Header

jag inser ju själv hur fruktansvärt kass jag är på detta. Jag tänker att jag ska ta tag i det sen glömmer jag det lika fort igen.
Hur som helst. Nu har termin 2 börjat och första inlämningen är inlämnad. Började även denna termin med ett A. Första terminen gick över all förväntan för min del. jag lyckades uppnå betyget A i samtliga 3 ämnen som vi hade då. Sjukt egentligen, min målsättning från början var ju C men klart jag blev superglad över detta. De är däremot jobbigt på ett sätt att från början sätta sig på en sån nivå. Man vill ju inte tappa det liksom. Hellre att man ligger lägre o sedan höjer sig typ. Aja det är bara o försöka hålla i den satta nivån nu.

Har påbörjat nästa inlämning nu och har god tid på mig. Iom att den första skulle vara inne senast 22e som jag redan skickat in. Skönt när man kan ta det lite chill 😃

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då var 5 veckors praktik avklarade. Tiden har gått så sjukt fort dessa veckor. Känns nyss som jag började där. Jag har befunnit mig i Zakrisdal på ett demensboende och jag har trivts hur bra som helst. Väldigt mycket tack vara att det vart så skönt gäng som jobbade där ville t gjorde att man lätt kom in där utan att det kändes konstigt. Har haft en superhärlig handledare som jag haft väldigt kul ihop med samtidigt som det också vart seriöst. Jag har ju med mig väldigt mycket jobberfarenhet av äldreboende sedan innan vilket har vart skönt. Kanske inte har lärt mig så mycket nytt men det har i alla fall varit intressant att se hur det funkar på ett annat ställe 😃

Lutar åt att det kanske blir sommarjobb på den avdelningen till sommaren, men vi får se vad som händer. Det hade ju vart smidigt med tanke på att jag i så fall kommer bo väldigt nära det boendet när jag flyttat till Karlstad så då kan jag cykla dit :). Imorgon blir det återigen tillbaka till skolan och köra på de sista veckorna där innan lite julledighet. Är både skönt och tråkigt på samma gång att praktiken är slut men förhoppningsvis träffar jag dom igen framöver  😌

nu ska jag sova. Helt slut efter den delade avslutande turen idag. Godnatt 😌

Likes

Comments

Det finns nog på riktigt ingen skönare känsla än när man precis blivit klar med en inlämningsuppgift som man känner sig nöjd med och har skickat in den o kan släppa den o gå vidare sen. Blev precis klar med den 4e inlämningen nu som handlade om bemötande och komunikation. Denna tyckte jag var väldigt intressant att jobba med. Visserligen har jag tyckt det om alla hittills men den förra tyckte jag faktiskt var lite klurig o svår att få till. Men nått måste jag ha gjort rätt för alla uppgifter hittills har jag lyckats uppnå högsta betyg på. Käns ju helt underbart bra men nu är jag nervös igen för kommande bedömning på mitt senaste inskick. Alltid lika nervös konstigt nog. men de blir nog bra.

på onsdag är det nytt tema igen. tror det kommande handlar om åldrandet. Nä nu ska ja försöka sova. klockan är när han 23:40. God natt på er.

Allt gott! /Nila

Likes

Comments

Det har nu i veckan gått 1 månad sedan ja började undersköterskeutbildningen i Karlstad. Jag har idag skickat in den andra inlämningen vilket känns väldigt bra. Den första fick ja högsta betyg på så bättre start hade jag inte kunnat få. Har finslipar den andra under dagen idag ihop med en intervju av mormor då hon som ung också sommarjobbade på vården. Denna inlämning handlade just om vårdens historik. Från fattigvård till socialtjänst. Faktislt ganska intressant att läsa om.

imorgon är det lektion igen så vi ska gå igenom puls och blodtryck på metodövningarna. Det kan nog också bli roligt tror ja. Blir pendling för mig imorgon. Sover hemma i Gullspång i natt och åker tillbaka hit efter skolan. Har bara lektion mellan 9-12 imorgon så de är ganska skönt. Blir att börja kolla lite på nästa uppgift sen tror ja.

Håll er uppdaterade!
/Nila

Likes

Comments

I måndags började jag att läsa till undersköterska på komvux i Karlstad via tingvalla gymnasiet. Kom in som reserv och jag blev väldigt glad över att något för en gångs skull kunde gå som jag ville. Nu är jag inneboende hos min morbror tills att jag kanske kan lyckas hitta något eget. Världen snällaste som låter mig bo här.

Har idag gjort intresseanmälan på 2 lägenheter på Norrstrand. 2 st 1or som ligger på 42 samt 50 kvadratmeter. och med hyra mellan 4000-4500. poängen fär att söka som krävs nu är strax över 14000 och mina poäng just för detta område ligger på 19000 så jag kan nog vara med och fajtas om en plats förhoppningsvis. Men det återstår att se. Imorgon är det sista anmälningsdag för de båda så de blir spännande o se framöver :) 

Imorgon blir det för min del första dagen i nya klassen sedan jag bytte samt att vi för första gången ska ha lektion i vårat så kallade metodrum där vi ska öva på alla praktiska saker. Blir nog en rolig dag. Nu blir det strax sova för min del så jag orkar upp.

kommer komma uppdateringar ganska löpande sen.
allt gott!
/Nila

Likes

Comments

Nu har jag äntligen blivit antagen till undersköterskeutbildningen i Karlstad efter många om och men. Har tidigare fått 2 avslag från Gullspångs kommun för att jag sedan tidigare har gymnasieutbildning men då vart ja antagen t Karstad ist vilket jag hellre ville. När de inte hade hänt ngt på 7 månader i gullspång kände ja att ja var tvungen o söka på andra sätt istället.

Börjar plugga redan nu på måndag så det blir spännande. Inriktningen jag kommer välja blir sjukvård/akutvård för att ha bästa grund för om jag i framtiden vill läsa vidare till sjuksköterska och fördjupa mig inom ambulansvård :) Ska bli kul detta o komma igång med något igen. Äntligen fick jag lite flyt med mig för en gångs skull.

uppdatering kommer komma med jämna mellanrum nu så ni kan hänga med mig i ett nytt kapitel 😃
/Nila

Likes

Comments

Jahapp då fick jag avslag på undersköterskeprogrammet för 3e gången då fast denna gång i Karlstad. Fan va roligt att det någon gång kan gå som jag tänkt. De var ju sjukt onödigt o göra adressändring då men ja vi får väl se vad som blir. väntar ju än på svar från högskolorna. Inte för jag tror att min chans just nu är jättestor dock.

Älskar detta osv.

Likes

Comments

Hej

Snart har man äntligen tagit sig igenom denna jobbvecka. Återstår endast ett kvällspass imorgon mellan 14-21:30 samt ett pass bakom baren på lördag mellan 22-03. Sen är denna v över för min del. Nästa v jobbar jag också väldigt mkt. 6 dagar av 7. Alla på vården då. Men det blir nog bra. efter nästa vecka är mina 2 tuffaste veckor avklarade. Sen har jag som max 5 dagar/vecka vilket är skönt 😌Nu blir det snart o sova. Pratar i telefon med en bra vän en sväng. blir ju sovmorgon för mig imorgon igen vilket är gött 😃

Sov gott vänner! Det ska jag göra. 😘

Likes

Comments

Hej vänner!

senaste tiden, eller de senaste månaderna för att vara korrekt har jag varit väldigt inaktiv på denna blogg. Finns många anledningar för detta. Ingen dag är längre den andra lik. Har jag haft en bra dag så funderar ja på hur blir dagen imorgon? Kommer jag ha mycket ont, kommer jag fixa gå till jobbet och så vidare. Har varit mycket att tänka på det senaste efter alla mina sjukhusbesök.

igår gjorde jag första passet på mitt sommarschema på vården. Kändes oväntat bra och det gjorde inte så ont som jag trodde. Vore så skönt om jag orkade jobba det jag är schemalagd på för sommaren. Till hösten så har jag sökt både undersköterskeutbildning samt sjuksköterskeutbildning. Jag hoppas på att bära kunna komma igång med något nu. Har jag tur nu så kommer jag in på USK utbildningen på komvux i Karlstad. Är nu skriven i Karlstad och jag verkade ha bra förutsättningar för o komma in nu. även om jag trivs väldigt bra på äldreboendet som jag jobbar på i Gullspång men jättehärliga människor så hoppas jag ändå att detta blir sista sommaren där och att jag sen kan söka mig någon annanstans.

Om ja kommer in på någon utbildning hoppas jag på att det blir jobb på något sjukhus sen framöver. Det återstår att se. Jag får svar från både högakolor/universitet och komvux i mitten av nästa månad. Ska bli spännande. Det är iaf inom vården som jag vill vara.

Allt gott! snart på återseende förhoppningsvis. Mvh Nila

Likes

Comments

Ok so I guess that everyone already know that I've been sick for a while. Stayed at the hospital almost whole November and half of December and a few days in January. Was celebrating new years eve at the hospital. How ever, when we destroyed the way for the disease to effect my joints it had to take another direction because the disease was still active. So instead it effected my lungs and my heart. that's way I've been at the hospital so long time, to be exact 49 nights. How fun huh?

well well now days I'm much better and I have started training at the gym again. It feels so good to be back. I still have pretty much pain in my chest but not that extremely as it was before. I've got some good news also. My doctor told me it was Okej if I wanned to work abroad the coming season and today I had an skype interview with Capo Bay Beach hotel in Cyprus Protaras. He will send me an email tomorrow with that answer so I'll just have to wait and see. 

Now it's time to sleep. Tomorrow I'm back to work. Still just working 25% but after Saturday I'm up to 50% so that's nice. Goodnight people!

stay turned
sincerely Nila

Likes

Comments