Hur sjukt är det inte att om en vecka sitter jag på planet till USA och inte åker hem förrens ett år senare. Jag har fått mitt visum, fått mitt internationella körkort, köpt presenter till värdbarnen och föräldrarna. Allt är färdigt och fixat förutom packningen.

Det är alltså en vecka kvar tills jag åker, jag åker 6:20 från Kastrup och åker då först till Frankfurt där jag får vänta i 3 h och sedan går flyget till New York. Jag landar i New York 13:35 och om jag har förstått det rätt så kommer någon från training school och hämtar mig. På tal om training school så ska jag vara där samtidigt som en tjej som bor på samma ställe som mig så det är jättekul att där är någon man känner igen.

På fredagen den 19 så åker jag äntligen till min värdfamilj. Jag längtar så mycket efter de. Vi har jättebra kontakt med varandra just nu och mina föräldrar ska även skypa med de denna veckan. När jag kommer dit så har tjejerna en vecka kvar av sitt sommarlov så jag kommer ta hand om alla fyra barnen i en vecka tills det "riktiga" schemat börjar. Det ska dock bli kul att umgås med alla i en vecka så jag lär känna de lite.

En fun fact är att jag kommer bo ungefär 1.5h ifrån en tjej som har deltagit på samma workshops online som mig och hon var även på ambassaden en dag efter mig. Så vi ligger verkligen samtidigt i processen om man inte tänker på att jag åker om en vecka och hon om en månad. I alla fall så kan ni läsa henne blogg här.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ingen är gladare än jag just nu!! Om ca 1 månad flyttar jag till Leesburg som ligger i Virginia och tar hand om 4 barn.
Jag skypade då som sagt med denna familjen för någon dag sedan och vi pratade i ca 1 timme. Allt kändes så bra och barnen var med och var så lugna och väluppfostrade. Föräldrarna sa redan då att jag skulle passa jättebra in i deras familj. Jag kommer då ta hand om 4 barn, det är tvillingar som är 8 år gamla, sen är det en tjej som är 5 år gammal och en kille som är 2 år. Tvillingarna går i skolan på dagarna och har oftast aktiviteter efter skolan, de går på cheerleading, dans och gymnastik, så det är full rulle. 5 åringen går i preschool ca. 3 dagar i veckan och det är på eftermiddagen. 2 åringen ska börja på dagis till hösten och kommer gå där på förmiddagen.
Familjen är iallafall sjukt snälla och erbjuder väldigt mycket, att mina vänner och familj får bo i huset när de kommer på besök, jag får en telefon och jag får en egen bil. Tyvärr kunde jag inte följa med de till semestern då jag inte hinner få mitt visum innan dess, men jag får mer tid här hemma vilket är positivt.


Likes

Comments

​Bor: Leesburg, Virginia 
Familjemedlemmar: Mamma, Pappa, tvilling döttrar på 8 år, dotter 5 år, son 2 år

Vissa familjer känns så rätt när man läser deras profil och detta var en sådan familj. Fick denna matchen inatt och vi har bestämt skype tid redan idag. Mamman skrev i mejlet att de hade väldigt bråttom att hitta en ny au pair då deras gamla lämnar imorgon av personliga anledningar. Familjen vill helst att man börjar den sista juli med att åka på semester med de till South Carolina. Detta är väldigt snart, men familjens profil gav ett så bra intryck på mig så egentligen så kvittar det. Mamman skrev också i mejlet att det är många barn att ta hand om men att barnen är otroligt väluppfostrade så att det inte borde vara något problem. På dagarna går tvillingarna i skolan och den 5 åriga dottern går i preschool efter lunch, så au pairen kommer mest att ta hand om 5 åringen och 2 åringen. 
Det som de beskriver om sina barn är väldigt positivt, att de är väluppfostrade, att alla tycker om dem, gillar att hjälpa till osv. Tvillingarna går på cheerleader, dans och gymnastik. 

Jag hoppas innerligt att skype samtalet går bra och att de tycker om mig. 

Likes

Comments

Bor: Mount Vernon, New York 
Familjemedlemmar: Mamma, Pappa, dotter 9 år, dotter 5 år 

Just nu bor denna familjen i New York men ska efter sommaren flytta till Charleston i South Carolina. Mamman har ett jobb som gör att hon endast jobbar ca två dagar i veckan och pappan jobbar med restauranger men sålde alla sina barer och restauranger för att de skulle flytta. Så föräldrarna är hemma väldigt mycket. Just nu har de en au pair som är från Sverige och barnen kan några fraser på svenska. Denna familjen har jag redan hunnit skypa med en gång och vi har redan bokat tid för nästa gång. 

Likes

Comments

​Bor: Short Hills, New Jersey
Familjemedlemmar: ​Mamma, Pappa, Son 7 år, dotter 4 år

Skypade med denna familjen precis men fick inte så mycket intryck hur de är, barnen var jättehärliga och pratade på. Just nu bor de i en lägenhet men har precis renoverat sitt hus som de ska flytta in i snart. Det är deras första au pair som de letar efter just nu, vilket kan vara både bra och dåligt. 
Barnen går på fotboll, taekwando och dottern går även på ballet. De har inte jättemycket att gå på efter i sin profil. Annars är schemat väll ett "typical au pair schema" dvs att man hjälper barnen på morgonen, kör de till skolan, hämtar de från skolan och tar hand om de tills föräldrarna kommer hem. 

Likes

Comments

​Bor: Maplewoord, New Jersey
Familjemedlemmar: ​Mamma, Pappa, son 4 år, dotter 2 år

Denna familjen är otroligt lik match 3 vilket jag uppskattar då jag gillade den familjen väldigt mycket. Har redan hunnit med att skypa med familjen 2 gånger och det känns som en familj som jag kan prata mer med. Barnen har varit med båda gångerna och man märker att de är väldigt nyfikna och har väldigt mycket energi. 
Pappan jobbar väldigt mycket, åker oftast hemifrån innan barnen går upp och kommer hem när de har gått och lagt sig. Mamman har ett speciellt schema, hon är hemma ofta men 1-2 dagar i veckan så jobbar hon och då är det hela dagen, alltså fram till efter barnen har gått och lagt sig. Så schemat är väl lite speciellt då mamman är hemma en del. Sonen går i "skolan" varje vardag och dottern går 3 dagar i veckan. 
I denna familjen har man inte tillgång till bilen som au pair. Allt i samhället kan man gå till och att ta sig till Manhattan tar 30 minuter med tåg så det är nog inget problem. I samhället är där väldigt många au pairer. 
På helgerna gillar de att hitta på så mycket som möjligt då pappan inte är hemma så mycket och de bjuder alltid med sin nuvarande au pair på det de gör. De gillar att vara ute mycket och att bara umgås med barnen. 

Vi bestämde att nästa gång ska jag prata med deras nuvarande au pair som är ifrån Frankrike. 

Likes

Comments

​Bor: ​Chappaqua, New York
​Familjemedlemmar: ​Mamma, pappa, dotter 14 år, dotter 11 år, son 9 år 

Såå söt familj som jag redan hunnit skypa med 3 gånger. Med mamman första gången, med pappan och två av barnen andra gången och nu senaste gången med den ena dottern. ​Alla barnen spelar fotboll och har många aktiviteter efter skolan. De har en jättesöt hund som jag har fått se alla tre gångerna över skype. Barnen var väldigt sociala och de ställde många frågor och verkade tycka det var kul att ha en au pair. Döttrarna älskade att bara prata med sin au pair och åka och shoppa med henne. Schemat är väldigt lugnt, ledig från 8-15 varje dag. 

Likes

Comments

​Bor: North Wales, Pennsylvania
Familjemedlemmar: ​Mamma, pappa, son 4 år, son 2 år. 

​Verkar vara en väldigt trevlig familj som bor nära Philadelphia. Den äldsta sonen går i skolan på vardag och den yngsta går i skolan två dagar i veckan. Familjen gillar och spendera tid tillsammans och har varje fredag "pizza night". De är väldigt aktiva och gillar att vara ute. 
Jag ska skypa med denna familjen imorgon. 

Jag har fortfarande kontakt med Florida familjen och när jag skypade med de så kändes det så bra. De mejlade att det kändes bra för dem och att de ville prata igen, vi ska skypa igen på Torsdag. 

Likes

Comments

​Bor: Palm Beach Gardens, Florida
Familjemedlemmar: Mamma, pappa, son 12 år, dotter 7 år, son 5 år, son 4 år.

Denna familjen är väldigt aktiv och gillar att vara ute. De har en båt som de gillar att vara ute med. Som jag förstod det så bodde den äldsta sonen endast hemma på sommarlovet. Dottern är väldigt aktiv och går på konståkning och är även med i simlaget. De två yngsta sönerna beskriver de som väldigt "pojkiga" och att de är väldigt smarta för sin ålder. 

Även denna familjen ser au pairen som en del av familjen vilket känns väldigt bra. Mina barntimmar är endast på små barn och därför borde denna familjen passa mig bättre än match 1.  Jag har mejlat lite med mamman och bestämt skype tid senare idag.

Match 1 kände att de släppte mig och det hade jag på känn redan. De ville ha en au pair som hade erfarenhet med äldre barn vilket är förståligt. 


Likes

Comments

Bor: Fairfax, Virginia
Familjemedlemmar: Mamma, pappa, dotter 10 år, dotter 6 år.

Detta är en amerikansk/svensk familj. Pappan pratar svenska med barnen och försöker hålla uppe svenskan.
De har haft au pair sedan den yngsta dottern föddes. Fairfax ligger precis utanför Washington, DC. Det är mycket att göra i området. De är en väldigt aktiv familj. Barnen går båda på simning och gymnastik. De beskriver den äldsta dottern som att hon har en stark personlighet och den yngre att hon är väldigt snäll och gillar att mysa.

När jag läste igenom deras profil så kändes det som att det var en familj som passade mig. De ser sin au pair som en del av familjen vilket är väldigt viktigt för mig. Jag och mamman har mejlat lite fram och tillbaka och ska antagligen skypa idag. Jag hoppas verkligen på samtal med mamman idag då jag ska till Danmark över helgen och kan vi inte prata idag så skrev mamman att de måste släppa mig. 


Likes

Comments