Header

Vi får det av vår största kärlek. Vi får det när vi försöker ansöka för jobb. Vi får det av migrationsverket för att söka asyl. Vi får det av bankomaten när vi har noll kronor på kontot. VI FÅR DET NÄR VI FÖRSÖKER ATT BYTA VÅRT NAMN.

För en månad och fyra dagar sedan så ansökte jag om att få byta mitt namn till Mary-Jane och påbörja ett nytt liv. Idag så gick jag otåligt till skatteverket om att få reda på om min ansökan blivit beviljad – jag visste inte om att jag skulle gå därifrån och känna mig hopplös och nedstämd.

Efter att ha gått otålig i en hel månad så blir man nedslagen av ett avslag av skatteverket. Varför kunde de inte beviljat min ansökan? Vad är det som är grejen? VAD HAR DEM ATT SÄGA TILL OM. Det är mitt liv. Det är mitt val. Vad ger dem rätten att icke bevilja mitt val av heta vad jag vill? Det är ju inte dem som ska byta namn. Det är jag som ska byta mitt namn för att förändra mitt liv.  

Men jag tänker inte ge upp.   


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Fyfan för idag. Fyfan för onsdag.
Dagen började med att jag hade på mig en alldeles för lång klänning (1930-tal) som satt lite för tajt vid rumpan som gjorde att det blev svårt att röra sig. Sedan tappade jag bort mina nycklar och dem som känner mig vet om att jag är väldigt pedant och tycker om att ha mina saker där jag kan röra och se dem. Nu när dem är borta så känner jag mig väldigt avklädd och obekväm. Men eländet stannar inte där - mina uppgifter på min dator var magiskt borta, och jag ville gråta.

Så idag var en skit dag.

Likes

Comments

Idag så fyllde Beatrice år och det firade vi (Ellinore, Beatrice och jag) med att luncha på vårt standard kafé - kafé kaka.
Jag kan ju ha gjort det sämsta sko valet imorse. Dumma Mary-Jane tänkte - " varför inte ha på sig sandaletter idag, det är ju snyggt." Och med tanke på att jag inte skulle vara med på idrotten idag pga förkylning och annat elände så trodde jag att alternativet av att få plugga istället skulle finnas. Men icke sa Nicke.
Jag som var sjuk hela förra veckan missade vår orientering och då var jag tvungen att göra orienteringen i SANDALETTER. Så nu mår inte mina fossingar så bra.

Men det var allt för mig hej!

Likes

Comments

Idag så har jag på mig en utav mina favorit blusar, den ät lite gul/guld/orange färgad. Men vad vet jag, är typ färgblind. Men som det står på rubriken. Man är bara cool om man står på toalettlocket.

Likes

Comments

Idag så tycker jag att denna måndag bara har varit allmänt lång? Eller tycker jag detta för att jag slutade 16:20? Kanske båda?

Hade nog universums mest underbara sömn inatt och ville inte vakna - så jag gjorde inte det och råkade komma 20 minuter försent, fan.
Inte nog med det, jag har nog världens tråkigaste kläder idag för jag hann inte stirra in i spegeln i tiotusen ljusår.

Till det positiva nudå. DET VAR HÖSTSOL IDAG. Det var i princip det som jag tyckte var okej idag.

Hoppas alla andra hade en fin måndag, kram.

Likes

Comments

Denna helg har varit något extremt bra! Fredagen började med lite familjemys, vilket jag tycker är väldigt viktigt och något som man ska ta vara på nu när alla intressanta saker börjat poppa upp i ens liv. På Lördagen så träffade jag Erica och bubblade lite i henne jacuzzi och snackade skit, efter det så kollade vi på min favoritfilm - sex and the city.
På söndagen så gick jag och Erica på en morgon promenad med en underbar höst värme mot våra kinder.
Efteråt så träffade jag Andrea och catchade upp lite med livet och målade naglar och åt varmkorv och kakor, efter det så tog jag bussen hemåt.

Resultat av helgen = helt underbar 💘

Likes

Comments

Vad är det som händer med oss när vi kollar på filmer som är pumpande med mode, eller läser Vogue's nya nummer?
Jag får en extrem modeinspiration och sliter ut kläderna ifrån min ställning och garderob för att skapa den bästa looken - gissa om jag gjorde det nu.

Det fantastiska med hösten är att man kan slutligen lägga till den bästa accessoaren av dem alla. Jag talar såklart om kappan, jackan eller rocken. Eller vad du nu vill kalla det.
Men iallafall så är det precis det jag tänker ha idag, en otroligt fin liten jacka som är i tweed - man kan nästan tro att det är en Chanel. Men nej nej, inte än! En vacker dag så kanske det är det men inte idag.

Likes

Comments

Hej bloggisen, längesen jag skrev några rader. Jag har varit borta och tänkt mycket på livet. Som en transsexuell kvinna så känns det som något väldigt viktigt att göra - det är viktiga beslut som ska fattas. Ibland så blir jag så överexalterad över allt som kommer att hända mig.
Nyligen så har jag fått bekräftat att jag kommit in på akademiska sjukhuset i Uppsala angående min transsexuella process. Steg 1 blir att börja diskussioner med psykologer. Jag kan inte vara mer redo!
Nu känns det som att jag faktist märker tid - jag längtar så mycket.

Likes

Comments

Jag har ledsnat. Ledsnat mer än vad jag gjort förr. Efter nästan 5 månader av att jag "kommit ut" som transperson så har folk fortfarande svårt att anpassa sig till att definiera mig som en kvinna och använda pronomen hon/henne. Jag har sagt:

- det gör inget, det är klart det är svårt att anpassa sig. Jag förstår.

Frågan jag ställer till er är om ni förstår mig och mina känslor. Jag kan försöka beskriva dem i ord.
Varje gång en vän använder pronomen "han" eller beskriver mig i en sexuell identitet som "killen" så känns det som att ni rent ut sagt misshandlar mig, och tro mig jag vet hur det känns. Det är en obeskrivlig smärta som inte syns utanpå då jag oftast går iväg och sätter mig i ett rum där jag kan låsa in mig och gråta själv.

Varje gång en familjemedlem tilltalar mig som "junior" eller använder pronomen "han" så känns det som att jag sakta dör.
Jag vill inte begära folk att förändra sig för mig, men samtidigt så är det en evig längtan att ni gör det. Ni hade gjort livet för mig så mycket enklare att leva. Det är allt jag vill göra, jag vill leva mitt liv och jag vill att ni är med mig vid min sida.

Likes

Comments

Ja ni läste rätt! Igår så var jag förbi en sväng inne i Nilssons skoaffär här i Eskilstuna. När jag kom in i butiken flög mina ögon direkt till sitt mål. Ett par klackar ifrån Vagabond, jag vet inte vad som var så speciellt med dessa. Var det att dem var spetsiga vid tårna? Var det för att dem var så bekväma? Eller för att mina ben såg helt fantastiskt snygga ut i dem, eller bara för att de var svarta haha? Kanske var det alla anledningar, jag vet inte jag var bara lycklig som hittade de!

Dessa är alltså mina allra första klackar och jag kan inte vara mer lycklig än vad jag är just nu. Det är en obeskrivlig känsla som endast medför något gott.

Jag är såklart ängslig över att få använda dem, men till vad? Detta är något som jag får ta itu med!

Tack för mig, puss / Mary-Jane Elizabeth Nehmé

Likes

Comments