Header

Wow, hände förra veckan?
Mitt reportage med kuriren släppte i torsdags förra veckan som handlade om mitt liv som transsexuell. Samma dag som mitt reportage blev släppt så blev jag intervjuad av SVT. Vad vi gjorde får ni veta nu på torsdag 18/1. Kort efter att jag blivit intervjuad av SVT, så ringde Expressen. Dem ville göra samma sak som kuriren, upplysa Sverige om den pågående kamp som finns.

För en tjej som bor i en småstad så är det ganska stort att få vara med i en såna nätverk! Att få ses och höras på nationell-nivå! Jag blir oerhört glad men aldrig mätt! Detta är bara början!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har tänkt att denna blogg ska börja bestå av mode, materiellt OCH mitt liv. Procentuellt så ökar alltid tittarsifforna när jag pratar om mitt liv - jag har valt att vara privat angående mitt liv tidigare, men nu känner jag för att öppna hjärtat. Åtminstone litegrann.

Brukar ni också tänka på alla gånger som hjärtat har lurat er på era hjältar, drömmar och skatter? Jag gör det! Jag ältar verkligen inte det föregångna, men att reflektera över det som hänt kan ibland vara en punkt.

Det jag brukar tänka på är hur många som jag har blivit sexuellt utnyttjad av. Killar som jag trott gillat mig för mig och inte enbart min kropp. Självklart svider det, och jag tror att jag inte är den enda kvinnan som är ensam om detta. Tricket för att besegra denna vidriga stöld på förtroende på falsk kärlek är att se bortom deras acceptans, deras komplimanger FÖR ATT ÄLSKA NÅGON ANNAN SÅ MÅSTE DU ÄLSKA DIG SJÄLV.

Som transsexuell så är det också väldigt svårt att hitta någon, det är verkligen en nål i en höstack. Just nu så är jag inte ute efter ett förhållande (jobbar,pluggar) men när det väl känns som att det är dags, med andra ord när jag inte är i en transformering längre. Jag kan inte spå i framtiden så jag vet inte vad som kommer hända då, som en fysisk kvinna. Antingen så blir det fyrverkerier eller pistolskott. Vi får se!

Likes

Comments

Som transperson så får jag och alla andra bröder och systrar uppleva ett enormt hat. Varför? För att vi är annorlunda och inte tillhör cis-normen? En fråga som jag har valt att yttra mig om handlar om tolkningsföreträde.

"Men vi har alltid sagt..."

Transa är inte en förkortning för transsexuell. Det är ett skällsord. En svordom skapad för att förminska och förtrycka trans-identifierade.

Likes

Comments

I nulägets mode-värld dominerar märken som Loewe, Balenciaga, Dior och Chanel (såklart). Dessa märken har under förra året pratas och skrivits om rätt så mycket för den uppenbara anledningen - deras kollektioner har varit förtrollande, men vad hade vi förväntat oss.

Många av mina vänner dreglar över märken som Loewe och Balenciaga - tyvärr så kan jag inte det. Jag har alltid tyckt att Paris har varit modets epicentrum, därav bestämt mig för att inte investera i något annat märke än franskt, undantagsvis italienskt och brittiskt.
(För den som tror att Balenciaga är ett franskt märke tror fel! Cristobal Balenciaga var spanjor)

Märken vars ursprung som inte grundar i Frankrike gör inte hemskt mode, tvärtom! Jag säger som Carrie "it's just not for me."

Likes

Comments

HEJ!

Jag tog en liten paus då jag behövde tänka på plugget men nu är jag tillbaka och jag tänkte att vi skulle fokusera på det finaste som finns i denna värld nämligen nytt mode.
Som ni vet så älskar jag mode, jag älskar verkligen kläder, mer än vad jag älskar människor.. hehe.
Så fort det kommer nytt så blir jag helt till mig och bestämmer mig för att köpa. Ett märke som jag är helt besatt av är Busnel. Deras SS/18 kollektion fick mig på mina knän. Varför jag älskar Busnel är för att det är ett märke som är väldigt minimalistiskt och elegant vilket jag gillar!

Här är två favoriter ifrån den nya kollektionen!

Likes

Comments

De senaste åren så har jag inte varit så mycket för julen, det är så överdrivet och mycket och det känns inte som att det är något för mig.
Vart jag än går så ser jag julen överallt, folk som stressar över vad man ska köpa till varandra, slagsmål inne på Ica och dem vuxna som inte kunde hantera starkvinsglögg.

Julen ska symbolisera familjen och vännerna. Att få vara med varandra, skratta och uppskatta det man har runt om sig. Men det som folk verka bry sig om mest är presenterna, vad man ger och hur mycket man ger. Jag har bett min familj att jag inte vill ha något i år för om jag vill ha någonting så kan jag köpa det själv. Däremot så insisterade min bästa vän Andrej och sa att vi skulle byta presenter med varandra och det tycker jag var gulligt.
Men till saken - anledningen till att jag inte vill ha några presenter eller ge bort några är för att jag tror att man behåller sin uppskattning som man har till någon annan. Presenter tenderar att bli en tävling ibland och det ogillar jag starkt.

Jag får inte glömma att visa mina nya klackar - jag är kär.

Likes

Comments

Hej igen!!

Ännu en vecka som är påväg för att lämna oss, men jag ser så emot nästa vecka!! Ska bli så kul!

Denna vecka har medfört så mycket bra, jag har köpt nya diadem, jag har fått föreläsa om transsexuella frågor och fått berätta hur det känns att vara en transsexuell i detta samhälle - jag har aldrig under hela min existens fått uppleva så många applåder. Obeskrivlig känsla. Så det var kul!

Jag har såklart dränkt mig själv i skor jag ska köpa men viktigast utav allt - student skorna.

Jag har alltid varit en tjej som har tyckt att kvalité är något som är viktigt för mig och jag är VERKLIGEN inte en tjej som låter mina föräldrar betala för mig, hell no. Vill JAG ha någonting så köper JAG det.

Jag planerar att köpa ett ytligare par av designer skir och jag har pendlat mellan Chanel, från Chanel till Christian Louboutin, från Christian Louboutin till Jimmy Choo men nu så äntligen så tror jag att jag har bestämt mig - Prada.

Spetsiga slingback-klackar med kitten-heel - say no more. Jag smälter.

Yours sincerely 

Mary-Jane 

Likes

Comments

Ännu en helg som lämnat oss, tur att det kommer en till.
I helgen så var jag i ett stort behov av att köpa en ny concealer och en ögonbryns gel! Då mitt började ta slut.
Jag är verkligen världens sämsta person på att sminka mig, allt jag använder är concealer för att täcka Chanel-påsarna under ögonen och ögonbryns-gel för att forma mina ögonbryn då jag redan har fina och behöver inte måla dit ett par. SAMT MASCARA. Ibland så kan det vara lite kul att tillägga något på läpparna och då använder jag Chanels läppglans - en 90-tals känsla får man. För en mer vardagligt bruk så använder jag ett läppstift ifrån Mac.

Att få sminka sig är för mig är en ren frihet. Att få välja hur jag ska se ut är en frihet. Oavsett hur mycket jag spacklar på, så är det en ren frihet.


Yours sincerely

Mary-Jane

Likes

Comments

Hej alla fina, hoppas att eran dag har varit bättre än vad min varit. Huvudvärk och konstigheter med hjärtat och då menar jag inte emotionellt. Det är ju inte så kul vill jag påstå!

Bortsett ifrån det, ska vi prata om vad jag dreglar över nuförtiden?


Chanel. Chanel överlag har varit mitt all-time favourite brand sedan jag var en liten flicka. Vad finns det inte att gilla med Chanel? Mitt senaste (2 år) behov har varit ett par otroligt vackra pumps eller ballerinas (har inte bestämt mig ännu) ifrån Chanel. Jag köpte nyligen en väska ifrån Louis Vuitton, modellen Alma BB. Nu vill jag matcha med ett par skor till.

Likes

Comments

Imorse när jag vaknade upp så hade jag en tanke - idag så vill jag bli inspirerad av Audrey Hepburn. Det blev jag också.

Jag valde att ha på mig ett par fina gråa kostymbyxor och en fin svart tröja med en speciell nacke. Jag ville ha på mig mina loafers för att fullända outfiten men det var inte så varmt imorse så det får bli en annan dag, säkert i vår haha.


Yours sincerely


Mary-Jane

Likes

Comments