Header

Himmel och jord - tankar, åsikter, Inspo - resor, smink, kläder, Mat/träning

​1. Jag har ett väldigt långt stubin och jag förlåter människor för enkelt för att det är vad en bra vän gör, alla har ju sina flaws.

2. I 7 månader har jag fått leva mitt liv till fullo och även om jag har gjort flera misstag så tänker jag att det är en del av livet.

3. Skitsnack, jag har två tankar gällande detta.. Det första är att jag blir förbannad för jag tycker verkligen att folk borde ta en titt på sig själva innan de snackar om mig eller om någon. Att man ens snackar skit gör dig till en hemsk människa. Min andra tanke är att jag tycker att det är så kul för det innebär bara att mitt liv är mer intressant än vad ditt är. Det brukar skifta mellan dessa två haha.

3. Jag har gått i dans, fotboll, basket, balett och teater. Ångrar att jag slutade med dans, vill bara spola tillbaka tiden, när jag väl satsade på dansen under sommaren 2008 så gick jag ner 7 kilo, visst jag är inte världens smalaste människa men har varit större.

4. Mitt drömjobb när jag var liten var att bli skådespelerska för Disney Channel haha. Men mitt riktiga drömjobb när jag var liten var att jag ville bli kläddesigner med egna kollektioner, butiker osv.. det vill jag fortfarande, det har alltid legat i bakhuvudet, brukar även designa på fritiden och när vår symaskin fortfarande fungerade så brukade jag sy ihop det jag kom på. Mitt drömjobb de senaste åren har varit att planera event, brukade alltid säga till folk "snart är det jag som kommer att planera oscarsgalan, ni ska få se!". Mitt dröm jobb NU är att hjälpa företag att marknadsföra sina produkter utomlands. Tänk er att jobba med reklam världen runt!!!??? Så studerar jag till förskollärare HAHAHA.

5. Jag brukar äta tacos utan bröd. Blandar allt i en tallrik så det blir som en sallad, jag tycker om tortillas men jag tycker bara att det är onödigt att köpa. Och så äter jag ALLT med ketchup. Älskar ketchup. Jag tål inte ens lukten av ägg och fisk. Det var inte förrän förra året jag lärde mig att äta kyckling. När jag var liten så var jag vegetarian i två veckor. Jag funderar på att bli vegan nu för.. Jag äcklas av vissa saker som jag äter, och jag mår inte ens bra utav det. Vettefan hur jag ska klara mig utan lasagne, kuttle (syriansk maträtt) och max cheeseburgare då.. 

6. Jag är född i Sverige, mina föräldrar och min farmor är födda i Libanon. Min farfar, min mormor och min morfar är födda i Turkiet. Vi är dock inte svenskar, vi är inte libaneser eller turkar. Min morfars far var armenier med franskt påbrå. Resten är syrianer från Mardin (inte Tur abdin, inte midyat som de flesta syrianerna är) i Turkiet. Från början så fanns det ett folkslag som kallades för arameer, inte armenier. På senare tid så delades detta folkslaget upp i syrianer, assyrier och kaldeer. De flesta assyrierna och kaldeerna har sina rötter i Irak medan syrianerna har sina i Turkiet. Assyrierna och kaldeerna bytte dialekt där det förekommer arabiska och de flesta assyrierna är katoliker. Medan syrianerna höll fast vid den gamla tron, det gamla bibliska språket (arameiska/syrianska, samma språk som Jesus talade) och även vid den ortodoxa tron. År 1915 så hade Turkiet (självklart med deras äckliga regering) ett folkmord som idag kallas det "armeniska folkmordet", men som vi syrianer kallar för Seyfo, vilket betyder "svärd" på syrianska. Turkiet ville utrota de kristna från Turkiet, så därför mördade de de kristna armenierna, syrianerna och grekerna som ej gick med på att konvertera till Islam (Jag har inte hört där någon syrian i Turkiet alls konverterade för att överleva. Vi syrianer är patrioter och vi dör för vårt namn). Så syrianer är ett kristet folkslag från mellanöstern. Syrianer och syrier är två helt olika saker. Därför blir jag så arg när folk säger "Men du är syrian? Du har ju ett land? Syrien?" haha nej älskling, syrier är från syrien, inte syrianer. Men sen finns det ju syrianer från syrien, som att jag är syrian från Sverige, mina föräldrar är syrianer från Libanon osv.

7. Förutom svenska så kan jag tala engelska, arabiska (libanesisk dialekt), svenskt teckenspråk. Klarar enklare samtal i det spanska språket. Och jag förstår även franska och syrianska. Anledning till att jag inte kan mitt språk är för att i Libanon under inbördeskriget (där två av mina morbröder blev mördade för att de var kristna), så fick folk inte veta att min släkt var syrianer och inte libaneser, inte att de var kristna heller så därför fick det syrianska språket inte talas, så mina föräldrar lärde sig aldrig att tala det, dock förstår de och mamma kan både läsa och skriva.

8. Jag är äldst av 4 syskon och jag hatar det. På ett sätt så har man sån press på sig att prestera bra i skolan och i livet och att vara en förebild för de yngre syskon och åt andra sidan så är man fortfarande ett barn i föräldrarnas ögon.. Jag menar, jag blir 22 snart och de är fortfarande överbeskyddande med samma "regler" för alla oss. Men jag tror det är så hos alla invandrarfamiljer. Man kommer alltid vara ett barn så länge de lever. Men det visar bara att de bryr sig om en.

9. Jag har två tatueringar, jag har ett ortodoxt kors på vänstra handled som jag gjorde spontant med ett par tjejer på högskolan och så har jag skrivit min farmors namn på arabiska (så som hon brukade stava det och inte den korrekta stavningen) längst upp på ryggen, under nacken ungefär i farsdag present till pappa. Jag har velat tatuera in något som påminner om henne länge för hon var min bästa vän och hon dog när hon sov över hos oss i samma rum som mig, så jag var den sista som fick se henne levandes.. och vill ha massa till. I mitt vänstra öra så har jag fyra hål och i mitt högra så har jag 5 men jag hade 6, tog bort piercingen två dagar efter att jag tog det för det blev för mycket, borde kanske tagit det i det andra örat.. Jag vill gärna ha hål i tungan men det vågar jag inte..Jag har haft navelpiercing som min fina vän Sara gjorde på mig. Den blev dock infekterad så jag var tvungen att ta ut den.. Tro mig.. Det blir aldrig bra när den som piercar dig skriker "FAAAAAAN OCKSÅ" när hen står lutad över dig med en kanyl i naveln på dig. Älskar henne ändå! Här är hennes blogg ifall ni vill läsa: http://nouw.com/Mayeliasson

10. Jag är den snällaste bitchen som existerar. Jag är den lataste drömmaren som du kommer träffa på. Jag planerar väldigt mycket och skriver ner mål och schemat för någon som inte tar tag i sånt. Det är inte ofta jag blir motiverad, men när jag blir motiverad så är jag det i MAX två dagar. Jag vill så mycket men jag gör inget åt det, jag tror det handlar om rädsla över att förlora och misslyckas samt lack av stöttning.. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Himmel och jord - tankar, åsikter

​Jag är den här tjejen som vill läsa något intressant, något meningsfullt, något som kommer direkt från hjärtat. Jag tycker inte om att skriva eller läsa om vad någon har gjort eller ätit under dagen. Så jag har då väntat på något som jag kan skriva om och idag hände det. Det finns en kille som jag har känt i 5 år. Vi känner varandra ut och in, vi har haft våra bergochdalbanor, vi har gjort allt. Vi har varit bästa vänner till syskon, till bekanta till grova fiender. Den här killen är en hemsk människa, men så dum som jag är så ser jag bara det positiva i människor.

Han har berättat om saker som han har gjort mot sina ex och jag VISSTE att han aldrig skulle göra något sådant mot mig eftersom han känner mig på riktigt, han har varit kär i mig och eftersom han har varit så underbart gullig mot mig. Problemet med den här killen är att min familj aldrig skulle acceptera honom. Jag har inte gjort honom något ont förutom att säga till honom att jag behöver distans för jag tycker om honom som fan och för att jag inte vill fastna för honom.. Han förstod mig och det var lugnt för honom. Som sagt, jag har inte gjort honom något ont.

Idag behandlade han mig som sina andra ex.. Som om jag inte vore någonting, som om jag var smutsig, som om jag inte borde existera, det är hur han fick mig att känna.. Det roliga är att jag visste att han höll på så här varje gång han gjorde slut med någon men trodde aldrig att det skulle hända mig, förrän idag.. Jag får skylla mig själv för jag visste.. Men jag känner mig så äcklig, så sviken och så jävla dum att det är sjukt. Hade min familj accepterat honom så hade jag dött för honom.. Fatta vilket band man skapar med någon på så många år och så rivs allt ner på en dag. Det gör så ont i mig. Jag ska alltid begå dessa jävla misstag som fuckar mig. Vilken kille kommer vilja ha mig nu when I'm a fucking mess?

Likes

Comments

Himmel och jord - tankar, åsikter

​Hejsaaaaaaan.

Jag har nu tappat räkningen på hur många bloggar jag har haft och tagit bort. Men denna kommer troligtvis vara min sista för jag har bestämt mig för det. Detta är som ett litet "test" blogginlägg för att jag ska se hur bloggen kommer se ut när andra läser. Pusshej.

Likes

Comments