Skrädderi

Nu är byxorna nästan klara, sidsömmarna är sydda, grensömmen bak och linningen är ihop tråcklade inför 2a provningen som jag ska ha imorgon. Nu börjar det faktiskt att se ut som ett par färdigs byxor och det känns väldigt bra att jag snart är klar med dem. Jag hoppas på att dem sitter som dem ska och att det inte behövs åtta fler ändringar. Men det får jag se imorgon.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Skrädderi

Idag blev jag äntligen klar med mina passpoalerade gubbfickor fram och min gylf. Allt är mönsterpassas och jag är nöjd med resultatet! Jag hade problem med fickorna när jag sydde dem men det fixade sig tillsist och nu är dem bra. Gylfen var jag förvånad över att det gick så bra, trodde att det var den som skulle vara svår att sy och fickorna enkla att sy. Men är glad att gylfen blev bra för det är den som syns mest på byxorna!

Likes

Comments

Skrädderi

Byxorna är tråcklade och provade, detta är från andra provningen med alla ändringar och dem sitter mycket bättre nu! Man behöver inte tråckla dem två gånger och prova men jag ville vara säker på att ändringarna blev bra så jag gjorde lite extra jobb, men det var värt det!
Sen var det bara att ta Bort all tråckeltråd och sy alla insnitt. Längre hann jag inte innan jag behövde gå till tåget mot Gbg!

Likes

Comments

Skrädderi

Nu är allt tråcklat och köar för 1a provningen! Är nervös ifall byxorna inte kommer passa eller om det blir för många ändringar. Men jag hoppas på det bästa och att min konstruktion har varit bra!

Likes

Comments

Skrädderi

Vi har äntligen börjat med våra egna byxor nu i skolan vilket är väldigt kul. Jag började i måndags med att göra mönstret till mina byxor och igår så klippte jag ut alla delarna och mönsterpassade delarna så att sträcken är på rätt ställen och att allt passar ihop.
Nu idag så var det press på schemat och jag har börjat tråckla ihop boxar nu inför provningen imorgon. Det går långsamt men det är nytt för mig att göra på detta sättet men detta är rätt sätt så bara att lära sig.
Man tråcklar ihop byxorna så som dem ska sys så att när man provar så får kunden ( det vill säga mig själv just nu) se hur byxorna blir. Sen så gör man ändringarna i provrummet.

Likes

Comments

Familj och vänner, Vardag

Idag åkte jag, Jocke och mamma upp till farmor och hälsade på en stund. Hon bjöd på riktigt god mat och efterrätten som ni ser på bilden, så himla gott!
Men nu är jag hemma igen och myser med tända ljus och förbereder mig inför nästa vecka!

Likes

Comments

Familj och vänner

Nu är ännu en vecka avklarad och snart är det Dags för en välförtjänt helg. Pojkvännen kommer upp idag och hälsar på vilket ska bli mysigt.
Det ska vara ett litet tivoli och underhållning på torget i helgen så vi funderar på att åka och kolla.
Sen på söndag så åker vi upp till landet och hälsar på farmor, hoppas på god fika och kaffe hos henne!

Likes

Comments

Skrädderi

Idag så gjorde vi en skräddarsydd herrgylf. Den och jag var inte riktigt kompisar idag, fick sprätta och hålla på med några stickningar som inte blev raka. Vilket gjorde att jag blev lite irriterad för det ska vara perfekt när jag syr... men efter att ha sprättat och sytt igen så blev det rakt och bra. Men resultatet blev helt okej iallafall.

Likes

Comments

Måleri

Snart är tavlan klar och jag tycker att än så länge så är jag nöjd med den. Den ska få torka tills imorgon och sen kommer detaljerna på!

Likes

Comments

Måleri, Vardag

Idag har jag varit riktigt duktig och handlat mat inför veckan och gjort matlådor så det räcker och blir över! Gick en liten promenad i det regniga vädret vilket var lite för kallt. När jag kom hem igen så satte jag mig ner för att måla vilket var en evighet sen jag gjorde.

Den är inte klar än men den får torka så får jag fortsätta en annan dag på den, men det är kul att vara back om track med måleriet!

Likes

Comments