Postad i:

Hi guys! So today is the day that we are going to Fiji islands! We are sooooooo excited. It has been 1 year now since we decided to fly to the Fiji islands. We can't wait!

We are going with flight from Copenhagen to Nadi. It's going to take about 16 hours to get there, so we can point out that it's going to be a long and exhausting day.

SEE U LATER!

Likes

Comments

Postad i:

Hej!

I helgen var det New York fashion week. Fashion week tror vi det flest vet var det är men om inte så ska vi förklara. Det är helt enkelt ett event där designers visar upp sina nya kollektioner. Svårare än så är det inte. Den kollektionen som vi föll för mest var Rihannas kollektion för puma. Kollektionen är väldigt cool men samtidigt elegant. Nu kanske ni inte fattar riktigt vad vi menar med elegant men det är som hon har tagit något som var menat att vara fint/elegant och gjort det coolt. Rihanna själv säger att hon blev inspirerad av japansk street style med en underton av goth.

Det vi älskar mest om kollektionen är skorna på bilden nedanför. Egentligen är det inget speciellt med skorna men det är enkelheten som gör skorna snygga. Sen tycker vi att det är rätt fränt att skorna är i mocka med lite platåsula.

​Köp skorna HÄR

men tyvärr är dem slutsålda på pumas officiella sida..men du kan hitta dem på ebay för 1850 kr...

Likes

Comments

Postad i:

Tänkte slänga in ett inlägg här och nu. Där ni får ta del av våra favoriter av varje accessoar. Dessa saker finns säkert att få tag på, på andra ställen. Men detta är var vi har hittat våra favoriter. Vilken tycker ni är finast? och har du kanske någon specifik accessoar som du bara ÄÄÄLSKAR??:)

Tre snygga klockor

Tre snygga mobilskal

Tre snygga väskor

Tre snygga scarfs

Likes

Comments

Postad i:

På vår svensk lektion började vi prata om hur vi kan göra skolan bättre. Det kom fram förslag som kamera övervakning (för att man ska kunna se vem/vilka som gjorde hyss, vi hade nämligen precis haft en händelse på våran skola där någon/några elever hade smält en smällare i skolan så barnd alarmet gick), att lärare ska röra på sig mer på skola (kolla så att det inte pågår något som inte ska pågå) och hårdare straff mot dem som håller på. Hur blir en bra skola till? Det hjälper ju inte bara att hålla koll på dem som gör dåliga saker och ge dem straff utan man måste också t ex förstärka gemenskap mallan klasser och kamrater.

Sen om att folket ska komma ihåg och förstå reglerna så tycker vi inte att det räcker att t ex en lärare står och pratar om vad man får göra och vad man inte får göra. Det kommer alltid finnas människor som inte tar åt sig och fortsätter ''bryta regler''.  Istället tycker vi att man kan låta eleverna jobba med reglerna. Lära sig konsekvenserna genom att göra en teater eller film.

Om vi nu, alla elever och lärare, verkligen skulle göra alla saker vi tog upp innan så skulle det bli bättre men det skulle alltid finnas saker som kunde bli bättre. Det finns ingenting som är 100% bra, det kan alltid bli bättre. 

Här är dem sakerna som vi tycker kan göra en skola bra:

- mindre klasser

- någon/några gånger göra något med klassen så man får bättre gemenskap

- fler lärare

- mindre raster (slippa behöva sitta och vänta i 40 min på nästa lektion)

- arbetsro i klassrummen


Likes

Comments

Postad i:

29 Januari, för några dagar sen, kom det ut artikel på SVT. Artikeln handlade om att EU bestämt att det ska bli åldersgräns på sociala medier. Alltså kommer Sverige inom två år få en åldersgräns på sociala medier. Åldersgränsen kommer hamna mellan 13 - 16 års ålder eftersom Sverige får bestämma själv. EU kan bara ge rekommendationer. Sen dem som är yngre än vad som bestäms måste ha vårdnadshavares tillåtelse. 

Vi tycker detta är dåligt eftersom man som familj ska kunna bestämma själva om barnet kan ha sociala medier. Det behöver inte någon annan ta tag i. Vi förstår att EU bara vill väl, hjälpa till på vägen att det ska bli mindre nätmobbning eller svårare för vuxna att kunna få kontakt med barn via nätet men vi tycker ändå inte det är bra. Istället tycker vi att man kan försöka uppmana de ''minderåriga'' i skolan, hemma eller någon annanstans. Berätta vad som kan hända om man gör si och så på nätet. Sen om inte det funkar, då kan man börja tänka på något annat sätt, men vi tycker man kan börja men att prata med de ''minderåriga''. 

Sen genomförandet av lagen tror vi inte kommer gå. Det kommer ändå alltid finnas ''minderåriga'' som kommer utmana systemet och ljuga om sin ålder, eller kanske kryssa i den rutan som bekräftar att man har fått en tillåtelse av vårdnadshavare. 

Så vi vill bara säga lycka till, till alla politiker som tror detta kommer funka. Vi tror nämligen inte det, men om det gör det får vi äta upp de vi sa.

+ Detta är våra åsikter, om du har någon annan kan du skriva det i kommentarerna :-) 


Likes

Comments

Postad i:

Nu tänker vi ger er ett recept på ''smoothie bowl'' så har blivit riktigt populärt just nu. ''Smoothie bowl'' är som smoothie i en skål, haha, precis som namnet förklarar. Skillnaden är att denna sortens smoothie blir lufftigare/fluffigare, ungefär som fluffig fil.

Du behöver:

- En banan

- 1 dl havregryn

- 2 dl valfria bär, vi använde oss av halon och mango

- 1 dl turkisk yoghurt

- 2 dl mjölk

- 2 msk kokosflingor

- (1 näve spenat, om man vill)

Gör såhär:

1. Mixa ihop alla ingredienser

2. Häll upp i en skål

3. Toppa med färska bär, nötter eller musli

Likes

Comments

Postad i:

Längtan att få åka till ett land som man ser på foton är stor. Ni vet, vit strand och genomskinligt blått vatten. Ett till exempel är Bora Bora (ligger nära Tahiti), en liten liten ö med vacker natur. Jag skrollade lite på hotell i Bora Bora och jag föll för ett som var precis som en hydda. Det var en helt enkel hydda med ren lyx inuti. Hotellet heter ''Hilton Bora Bora Nui resort and spa''.

SNABB fakta om Bora Bora:

- Bor cirka 8800 (2007) st på ön

- Arean på ön är cirka 38 km²

- Ön upptäcktes för första gången 1722

EN flygbiljett från Stockholm, Arlanda till Bora Bora kostar över 50 000 kr (hemresa ingår). Min första tanke var att det inte kan vara sant, men tyvärr är det de. Och en annan sak är att det tar ca 40 timmar att åka dit med stopp när man ska byta flyg. Så vi får ju hoppas att man går och blir miljonär någon dag! 

Ha en fortsatt bra dag och så ses vi på en solstol i Bora Bora!

Likes

Comments

Postad i:

Det här med skola

Nu går vi i 8:an och har under lång tid haft väldigt många tankar kring nationella prov, betyg, läxor, lärare. Läxor är något som stressar oss ungdomar. Om cirka 1 år går vi i 9:an vilket innebär nationella prov. Man börjar redan tänka lite på, hur kommer det gå?, tänk så är det svårt?, kommer jag sänkas i betyg?. Syftet med nationella prov, är att det ska vara ett stöd för läraren och bidra till likvärdig bedömning och betygssättning. Ja! man kan sänkas i betyg pga detta. Det är nog därför många blir oroliga för hur det kommer att gå. 

Betyg är också något som många blir stressade för. Alla vet redan att det är svårt att få ett A och att det är väldigt orättvist att någon som har A i alla omdömen förutom ett kan i slutändan få samma slutbetyg som någon som har sämre betyg i omdömet. 

I NO och matte har vi bytt lärare flera gånger, vilket gör att vi elever inte koncentrerar oss lika mycket på lektionerna för att det blir otydligt om vad vi ska göra på lektionerna. Läraren som vi hade i matte och no hade precis börjat lära känna oss elever , då hen slutar. Så nu har vi fasta vikarier som bytas ut hela tiden. Sen när vi har fått den nya läraren/ vikarie så har den inte så bra koll på vad vi jobbat med förr. Så då blir det mer att vi repeterar saker som vi redan vet itället för at få ny kunskap. 

Kram och lycka till i skolan!

Likes

Comments

Postad i:

12 cupcakes

Detta behöver du:

- 125 g smör

- 2 st ägg

- 1,5 dl strösocker

- 1,5 tsk vanijsocker

- 2 dl mjölk

- 4 dl vetemjöl

- 1,5 tsk bakpulver

- 200g ljuschoklad

- 1 burk karamelliserad mjölk

- flingsalt

Såhär gör du:

Vispa ägg, socker och vaniljsocker så det blir fluffigt och poröst. Smält smöret och blanda i tillsammans med mjölk. Rör vetemjöl, bakpulver och hackad choklad i en annan bunke. Blanda sedan ner det i äggsmeten. Häll ut smeten i en muffinsplåt med formar i. Går även bra att ställa formarna på en vanlig plåt. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter i 200 grader tills de är lite gyllenbruna. När du tagit ut muffinsen ut ugnen så låter du dem svala på galler. När muffinsen svalnat tar du på ett tunt lager av den karamelliserade mjölken. Häll tillslut ca 3 flingor salt på varje muffinstopp. ENJOY!!


BILD

Likes

Comments

Postad i:

Här kommer några RnB/POP låtar som vi verkligen kan rekomendera.

1. Justin Biber - No Sense

Detta är en låt från Justins nya populära album, Purpose. Låten har en härlig rytm och den är en väldigt bra bakgrundsmusik om man ligger och chillar, pluggar eller kanske läser.

2. Stiches - SeeB Remix, Shawn Mendes

Orginal låten, Stiches är en hyfsad lugn låt, orginalvis men när SeeB gör en remix blir den mer ''livlig¨. Det blir lite mer som en dans låt.

3. Alessia Cara - Here

Detta är enu en låt som har en härlig rytm. Denna låten är även en sådan låt som man chillar till. Vi tycker till exempel om att lyssna på denna när man har någon sorts uppgift i skolan där det är eget arbete.

4. Chris Brown - Back To Sleep

Det var länge sen man hörde en låt från Chris Brown på radion i Sverige men, om man går in på hans sida på spotify så kan man klicka på rätt så många nya låtar som faktiskt är ganska ''najsiga''. Så det är faktiskt ett riktigt tips!

Likes

Comments