Hejsan, Nellie här igen!

Jag är tillbaka. 

Jag har helt enkelt haft ett litet uppehåll eftersom jag haft så sjukt mycket i skolan och även utanför skolan. Svenska debattartikel, upsattser i engelskan, sökt praktik och tränat. Fullt upp. Samtidigt som jag gjort allt detta så har jag gjort mitt bästa med att träffa vänner men har inte gått så himla bra.

Idag så har jag dock blivit klar med väldigt mycket, lämnade in svenskan och allt i engelskan, hittade praktikplats och bara tagit det lugnt efter det. 

Nu har jag tänkt att göra mitt bästa för att bli aktiv på bloggen igen, hoppas ni stannar kvar och följer bloggen.

XOXO Nellie Fältskog

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan, Nellie här!

I dagens inlägg så tänkte jag skriva om hur det är att ha en vän som lider av depression.

En av mina närmaste vänner led av depression för något år sen och folk tror att det bara är den personen det är synd om men det är även synd om personens vänner.

Jag var en av de som hade en vän med depression och det var tufft för mig med för jag ville ju inte se hen ledsen och det ända jag ville var att hen skulle vara glad men jag kunde inte göra så mycket åt saken.

Men lite tips till er som har vänner som mår dåligt.

  1. Visa att du finns där hela tiden, oavsett vad. Folk med depression känner sig ofta värdelösa och tror att ingen bryr sig så det bästa du kan göra är att t.ex fråga "hur mår du idag då?" varje dag för det kan få personen att må bättre bara genom att se att någon faktiskt bryr sig.
  2. Säg absolut INTE att hen fått dig att må dåligt. Det är något av det värsta hen kan få höra, speciellt om ni är nära vänner.
  3. Åk till hen. Personen kommer troligtvis inte vilja träffa så mycket människor och inte orka så mycket så åk dit och kolla film eller bara prata. Det visar även att du bryr dig och det är bra.

Finns inte så mycket mer man kan göra och det är det värsta jag vet. Men fortsätt kämpa med din kompis och lämna aldrig hen bara för hen mår dåligt.

XOXO Nellie Fältskog


Likes

Comments

Hejsan, Nellie här igen tillbaka med ett nytt inlägg😊

Som ni ser i titeln så tänkte jag berätta lite om hur jag blev av med min socialfobi.

Okej så kan börja med att berätta att jag hade inte världens "starkaste" grad av fobi. Jag klara av att gå till affären men HATADE att betala själv för va rädd för att behöva prata. Klara knappt av att beställa något på donken för fick sån grov panik och det slutade antingen med att jag inte beställde eller så stamma jag eller så beställde min kompis åt mig. Jag hade svårt för mycket folk eller iaf när jag inte känner de sen innan.

Nu till det jag gjorde. Den som hjälpte mig mest med att bli av med den var nog mitt ex😳

Det han gjorde var både jobbigt men även bra för det hjälpte mig.

Okej så till saken. Jag skulle söka praktik i Stockholm så jag kunde få bo hos han ett tag och hade panik över att gå in o fråga men han hjälpte mig genom att hänga med mig överallt och så stod han utanför och jag tvekade flera gånger men han sa hela tiden "du klara detta och tänk va skönt det kommer kännas efteråt" och det hjälpte mig så jag tvinga mig själv in på vissa ställen och sökte men andra ställen klarade jag inte av, av någon konstig anledning. Men han va stolt över mig för att jag iaf lyckades hitta praktik tillslut.

Han ville även vara med hans vänner samtidigt som han var med mig och det hjälpte mig genom att jag var tvungen att vara social däremot så var det 1 i taget i början sen var jag bra "vän" med dom så kunde hänga med alla och det sa ofta att jag va nice o hänga med eller att jag var "skön o va med". Vissa snackade jag med på skype ibland bara för det behövde hjälp med lite problem och kändes så skönt för va glad över att jag hade vågat snacka med dom o visa vem JAG var.

Har även tvingat mig själv till sociala situationer som festen även fast jag inte dricker, så jag var nykter hela tiden. Jag var inte så social på alla fester, eller iaf inte med alla för det blev för mycket för mig men fick underbara vänner som jag älskar.

Så mitt största tips är att utsätt dig för jobbiga saker, men ta det försiktigt i början. Testa träffa dina vänners vänner. Försök beställa saker själv. Försök umgås. Skaffa internet vänner som du sedan träffas i verkligheten bara försök. Det kommer vara SJUKT JOBBIGT i början men det kommer bli bra tillslut och du kommer må bra av att inte ha fobi längre.

Jag vart trött på fobin så kämpade mig igenom den och mår så himla mycket bättre nu för jag har inget som hindrar mig. Jag var väldigt hindrad förut o det var även mina vänner för jag kunde inte gå på tex konsert med de även fast jag ville bara för att jag visste att jag skulle få panik bland alla människor.

Så kom igen kämpa dig igenom det för det blir bättre och jag vet att du klarar det precis som jag.

XOXO Nellie Fältskog


Likes

Comments

Hejsan, Nellie här!

Idag har varit en såna grymt bra dag. Jag har mått bra hela dagen och varit så jävla glad. Kom även hem med ett leende på läpparna och det var ett bra tag sen det hände.

Idag var även andra dagen för mig i tvåan och den var sjukt lugn. Min klass och jag hade frisör hela dagen och det är ett av mina favoritämnen eftersom jag inte behöver skriva så mycket utan det mest är arbete med händerna.

Jag har aldrig varit bra på teoretiska ämnen pågrund av mig dyslexi men praktiska ämnen har jag alltid varit bra på för då har jag inte haft så mycket o tänka på.

När jag skriver så brukar jag inte använda så svåra ord mest för jag inte vet hur jag stavar och därför går det även sämre och jag får inte lika höga betad som jag kunnat få om jag inte hade haft problem med stavningen.


En av mina kompisar som går i samma klass som mig klippte mitt hår idag för att vi fick och för jag även behövde klippa mig.

Vissa dagar så ångrar jag att jag valde frisör samtidigt som jag andra dagar älskar att jag valde frisör.

Idag är det också min mammas födelsedag, jag älskar henne jättemycket. Om en stund så kommer resten av familjen hit för att fira henne och då ska vi helt enkelt fika

XOXO Nellie Fältskog

Likes

Comments

Hejsan, Nellie här!

Som alla märkt så har jag inte bloggat på ett tag. Valde o ta bort alla inlägg förutom det första för vill ha det första som ett minne.

Nu har jag bestämt mig för att verkligen satsa på bloggen för jag älskar att skriva trots min dyslexi.

Lite "LIFE UPDATE" : Jag och killen ni ser bild på i första inlägget har gjort slut pga olika saker som jag inte orkar ta upp. Jag har skaffat massa nya vänner och har inga problem med att vara social längre. Var sjukt osocial förut för jag hade socialfobi men har sakta men säkert utsatt mig för sociala situationer bara för jag velat bli av med fobin. Nu har jag nästa inga problem och det känns så bra för ÄLSKAR att lära känna nya människor och bara snacka, umgås och bara ha kul.

Jag börjar skolan igen det 22 augusti och är ändå lite taggad för jag saknar alla mina vänner som jag har i klassen.

På onsdag 9/8 så drar jag upp till stockholm för o träffa en ny tjejkompis jag fått. Det är första gången jag träffar henne och som det ser ut nu så ska jag sova hos henne fram till den 20:onde och jag är så sjukt taggad på det för hon verkar vara en sån himla underbar person. Snäll, rolig, trevlig, snygg, söt och allt. Love u internet bästis <3

Kommer komma lite inlägg där jag ger tips på massa saker som tex "Hur du blir av med socialfobi", "tips på hur du kanske kan bli gladare" (mindre deppig) och massa annat för jag älskar att hjälpa till.

Det sista jag vill säga innan detta inlägg är slut är att Du är vacker precis som DU är säger någon någon annat så är det bara för de är avis på dig. De kan va avis för du är duktig på något eller för du ser bra ut eller för att du har ett hjärta av guld, vad som helst helt enkelt.

En sista grej också. Att ta sitt liv kommer ALDRIG vara en bra lösning, du kanske tror att ingen bryr sig men du har ALLTID någon som bryr sig, kan va familj, vänner eller till och med folk du inte ens känner. Behöver du någon så finns det alltid någon.

XOXO Nellie

Likes

Comments

Hejsan, Nellie här!

Detta är mitt första inlägg och jag är redo att börja blogga igen. (har bloggat på andra bloggar)

Jag kommer skriva om allt mellan himmel och jord. Jag kommer skriva om både positiva och negativa saker i mitt liv.

Tänkte att jag kunde presentera mig lite nu i första inlägget.

Okej så jag heter då Nellie som kanske va ganska självklart. Jag är 16 men blir 17 i år så är alltså född år 2000. Jag går första året på gymnasiet med inrikting frisör och ibland älskar jag det men ibland hatar jag det. Älskar för det är så himla roligt Hatar för jag måste åka tåg för o ta mig till skolan :(

Jag har världens underbaraste och gulligaste pojkvän som stöttar mig i alla lägen och vi har ett långdistansförhållande men vi klarar oss tillsammans.

Jag lever ett liv med dyslexi vilket innebär att jag har stora läs och skriv svårigheter. Stavar ofta fel så rätta mig gärna om jag stavat fel.

Jag håller även på med youtube så kolla gärna in min youtube kanal som är länkad här nere:

https://www.youtube.com/channel/UC1BXZMBeXWyk6wnf-uVfa0g

Hoppas du gillade inlägget och hoppas vi ses :)

Hejdå

Likes

Comments