Jag har mycket press på mig själv, och har haft det sen jag var hur liten som helst! Att vara bra räcker inte för mig.. Jag vill alltid vara mer än bra! Oavsett vilken sport jag gått på har jag alltid strävat efter att vara bäst. Och när jag inte varit det har jag slutat. Men ridningen för mig är annorlunda på något sett. Ja jag vill vara bäst, men jag kan inte bara pressa mig själv för att bli det. Och saken är den att jag vill inte pressa min häst, för det är så lätt att knäcka honom, och det är inte värt det!!! Jag vill inte sabba något som vi har just nu. För nu är allt bara så himla bra!

Jag ser många som köper unga förmågor, som själva är unga och oerfarna. Men det är så himla lätt att det blir fel och att man sen står där med en häst som inte är hel. Eller folk som köper en häst som gått 140 som sen tror att man kan skynda sig upp i klasserna bara för att hästen redan varit där, men ryttaren själv är oerfaren. Nej... Jag har alltid varit mån om både mig själv och min häst! Ja, Mulle hade gått 130 när jag köpte honom, men första året hoppade jag ändå "låga" klasser med honom, några 80-90 sen låg jag på 1m i flera månader innan jag gick upp på 110. Sen i början på detta året fick Mulle inflammation i musklerna för att vi hade en dålig kiropraktor, inget vi kunde göra något åt... men efter det tog vi det lite lugnt gick ner på 1m och hoppade sen 110 tills slutet på sommaren där vi debuterade 120. Och ni vet ju hur bra det gick! Tack vare att vi under en lång tid förberett oss och tränat oss starka tillsammans! Nu tror jag att allt är möjligt!

Nu på torsdag är det dags för syv samtal. Då ska vi diskutera gymnasieval och ansökan. Jag är ju nu 90% säker vart jag vill gå, men ansökan dit ska vara "inlämnad" senast 1 december. Så nu är det dags att söka! Mer om det skriver jag om när jag varit där!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Fy vad duktig min mamma är! Igår satte hon tredje nollan i seniorcupen och nu är Sydslättens tantlag vidare till finalen i Flyinge!!

Nästa helg ska jag och Mulle till Helsingborg och tävla. Så skönt att jag bara ska starta en klass och dessutom en avd B. Då kan jag bara fokusera på att rida ordentligt och få till ännu en nolla i 120. För nollor är det jag behöver. Och nu är Mulle så himla fräsch i kroppen och det känns som att han har mognat också. Så nu denna helgen som kommer ska vi bara testa på våran första 120 inomhus och sen får vi se hur det går. Jag tror redan jag är anmäld till Lund den 12/11, då blir det också en 120 fast två faser. Spännande!

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag ska en sväng till stallet i alla fall och jogga Mulle lite och göra dom vanliga stallsysslorna. Annars är det nog en ganska lugn dag för min del, vilket jag tycker är super skönt!

Likes

Comments

Gårdagens träning var den bästa på hur länge som helst! Mulle skötte sig hur bra som helst och hoppade helt fantastiskt!! Så nu känns allt bara så himla bra. Idag red jag lite lätt på honom bara, men oj vad energi det finns i den hästen. Jag red också lite på min kompis häst. Nu blir det idol och myskväll, och det är så fruktansvärt skönt med helg!

Imorgon åker vi på tävling, men det är mamma som ska tävla faktist. Hon är med i sydslättens seniorlag, så imorgon bär det av mot Flyinge där hon och laget ska hoppa 80cm. Det känns som att hela laget är på topp! Imorgon hoppas vi på bra resultat, men inga förväntningar!!! Med hästar kan ju allt hända.. Men det är så himla kul att mamma äntligen kommit igång lite. Och jag är så himla taggad, och är nog 10 gånger mer nervös än mamma kan jag lova!

Btw, jag ska försöka lägga ut filmerna från träningen på youtube eller något så jag kan dela det här. Hoppas det är av intresse ;)

Likes

Comments

Jag har väldigt länge funderar på gymnasiet. Vad är bra för mig och min framtid? Jag är inte den personen som är jätte glad för skolan. Jag tycker att det kan vara ganska svårt ibland och särskilt dom ämnen jag inte är så bra på. För något år sen var jag sugen på att gå natur, men där är det svår matte och massa No, just det jag har allra svårast för. Jag funderar även på ekonomi men där är ungefär samma ämnen som jag haft under hela grundskolan. Inte så roligt.. jag började prata med en person jag varit väldigt nära under många år som gav mig några tips som fått mig att tänka till. Skolan ska vara något roligt, särskilt dom sista tre åren på gymnasiet. Jag vill göra dessa åren roliga, och ha något att se fram emot varje dag. Då kanske jag inte blir så skoltrött, för jag vet att det finns något roligt att se fram emot i skolan. Därför har jag börjat fundera starkt på att gå ridgymnasium på Bökeberg. Då har jag Mulle att längta efter varje dag, han som jag älskar så mycket. Det tror jag skulle passa mig perfekt! Men då kommer vi till den delen att jag vill gå NIU (nationell idrottsutbildning) inte alls omöjligt, jag har uppfyllt alla kriterier. Bara den biten att man ska ha en antagnings intervju och bli bedömd på sin ridning. Det gör mig så nervös. Tänk om jag inte är tillräckligt bra eller om jag sitter helt tyst och inte vet vad jag ska säga under intervjun? Allt kan hända! Men nog om detta.

Imorgon ska jag på hoppträning för Pontus Molin. Som jag har längtat! Jag har inte tränat för honom på flera veckor nu. Ska bli spännande, nu är Mulle dessutom nyklippt så han kanske är lite på tårna. Vi får vänta och se helt enkelt! ;)

Likes

Comments

Ibland kan jag verkligen sitta och fundera på lite konstiga saker. Som för en stund sen då satt jag och funderade över vad jag gör med mitt liv, vart tar all tid vägen? Visst halva dagen går åt till stallet, men resten? Vad gör jag egentligen när jag inte är i stallet? Är jag med kompisar? Nej.. pluggar jag? Oftast inte.. Något jag gör alldeles för mycket är att spendera tid i min säng, sovandes eller framför min dator. Efter skola och stall tar verkligen all min ork slut. På helgerna vill jag inte ens träffa folk för skolan tar slut på mig totalt! Det enda jag längtar efter när jag är i skolan är att få kasta mig på sängen. För det värsta jag vet är att säga hejdå till den varje morgon när klockan ringer. Som tur är har jag höstlov om någon vecka. Jag ska försöka att inte spendera varje ledig timme i sängen, men visst jag kommer slöa i sängen mycket oavsett. Nu räknar jag bara ner dagarna till höstlovet, men innan dess är det mycket stress kan jag säga! Redovisningar, inlämningar, you name it! Redan denna veckan hade jag en inlämning och en redovisning. Nästa vecka har jag två eller tre inlämningar... all denna stress ger mig huvudverk! Spyr på det.
Men det är faktist inte långt kvar tills nian är slut. Denna terminen kommer gå fort, känns redan som att det snart är jullov! Och det känns samtidigt som att jag nyss började? Det var väl sommarlov för någon vecka sen bara? Och på något konstigt vis ser jag verkligen fram emot gymnasiet! Om det nu blir som jag vill. Men det får ni veta mer om någon annan dag ;)

Likes

Comments

Shit.. gick igenom tidigare inlägg, och nu tänker jag bara WHAAT. Jag läste precis inlägget som heter "mina mål och drömmar" där jag skrivit om mina mål med Mulle och vad vi ska tävla och när. Jag hade alltså skrivit att under 2016 vill jag tävlat 120/130? Just nu tycker jag att det låter så dumt. Skynda sig upp i klasserna? Nej nej nej! Jag skulle väl säga att jag går upp på 130 i slutet på nästa år eller så. Men just nu är det långt bort. Jag tycker fortfarande att en bana på 120 känns stort, inte så att det känns högt. Men hinderna blir bredare, man måste sätta distanserna mycket mer noga, och nu är det inte på lokal nivå längre. Banorna blir svårare, svängarna mer komplicerade och vägarna blir mer orimliga. Man måste tänka och rida noggrant och ordentligt. Just det där med att tänka har inte alltid varit min starka sida på hästryggen. Vadå tänka? Det är väl bara att Rida? No way! På min senaste tävling var det en kombination sen 4-5 galoppsprång hinder. Innan mig hade många rivit just det hindret efter kombinationen eftersom att hästen gärna blir lång däremellan. Då är det dags att tänka! Men just det är så skönt nu. Nu känner jag verkligen Mulle! Jag vet hans flesta svagheter och styrkor, jag vet när jag behöver rida och när jag behöver lätta. Och på så sätt är det så skönt att bara ha en häst, man kommer så mycket närmre varandra och blir ett starkt team tillsammans.
Ibland kan det vara bra att ta en titt tillbaks. Omvärdera sina mål och framtidsplaner. Jag är nöjd över vart jag är idag! Och jag ser ingen anledning till att stressa! För jag vet att det mycket väl kan komma tillbaks till en som en käftsmäll.

Likes

Comments

Oj oj oj... nu har jag inte varit aktiv här sen sommaren 2015, mer en ett helt år har gått? Och tänk så mycket som har hänt?? Jag går nu sista året i grundskolan (9an) och ska välja gymnasie.
Men framförallt så har jag och Mulle utvecklats så otroligt mycket tillsammans! I det senaste inlägget jag skrev på bloggen berättade jag om våran tävlingsdebut, våran första start i 80/90cm. I somras debuterade vi 120 felfritt med 0fel och placerad. Inte hade jag kunnat hoppas på ett bättre resultat! Och för två veckor sen vi felfria och placerade i 115 inomhus, Mulle som jag alltid sagt inte gillat inomhussäsongen, i guess i was wrong??

Nu är våran plan att få några fina noll rundor i 120. Jag har aldrig tävlat på denna höjden tidigare, Så nu gäller det att känna in sig på denna höjden och sen börja kvala nästa år, och då undrar ni kanske till vad? Jo, jag nämnde även Falsterbo i det tidigare inlägget. Så till våren gäller det, min Falsterbo satsning! Jag vågar inte tro eller lova allt för mycket, men det har varit en dröm i många år att få tävla i Falsterbo. Så jag hoppas verkligen på att det ska gå vägen!!!
Så jag tänkte att det kanske är någon som tycker att det är lite kul att följa min och Mulles väg till Falsterbo, eller bara våran vardag. Så nu ska jag försöka blogga dagligen och hålla er uppdaterade!

Här kommer några favoritbilder från året som gått!

Likes

Comments

Hallå allesammans, ja det här med att blogg är jag inte så värst bra på men men.

Jag har bestämt mig för att juni ska bli en riktigt bra månad, april var ju skit och innan dess också. Men juni ska bli bra. Jag och Mulle ska ut på pay'n jumps och även göra våran debut tillsammans den 14 juni. Då kommer jag att få super bra hjälp av Martina som är min tränare, hon är verkligen jätte duktig, med hennes hjälp vågar jag tro på att jag kan ta mig till falsterbo. Men innan den 14de ska vi åka på pay'n jump och starta 80/90 cm och det ska vi även göra den 14de. Pay'n jumpen hålls av gamlegård den 7de och där får jag också hjälp av Martina. Jag själv tycker att det är jätteskönt att få hjälp av någon annan en min mamma, och även att göra en tävlingsplanering med sin tränare och förälder så man därefter kan planera träningar, vad man ska öva på och när.

Jag hoppas iaf att fortsättningen av detta året sak bli bra!

Likes

Comments

Wow! Nu var det ett tag sen sist kan man lugnt säga. Jag vet inte varför men jag har helt enkelt glömt bort bloggen helt. Jag har väll inte bloggat på en månad ni tror Jag. Men nu får det vara dags igen tycker jag! Som dom flesta kanske vet så har jag äntligen hittat en häst, Fandango heter han. Vi har haft honom i snart en månad och jag tycker om honom fruktansvärt mycket! Jag ser fram emot alla år jag kommer att får med honom.
Sen har jag ju dock en riktigt jä*la pissig grej också, min älskade hund och bästa vän i hela världen fick somna in i onsdags. Usch usch usch säger jag bara, det var den hemskaste dagen i mitt liv. Sånna saker ska inte få hända. Men tyvärr så mådde inte hon bra och hon skulle inte behöva lida. Ibland måste man bara, för hennes bästa. Man kan ju inte tänka på sig själv, alla tycker det är jobbigt men det blir nog allra jobbigast för henne att få runt och lida och bara vänta på att man ska ramla ihop och dö. Så beslutet togs och världens finaste Bella fick åka till alla fina änglar där uppe. Jag kommer ju att få träffa henne om inte allt för länge. Men hon kommer alltid att finnas i mitt hjärta och i mina tankar. Men även som bakgrundsbild på min telefon.
Men nu ska jag iaf försöka blogga oftare och ist för att skriva sånna långa texter kanske det blir några korta om dagen eller så.
Hoppas att alla mår bra!👋🏼

Likes

Comments

Idag har faktist vara enormt bra! Dock inte början på dagen eftersom det var skola och sånt. Det har varit superfint väder och havet har varit helt platt och spegelblank, så idag den 10/4-15 tog vi med oss supen (en typ surfingbräda som man paddlar på) ner till havet och paddlade i typ 7*C kallt vatten. Vi åkte ju av några gånger i det iskalla vattnet, men det var riktigt uppfriskande. Efter all kyla gjorde vi varm choklad och kollade på bilderna som vi tog med en undervattenskamera. Vissa blev riktigt fina och häftiga! En mycket bra premiär faktist!

Vid ungefär 18:00 åkte jag hem till @mathildalovgren och red Pål. Vi löste många saker och vi hoppas att Pål är igång nu igen! Nu ska det för tusan inte va så mycket problem, men han var så duktig idag. Imorgon bär det av till Jägersro för att kolla på dom stora tävlingarna (jag har absolut ingen koll vad för tävling) men det ska bli spännande. Hoppas bara att vi slipper gå upp allt för tidigt! Men det ska bli mysigt.
På söndag ska jag åka och rida Fandango som är den fina skimmeln jag är förälskad i. Jag hoppas och håller tummar och tår om att det inte ska vara fel på honom på besiktningen. Han är verkligen min dröm häst! Mer om det lär ni få läsa på bloggen senare!
HADEEE/Nellie

Likes

Comments