Igår fick Mulle ännu ett dressyrpass med Martina i sadeln. Han var så galet fin, jag fick till och med tårar i ögonen. Det finns såklart delar som fortfarande inte sitter. Men galoppen snett igenom börjar faktist att fungera! Och travökningarna är galet bra! Och det märks verkligen att han tycker att det är kul. Öronen framåt och en fin bjudning. Men jag har inga förväntningar inför dressyrtävlingen!!!

Jag var också på tjejkväll igår, firade en vän. Det var jätte mysigt!
Idag har jag ingen aning om vad som kommer hända, Mulle har vila. Dock tror jag att jag måste börja plugga.. vecka 45 bjuder på en massa stress! Har en inlämning tills på måndag, spanska prov på tisdag, No inlämning, svenska inlämning och det är säkert något mer jag har glömt.. och sen ska jag ju skugga en elev på onsdagen eller torsdagen. Men jag får väl ihop det på något sett.
Imorgon ska jag och Mulle hoppträna. Mer om det kommer på fredag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har vi varit i Helsingborg, och asså fy vilken dag... stressade in till Helsingborg, trodde vi hade gott om tid tills vi insåg att vi Skulle veterinärbesikta. Såklart hade jag lyckats sätta ihop tränset fel igår när jag putsade så mitt i all denna stress skulle tränset sättas ihop rätt. På med tränset på hästen och snabbt till besiktningen. Då inser jag att pannbandet är upp och ner... inte hinner vi fixa det. På med all utrustning och så var det dags att rida fram. Mulle var på tårna och väldigt uppmärksam. Han skulle ha koll på ALLT! Sen fick jag nästan springa banan för helt plötsligt hade dom flyttat mig från startnummer 13 till startnummer 8? Som tur var kunde vi fixa så jag fick starta sist. Väl inne på framhoppningen var det fullt upp. Ingen funktionär på plats, Och hästar överallt. Vi hoppade fram och mulle kändes fin, lite övertaggad dock. Lite som en bomb.

Inne på banan var det också lite kaos. Det var där alla funktionärerna var. Upp på första hindret hade jag en fin bjudning, men när jag svängde upp så fick han syn på något, så vi fick ett stopp på första... resten av banan gjorde han så fint! Han rörde inte en enda bom på hela dagen. Så bortsett från allt strul så är jag super nöjd med min häst som lyckats prestera även fast hans ryttare var stressad. Nu ska vi hem och träna. Redan på torsdag är det hoppträning igen!

Likes

Comments

Förlåt för att jag inte varit aktiv dom senaste dagarna.
Firade min pappas födelsedag i tisdags och innan dess var jag i stallet. Så hade verkligen ingen tid...
I onsdags var jag i stallet super längre, Martina red dressyr på Mulle. Det är nämligen så att vi spontan anmälde Mulle och Martina till tävling den 6/11. Någon gång måste vara Mulles första dressyrtävling. Det kan verkligen gå hur som helst. Han kanske till och med hoppar över dressyrstaketet? Det säg faktist riktigt bra ut när Martina red. Det ända som fortfarande är svårt är att hålla den ökade galoppen snett igenom utan att byta galopp. Sen är Mulle inte den lättaste hästen att sitta ner i traven på. Han rör sig så mycket och har väldigt stor trav. Men det ska bli mycket spännande att få se om en vecka hur det går...
Igår fick Mulle mest mysa i ridhuset. Longerade honom i ca 20 min och han fick mest bara trava och galoppera i sin egna takt. Och idag är det vila som gäller. Så kul att han känns så fräsch nu! Ser verkligen fram emot söndagens tävling i Helsingborg!!

Likes

Comments

Jag har mycket press på mig själv, och har haft det sen jag var hur liten som helst! Att vara bra räcker inte för mig.. Jag vill alltid vara mer än bra! Oavsett vilken sport jag gått på har jag alltid strävat efter att vara bäst. Och när jag inte varit det har jag slutat. Men ridningen för mig är annorlunda på något sett. Ja jag vill vara bäst, men jag kan inte bara pressa mig själv för att bli det. Och saken är den att jag vill inte pressa min häst, för det är så lätt att knäcka honom, och det är inte värt det!!! Jag vill inte sabba något som vi har just nu. För nu är allt bara så himla bra!

Jag ser många som köper unga förmågor, som själva är unga och oerfarna. Men det är så himla lätt att det blir fel och att man sen står där med en häst som inte är hel. Eller folk som köper en häst som gått 140 som sen tror att man kan skynda sig upp i klasserna bara för att hästen redan varit där, men ryttaren själv är oerfaren. Nej... Jag har alltid varit mån om både mig själv och min häst! Ja, Mulle hade gått 130 när jag köpte honom, men första året hoppade jag ändå "låga" klasser med honom, några 80-90 sen låg jag på 1m i flera månader innan jag gick upp på 110. Sen i början på detta året fick Mulle inflammation i musklerna för att vi hade en dålig kiropraktor, inget vi kunde göra något åt... men efter det tog vi det lite lugnt gick ner på 1m och hoppade sen 110 tills slutet på sommaren där vi debuterade 120. Och ni vet ju hur bra det gick! Tack vare att vi under en lång tid förberett oss och tränat oss starka tillsammans! Nu tror jag att allt är möjligt!

Nu på torsdag är det dags för syv samtal. Då ska vi diskutera gymnasieval och ansökan. Jag är ju nu 90% säker vart jag vill gå, men ansökan dit ska vara "inlämnad" senast 1 december. Så nu är det dags att söka! Mer om det skriver jag om när jag varit där!

Likes

Comments

Fy vad duktig min mamma är! Igår satte hon tredje nollan i seniorcupen och nu är Sydslättens tantlag vidare till finalen i Flyinge!!

Nästa helg ska jag och Mulle till Helsingborg och tävla. Så skönt att jag bara ska starta en klass och dessutom en avd B. Då kan jag bara fokusera på att rida ordentligt och få till ännu en nolla i 120. För nollor är det jag behöver. Och nu är Mulle så himla fräsch i kroppen och det känns som att han har mognat också. Så nu denna helgen som kommer ska vi bara testa på våran första 120 inomhus och sen får vi se hur det går. Jag tror redan jag är anmäld till Lund den 12/11, då blir det också en 120 fast två faser. Spännande!

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag ska en sväng till stallet i alla fall och jogga Mulle lite och göra dom vanliga stallsysslorna. Annars är det nog en ganska lugn dag för min del, vilket jag tycker är super skönt!

Likes

Comments

Gårdagens träning var den bästa på hur länge som helst! Mulle skötte sig hur bra som helst och hoppade helt fantastiskt!! Så nu känns allt bara så himla bra. Idag red jag lite lätt på honom bara, men oj vad energi det finns i den hästen. Jag red också lite på min kompis häst. Nu blir det idol och myskväll, och det är så fruktansvärt skönt med helg!

Imorgon åker vi på tävling, men det är mamma som ska tävla faktist. Hon är med i sydslättens seniorlag, så imorgon bär det av mot Flyinge där hon och laget ska hoppa 80cm. Det känns som att hela laget är på topp! Imorgon hoppas vi på bra resultat, men inga förväntningar!!! Med hästar kan ju allt hända.. Men det är så himla kul att mamma äntligen kommit igång lite. Och jag är så himla taggad, och är nog 10 gånger mer nervös än mamma kan jag lova!

Btw, jag ska försöka lägga ut filmerna från träningen på youtube eller något så jag kan dela det här. Hoppas det är av intresse ;)

Likes

Comments

Jag har väldigt länge funderar på gymnasiet. Vad är bra för mig och min framtid? Jag är inte den personen som är jätte glad för skolan. Jag tycker att det kan vara ganska svårt ibland och särskilt dom ämnen jag inte är så bra på. För något år sen var jag sugen på att gå natur, men där är det svår matte och massa No, just det jag har allra svårast för. Jag funderar även på ekonomi men där är ungefär samma ämnen som jag haft under hela grundskolan. Inte så roligt.. jag började prata med en person jag varit väldigt nära under många år som gav mig några tips som fått mig att tänka till. Skolan ska vara något roligt, särskilt dom sista tre åren på gymnasiet. Jag vill göra dessa åren roliga, och ha något att se fram emot varje dag. Då kanske jag inte blir så skoltrött, för jag vet att det finns något roligt att se fram emot i skolan. Därför har jag börjat fundera starkt på att gå ridgymnasium på Bökeberg. Då har jag Mulle att längta efter varje dag, han som jag älskar så mycket. Det tror jag skulle passa mig perfekt! Men då kommer vi till den delen att jag vill gå NIU (nationell idrottsutbildning) inte alls omöjligt, jag har uppfyllt alla kriterier. Bara den biten att man ska ha en antagnings intervju och bli bedömd på sin ridning. Det gör mig så nervös. Tänk om jag inte är tillräckligt bra eller om jag sitter helt tyst och inte vet vad jag ska säga under intervjun? Allt kan hända! Men nog om detta.

Imorgon ska jag på hoppträning för Pontus Molin. Som jag har längtat! Jag har inte tränat för honom på flera veckor nu. Ska bli spännande, nu är Mulle dessutom nyklippt så han kanske är lite på tårna. Vi får vänta och se helt enkelt! ;)

Likes

Comments

Ibland kan jag verkligen sitta och fundera på lite konstiga saker. Som för en stund sen då satt jag och funderade över vad jag gör med mitt liv, vart tar all tid vägen? Visst halva dagen går åt till stallet, men resten? Vad gör jag egentligen när jag inte är i stallet? Är jag med kompisar? Nej.. pluggar jag? Oftast inte.. Något jag gör alldeles för mycket är att spendera tid i min säng, sovandes eller framför min dator. Efter skola och stall tar verkligen all min ork slut. På helgerna vill jag inte ens träffa folk för skolan tar slut på mig totalt! Det enda jag längtar efter när jag är i skolan är att få kasta mig på sängen. För det värsta jag vet är att säga hejdå till den varje morgon när klockan ringer. Som tur är har jag höstlov om någon vecka. Jag ska försöka att inte spendera varje ledig timme i sängen, men visst jag kommer slöa i sängen mycket oavsett. Nu räknar jag bara ner dagarna till höstlovet, men innan dess är det mycket stress kan jag säga! Redovisningar, inlämningar, you name it! Redan denna veckan hade jag en inlämning och en redovisning. Nästa vecka har jag två eller tre inlämningar... all denna stress ger mig huvudverk! Spyr på det.
Men det är faktist inte långt kvar tills nian är slut. Denna terminen kommer gå fort, känns redan som att det snart är jullov! Och det känns samtidigt som att jag nyss började? Det var väl sommarlov för någon vecka sen bara? Och på något konstigt vis ser jag verkligen fram emot gymnasiet! Om det nu blir som jag vill. Men det får ni veta mer om någon annan dag ;)

Likes

Comments

Shit.. gick igenom tidigare inlägg, och nu tänker jag bara WHAAT. Jag läste precis inlägget som heter "mina mål och drömmar" där jag skrivit om mina mål med Mulle och vad vi ska tävla och när. Jag hade alltså skrivit att under 2016 vill jag tävlat 120/130? Just nu tycker jag att det låter så dumt. Skynda sig upp i klasserna? Nej nej nej! Jag skulle väl säga att jag går upp på 130 i slutet på nästa år eller så. Men just nu är det långt bort. Jag tycker fortfarande att en bana på 120 känns stort, inte så att det känns högt. Men hinderna blir bredare, man måste sätta distanserna mycket mer noga, och nu är det inte på lokal nivå längre. Banorna blir svårare, svängarna mer komplicerade och vägarna blir mer orimliga. Man måste tänka och rida noggrant och ordentligt. Just det där med att tänka har inte alltid varit min starka sida på hästryggen. Vadå tänka? Det är väl bara att Rida? No way! På min senaste tävling var det en kombination sen 4-5 galoppsprång hinder. Innan mig hade många rivit just det hindret efter kombinationen eftersom att hästen gärna blir lång däremellan. Då är det dags att tänka! Men just det är så skönt nu. Nu känner jag verkligen Mulle! Jag vet hans flesta svagheter och styrkor, jag vet när jag behöver rida och när jag behöver lätta. Och på så sätt är det så skönt att bara ha en häst, man kommer så mycket närmre varandra och blir ett starkt team tillsammans.
Ibland kan det vara bra att ta en titt tillbaks. Omvärdera sina mål och framtidsplaner. Jag är nöjd över vart jag är idag! Och jag ser ingen anledning till att stressa! För jag vet att det mycket väl kan komma tillbaks till en som en käftsmäll.

Likes

Comments

Oj oj oj... nu har jag inte varit aktiv här sen sommaren 2015, mer en ett helt år har gått? Och tänk så mycket som har hänt?? Jag går nu sista året i grundskolan (9an) och ska välja gymnasie.
Men framförallt så har jag och Mulle utvecklats så otroligt mycket tillsammans! I det senaste inlägget jag skrev på bloggen berättade jag om våran tävlingsdebut, våran första start i 80/90cm. I somras debuterade vi 120 felfritt med 0fel och placerad. Inte hade jag kunnat hoppas på ett bättre resultat! Och för två veckor sen vi felfria och placerade i 115 inomhus, Mulle som jag alltid sagt inte gillat inomhussäsongen, i guess i was wrong??

Nu är våran plan att få några fina noll rundor i 120. Jag har aldrig tävlat på denna höjden tidigare, Så nu gäller det att känna in sig på denna höjden och sen börja kvala nästa år, och då undrar ni kanske till vad? Jo, jag nämnde även Falsterbo i det tidigare inlägget. Så till våren gäller det, min Falsterbo satsning! Jag vågar inte tro eller lova allt för mycket, men det har varit en dröm i många år att få tävla i Falsterbo. Så jag hoppas verkligen på att det ska gå vägen!!!
Så jag tänkte att det kanske är någon som tycker att det är lite kul att följa min och Mulles väg till Falsterbo, eller bara våran vardag. Så nu ska jag försöka blogga dagligen och hålla er uppdaterade!

Här kommer några favoritbilder från året som gått!

Likes

Comments