Header

Jag gjorde hemmagjord sushi igårkväll som ett litet experiment, det tog såå lång tid & var såå pilligt, men såå gott! Det var faktiskt jätteroligt att göra allting från grunden & pilla & få det rätt men efter ett tag tappade jag tålamodet & ville bara bli färdig, haha! Kommer göras om, men kanske med hjälp av någon annan så det går lite snabbare & lite smidigare!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Just nu längtar jag så mycket till mitt älskade Norrland. Det bara Känns rätt, som att det är min plats på jorden. speciellt Sundsvall & jag önskar vi hade flyttat igår. Jag tror jag & M ska försöka ta oss dit i vinter/februari på en weekend för en skam för Sverige 2 ska vara i Sundsvall den 11/2 & jag vill se den såå himla mycket! För er som inte vet så är det en stand-up show med Soran Ismail & Magnus Betnér som är mina absoluta favorit komiker & att dem gör detta tillsammans är ju bara drömmen! Dom har redan gjort en skam för Sverige Men detta är då uppföljaren 👏🏻 vi får se om vi tar oss dit eller hur vi gör ☺️

Likes

Comments

till minne av dig

Året är 2012, det är den 19:de september & jag har precis kommit innanför dörrarna på Högelid.

jag får möta de andra boende & alla som var där just då var äldre än mig. Första kvällen försökte jag bara få kontakt med de som bodde där, jag minns speciellt när jag satt i köket, du var också där. du hade bakat & städade efter dig just den stunden,så jag passade på att fråga vad som händer här, vad det finns att göra & så. du var väldigt rastlös av dig & berättade att du ofta bakade bara för att ha något att göra. du bar mjukiskläder & hade långt rödbrunt hår& en ögonbrynspiercing, stora bruna ögon & framstog till en början som en tuff tjej. Men det tog inte lång tid att inse att du hade ett hjärta av guld & ville inget annat än väl. Du älskade våra "raggarrundor", alla kalla kvällar vi bara åkte omkring i bussen, alla kvällar du kollade ut genom fönstret & såg världen glida förbi, du krävde så lite av världen men ändå beslutade den sig för att bryta ner dig. & jag kan inte förstå att du är borta, att du inte andas längre, det är helt overkligt . 

Jag saknar dig, men det är lätt att säga när du inte längre kan höra det.  

Sov gott himlens vackraste ängel ❤️

Likes

Comments

Min födelsedag firades på bästa sätt, hotell, mat, champagne, drinkar & mycket skratt ❤️ behöver inte säga så mycket mer utan lägger ut en bildbomb som får tala istället!

Likes

Comments

boken om mitt liv, FÖRFLUTET

I våras sa en vän till mig att hon tyckte att jag skulle börja blogga kapitel igen, tidigare har jag skrivit om tillbaka blickar från Bla. Högelid & minnen sen några år tillbaka. Jag tänkte i kapitel 5 skriva om den sista sommaren. Låter det intressant så fortsätt gärna läs 🙏🏻

-----
Vid denna tiden var jag 13 år & skulle fylla 14 i slutet av sommaren. Jag hade precis gått ut 7an & hade en lång & varm sommar framför mig. Jag gjorde nog allt en tonåring skulle vilja göra på både gott & ont. Jag hade min galna bästa kompis vid min sida & var kär som aldrig förr.
Jag hade pratat med en kille under våren som jag var väldigt intresserad av & ett plus i kanten var väl att min bästa vän var tillsammans med hans bästa kompis, så vi såg framför oss hur vi skulle gå på dubbeldejter & leva lyckliga i
alla våra dagar. Med facit i hand slutade det väl inte så lyckligt som vi hade hoppats på.

Jag var ganska ohanterlig denna sommaren, jag gjorde vad jag ville utan att bry mig om konsekvenserna. Men jag var 13 år &
detta skulle vara den bästa tiden i mitt liv.
Jag var nog en mardröm till dotter utan att överdriva.
Jag skulle sommarjobba hos min pappa på tippen, det gick inte längre än 1 vecka innan jag stack därifrån & avsade mig all kontakt med honom i ett bra tag. Jag smög ut om nätterna & träffade killar som var många år äldre än vad jag var, det var ju spännande med kontakter som egentligen var toxic för en vilsen 13åring som jag. Men det kändes bra just då & där. Samma sommar fick jag mitt hjärta krossat av killen jag var kär i, började självskada & slutade bry mig om saker helt & hållet. Gick hemifrån 5 på dagen & kom hem 5 på morgonen dagen efter, min mamma visste såklart inte vart jag var & jag var inte så intresserad av att berätta det för henne heller..
Det blev inte så mycket bättre av att jag föll pladaskt för en av det mycket äldre killarna jag & min bäste vän umgicks med. Här stod jag 13 år & hopplöst förälskad i en kille som såg mig som sin lillasyster, än en gång gick mitt hjärta itu.
Jag började söka bekräftelse från killar genom att visa kanske lite för mycket hud. I ett desperat försök till att bli omtyckt & accepterad gjorde jag vad som krävdes.
Om jag bara visste då vad jag vet nu. Om någon bara hade berättat för mig, att några år senare skulle jag hitta kärleken i mitt liv & finna äkta lycka. Hade det varit enklare att gå igenom min sommarkris då? Hade jag handlat på ett annat sätt om jag visste att efter dendär sommaren skulle ingenting någonsin bli desamma
igen? Hade jag fångat dagen & levt på ett annat sätt? Det är svårt att veta i dagsläget, men jag önskar, jag önskar så mycket att jag kunde skaka om den 13 åriga
Melinda & berätta för henne vad jag vet idag. alla kvällar hon grät, alla gånger hon lät rakbladet glida över hennes vita lena handleder, alla gånger hon stod med hjärtat i handen, jag önskar att jag kunde berätta för henne att allt blir bra.
HÅLL UT.

En bild från sommaren 2012, bara några veckor innan jag blev omhändertagen..

Likes

Comments

inspo

Härom dagen vaknade jag upp till att både min chef & bemanningen på mitt jobb försökt nå mig, ringde såklart upp & fick höra att chefen behövde just min hjälp, kändes bra!
Det visade sig att hon ville att jag skulle hoppa in på min praktikplats jag hade i 2:an som personlig assistent, självklart tackade jag ja! Det kändes som att kastas tillbaka 1 år. Men det kändes också helt fantastiskt att vara tillbaka! Det ställdes en hel del andra krav på mig som personlig assistent än vad det gör som vårdare som jag annars jobbar som. Det blev ett helt annat ansvar, men det var också nyttigt för mig, och roligt att komma tillbaka till mina fina kunder jag saknat!
Nu blir väl tanken att jag ska fortsätta där som Tim vikarie & det är inget jag säger emot 😊

Nu väntar ännu en kväll på jobbet, men jag hoppas att du får en fin lördagskväll ☺️

Likes

Comments

Du fyller 18 år.
Du får gå på krogen.
Du blir myndig.
Du får köpa ditt eget snus & dina egna cigaretter.
Du får ta körkort.
Du får resa jorden runt & ingen kan hindra dig.

Jag får också göra allt ovanstående, precis som du.
Men jag får också en annan sorts frihet.
Jag blir av med mitt LVU som suttit som en osynlig fotboja runt min fot under 4 års tid.
En sorts dimma jag inte riktigt kan beskriva, som hängt som svarta moln över mig sen dendär dagen i september när hela min värld vändes uppochner på. & om bara
9 dagar kommer molnen lätta.
Det är inte synd om mig, jag har inte mått dåligt över mitt LVU sen ett bra tag tillbaka. Men även om jag inte känt av LVU:ET på samma sätt sen jag fick det bra så finns det
ändå där. Tanken av att jag inte riktigt har ett likadant liv som många andra.
Jag känner främst lättnad, över att kunna gå över till nästa kapitel i mitt liv.
Ett liv utan påminnelsen om vad som hände då, en chans att få starta något nytt & något eget.

Likes

Comments

Jag saknar verkligen att skriva av mig, sätta ord på alla tankar som svävar omkring. Men det känns som att jag inte längre kan det.
Jag är verkligen inne i en period när det känns som att ingenting jag gör har någon betydelse.
Semestern blev inte som jag tänkt, det blev en riktig besvikelse. Höjdpunkten på resan var att jag fick ta med mig en vit prins hem. Resan som skulle bli min enda form av "semester" det sista sommarlovet i mitt liv.
Så nu sitter jag här, ännu en dag på tåget påväg till ännu en kväll på jobbet. Detta hamsterhjulet gör mig olycklig. Det är inget fel med att jobba, jag älskar att jobba. Men rutinerna får mig att känna mig sjuklig. Det är alltid samma.
Jag ser ännu mindre fram emot att komma till skolan, för min klippa under mina 2 gymnasieår kommer inte vara där när jag kommer tillbaka. Och det gör så otroligt ont,jag vill inte låtsas om det men sanningen är att det är som ett öppet sår och varje gång jag tänker på det är det som att ta en nypa salt & strö i såret.
Jag vet att jag måste ändra något i mitt liv,men vad?
Jag vill försöka börja blogga igen, om det så bara blir några få ord som kommer ut.

Nu är jag iallafall alldeles strax framme på jobbet & ikväll vankas det våfflor med våra kunder 👌🏻 får hoppas på en mysig kväll såväl för mig som för er.💟

Slänger iallafall in en bild på min darling jag har där hemma nu, ett riktigt litet charmtroll 💞

Likes

Comments