Likes

Comments

​I måndags och tisdags så red jag Alex i ridhuset igen, alldeles för mörkt och kallt för att rida ute.

Iallafall så red jag typ samma pass bägge dagarna och bara red igenom henne lite granna i skritt trav och galopp.

I måndags så var red jag bara henne lugn och avslappnad till en början och böjde och ställde åt olika håll samt tempoväxlingar och övergångar. Det vanliga. I galoppen var hon väldigt fin och jobbade på bra och ryggen kom upp korta stunder och hon sökte sig neråt och tog ett bra stöd på bettet.

Samma jobb i tisdags under lite sämre förutsättningar. Det var dressyrträning i ridhuset, + 2 andra som red där. Lite svårt att hitta utrymme till att rida men jag red på volten och fokuserade endast på att få henne lugn hela passet då hon stressade  upp sig och blev väldigt spänd. Hon släppte till lite på slutet men fick aldrig riktigt den där känslan. 

Idag så ska hon få ridas ute.

Likes

Comments

Idag hade vi stalljour på morgonen och jag släppte ut Alex utan grimma för första gången. Det gick super att fånga henne och efter att ha gått iväg en sväng så kom hon och stod lydigt helt stilla medans jag satte på grimman!

Nu rids Alex på micklem med Nova bett och min svarta Elrond Ideal sadel och det går hon bra på.

Idag så började jag med att skritta i låg form och böja och ställa utåt och inåt vilket hon lyssnat väldigt bra på nu och att gå utåt/inåt ställd på en volt är inte längre kämpigt. Sen travade jag lite ökningar samt minskningar och små 10m volter och det gick också bra, hon länger villigt men oftast så blir det bara springit annars så har hon lätt för att länga sig till riktig ökad trav. Sen galopperade jag först lite på volt och då var hon lugn med ett bra bjud och höll sig i form(!!!) nästan hela tiden med ett lätt och jämt stöd.

Sen hade jag lagt upp tre bommar längs långsidan med ca 12 meter emellan, lite stort på 3 och väldigt kort på 4 galoppsprång. Gick först på tre några gånger och försökte sedan korta till 4 men det orkade hon inte riktigt och vart mest bara springig, stark och trött. Fick iallafall till det nån gång på slutet.

Likes

Comments

Just nu känns mitt liv helt fucking meningslöst.

Tomt. Dött. Tråkigt.

Har tre bra kompisar. TRE. Ingen annan som jag faktiskt kan vara med. Känner att jag verkligen vill leva mitt liv till fullo men det är inte så lätt och klyshigt som det kan låta. Vad ska jag göra en lördag kväll som denna när alla mina tre kompisar är upptagna, jo sitta hemma. Har ju fler vänner men ingen som vill vara med mig eller som jag vill umgås med en hel kväll. 

Det är inte kul att vara i en sånhär fas i livet men jag antar att alla gått igenom den.

E är alltid upptagen med hennes andra kompisar och det är sällan hon hör av sig först och vill vara med mig då hon alltid är uppbokad flera veckor i förväg av andra kompisar. 

P är alltid med R eller jobbar så hon brukar inte vilja göra saker fast hon är nog den jag är med mest iallafall.

A är lite knepig men nu har hon varit borta i två veckor så vi har inte kunnat träffats men hon får typ inte gå ut när som helst och är också mycket med sina andra kompisar.

Jag har sagt  nu i snart 2 år att jag måste skaffa nya kompisar, komma ut och träffa ännu mer nya männsikor och sluta sitta hemma varje kväll. Nu har jag lov och det är lördag, vad ska man göra då? jo ut och träffa folk, umgås och ha KUL. Men vad ska jag göra när E inte vill vara med mig, A svarar inte och P ska jobba imr? Har ju ingen mer som jag vill vara med.


Likes

Comments

​Idag så löshoppade vi Alex, det gick bra. Först släppte vi henne lös medans vi plockade fram och då sprang hon runt lite och bockade sen följde hon efter mig när jag bar. Första gången hon gjort så!! Hon var helt lugn och bara strosade runt lite. Sen när vi skulle hoppa så var hon pigg och glad och hoppade högt över hindrena.

Vi höjde sen till 1 m oxer och till en början så vart hon skeptisk och stannade en gång sen hoppade hon bra. Vi  stannade där.

Likes

Comments

Attyrory Kerry

"Alex Struttan Pluttan Älskling Pluppis Hjärtat Gullan Gullis Bubban Sötis 

född: 2009

Imp: Irland

haft henne sedan 29 oktober 2015


Första dagen så var hon väldigt stressad, väldigt rädd för människor och hastiga rörelser, svårfångad i hagen. Hon var väldigt skeptisk mot människor och ville inte gärna umgås. Det tog säkert 1 h att fånga henne första dagen och då fick vi lura med hö osv. men när hon väl kommit in så blir hon genast mycket snällare och lugnare.

Dag 2 så gick det ju lite bättre hon va lugnare och när jag skulle rida i paddocken så stod hon hyfsat still vid uppsittning men var pigg när jag red. Hon travade väldigt snabbt men kom ändå ner på tygeln stundvis och "arbetade". Hon var svår att svänga och väldigt ryckig och ojämn i övergångarna, lyssnar inte för skänkel eller tygeltag. Väldigt känslig för obalans och tryck/dunsar på ryggen men ändå snäll och gjorde inge dumheter.

Nästa dag när jag skulle rida så var jag dum nog att tro att Alex skulle vara lika lugn och snäll som dagen innan så jag hoppade upp utanför stallet (UTAN PALL?!) och det gick bra tills jag kommit upp, då hon gick lite fram och tillbaka och ville inte riktigt stå still sedan efter kanske 10 sekunder så reste hon sig och välte över till höger och landade på min fot. 

Efter det tog det 2 veckor innan jag var i sadeln igen med en lös benflisa på insidan fotleden.

Direkt efter olyckan så gick jag på kryckor och kunde inte stödja på foten alls. Då var jag bara med Alex så mycket jag kunde och vänjde henne med mig hoppandes på kryckor som hon inte alls tyckte om, och borstade och pysslade. Efter nån dag så ville jag att nån skulle hoppa upp på Alex igen bara för att hon inte skulle få stegringen som ett avslut så jag föreslog Thea men mamma sa att hon kunde göra det för hon var inte rädd,  jag sa att de inte var det det låg i utan att hon behövde en liten lätt och känslig-van ryttare men jag lät iallafall henne hoppa upp och varnade för att Alex var VÄLDIGT känslig över ryggen. Mamma som inte förstod just hur känslig hon verkligen var dunsade ner i sadeln och sen bar de iväg i full galopp, ett halvt varv senare for mamma i backen och kvar var en skärrad Alex. 

Efter det hängde jag lite på hennes rygg medans mamma ledde Alex korta sträckor sedan Longerade jag henne varje dag tills jag kunde gå hyfsat på foten och då red jag igen.

Första gången jag red efter olyckan så longerade jag innan vilket hon var och är väldigt bra på, hon är otroligt lyhörd och snäll. Lyssnar på minsta lilla och vill alltid göra rätt. Sen hoppade jag upp efter jag hängt på henne några gånger och det gick hur lugnt som helst. Skrittade runt i kanske 10 minuter och sen var det klart.

Skriver nån annan gång om senare tid.

Likes

Comments

Nytt år ny jag. Men jo tjena.

Har ett enda nyårslöfte, eller ja inte ett helt löfte eftersom att jag bröt mot det redan första timmen haha, men jag ska iallafall vara "nyttig" i en månad, altså ända fram till februari. Jag känner nu att jag varit onyttig och ätit alldeles för mycket skit den senaste tiden och behöver rensa ur och känna mig fräsch igen.

Helt ärligt så har jag nog ätit nån form av godis VARJE DAG nu i ett halvår och det är jag absolut inte stolt över, det är dåligt för min kropp, hälsa, hy och ekonomi. Så mitt "nyårslöfte" är altså en månad utan godsaker och jag hoppas innerligt och ska verkligen försöka att klara detta nu!

Kom igen nu Nells, starta 2016 på bästa sätt och gör inget du ångrar på senare tid. Jag vet att du klarar det!


Likes

Comments