Följ mig på Instagram @linnealarehammar

Nu ska vi dra igång nästa projekt här hemma i huset, nämligen att renovera Neimas rum. Nytt golv ska läggas och väggarna ska målas, det kommer bli så fint! Just nu har vi plastmattor i alla rum, så planen är att ha fint trägolv i hela huset om ett tag. Men vi får ju ta en sak i taget. Idag har vi även fått hem ny diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. De som vi haft har funnits här sedan huset byggdes, 1990, och funkar än. Men ja, de behöver ju bytas ut ändå. När vi tvättar låter det till exempel som att hela huset ska skakas sönder. Haha.

Idag på jobbet sjöng alla mina fina elever för Neima, så himla gulligt. Utan att jag ens bad om det! Fina!

W är på gymmet nu och Neima somnade ganska nyss. Eftersom vi grejar i hennes rum nu har hon fått flytta till rummet bredvid, hoppas att hon kan sova lika gott där inne på natten. Det ska nog gå bra.

Ha en fin kväll!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag är det den stora dagen! Neima fyller ett år och vi fyller ett år som hennes föräldrar. Vår stora lilla tjej! Morgonen började med att hon fick öppna ett paket i sängen och nu får hon god frukost och välling. Jag ska snart iväg till jobbet i vanlig ordning, men får hoppas att Neima och W får en bra födelsedag här hemma tills jag kommer hem i eftermiddag.

Lite har allt hänt på ett år!


Likes

Comments

Ikväll var Neima SÅ trött. Hon har bara sovit en halvtimme på hela dagen, så det är ju inte heller så konstigt. Hon var i alla fall SÅ sur och grinig, och tillslut blev det gallskrik åt minsta lilla. Jag gjorde amerikanska pannkakor till henne, som lätt gick ner, men efter det började skrikandet. Jösses. Det var längesedan hon var sådan.

Jaja. Nu sover hon i alla fall, skönt med tystnad, haha. Hoppas att hon kan sova gott i natt. Det ser ut som att det är två framtänder på väg ut genom tandköttet. aj.

Likes

Comments

HEJ. Idag har det varit en tuff dag på jobbet, eftersom jag har varit rätt sjuk och seg. Tanken är att jag nu ska bli bättre inför i morgon och kurera mig ordentligt tills dess. Att vara hemma från jobbet finns inte på kartan!

Neima har tydligen varit så himla snäll och mysig idag, bara lekt med alla med sina nya leksaker. Hon älskar verkligen sina böcker. Jag har satt upp bokstäver på Neimas dörr nu som hon fick igår. Så fint att N får ha sitt alldeles egna rum!

Likes

Comments

Vill bara börja med att TACKA alla som varit inblandade i Neimas kalas idag, till alla som kom och till alla som hjälpte till på ett eller annat sätt! Vi är så tacksamma för alla presenter som hon fått och all uppmärksamhet ni gett henne på sitt kalas. Det blev en jättefin eftermiddag trots allt, i morse var vi lite bekymrade över att Neima var så gnällig och extreeemt mammig. Men ja, efter en halvtimme släppte det och hon skrattade och var (nästan) lika glad som vanligt.

Hon har fått så mycket fina saker! En vit TrippTrapp-stol bland annat som redan är ihopbyggd av morfar och ett fint halsband med månadssten i.

Vi är så lyckliga just nu. Tänk att så många människor kom till vår lilla tös, tack fina ni! Nu ska vi sätta oss i soffan medan diskmaskinen går på högvarv borta i köket.

​Vi bjöd på tacos och tårtor. Min tårta blev faktiskt lyckad!


Likes

Comments

Goddag! Här hemma är två av tre förkylda, men annars är allt bra. För idag är det Neimas ettårskalas! Jag håller just nu på att baka en tårta till henne. Får se hur bra den blir, bara den blir fin så är jag nöjd.

Neima sover och W är på Coop för att handla hem de sista småsakerna till i eftermiddag. Vi som hade tänkt ha ett litet kalas, det blir 18 personer här ikväll. Jaja. Haha.

Jag får återkomma med bild på tårtan sedan, om det nu blir nåt av den.

Kram på er!

Likes

Comments

Neima har klarat av alla sprutor jättebra och har varit typ som vanligt idag. Fast ja, extreeemt mammig har hon varit. Hon har nog klängt på mig större delen av dagen, men mig gör det inget alls, det finns ju inget mysigare än en lugn och gosig bebis som bara vill kramas.

Ikväll delade vi på en pizza med dubbel botten och extra mozzarella. Nu är det så mycket bättre på tvn och en stor kopp te. I morgon ska jag baka en tårta till vår kalastjej, det känns fint att få baka till sitt barns första födelsedagskalas.

Ha en fin kväll!

Likes

Comments

På tisdag blir hon ett helt år. Här är hennes utveckling sedan sist:

Mat
Hon äter det mesta av det som vi äter och gillar kryddig mat. Vitlök är en stor favorit! Bananpannkakor också! Hon äter lätt en hel stor burk med mat för ettåringar. På BVC frågar de hur det går med maten, iochmed att hon inte väger så mycket, att det är noga att vi inte skippar måltider osv. Men Neima har aldrig haft problem med maten, jag tror bara att hon är en tjej av den smalare varianten. På morgonen och kvällen får hon gröt, som hon har älskat sedan hon var tre månader.

Sömn
Neima sover minst tolv timmar i sträck per natt just nu. Så har det varit i över en månad, och ingen är gladare än vi! Nattningen går på två minuter både på dagen och kvällen. Hon sover bara en gång per dag nu och det kan nog ha en bidragande faktor till den förbättrade nattsömnen. Hon nattas och sover i sitt egna rum. Skulle hon vakna på natten så går vi inte in till henne, så somnar hon om. Går vi in så vill hon bara komma upp, så det går inte.

Personlig utveckling
Allt ska tittas på just nu! Hon säger titta säkert 200 gånger per dag. Sträcker ut hela armen i full fart och TITTA! Haha. Hon går korta sträckor själv utan att hålla i sig, men krypa är fortfarande det hon föredrar. Hon kramas jättemycket och har en favoritnalle som alltid får massa gos. Hon är blyg inför nya ansikten och klamrar sig då fast i ens famn som en liten apa. Hon älskar djur och tjuter av glädje så fort hon ser ett.


Favvonallen och Neima igår.Likes

Comments

Hej! Igår var jag med Neima på ettårskontroll på BVC. Allt såg bra ut och vi pratade om hennes allergi och hur vi ska gå vidare med mjölken. Än så länge visar hon inget tecken på allergi. Sedan fick hon sina sprutor i låren, skrek lite med blev snabbt lugn. När vi hade klätt på oss kom läkaren in igen och frågade om vi inte ville ta vaccin mot vattkoppor redan idag, när vi ändå var där. Så det blev en till spruta.

Vikt: 8715 g
Längd: 74 cm
Huvusomfång: 44 cm

Likes

Comments

Hej. Jag sitter i soffan och Neima sover så gott i sitt rum. W är ute och äter med jobbet. Jag har köpt massa gott och tänt lite ljus här hemma, det får bli en myskväll i min ensamhet helt enkelt.

Det här är det absolut finaste fönstret i hela huset. Älskar det. Det ska bli så kul att göra iordning de andra rummen också!

Likes

Comments