Header
View tracker

När börjar du julpynta ?

Min mamma plockar alltid fram stjärnor och ljusstakar runt första advent men alla tomtar och julkulor kommer först fram runt lucia.

Vad har du för stil på julen?
Jag vill att julen ska vara vit och gärna med gulddetaljer. .

När plockar du in julgranen ?

Det är alltid olika från jul till jul, extra mysigt kan jag tycka det är runt tredje advent när man har en riktig julstämning.

Vad är det viktigaste i julpyntet ?

Jag tror det alltid varit en viss samling av jultomtar som jag och mina syskon har och även Jesus i krubban.

Vad är det bästa på julbordet?

Helt klart julskinkan som pappa garnerar själv.

Besöker du någon julmarknad ?

Vi brukar på gå en julmarknad på torget där jag bor men i år missade jag den tyvärr..

När börjar du lyssna på julmusik?

Mamma spelar alltid julmusik vid första advent och därefter hör man julmusik från alla håll och kanter. Men jag väljer inte själv att sätta på det förrän det bara är några få dagar kvar.

Bästa jullåten?

Tänd ett ljus är en favorit och även Juligen.

Vart firar du jul?

Det har varit olika från gång till gång. Som liten firade jag jul på 3-4 ställen under juldagarna.. Men i år så ska vi ha jul hemma och hur upplägget blir har jag ingen aning om än.

Vad är viktigt på julafton?

Viktigt är helt klart att kolla julkalendern och kalle ankas jul. Det hör bara till.

Vad gör du dagen innan julafton?

Vi provsmakar julskinkan och allt gott vi bakat framför uppesittarkvällen.

Vad gör du på julaftons morgon?

Öppnar första julklappen och kollar på julkalendern.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej på er! Vilken händelserik måndag jag hade igår... Vaknade upp hade en aning ont i svanskotan men tänkte inte så mycket mer på det, tog mig till skolan hade naturkunskap första lektionen och idrott andra. Under idrotten kände jag hur det slog till i knät en gång när jag gjorde ett upphopp, men det var inget konstigt och gjorde inte särskilt ont. Mitt knä har gjort så innan och det sker alltid innan man kommer igång riktigt. Därefter gick det bra, fortsatte som vanligt.

Efter lektionen när vi bytt om, går jag och en del av tjejerna ner för trapporna. Jag går längst fram och helt plötsligt känns det som att knät viker sig bakåt och jag börjar skrika och gråta av panik och sätter mig ner. Det var så otroligt obehagligt och jag har aldrig känt en så jobbig smärta cirkulera i knät, trots att detta har hänt en gång tidigare fast för 3-4 år sedan, så var denna gången betydligt mycket värre. Tjejerna letade reda på en lärare som i sin tur ringde efter ambulans. Sjukvårdare kom och jag börjar skrika för att jag inte vill att dem ska röra vid knät. Dem tar massa prover och trycker i mig en massa morfin och annan medicin. Jag gråter inprincip hela tiden och jag skakar påväg till båren och på båren för att jag har så jäkla ont. Hanna, Elin och Klara var bra störd som verkligen försökte hjälpa mig.

Klara följer med i ambulansen som tar mig upp till akuten. När jag kommer in får jag vänta ett tag innan mamma kommer in och jag får skickas upp mot röntgen. Bilderna visade att skelettet inte är av och att det inte var någon blödning i knät. Men knät var såpass svullet att de inte kunde undersöka det. Läkaren diskuterade med mig om hur vi skulle göra härnäst. Antingen linda eller gipsa, jag sa gipsa för jag hade aldrig klarat av att behöva linda om och genomgå samma smärta flera gånger. Men instället kom dem med en annan lösning, ett ortos. Det är ställningen som ni ser på bilden som håller hela mitt ben på plats. Mycket smidigare än ett gips.

Jag fick därefter åka hem och har sen dess tryckt i mig massa värktabletter och bara legat still. Jag har fortfarande otroligt ont och det pulserar i knät i omgångar som är ofantligt jobbiga. Pågrund av detta blev det ingen skola idag, hur det blir imorgon får jag se, jag får ta en dag i taget. I vilket fall ska jag tillbaka på måndag för ny undersökning och först då får vi se vad det faktiskt är och hur dem ska gå tillväga

Likes

Comments

View tracker

Visst ser det gott ut? Jag är i matkoma efter en så lyckad brunch hos Ajla. Hon bjöd på så mycket gott! Vi är några få tjejer kvar här och nu sitter vi bara och lyssnar på musik och pratar. Hade mer än gärna spenderat varje söndag såhär.

Likes

Comments

Det är söndag kväll och jag hittade inspiration hos @amandavalfridsson , som gjorde denna härliga "fyll i inlägg" och jag kände helt enkelt för att göra den med!

Jag gör: grymma bruschettas och amerikanska pannkakor.

Jag kan: vissla både inåt och utåt.

Jag köper: alldeles för mycket mat för mina pengar.

Jag måste: ta tag i en uppgift i ämnet rätten och samhället.

Jag blir ledsen: av att se mina kompisar må dåligt.

Jag brukar: alltid dricka chai latte när jag är på stan.

Jag tänker: väldigt mycket på framtiden.

Jag förbrukar: väldigt mycket mjölk (och pengar..)

Jag lyssnar: Alltid på Håkan eller Veronica.

Jag läser: ingen bok för tillfället

Jag vill: ha helg igen.

Jag tittar: just nu på Organge is the new black.


Jag drömmer: om att resa mycket när jag blir äldre.

Jag längtar: till nästa sommar (!!)

Jag använder: alltid halsband

Jag sparar: till ett nytt objektiv

Jag måste: lära mig att hålla i pengar

Jag borde: egentligen sova

Jag vill: spola tillbaka helgen

Likes

Comments

Hej på er. Nu var det ett tag sedan jag skrev här, men den här veckan har jag inte hunnit med det. Haft en jätte stor inlämning, prov och massa annat som kommit i vägen. Men nu är det söndag och denna veckan går äntligen mot sitt slut.

Veckan har inte bara varit jobbig, utan väldigt bra bortsett från allt plugg. Jag började veckan med att boka resa med Rasmus och bara någon dag efter gjorde vi klart vår resa med familjen för i sommar. Hade jag inte bokat det så hade jag inte alls vart på så bra humör och förmodligen grävt ner mig pågrund av allt plugg. Skönt o ha något att se framemot. Jag får heller inte glömma att säga att jag fick tag på biljetter till Håkans sommarturné(!!)

Helgen har bestått av en massa festande. Jag och Rasmus allra närmaste vänner hade fixat en överraskningsfest åt honom i fredags och det blev så lyckat. Har nog aldrig sett honom så förvånad, vi hade super kul. Igår var det fest igen, den här gången hos en av mina närmsta vänner Moa, som fyllt år. Det var maskerad fest och det var så roligt hur alla gick in för det.

Nu ska jag strax gå upp och städa och plugga, funderar på att ta mig in till gymmet också, men det får vi se. Hoppas ni får en bra första advent.

Likes

Comments

Hej på er! Måndag igen och jag sitter just nu på en håltimma och skriver det här, i hopp om att denna timmen ska gå fort. Hur mår ni? Jag själv mår bra, känner mig utvilad efter en helg i Stockholm tillsammans med Rasmus och hans familj. Vi bodde hos Rasmus morbror och hade det allmänt trevligt. Vi åt god tapas på lördagen och drack goa drinkar som jag och Rasmus bjöd på. Hade behövt några fler dagar i huvudstaden, att bara få komma bort från verkligheten och bara ta det lugnt.

Vad gjorde ni i helgen?

Likes

Comments

Idag fyller min bästavän och pojkvän år. Du är guldvärd och jag så är glad över att få ha dig i mitt liv. Du den ärligaste och omtänksammaste person jag vet. Tack för att du är du och alltid finns där för mig. Min prins

Likes

Comments

 • Söndags brunch

  "Visst ser det gott ut? Jag är i matkoma efter en så lyckad brunch hos Ajla. Hon bjöd på så mycket g…"

 • Söndag kväll...

  "Det är söndag kväll och jag hittade inspiration hos @amandavalfridsson , som gjorde denna härliga "…"

 • Under veckan..

  "Hej på er. Nu var det ett tag sedan jag skrev här, men den här veckan har jag inte hunnit med det. …"

 • Lördagen

  "Hej på er! Måndag igen och jag sitter just nu på en håltimma och skriver det här, i hopp om att den…"

 • Happy birthday my love

  "Idag fyller min bästavän och pojkvän år. Du är guldvärd och jag så är glad över att få ha dig i mit…"

 • Dinner

  "Hallå där, är precis hemkommen från en mysig middag på Hells Burger. Jag hade bokat bord åt mig och…"