Följ mig på Instagram@linnealofvingarehammar

I några veckors tid har William vaknat mååånga gånger varje natt och jag har nu börjar bli lite trött. Innan har jag inte känt av det på dagarna men nu, gud. Dock känns det som att det börjar vända nu och att han endast vaknar ett par gånger på natten. Under dagarna är han helt underbar och kan sitta själv långa stunder och är bara glad, för det mesta. Två nätter i rad har han "bara" ätit tre gånger och det är ändå framsteg.

Idag då. Vi ska snart in till kungsmässan och mäta upp en annan mamma för att kolla lite julklappar. Neima sover lite nu och snart är det dags att väcka henne.

Ha en fin dag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 42 Readers

Likes

Comments

God dag på er! Jag har äntligen fått upp lite jul här hemma, dock ingen gran ännu. Vi får väl se om det får vara kvar. Förra julen låg det julgranskulor överallt hela tiden.

Vi har fått in en sådan underbar rutin med William, nämligen att han kan somna själv i sin egna säng, utan att jag är i rummet. Det funkar som bäst på dagen än så länge. Sedan vet man ju inte hur länge detta ska hålla i sig, men vi njuter så länge det varar. Igår kväll somnade han innan sju i sin säng och sov sedan där till efter tio. Vi hann äta middag och spela kort hela kvällen, så underbart.

Just nu sover båda två. Man tänker alltid att man ska hinna med så mycket när de äntligen sover, men ändå hamnar man alltid här, men telefonen i soffan. Det är väl bäst så.

Ha en fin dag!

  • 106 Readers

Likes

Comments

Hur gick det med Williams vaccin? Fick han feber och massa jobbiga biverkningar?

Än så länge är det faktiskt precis som vanligt. Möjligtvis är han lite mer trött. Han somnade nämligen helt av sig själv för andra gången idag nu i sin säng. Utan att jag ens var i rummet. Lilla vännen. Fast ja, jag hoppas ju naturligtvis att det inte har med vaccinet att göra utan att han kan somna så fler gånger.

I natt var det något bättre med ätandet. Han åt tre gånger i stället för fyra eller ibland fem. Dock la jag honom precis bredvid mig och där sov han i nästan fyra timmar i sträck. Jag antar att det har mycket med närhet att göra också, att han vaknar.

Idag väntar vi besök från Borås. Så underbart.

Ha en fin fredag!

  • 130 Readers

Likes

Comments

Goddag! Efter en flängig dag är vi nu Äntligen hemma. I morse var det föräldragrupp på BVC och två timmar efter det hade vi tid för Williams tremånadersbesök och vaccination. Neima fick snällt sitta med under föräldraträffen vilket hon gjorde så bra. Det fanns ju bullar liksom. Vi åt sedan lunch på kungsmässan och styrde sedan tillbaka till BVC. Och hur gick det då? Jo.

6185 gram och 60 cm lång. Han ligger tydligen på normalkurvan, vilket ju säkert är bra. Jag bryr mig inte om kurvor hit och dit, bara han äter och mår bra, vilket han gör. Vi pratade lite om nätterna med, att han äter så ofta. Det går sällan mer än två timmar mellan amning. Det kan vara en fas sa hon, annars skulle jag börja fasa ut i alla fall en amning under natten, eftersom han får i sig det han ska ändå. Det kan bli svårt tänker jag, han skriker ju tills han får mat liksom, hur ska jag göra?

Som det är just nu så äter han varannan timme på nätterna, vilket är jobbigt, jag får aldrig somna riktigt innan han ska äta igen. Hoppas innerligt att det bara är en växafas och att det snart är som vanligt igen.

Likes

Comments

Den här bilden är från tidigare idag då jag och William tog oss en lur i soffan när Neima sov. Mysigaste stunden på länge. Att få sova sådär nära sin lilla bebis och höra de små andetagen, då somnar man som mest avslappnad i hela världen. William sover dessutom så gott när han får ligga så nära, helst av allt hade han nog legat innanför mitt skinn.

Idag har vi gått en promenad, innan regnet kom. Sedan regnade det hela dagen. Vi åt middag hos mina föräldrar och Neima var så lycklig. Hon tyckte i sig fläskfilé och cheescake i mängder och sedan chips på det. Tänk vilken kväll för henne. Massvis med lek också. Hon gör mig så varm i hela kroppen av kärlek. Går inte ens att beskriva.

Vi kom hem närmre tio på kvällen och Neima däckade som en stock i bilen hem, William med för den delen, och båda sover fortfarande. Hoppas att William kan sova lite längre i sträck på natten nu. Tre nätter i rad har han sovit som max tre timmar innan han vill äta igen. Så ja, jag är väl lite trött. Men det hör väl till.

I morgon bitti ska jag rida! Oj vad det ska bli skönt att komma igång igen och oj vad jag saknar det. Får se om jag kommer i mina ridbyxor bara. Har tre ynka kilo kvar, men det borde gå.

Nu ska jag nog sova. Ska försöka flytta över William till sängen bara utan att han vaknar. Det är en sport för sig.

Godnatt på er ✨

  • 234 Readers

Likes

Comments

Neima Neima Neima. Världens bästa tjej. Du kan få mig galen ena sekunden för att sedan smälta mitt hjärta totalt. Jag lär väl komma tillbaka till jobbet gråhårig när denna mamma"ledig"heten är över. Just nu hittar hon bara på en massa hyss. Klättrar överallt, flyttat stolar så hon kommer upp på köksbänken där alla knivar finns, vilket har lett till ännu mer barnsäkring här hemma. Igår tog hon sig också in i skåpet där vi har alkohol, alltså nej. Inte bra. Jag försöker att leka med henne så mycket jag kan, men det är inte alltid så lätt att hålla två små barn nöjda samtigt. Förutom när de sover, typ.

William vill helst av allt vara på mig under vaken tid och Neima vill ha min uppmärksamhet. Även om hon till 80 % av tiden leker bra för sig själv så är de där stunderna hjärtskärande, när hon vill ha mig när jag inte kan. Känns så hemskt att säga nej till henne. Lilla hjärtat.

Nästa vecka tar vi nya tag och hoppas att denna dumma förkylning är borta. Det verkar dessutom att den har satt sig i mitt ÖGA. Det är svullet och gör ont när jag blinkar, suck.

Likes

Comments

  • 363 Readers

Likes

Comments

Idag har vi bara varit hemma. Tog en promenad på förmiddagen, Neima fick hålla i mini ocj William sov så gott. När vi kom hem igen sov William vidare i vagnen på altanen och där sov han sedan i fem!! timmar.

Snart är det dags för pizza! Ha en fin lördag!

  • 381 Readers

Likes

Comments

Alltså. Haha. Neima. Hon har varit med mig och bakat lussebullar idag och här är en av hennes fina. När jag frågade om hon behövde mer russin så var det ett ja.

  • 403 Readers

Likes

Comments

Hej. Idag var ingen rolig dag. Jag upptäckte igår att jag nog har stora amningsproblem just nu och i morse ringde jag till BVC och förklarade min situation. Hon sa direkt att det låter som en svampinfektion och att både jag och William måste behandlas. Jag fick en läkartid och satte mig sedan och pumpade på den onda sidan, varpå halva bröstvårtan spricker och det forsar blod. All mjölk i flaskan blir helt rosa, fy alltså och jag behöver nog inte beskriva hur ont det gjorde.

Sedan gick dagen ut på att få tag i rätt salva att ta på såret för att få bort svampen. William ska också behandlas, fast med bikarbonat-vatten fyra gånger om dagen. Jag som tyckte att jag hade mycket att tänka på innan ska nu behandla bebis och mig själv, amma med amningsnapp och dessutom koka alla nappar och amningstillbehör minst en gång om dagen. Åh, detta var verkligen inte vad som behövdes just nu.

Snälla läk fort.

  • 474 Readers

Likes

Comments