Header

Är det inte lite roligt det där med kontraster?
Det som gav mig den tanken var faktiskt när jag satt i mina smutsiga ridkläder och får naglarna fixade. Ridkläder, associeras väl mest med "ew, hästbajs", äckliga lukter och så. Medan ett par byggda naglar ofta är mer en storstadsgrej, typ. Eller det kanske bara är jag, men ni förstår nog min poäng...
Iallafall, den tanken i sig fick mig att tänka på vilket dubbel liv jag lever, och som man kan leva. Jag mockar hästbajs, trillar av och bryter armen (skämt och sido) eller får hästdregel över hela ansiktet. Samtidigt som jag helst går i högklackat (inte i stallet då, haha), får naglarna prydligt fixade och har garderoben överfull med kläder. Men, det ena utesluter inte det andra, eller hur?


Tänk dig att du går i vanlig Ica-butik, och du ser en överglad person med utseendet "on fleek". Din tanke är säkert "h*n har allt, h*n har säkert ett perfekt liv". Men den personen kanske går hem, drar av sig sina "on fleek-kläder" och gråter sig till sömns varje kväll. För det du ser är en del av personen, den som används som en fasad.
"Du är lycklig
Men bara på låtsas
Så nu murar du igen
Varenda spricka i fasaden
Alla vill vara som du
Fast dom inte känner dig
Du har tighta jeans
Och snygg figur"
(​Fasad med Elov & Benny)

Återigen, kontraster.

Vad vill jag egentligen säga med de här två egentligen osammanhängande styckena? Jag vill säga som jag sa innan, det ena utesluter inte det andra. En hästtjej kan vara lerig upp till knäna och ha hästdregel i ansiktet samtidigt som hon får sina naglar fixade på salong hur ofta som helst, och har en överfull garderob med senaste "innekläderna".
Personen som har de där "innekläderna", har utseendet i allmänhet "on point" och verkar vara överlycklig, kan också vara den som gråter sig till sömns. Kanske på grund av mobbning i skolan, en dum partner, jobbigt hemma eller kanske för att h*n minnen av saker h*n helst vill glömma. 

Så, en tredje gång, ​det ena utesluter inte det andra.​ Tänk på det när ni träffar folk, hur ni bemöter dem, och era egna tankar om dem. Tänk på det ni nya ettor och ni gymnasieeleever som nu får in nya ettor.  Och ni på grundskolan, det gäller er också. Det gäller också er på jobb, eller på gallerian och så vidare. Ni ser min poäng va? 


Men till sist, lycka till med skolstarten!

//


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Jullovet närmar oss med stormfart, och jag har snart gått halva ettan på gymnasiet - shit, tiden går fort!

Gymnasiet är inte alls likt högstadiet.

Gymnasiet är mycket mer beroende på dig, det krävs betydligt mer eget ansvar - minst sagt-. Det är också extremt viktigt att du är vaken och alert på lektionerna för att få in så mycket fakta som möjligt, för att hänga med. Igen, eget ansvar, om du inte själv inser att du måste ta ditt egna ansvar för ditt egna lärande, det vill säga göra läxor, göra uppgifter och delta under lektionerna blir gymnasiet väldigt mycket svårare.

Jag kan själv känna att gymnasiet är svårare för mig eftersom jag inte lärt mig tillräckligt under min skoltid, bland annat eftersom vi inte alltid haft behöriga lärare eller haft lärare. Men kanske också för att jag själv bara stått ut och försökt "överleva" de perioder då vi hade något som jag inte förstod, istället för att se till att verkligen förstå och sedan lära mig så mycket som möjligt. Så jag tipsar er absolut om att se till att iallafall förstå vad du gör i grundskolan.

I grundskolan kan du få F på en uppgift, men inte nödvändigtvis bli betygsvarnad. I gymnasiet kan en liten grej göra att du får betygsvarning. Så till alla er grundskoleelever där ute, njut av tiden i grundskolan, även om den kan vara en plåga emellanåt.


Till er nior som snart ska välja gymnasium, följ ert hjärta! Det kan låta "cheesy" men det är nog det ända som kommer hålla för dig.

Jag visste verkligen inte vad jag ville bli, var jag ville gå eller vilken linje jag ville gå - ända in i nionde klass. Efter att jag hade snackat med skolans SYV (studie och yrkesvägledare) föreslog han musikalpogrammet, och rekommenderade Apelrydsskolan. Nästa öppet hus på skolan var jag och mina föräldrar på plats. Det var där jag bestämde mig, eftersom det bara kändes rätt. Idag har jag gått på skolan i ett halvår och det känns fortfarande lika rätt. Därför, följ vad som känns rätt, för det är vad som kommer fungera bäst för dig.


Detta var ett något rörigt inlägg, ursäkta för det. Men jag vill avsluta och sammanfatta detta inlägget med: försök få ut så mycket av grundskolan som möjligt. Lycka till med gymnasievalet nior!

//

Likes

Comments

Hej på er!
I torsdags och igår fredag åkte vi musikal -ettor och -tvåor till en gymnasiemässa i Falkenberg, där vi skulle visa upp våra danser, köra improvisationsövningar offentligt och allmänt representera skolan. 

För varje uppvisning vi gör, blir vi bättre, starkare och kommer varandra närmare, och jag är helt övertygad om att vi är den linjen som oberoende av årskurs, är närmst varandra. Tack för det!

Inte nog med att vår skola hade en egen montor, så hade vi uppvisningar och en hel drös av skolans elever som sprang omkring och haffade grundskoleelever på mässan. Man kan säga lugnt att det gick RIKTIGT bra. Dock visste vi elever inte att man inte fick haffa elever utanför sin montor, och blev hotade med att bli utkastade om vi gjorde det en gång till, oops. 

Vi avslutade våra två dagar i Falkenberg med middag på en Thairesturang och att också ta farväl av vår höggravida och mycket väl omtyckta danslärare som ska på mammaledighet. 

Likes

Comments

Ja, hörreni... Vilket liv jag har.

I fredags (förra veckan) var det inspark med vännerna som gällde. Så vi var först på en "förfest" vid bryggan i Båstad, sedan på en hemma hos en av killarna i trean, därefter gick vi vidare till Madison. Jag träffade min kompis kompis, som har varit lite som en idol för mig, då jag följt han på Ask.fm, så blev superglad! Hade verkligen superkul - varmt, fullpackat (minst sagt), glatt humör och bra sällskap! Eftersom vi dagen efter skulle på danstävling så åkte vi hem till Jessica redan vid 02, dock ansåg både jag och Elin att vi kunde ju varit där tills fyra istället, hehe - det var ju så härligt!

Lördagen, danstävling, dröm. Tåget från Båstad station avgick 09.20 med dansläraren och oss musikalare från skolan, både 1:or, 2:or och 3:or. När vi anlände vid 11 på Skånes dansteater i Malmö blev vi runtvisade och fick se dagens schema. Större delen utav dagen bestod utav repetion, repetion & repetion. Fast, vi fick ju såklart supergod lunch, godis och eftermiddagsfika! Vi blev verkligen väl omhändertagna och hade superkul! Backstage fanns två danslokaler som vi hade hela dagen att repa i, sedan fick vi 30 min på scenen för genomgång och genrep inför kvällens uppträdande. Jag var inte alls nervös faktiskt, det gick superbra och var jättekul. Efter föreställningen blev vinnarna uppropade (blev ingen vinst för oss) och alla fick diplom och en blomma, sedan var dagen slut och alla åkte på sitt håll.


Jag stannade kvar på internatet en dag till, det vill säga, från igår till idag, för att idag kolla på fotboll, visa dansen, försöka slå publikrekord och äta gofika hos Jakob.

Efter över 3 timmars hemresa har jag nu varit hemma ett tag, hunnit landa lite, ätit kvällsmat och kollat på Marika Carlsson (ståuppKomiker) - En negers uppväxt.

Hade jag berättat hela veckan hade det blivit ett alldeles för långt inlägg. Vilket liv jag har! Jag har mina dippar, men mitt liv är bra, mitt liv äger.

//


Bilder från Madison nedan:

Bilder från danstävlingen nedan:

Dagens maskotar på fotbollen nedan:

Likes

Comments

Du har säkert hört någon annan säga - eller själv sagt - "det är inte mitt fel att mitt liv ser ut som det gör" eller "jag valde inte att leva".

Vad är anledningen till det? Varför säger man något sådant? Man mår inte bra helt enkelt. Det är ett lättare svar till en komplicerad fråga, "jag mår inte bra".

Ni kanske inte håller med, ni behöver inte heller, men jag anser att mycket i det ligger hos en själv. Visst, det kanske inte är ditt fel att du har depression, att du är mobbad, att dina föräldrar är skilda eller att det inte var du som gjorde valet att överhuvudtaget leva. Men vad kan du göra åt saken? Du kan inte direkt ta fram ett trollspö och få ihop dina föräldrar igen, göra dig frisk eller ta bort din egen existens. Det är som det är, punkt.

Det du kan ändra på, är dig själv, din synvinkel - ditt "filter" på livet. En händelse kan gå från att vara något utav det sämsta som hänt till något utav de bättre, med bara dina tankar. Jag tror ju på att mer eller mindre allt har en mening, eftersom jag känner att annars har det vi gör och det som händer ingen anledning. Vi säger att du blev deprimerad, alltså på riktigt deprimerad. För att nå toppen måste man till botten, och en depression är som botten, med depressionen fick du andra synpunkter på livet, du har en annan erfarenhet, du har en annan syn/ett annat filter på saker och ting här i livet. Du kanske fick hjälp, fick en psykolog, medicin eller insåg vilka dina riktiga vänner var som stöttade dig - du insåg att det fanns hjälp att få. Istället för att se depressionen bara som något negativt, som anledningen till att du inte har många vänner, att du inte lever livet du vill leva eller liknande. Slå dig själv på käften, rent ut sagt. För depressionen kan du se som något positivt, den har i och för sig gett dig ledsamhet, en kropp av bly, ingen vilja till att ens följa dina drömmar. Men den har också gett dig en annan syn på livet, den har visat dig vilka vänner som stannade kvar & stöttade dig och därmed var äkta vänner, den har visat att det finns hjälp att få, den har visat dig hur det är på botten och gett dig förståelse för andra, hur det känns för dem på botten, hur deras liv är, hur du kan hjälpa dem.

Så igen, slå dig själv på käften, för den enda som egentligen kan hjälpa dig på riktigt är den du ser i spegeln.

Och igen, nej, det är inte ditt fel att du lever, att du har depression eller att dina föräldrar är skilda. Men det som är ditt fel är hur du ser på det, så iallafall försök ändra på din synvinkel, och jag lovar dig, att det blir bättre. 

​//


Likes

Comments

Min gymnasietid började i Söndags. Nervositet, bagageluckan full utav packning och ångest.

Ni kanske tycker att det låter löjligt, men tänker ni efter så kan ni säkert relatera. Men anledningen till min ångest var att jag lämnat en stor del utav mitt liv bakom mig, mina djur, de som "räddat" mig i svåra situationer.

Hur som helst...

Söndagen bestod av flyttning, information och att säja adjö till familjen. Redan samma dag kom Ludde (aka Julia) fram till mig och sa "Jag är helt ensam, jag går med dig".

Och BAM så var vår vänskap igång, fruckost, lunch och kvällsmat tillsammans samt större delen av tiden mellan var vi som klistrade. Vi blev vänner med fler och fler, nu är vi ett helt gäng som umgås, vi bara klickade allihop. Jag trivs som handen i handsken, så fruktansvärt underbar skola, internat och vänner.

Vi har suttit runt tjugo pers och snackat, spelat twister, byggt skulpturer på Ipads, visat varandra bilder på mobiler och så mycket mer på kvällarna.

Nu är det söndag kväll, min helg har bestått utav att vila upp mig, mysa med djuren och familjen samt att lfixa naglarna.

Jag längtar till imorgon samtidigt som jag redan saknar mina djur...

Ha det bra, sov gott, så hörs vi snart!

//

Likes

Comments

Kylie Jenner, min förebild.

Hatet mot att hon har förstorat läpparna. Egentligen inget konstigt/ovanligt val i kändisvärlden, så varför blir det så stora rabalder om denna tjej?

Vissa kanske tycker att det inte är så pedagogiskt att injicera botox i kroppen. Vilka signaler sänder det till tonårsflickor? Att man inte är fin som man är utan måste lägga sig under kniven eller använda botox för att bli tillräcklig? Ni kanske tycker att det är fullständigt förfärligt att Kylie valde att förstora sina läppar?

Man ska trivas med sig själv.

Jag tror att Kylie valde att förstora sina läppar för att hon ville, för att trivas med sig själv. Hon hade komplex över sina läppar och valde (som många andra) att förbättra dem för att få bättre självförtroende. Varför skulle det vara fel? Hon vill ju bara trivas med sig själv?

Jag tycker att hon sänder ut signalerna "man ska trivas med sig själv" "förbättra det du har" och "gör DIG som DU vill".

Så kom ihåg, man ska trivas med sig själv.

Tycker någon att du inte räcker? Att du inte är fin, vacker, sexig eller snygg nog? SYND, för de kan inget göra! Du är du, de är de. Du ska inte ändra på dig för någon annans skull, utan endast för din egen skull, precis som Kylie.

//

Likes

Comments

Igår var jag och ett gäng andra ungdomar på paintball - Vilket var superkul! För er som inte vet vad paintball är, så är detta ett "krig" med luftdrivande vapen som skjuter ut små plastkulor innehållande färg med en hastighet på ca 200km/h. Det gör alltså ont när man blir träffad men det går över efter en liten stund, dock kan man få ordentliga blåmärken och bulor (som jag fått). När man blivit träffad r du ute, "kriget" går alltså ut på att skjuta ut motståndarlaget för att vinna. Enligt mig var den lilla smärtan och blåmärkena helt klart värt det eftersom det var superkul, har vinnarskalle och jag fick skjuta killen i min föredetta klass då vi var/är inte så bra vänner (höhö). Det är alltså en ganska bra "spot" för oss som är något ​skadeglada. 

Nu väntar jag och mina bröder på att min mamma och bonuspappa skall bli klara så vi kan sätta oss i bilen för att färdas i två timmar mot blekinge, där vi skall fira midsommar hos mammas vännina och våra barndomsvänner. Vilket skall bli superkul, och supermysigt, kortsagt kommer min midsommar att bli superbra!

Jag vill avsluta detta inlägg med att önska er trevlig midsommar och påminna er om att ni är alla fantastiska precis som ni är!

//

Likes

Comments

Måndag idag, känns som tisdag... Bror min kom hit för någon ynka timme sedan med skjuts av fadern, då bror min skall vara här hos mamma ett tag nu, band annat över midsommar som skall spenderas i Blekinge. Supertaggad för midsommar! Familjen och jag skall som sagt upp till Blekinge till mammas väninna och hennes familj, däribland min underbart starka barndomsvän. Eftersom vi inte träffas så ofta så ska detta bli underbart att få fira denna högtid tillsammans. Som ett litet plus i kanten har de lamm, hihi.

Idag, har det gått tre dagar av sommarlovet... Mina dagar har mer eller mindre spenderats i att fixa i trädgården samt mecka bil, sova och äta.

Det är två veckor kvar till gymnasiebeskeden ges, vilket gör mig nervös, men, jag kan inget i denna stund göra någon påverkan på det. Om det går som jag vill så kommer jag att gå i Båstad till hösten och bo där på internat.

Ett inlägg som vart rörigt bjöd jag er på nyss, men, jag känner mig ganska rörig idag, varför inte dela med mig av det då?

//

Likes

Comments

​Godkväll på er!

Min dag har varit supermysig! Bra skoldag, lång lunchrast - vilket jag tycker om! Efter skolan umgicks jag med mina underbara vänner! Superbra väder, bra umgänge, bra humör och bra dag. 

"Lilla" Cesar har varit hos veterinären idag och blivit kastrerad, den stackaren, så hans dag har kanske inte varit lika bra som min - haha.

Usch, just nu är det supermycket i huvudet. Mycket oro för skolan nu när många projekt och uppsatser skall lämnas in, samt nu när betygen ska sättas. Trodde aldrig att jag skulle säga detta, men usch och fy, vad jag kommer sakna min skola, klassen och denna vardagen.  Ska passa på att NJUTA nu så länge det varar! Det borde ni också göra!

Ha en bra kväll ni med i det fina vädret nu den 1:a Juni! 

//


Likes

Comments