Header

Jag vaknar med samma besvikelse varje morgon. Jag har inte den kroppen jag önskat att jag hade.
"Vad är definitionen av en kvinna" brukar folk säga till mig, att jag inte ska må dåligt i den kroppen jag har.
Vad JAG definierar som en kvinnokropp är bröst och en vagina. Tyvärr så har inte jag det, än.

Varje gång jag ska duscha. Varje gång jag ska byta underkläder. Varje gång jag ska klä av mig för att gå och sova. Varje gång jag träffar en kille och det leder till sex. Så kan jag inte låta bli och känna ett starkt motbjudande till min kropp. Till dess delar den har.

Jag längtar efter min första morgon utan det manliga könsorganet, jag längtar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag så var jag på mitt första trans-möte, min utredning är i fullgång!!! Jag satt och hoppade i bilen av glädje påväg mot Uppsala.
Innan jag går in på vad som hände så tycker jag att vi tar en tyst minut åt hur fint det är i Uppsala. Medans vi körde igenom staden så såg jag alla fina byggnader och tänkte "här vill jag bo". Men strunta i det nu!!

När jag anlände till Akademiska sjukhuset så var mina ögon lika stora som en jordglob, alltså det är enormt. Mälarsjukhuset kontra Akademiska sjukhuset är ingen match, Mälarsjukhuset är en liten liten fis.
När jag kom in så kände jag mig så vilsen men med bra vägbeskrivning som dem hade så gick det super. När jag var i väntrummet så började jag känna en känsla jag inte känt på över två år. Lycka. Jag var så glad över vart jag var i livet.

När jag och läkarna satt i vårt lilla rum så ställde dem rutin-frågor och det gick jättebra. Jag tyckte och trodde att det hade gått 20 minuter, men vi hade suttit där i nästan 2 timmar. Jag hade verkligen glömt bort tiden. Men det var så skönt! För nu vet jag var jag är påväg, och jag är stolt över mig själv.

Likes

Comments

Nej det gör du inte. Du vet inte vad jag känner. Du vet inte vad jag går igenom. Du vet inte hur det är att vara jag. För du går inte i mina skor. Så du kan knappast förstå.

Jag talar inte i singular form. Jag talar i plural.

Som transsexuell är det en ständig fråga om vart jag ska byta om. Herrarnas bekvämlighetsinrättning? Nej tack. Då tänker väll ni; DAMERNAS!! Tyvärr så kan jag inte det heller.

Jag måste respektera att det finns dem kvinnor som inte kan se mig som en kvinna och att dem finner ett obehag av att ha mig i omklädningsrummet.
Så mycket som jag vill gå in där och bara få byta om så måste jag tänka på dem andra kvinnorna först. Det skulle uppstå ett etiskt dilemma annars. Allt jag vill är att få byta om i ett omklädningrum. Inte i en toalett, inte behöva göra det hemma. Jag vill inte ha en egen liten toalett som är bara för mig? Hur separerad ifrån dem andra tjejerna blir inte jag? Gör det inte svårare för mig att försöka leva. Tack.

Likes

Comments

Jag ska berätta om ett utav det jobbigaste med att vara transsexuell-kvinna. Att försöka hitta någon som ska "gilla" mig är så svårt. Som att det nästan inte finns på världskartan. Jag är något som anses som nått "intressant att testa" bara för att jag är transsexuell. Oftast är det osäkra killar som skriver och är jättetrevliga för en stund. Men dem osäkra killarna har en tendens att bli kalla och sedan sluta skriva med mig. För orsaker som: skam och att dem lever under ett normativt förtryck från idrott och kamratskap osv. 


Detta har säkert hänt mig mer än 100 gånger. Rubriken som jag använder mig av är ifrån den senaste personen som kallade mig för något "impulsivt". Vad säger det om mig och vad säger det om honom? Att han är arrogant och vulgär och saknar självrespekt? Ja faktist det gör det. Jag vill bara hitta någon som gillar mig för mig.

Mina vänner har gett mig råd om att "hänga ut dem" på sociala medier. Att ge hämnd. Men varför ska jag falla till deras nivå? Detta har hände mig för längesedan och jag kommer ihåg hur jobbigt det var att leva under ständig mobbning och skulle aldrig vilja att någon annan får uppleva det.

Låt aldrig ett kille eller tjej utnyttja er, ni är värda mer. Kom ihåg det.

Likes

Comments

Vi får det av vår största kärlek. Vi får det när vi försöker ansöka för jobb. Vi får det av migrationsverket för att söka asyl. Vi får det av bankomaten när vi har noll kronor på kontot. VI FÅR DET NÄR VI FÖRSÖKER ATT BYTA VÅRT NAMN.

För en månad och fyra dagar sedan så ansökte jag om att få byta mitt namn till Mary-Jane och påbörja ett nytt liv. Idag så gick jag otåligt till skatteverket om att få reda på om min ansökan blivit beviljad – jag visste inte om att jag skulle gå därifrån och känna mig hopplös och nedstämd.

Efter att ha gått otålig i en hel månad så blir man nedslagen av ett avslag av skatteverket. Varför kunde de inte beviljat min ansökan? Vad är det som är grejen? VAD HAR DEM ATT SÄGA TILL OM. Det är mitt liv. Det är mitt val. Vad ger dem rätten att icke bevilja mitt val av heta vad jag vill? Det är ju inte dem som ska byta namn. Det är jag som ska byta mitt namn för att förändra mitt liv.  

Men jag tänker inte ge upp.   


Likes

Comments

Fyfan för idag. Fyfan för onsdag.
Dagen började med att jag hade på mig en alldeles för lång klänning (1930-tal) som satt lite för tajt vid rumpan som gjorde att det blev svårt att röra sig. Sedan tappade jag bort mina nycklar och dem som känner mig vet om att jag är väldigt pedant och tycker om att ha mina saker där jag kan röra och se dem. Nu när dem är borta så känner jag mig väldigt avklädd och obekväm. Men eländet stannar inte där - mina uppgifter på min dator var magiskt borta, och jag ville gråta.

Så idag var en skit dag.

Likes

Comments

Idag så har jag på mig en utav mina favorit blusar, den ät lite gul/guld/orange färgad. Men vad vet jag, är typ färgblind. Men som det står på rubriken. Man är bara cool om man står på toalettlocket.

Likes

Comments

Idag så tycker jag att denna måndag bara har varit allmänt lång? Eller tycker jag detta för att jag slutade 16:20? Kanske båda?

Hade nog universums mest underbara sömn inatt och ville inte vakna - så jag gjorde inte det och råkade komma 20 minuter försent, fan.
Inte nog med det, jag har nog världens tråkigaste kläder idag för jag hann inte stirra in i spegeln i tiotusen ljusår.

Till det positiva nudå. DET VAR HÖSTSOL IDAG. Det var i princip det som jag tyckte var okej idag.

Hoppas alla andra hade en fin måndag, kram.

Likes

Comments

Denna helg har varit något extremt bra! Fredagen började med lite familjemys, vilket jag tycker är väldigt viktigt och något som man ska ta vara på nu när alla intressanta saker börjat poppa upp i ens liv. På Lördagen så träffade jag Erica och bubblade lite i henne jacuzzi och snackade skit, efter det så kollade vi på min favoritfilm - sex and the city.
På söndagen så gick jag och Erica på en morgon promenad med en underbar höst värme mot våra kinder.
Efteråt så träffade jag Andrea och catchade upp lite med livet och målade naglar och åt varmkorv och kakor, efter det så tog jag bussen hemåt.

Resultat av helgen = helt underbar 💘

Likes

Comments

Vad är det som händer med oss när vi kollar på filmer som är pumpande med mode, eller läser Vogue's nya nummer?
Jag får en extrem modeinspiration och sliter ut kläderna ifrån min ställning och garderob för att skapa den bästa looken - gissa om jag gjorde det nu.

Det fantastiska med hösten är att man kan slutligen lägga till den bästa accessoaren av dem alla. Jag talar såklart om kappan, jackan eller rocken. Eller vad du nu vill kalla det.
Men iallafall så är det precis det jag tänker ha idag, en otroligt fin liten jacka som är i tweed - man kan nästan tro att det är en Chanel. Men nej nej, inte än! En vacker dag så kanske det är det men inte idag.

Likes

Comments