Postad i:

Hej!

Många av oss har säkert tänkt på just "detta vill jag göra innan jag dör". Kanske har du skrivit ner det på en lapp och börjar till och med bearbeta listan steg för steg. Eller kanske du bara har slagit en tanke på det och inte mycket mer än så. Du kanske aldrig ens har tänkt på det. Men här nedan får du i alla fall veta 20 saker som vi vill göra innan vi dör.

- Hoppa fallskärm

- Åka luftbalong

- Åka helikopter

- Åka limousine

- Ha en orm runt halsen

- Bli miljonär

- Resa jorden runt

- Surfa

- Vara med i fågarna på fortet

- Träffa vår crush

- Simma med delfiner

- Va med i tv

- Springa the color run

- Rida på en häst i havet

- Åka till Bora bora

- Åka flyboarding

- Flyta i döda havet

- Åka hundsläde

- Bada med hajar (i en bur)

- Rida på elefanter

Likes

Comments

Postad i:

Hej!

Vårat sportlov var inte så kul, Matilda var sjuk och Nellie hade bara tråkigt men en dag när Matilda hade blivit frisk drog vi till Emporia. Emoria är ett shopping center som ligger i Hyllie. Vi åkte bil dit med Matildas föräldrar som släppte av oss vid Emporia. Det hade öppnat en ny butik som sålde Odd Molly kläder. Tyvärr hittade vi inget fint som passade vår smak så det blev inget köpt.

På Emporia såg/träffade vi många människor. Allt från vår gamla musiklärare till ''kändisar''. Det var rätt konstigt för man brukar nästan aldrig träffa någon där som man känner.

Det blev inte så mycket köpt inne på Emporia. Nellie köpte ett nagellack och Matilda en foundation. Nagellacket kom från Isadora och är i färgen 788 (Belle Beige). Nagellacket kostade 79 kr på Lindex. Matildas foundation var från Maybelline och själva prudukten heter fit me foundation. Hon köpte den i färgen 115 och den kostade 145 kr. Matilda köpte den på kicks men insåg sedan att den var billigare på H&M.

Vi åkte hem vid kvart över fem med tåg. Därefter skildes vi oss åt eftersom vi skulle äta men vi sågs senare på kvällen.

Har ni köpt något fint nyligen? Eller har du gjort något annat än shoppat?

Ha det bra!

Likes

Comments

Postad i:

Hej!

I helgen var det New York fashion week. Fashion week tror vi det flest vet var det är men om inte så ska vi förklara. Det är helt enkelt ett event där designers visar upp sina nya kollektioner. Svårare än så är det inte. Den kollektionen som vi föll för mest var Rihannas kollektion för puma. Kollektionen är väldigt cool men samtidigt elegant. Nu kanske ni inte fattar riktigt vad vi menar med elegant men det är som hon har tagit något som var menat att vara fint/elegant och gjort det coolt. Rihanna själv säger att hon blev inspirerad av japansk street style med en underton av goth.

Det vi älskar mest om kollektionen är skorna på bilden nedanför. Egentligen är det inget speciellt med skorna men det är enkelheten som gör skorna snygga. Sen tycker vi att det är rätt fränt att skorna är i mocka med lite platåsula.

​Köp skorna HÄR

men tyvärr är dem slutsålda på pumas officiella sida..men du kan hitta dem på ebay för 1850 kr...

Likes

Comments

Postad i:

Tänkte slänga in ett inlägg här och nu. Där ni får ta del av våra favoriter av varje accessoar. Dessa saker finns säkert att få tag på, på andra ställen. Men detta är var vi har hittat våra favoriter. Vilken tycker ni är finast? och har du kanske någon specifik accessoar som du bara ÄÄÄLSKAR??:)

Tre snygga klockor

Tre snygga mobilskal

Tre snygga väskor

Tre snygga scarfs

Likes

Comments

Postad i:

På vår svensk lektion började vi prata om hur vi kan göra skolan bättre. Det kom fram förslag som kamera övervakning (för att man ska kunna se vem/vilka som gjorde hyss, vi hade nämligen precis haft en händelse på våran skola där någon/några elever hade smält en smällare i skolan så barnd alarmet gick), att lärare ska röra på sig mer på skola (kolla så att det inte pågår något som inte ska pågå) och hårdare straff mot dem som håller på. Hur blir en bra skola till? Det hjälper ju inte bara att hålla koll på dem som gör dåliga saker och ge dem straff utan man måste också t ex förstärka gemenskap mallan klasser och kamrater.

Sen om att folket ska komma ihåg och förstå reglerna så tycker vi inte att det räcker att t ex en lärare står och pratar om vad man får göra och vad man inte får göra. Det kommer alltid finnas människor som inte tar åt sig och fortsätter ''bryta regler''.  Istället tycker vi att man kan låta eleverna jobba med reglerna. Lära sig konsekvenserna genom att göra en teater eller film.

Om vi nu, alla elever och lärare, verkligen skulle göra alla saker vi tog upp innan så skulle det bli bättre men det skulle alltid finnas saker som kunde bli bättre. Det finns ingenting som är 100% bra, det kan alltid bli bättre. 

Här är dem sakerna som vi tycker kan göra en skola bra:

- mindre klasser

- någon/några gånger göra något med klassen så man får bättre gemenskap

- fler lärare

- mindre raster (slippa behöva sitta och vänta i 40 min på nästa lektion)

- arbetsro i klassrummen


Likes

Comments

Postad i:

29 Januari, för några dagar sen, kom det ut artikel på SVT. Artikeln handlade om att EU bestämt att det ska bli åldersgräns på sociala medier. Alltså kommer Sverige inom två år få en åldersgräns på sociala medier. Åldersgränsen kommer hamna mellan 13 - 16 års ålder eftersom Sverige får bestämma själv. EU kan bara ge rekommendationer. Sen dem som är yngre än vad som bestäms måste ha vårdnadshavares tillåtelse. 

Vi tycker detta är dåligt eftersom man som familj ska kunna bestämma själva om barnet kan ha sociala medier. Det behöver inte någon annan ta tag i. Vi förstår att EU bara vill väl, hjälpa till på vägen att det ska bli mindre nätmobbning eller svårare för vuxna att kunna få kontakt med barn via nätet men vi tycker ändå inte det är bra. Istället tycker vi att man kan försöka uppmana de ''minderåriga'' i skolan, hemma eller någon annanstans. Berätta vad som kan hända om man gör si och så på nätet. Sen om inte det funkar, då kan man börja tänka på något annat sätt, men vi tycker man kan börja men att prata med de ''minderåriga''. 

Sen genomförandet av lagen tror vi inte kommer gå. Det kommer ändå alltid finnas ''minderåriga'' som kommer utmana systemet och ljuga om sin ålder, eller kanske kryssa i den rutan som bekräftar att man har fått en tillåtelse av vårdnadshavare. 

Så vi vill bara säga lycka till, till alla politiker som tror detta kommer funka. Vi tror nämligen inte det, men om det gör det får vi äta upp de vi sa.

+ Detta är våra åsikter, om du har någon annan kan du skriva det i kommentarerna :-) 


Likes

Comments

Postad i:

Nu tänker vi ger er ett recept på ''smoothie bowl'' så har blivit riktigt populärt just nu. ''Smoothie bowl'' är som smoothie i en skål, haha, precis som namnet förklarar. Skillnaden är att denna sortens smoothie blir lufftigare/fluffigare, ungefär som fluffig fil.

Du behöver:

- En banan

- 1 dl havregryn

- 2 dl valfria bär, vi använde oss av halon och mango

- 1 dl turkisk yoghurt

- 2 dl mjölk

- 2 msk kokosflingor

- (1 näve spenat, om man vill)

Gör såhär:

1. Mixa ihop alla ingredienser

2. Häll upp i en skål

3. Toppa med färska bär, nötter eller musli

Likes

Comments

Postad i:

Tror ni på spöken?

Detta hände för några år sedan. Hemma har vi en liten keyboard som är ca 10x30, inte alls stor. En dag när jag hade kommit hem från skolan och hade börjat göra mellanmål hör jag något på ovanvåningen. Först tänkte jag inte på det men efter några sekunder tänkte jag bara, ''vafan'', det är ju vår keyboard. De är inte så att ''den'' spela en melodi utan bara några toner. När den hade slutat spela bestämde jag mig för att gå upp och kolla på vad de var. Jag letade upp keyboarden och den var påslagen. Jag vet inte hur detta gick till men jag kan inte förklara detta på något sätt.

Har ni varit med om något liknade? Berätta för oss i komentarerna.

Ha de så bra, och se upp för spöken!!!!!!!

Likes

Comments

Postad i:

Längtan att få åka till ett land som man ser på foton är stor. Ni vet, vit strand och genomskinligt blått vatten. Ett till exempel är Bora Bora (ligger nära Tahiti), en liten liten ö med vacker natur. Jag skrollade lite på hotell i Bora Bora och jag föll för ett som var precis som en hydda. Det var en helt enkel hydda med ren lyx inuti. Hotellet heter ''Hilton Bora Bora Nui resort and spa''.

SNABB fakta om Bora Bora:

- Bor cirka 8800 (2007) st på ön

- Arean på ön är cirka 38 km²

- Ön upptäcktes för första gången 1722

EN flygbiljett från Stockholm, Arlanda till Bora Bora kostar över 50 000 kr (hemresa ingår). Min första tanke var att det inte kan vara sant, men tyvärr är det de. Och en annan sak är att det tar ca 40 timmar att åka dit med stopp när man ska byta flyg. Så vi får ju hoppas att man går och blir miljonär någon dag! 

Ha en fortsatt bra dag och så ses vi på en solstol i Bora Bora!

Likes

Comments