När jag bestämde mig för att starta denna bloggen hade jag som mål att skriva varje dag första veckan för att senare skriva minst ett inlägg i veckan. Men så har det ju inte riktigt blivit dessa dagar, och detta för att jag har varit hemma sjuk och haft för ont i huvudet för att kunna sitta framför en datorskärm.

Men för att summera dessa dagar lite snabbt så var jag på Sahlgrenska i måndags och hade med min älskade mamma som chaufför men framförallt som moraliskt stöd. På plats fick vi träffa en härlig läkare som gick igenom mer genomgående hur allt kommer gå till dessa 16 veckor, allt från vad jag får dricka till hur jag kan tänka med den så kallade "maten", men också att första dagarna/veckan kommer vara värst då jag kommer känna mig som mest hungrig. Men framförallt sa hon åt mig att ta en dag i taget för att det ska bli lättare.
När vi var här sa hon att jag kunde bestämma själv om jag ville börja direkt eller om jag ville börja dagen efter (tisdag), och jag kände att eftersom jag hade ätit vanlig frukost var det ett bättre alternativ att börja på tisdagen. Så att man börjar direkt på morgonen med frukost, och tar det därifrån.
Innan vi åkte hem, passade vi på att åka ner till Sahlgrenskas apotek och köpa hem lite olika alternativ på dessa shakes, så att jag har lite att börja med och för att så tidigt som möjligt hitta en favorit

Oturligt nog började jag känna mig krasslig på kvällen, så när jag vaknade igår morse så vaknade jag upp med världens halsont och det kändes som att huvudet skulle sprängas så fick stanna hemma från skolan. Kan helt ärligt säga att det var den värsta dagen att börja just en sådan här diet på, då det knappt gick att få ner shaken och sen dessutom dricka 2liter extra. Jag kände där och då att detta aldrig skulle gå i 16 hela veckor. Trots detta så fick jag i mig allt, hittade även två favoriter.
Utöver detta så var vi och kollade på en 1år gammal hund som hette Neo. Det slutade med att Neo följde med oss hem. :)

Idag har jag mått bättre i halsen dock inte helt okej och fortfarande ont i huvudet så fick stanna hemma idag också. Idag har dock "ätandet" gått så mycket bättre än vad jag var förberedd på. Jag har inte känt mig så hungrig som jag var förberedd på, men kan bero på att jag har varit dålig och "sängliggande" största delen av dagarna, så blir nog annorlunda i skolan imorgon + att läkaren sade att tredje dagen är den dagen man kommer känna sig som mest arg och känslofylld.

Men största delen av dagen har gått åt till att vila upp sig men framförallt att mysa och lära känna Leo som vi döpt om honom till. Kan redan nu säga att han kom i precis rätt tid, då han både lugnar/tröstar mig och får mig att tänka på annat när det är jobbigt. Exempel på detta var nu ikväll då mamma och pappa var i köket och busade lite med honom, när jag gick ner för trappan möttes jag av Leo med en leksak i munnen jag jag fick. Han blev då lite väl exalterad, hoppade upp och lyckade slå till mig i ansiktet med tassen. Det gjorde absolut inte ont men med tanke på hans storlek och att jag inte var beredd så blev jag rädd. Detta ledde då till att jag brast ut i storgråt när mamma frågade hur det var med mig, men då kom Leo och satte sig i knät på mig för att visa att han fanns där. Helt fantastisk är han!!

Vi kämpar vidare så hörs vi snart igen!

Likes

Comments

Hej, mitt namn är Linnea men kallas Neea, därav det påhittiga namnet på bloggen. ;)

Jag bestämde mig rätt nyligen för att starta denna blogg då jag kommer gå igenom en lite speciell period nu, ett tag framåt.
Men innan jag berättar vad det är som ska hända, tänkte jag berätta lite kort varför det kommer hända.

När jag var 7 år gammal (2006) opererades jag för en hypofysnära hjärntumör. Jag är idag fysiskt frisk, men vad många inte vet är att jag, precis som de flesta som drabbats av denna sjukdom får någonting som kallas sena komplikationer.
En av dem är att matcentrum som finns i hypofysen är skadad. Det innebär att jag sedan operationen, hela tiden gått upp i vikt trots många år med dietister och kämpande.

Jag fick nu när jag fyllde 18 en remiss för en gastric bypass, men då de anser att jag är för ung så ska jag nu först prova ett annat alternativ. Imorgon (15/1) ska jag in till Sahlgrenska för att påbörja en så kallad “svältdiet”. Det innebär att man går på en pulverdiet, där man endast “shakear” och att det är mellan 600-800 kcal per dag. Jag ska då göra detta i 16 veckor, utan fast föda, och sedan börja äta lite försiktigt igen.

Jag vill bara säga att jag inte gör detta för att få uppmärksamhet eller för att ni ska tycka synd om mig. Utan jag kommer använda denna blogg för att skriva av mig, och förhoppningsvis kommer det ge mig lite pepp till att fortsätta när det blir jobbigt.


Likes

Comments