungefär vid tio kommer vi fram till min mamma. Vi har på vägen in ringt och rådfrågat förlossningen som tyckte vi skulle vänta hemma så länge som möjligt. Väl hos min mamma passar vi på att äta lite och jag passar även på att bada då jag tyckte det hjälpte otroligt bra mot värkarna.

14.30 - Vi bestämmer oss för att åka in till sjukhuset då jag känner att värkarna blir starkare och mer ohanterliga. Vi kommer fram strax vid tre och vi blir inskrivna och dom leder oss in på ett rum där jag blir kopplad till en CTG-maskin. Dom kollar även hur pass öppen jag var och jag var då öppen 3 cm. Där var vi i ungefär en och en halv timme då lillen inte rörde sig så mycket som dom hade hoppats..

16.30 - Jag ber om att få bada och vi blir även tilldelade ett rum på förlossningen. Simon sitter med mig i badrummet medan jag badar och vi lyssnar på Emil i Lönneberga som ljudbok medan, haha. Jag tror även att vi båda slumrade till där en sväng. Att bada var verkligen den bästa smärtlindringen just då!


Likes

Comments

ALLMÄNT, BILDER

Hej hej! Kom precis tillbaka till hotellrummet och ligger just nu i sängen och vilar. Vi åkte ju till Stockholm igår som ni kanske vet och hela dagen idag har spenderats på Mall of Scandinavia. Har verkligen tagit på krafterna att avverka de två våningarna med butiker överallt. Men är mycket nöjd med mina inköp och känner mig nöjd med dagen. Kommer visa allt jag köpt senare. Är dock lite besviken att jag inte lyckades hitta något speciellt till den lilla i magen. Hade velat hitta något som man inte kan köpa hemma menmen..

Nu tror jag att jag ska passa på att sova en stund innan vi ska iväg för att äta middag.

Likes

Comments

ALLMÄNT, BILDER

Manne äter lite mat. ❤️

Efter en heldag i Hara har vi hunnit landa här hemma med lite Gossip Girl och banoffie paj som blev över sen igår. Är helt seg i både kropp och knopp, som jag varit större delen av dagen, och ligger redan i sängen för natten. Så med det här inlägget säger jag godnatt och sov gott!

Likes

Comments

ALLMÄNT, BILDER

Hej på er! Har ni haft en bra söndag hittills? Min söndag började med att Simon väckte mig, enligt min mening alldeles för tidigt, och sa att jag skulle göra mig klar för vi skulle till Hara. Simons bror bor i Hara och ville ha hjälp med att ta ner några träd på gården. Motvilligt klev jag upp och så for vi iväg. Stannade på OKQ8 och handlade varsin fylld baguette och te respektive kaffe eftersom vi dumt nog inte hade någon frukost hemma..

Sitter just nu i soffan här i Hara efter lite lunch och fika. Funderar på om man ska sova en liten sväng innan det är dags att åka hem igen. Tar på krafterna att vara gravid alltså!

Min vy från soffan. Dom har så himla fint hem!

Likes

Comments

GRAVIDITET & FÖRLOSSNING, BILDER, BILDER PÅ MIG SJÄLV

Ja, man kan ju inte säga att jag varit så himla aktiv här inne. Så himla tråkigt då jag nästan varje dag tänker att jag ska in här och uppdatera. Men men...

Aja, vi gör ett nytt försök nu då! Kan ju börja med att skriva att vi nu är i vecka 28. Veckorna går så galet fort! Fast ändå sakta, haha. Är väl så när man längtar så mycket. På måndag så ska vi till barnmorskan igen och se så att allt är bra. Och sen på onsdag så ska vi på möte med banken men det kan jag inte riktigt prata om än. Sen på torsdag eftermiddag så drar vi iväg till Stockholm så vi har mycket att se fram emot! Och jag hoppas att min inspiration till att skriva fortsätter nu.

​Magen i vecka 26

Likes

Comments

ALLMÄNT, BILDER, MAT

Min frukost idag blev bananpannkakor med sirap på. Till det en mandarin och ett glas juice! Receptet hittade jag på Gabriella Joss blogg. Sök bananpannkakor gabriella joss på google så hittar ni en snabblänk där!

Likes

Comments