Ett recept som följt med mig ett tag som jag älskar, är dessa nyttiga chokladbollar gjorda på dadlar.

Kräsen som jag är trodde jag först att detta receptet inte skulle gå hem hos mig, men där hade jag allt fel. Enligt mig är de godare än originalet och passar perfekt när sötsuget infinner sig :)

Ingredienserna är:

12 dadlar

3dl havregryn

4msk kokosolja

4msk kakao

1/2 skopa proteinpulver (valfri smak)

Lite vatten (brukar höfta)

Kokos att rulla bollarna i


Mixa allt, rulla bollarna i kokos och in i frysen en liten stund  sen är de redo att serveras.


Som ni ser använder jag mig utav mycket ekologiskt. Jag försöker vara bra på att köpa ekologiska produkter och även försöka till största del äta vegetariskt.

Nog om det :) jag har använt mig av proteinpulver i mina chokladbollar med smaken hasselnöt. Tidigare har jag valt smaken vitchoklad vilket var lika gott. Idag var jag mer sugen hasselnöt som smaksättning.


Nedan ser ni resultat. Tänk er att lägga sig i ett varmt bad, läsa en bra bok och äta chokladbollarna! Tror nästan att det får stå på schemat ikväll.

Puss och kram, eder Louise

Likes

Comments

Hej kära blogg, du är absolut inte glömd ska du veta. Andra saker har bara kommit före, så som livet!

Allt går i ett men det är ju också så jag gillar att ha det :) Jobb, skola, vänner och evenemang fyller upp mina dagar på ett väldigt bra sätt så det finns inte mycket att klaga på!

Igår hade jag det jättemysigt med Linnea. Vi gick först till en sushirestaurang i Halmstad och åt middag för att sen gå på Özz och Måns show "Sveriges historia". Det var en lyckad kväll och det var så mysigt att hitta på något utöver det vanliga.

Idag har dagen varit lite upp och ner, morgonen började bra och fortsatte i samma anda när jag fick ett överraskande samtal (berättar om det längre fram). Den fortsatte sen lite sämre med att grupparbetet visar sig ta lite längre tid. Egentligen är det ingenting jag bör tänka på då vi är ute i väldigt god tid MEN det är skönt att ha det överstökat och få lite "ledigt" över julen. 

Imorgon blir det jobb, sen är det bara att åka snabbt hem för att bege mig till Linnea för tjejkväll. Vi får se vad kvällen har att erbjuda, det kanske slutar med en utekväll på stan, vem vet? Jag tycker dock att det är tråkigt att gå ut i Halmstad på vintern. Det är sällan nattklubbarna levererar vilket drar ner stämningen. I det stora hela är jag bara glad över att umgås med mina vänner och att vi tillsammans har roligt så då får vi leverera och bidra med en god stämning. 


Här kommer några bilder

Haha var tvungen att ta med denna bilden på min bil. En timme vid ett träd och fåglarna har terroriserat min bil haha jag orkar inte!!


Nej nu ska jag sova igen!

Puss och kram, eder Louise

Likes

Comments

Tänka sig, jag spenderar nästan all min lediga tid i Skåne nuförtiden. Här trivs jag :) 


Jag har egentligen inte så mycket att skriva om jag ska vara ärlig. Jag tänker bara bädda ner mig i nytvättade lakan och titta på en mysig film.  

Ta hand om varandra, man vet aldrig hur framtiden ser ut <3 puss och kram, eder Louise

Likes

Comments

I fredags fyllde jag år, hela 26! Tiden går otroligt snabbt, vad har jag egentligen gjort för vettigt under dessa år?!


Jag måste bara säga WOW! Mina vänner är guldvärda, jag har blivit sååå omhändertagen så att det är sinnessjukt!!!

Fredagen började med jobb, jag tog med tårta och fikade med den enda kollegan på plats dvs vaktmästaren. Mitt under fikan hör jag att det går i dörren till receptionen och jag går dit för att kolla läget. In kommer finaste Elina (favoritlåten som jag spelat sönder i somras spelas) med blommor, choklad och Coca Cola! Jag blev så överraskad och så glad! Vi satt och pratade en stund innan hon var tvungen att åka iväg igen.

Efter jobbet var det bara snabbt hem och fixa mig sen möta upp 5 tjejer för att göra kvällens aktivitet dvs prison Island (ni som inte vet är det typ fångarna på fortet). Det var roligt men vi borde ökat tiden till 2 timmar istället för 1 då det var svårt att hinna med allt och förstå uppgifterna man skulle utföra i varje cell.

När vi var klara med prison Island åkte vi hem till mig, tog en drink för att sedan bege oss till pinchos där Sofia och Rasmus mötte upp oss så vi blev totalt 8 personer. Det var otroligt gott och maten slank ner väldigt snabbt från min sida. Under tiden jag väntar på min efterrätt så kommer helt plötsligt killarna från baren in med en spexig drink och alla reser sig upp för att sjunga för mig. Jag blev givetvis röd som en tomat när fokusen verkligen riktades mot mig haha! Ellinor den busen hade beställt en drink åt mig och bett bartendern göra den extra festlig.

Kvällen avslutades i alla fall med utgång, en relativt nykter sådan från min sida :)


Lördagen spenderades ungefär på samma vis, först jobb sen efter jobbet blev det hem och fixa mig snabbt. Vi skulle ha förfest hos mig och Ellinor, vi blev totalt 11 festglada tjejer :D. Mina två älskade kompisar från gymnasiet Frida och Sofie kom och besökte mig! Sofie den galningen körde ända från Göteborg för att köra hem sen samma kväll/natt bara för att fira mig. Utgången spenderades på Mårtenssons, där jag också insåg att jag är på tok för gammal nu för att gå dit något mer!


Jag har svårt att sammanfatta hela helgen i ord och gå in på detaljer när så mycket har hänt. Jag är så otroligt tacksam för hur fina vänner jag har som tagit sig tiden att göra min födelsedag till en utav de bästa! Ni betyder så otroligt mycket för mig och jag är väldigt lyckligt lottad. Jag fick massa fina presenter som jag inte förväntade mig att få över huvudtaget. Jag är givetvis glad för dem men det var inget jag förväntade mig, utan jag var bara så lycklig över att de ville spendera deras kväll med mig. <3


Här kommer bilder från helgen :) ledsen för dålig kvalité.


All kärlek eder nu väldigt gamla (kanske inte så mycket klokare) men lyckliga Louise ​

Likes

Comments

Jag har försökt att formulera flera inlägg, men det slutar med att energin går ur mig och inläggen hamnar i utkastet. Sparade men på något vis är de glömda.

Helgen som var kan jag inte klaga på, det blev tjejkväll med utgång, bio, käk på olearys och en kortvisit i Skåne hos mamma. Veckan avslutades med jobb och påbörjades med studier. Enkät som skall skrivas och formuleras samt en hemtentamen som ska skapas. Studierna är något jag faktiskt ser som en hobby vid sidan av mitt arbete och det är något som gör att jag ständigt utvecklas som person. Det jag läser bland annat försöker förklara och förstå människors handlingar, relationer och sociala identiteter, detta på individ, grupp och samhällsnivå och detta är något jag känner att jag kan ta del utav och implementera i både vardagen och i arbetet.
Studierna har ökat mitt synfält för flera olika samhällsproblem ett av de ämnena jag tycker är mest intressant är sociala mediers påverkan. Jag själv anser att just påverkan av sociala medier visar sig bland annat starkt i form av psykisk ohälsa. Människor mår i regel sämre idag då de blir medvetet som omedvetet påverkade av allt som försiggår på sociala medier. Jag kan utveckla detta ämnet och dra in massvis med teoretisk anknytning men det var inte riktigt därför jag valde att skriva detta inlägget och jag kan förstå att det säkerligen uppfattas som ett tråkigt ämne att läsa om. Jag struntar dock i det då min blogg är till för mig själv och inte för att nå några högre läsarsiffror.

Jag blir med handen på hjärtat ledsen av att så många människor mår dåligt och det som gör mest ont i mitt hjärta är nog att folk SKÄMS över att må dåligt eller att göra fel. Att fela är mänskligt, jag har nog helt ärligt gjort alla fel man kan göra. Det är okej att fela så länge man lär sig utav det och utvecklas som människa. 

Alla har perioder i livet där man känner sig nere eller kanske inte är nöjd med tillvaron, men att stänga inne dessa känslor och ignorera dem är kanske inte rätt väg att gå? 


Jag brukar tänka på följande sätt när jag mår dåligt:
- Varför känner jag som jag gör?
- Är det något jag kan ändra på?
- Är det något jag vill ändra på?
- Är det någon jag kan prata med och ventilera?
Igenom dessa frågeställningar brukar jag få en överblick till orsaken för mina känslor och sen helt enkelt försöka gå där ifrån. 

Jag vet att många blir påverkade av just sociala medier man jämför sitt liv med andra människor som jämt reser och lägger upp bilder, fått nytt jobb, läst klart sin utbildning, köpt hus, köpt bil, skaffat barn eller blivit förlovad osv. Det finns mycket som kan påverka oss. När jag då syftar på omedveten påverkan menar jag att vi kanske inte reflekterar över att ens ideal ändras beroende på det jag läser och tar del utav på sociala medier. Jag kanske köper omedvetet exakt samma smink eller kläder som just de bloggarna jag följer utan att ens tänk på att de är grunden till att jag köpt det?. Jag kanske börjar bli väldigt fixerad vid träning och skapar en osund livsstil för att se exakt ut som de jag följer inom träning på instagram?

Jag tror att det är viktigt att försöka koppla bort sociala medier och tänka att det finns en baksida av allt. Allt är inte som det verkar och mycket finns under ytan. Du kanske mår dåligt utav något du anser saknas i ditt liv, när en annan person ser på dig med avundsjuka ögon och önskar att de har det precis som dig.
Jag känner verkligen att detta är ett ämne som går att skriva så mycket om och kan utvecklas något enormt. Men då hade jag nog närmare skrivit en uppsats.
Tänk i alla fall på att allt är inte som det verkar, alla gör fel och misstag, alla mår dåligt ibland. Det är okej att vara ledsen, det är okej att göra fel. Att inte veta vad man vill i framtiden eller känna sig vilsen är inget ovanligt och i sinom tid kommer den rätta vägen dyka upp.
Prata med era nära och kära, ventilera er om vad som kanske tynger ner er och umgås med folk som ger lika mycket som de tar.

Jag brukar se dolda känslor/händelser som att man gräver en grop, går vidare och skapar en ny grop fortsätter så i jakten på att hitta något man egentligen inte vet vad man letar efter. I stället för att fylla igen groparna efter sig och gå vidare låter man de bara vara. Till slut blir alla små gropar till en enda stor man faller ner i och det är svårt att ta sig upp igen.


Här är en bild som är rätt stark för mig, jag hade precis blivit dumpad av en kille jag faktiskt tyckte väldigt mycket om. Men jag vägrade låta mig själv gråta, jag vägrade berätta vad som var fel och jag sa aldrig till honom hur ledsen jag faktiskt var och blev. Jag tog bilden en timme efter, la på ett fejk-leende och publicerade den på facebook när allt jag egentligen ville göra var att gråta. Bilden blev på något vis en symbol för mig att jag faktiskt aldrig vill hamna i det stadiet igen som jag gjorde en period efter att den togs. Peppar peppar så har det gått väldigt bra hittills :)God natt på er och ta hand om er. Våga visa känslor och våga be om hjälp för det värsta är att hålla inne på känslor man bär på.
.All kärlek, eder Louise


Likes

Comments

Efter en veckas sängliggandes är jag back on track, det var otroligt skönt att få spendera veckan i vittsjö hos mamma och bara få vara. Ibland är det den bästa medicinen, peppra med julfilmer, ligga i soffan framför brasan och bara njuta av nuet.

Trots sjukdom hann jag bli någorlunda frisk till helgen och kunde därför delta i alla evenemang. På fredagen så blev det tjejkväll hos Amna, hade det mysigt som alltid. Hon hade gjort det så fint och jag fick lära mig att plockepinn inte enbart är ett spel utan tydligen en form av uttryck för "tapas". Snacka om att jag gjorde bort mig när jag dök upp alldeles försent och att jag givetvis käkat innan. Men en äkta Louise får alltid plats mer mer mat! Efter drog vi ut och dansade lite :)


På lördagen var det dags för att överraska Frida med en babyshower som jag och två andra tjejer ordnade åt henne. Ni som känner mig vet hur mycket jag älskar att överraska andra och skämma bort de jag älskar, så det var verkligen kul och väldigt lyckat. Det blev dock väldigt stressigt, jag fick vakna tidigt för att baka muffins med frostig samt ordna det sista med dekorationerna.

Såhär fint gjorde vi det och jag tror att Frida blev väldigt nöjd :)

Jag köpte en filt från Elodie details "Apple of my eye". Märket är helt underbart och jag älskar verkligen filten, jag själv hade en snuttefilt som gav mig väldigt mycket trygghet under en lång period av mitt liv (nästan för långtid höhö) och ville att Fridas lilla flicka skulle få en egen :)

Efter babyshowern var det bara att kasta sig i bilen, hämta upp lillebror på tågstationen och bege mig till vittsjö för att möta upp resterande av familjen. Vi var bortbjuden på 30års kalas hos fina Sara. Jättetrevlig kväll och jag dansade som en tok. Jag tror jag tog det "plocka äpplen" dansen till en ny nivå om man säger så, givetvis nykter!

Tog dessvärre inga bilder under kalaset då jag kände att jag ville njuta av stunden och verkligen fira Sara som är en kämpe. Hon har verkligen satt benämning på uttrycket Fuckcancer.


Så summa summarum, veckan har trots sjukdom varit väldigt bra och jag är evigt tacksam för att jag har så fina vänner och familj.

Det är inte förens nu på senare år jag verkligen insett hur viktigt det är att ta vara på de relationer man har, att aldrig ta någon föregivet och att alltid försöka se livet positivt trots motgångar.

Jag är er evigt tacksam för att ni vill dela ert liv med mig.


All kärlek, eder Louise

Likes

Comments


Jag befinner mig hemma hos min mamma, nerbäddad i sängen med ett glasspaket i famnen. Varför är det så mycket bättre att vara sjuk när man blir omhändertagen? Det gör nästan det värt att vara sjuk!
Det är otroligt jobbigt att heta Louise och ha ett dåligt immunförsvar. Det kliar i hela kroppen på mig och jag har bara varit sängliggandes i en dag, tur nog på min lediga vecka. Men oj oj oj vad det inte är hälsosamt för mig. Jag ligger i sängen, planerar, filosoferar och drömmer mig bort.

Vad drömmer jag om då? Jag vill upptäcka världen, jag vill se mer och uppleva mer! Men framför allt vill jag surfa, åh vad jag vill surfa!! Jag hittade en kul resa till Norge nu i slutet av November. Resan är en weekend som involverar just SURFING! Under helgen bor man flera personer i ett hus, får låna all surfingsutrustning som man behöver dvs våtdräkt, surfingbräda, handskar, huva och skor nu när det är så kallt och det ingår 2 timmars lektioner varje dag. Efter att man spenderat dagen på brädan i havet så kan man umgås med de andra som också rest dit, äta något eller sätta sig i bastun och värma upp sig efter det kalla vattnet.

Jag fyller 26 år snart så det hade vart en kul grej att göra, det är helt enkelt en perfekt vis att fira sin födelsedag på. Ett ypperligt Louise påhitt.


För att återgå till att upptäcka världen, så önskar jag att jag hade någon att göra detta med. Mina kompisar har fullt upp med att skaffa barn, jobba och umgås med deras pojkvänner. Jag är helt enkelt det svarta fåret som vill hitta på allt annat än just att stabilisera mig. Drömmen är just nu Hawaii och Bali, kanske Australien :) men Bali vore så nice!Nu ska jag återgå till att äta glass och bli ompysslad.Puss och kram, eder Louise

Likes

Comments

Denna veckan har verkligen sprungit iväg, speciellt helgen! Jag har bland annat vart på bio, pluggat, umgåtts med kompisar och vart på halloweenfest.

Imorse vaknade jag utvilad och ordnade frukost för mina fina tjejer, sen tog vi en härlig promenad runt Nissan och skapade lite planer för min födelsedag i december :)


Här kommer lite bilder som sammanfattar lite av min helg! Det har verkligen vart en bra helg och jag har fått umgås med så många underbara människor. Tack alla för att ni gjort denna helgen bra 😘 Önskar att jag tog mer bilder på halloweenfesten men ibland får man leva på riktigt och inte genom sin telefon! 

Jag var den enda på hela halloweenfesten som var utklädd med blod och inte nog med det var jag den enda som var tydligt utklädd på nattklubben vi gick till Hahaha lagom stelt! Men jag bjuder på det :)  Det blev trots allt en tidigt hemgång pga jag inte mådde så bra, nedrans blodbrist! 

Om några timmar bär det av till Skåne för att träffa mamma och sätta på vinterdäcken.Puss och kram, eder Louise

Likes

Comments

Denna dagen blev inte riktigt som tänkt, tyvärr.
Tanken var väl att jag skulle till läkaren sen sätta mig och plugga tills klockan blev 17:30 och då skulle jag och Frida iväg på spa.

I stället blev det så att jag åkte till läkaren, hon undersökte mig, ställde massa frågor och skickade mig på labb för att ta massa blodprov. De tog totalt 4 fulla rör med blod som ska på analys. Hon pratade även om att ge mig en remiss till hematologi.
Det kändes verkligen skönt att få en utredning då jag känner att denna situationen jag befinner mig i är ohållbar. Sanningen är att jag är helt utmattad och mitt humör påverkas av detta även om jag inte försöker visa det utåt.
Efter provtagningarna så somnade jag direkt, jag vet inte om det var pga all blod de tog eller om det bara var en effekt av att min kropp började slappna av när detta nu är under utredning för jag snittar 10-12 h sömn varje natt så det beror inte på att jag inte fått tillräckligt med sömn. Jag vaknade dock upp på ett hemskt humör, där jag är småirriterad på allt och alla fast att ingen gjort något fel. Jag längtar så fruktansvärt efter att få tillbaka min energi och kunna ge allt på gymmet igen!

Jag och Frida bestämde oss i alla fall att vi avbokar spaet, hon mådde inte riktigt bra och jag känner mig inte riktigt heller på topp efter idag. Så vi får i stället se vad det blir av med kvällen :) Jag ska i alla fall sitta och plugga nu i 3 timmar, förhoppningsvis får jag något gjort.
All kärlek, eder Louise

Likes

Comments

Livet går i ett :) varje dag har jag något inplanerat, jag älskar det!

Det är min lediga vecka från jobbet, men jag är inte ledig för det utan lägger mycket fokus på studier. Jag tycker att det är så roligt att plugga vid sidan av jobbet, man är aldrig fullärd och jag kan använda mig utav det jag läser i mitt arbete.


Såhär ser min morgon ut idag

Tänkte sitta här ett tag, bara mysa tills jag ska träffa Malin för lite plugg :) 6 h ska vi sitta och bara nöta!

Vi hörs senare :) i morgon är det läkaren som gäller, plugg för att sen åka iväg på spa!! Så välbehövligt!

Btw är det någon som har ett tips sista minuten på en halloween outfit, så tar jag gärna emot det :)


All kärlek, eder Louise

Likes

Comments