Dette er simpelhen verdens bedste, nemmeste og (næsten) sundeste banan kage!!

Havde et par bananer liggende, som var ved at være godt modne, og kom i tanke om denne lækre banan kage - Den tager 5 min at bikse sammen, og smager HIMMELSK!!

Min søster og jeg gik i gang med den med det samme den kom ud af ovnen - Så det bliver et billede af en halvspist kage - hehe - Ups..

2 moste bananer (Ikke total smattet ud)

3 æg

200 ml mælk

200g Fuldkorns hvedemel

50g Alm. hvedemel***

50g Brun Farin

1 tsk bagepulver

1 tsk Vaniljesukker

50g hakket mørk chokolade





Æggene og mælken blandes sammen med de moste bananer

De resterne ting, udover chokoladen, blandes i.

Tilsidst vendes chokoladen i.


180° alm. ovn(!) i 30 min -

Eller slukke ovnen efter 20-25 min, også lade kagen stå i den lune ovn i en times tid

***Nogle gange kan dejen godt blive lidt vandet, derfor tilføres der lidt alm. hvedemel, det kan også erstattes enten en spsk loppefrøskaller eller chiafrø.


Likes

Comments

Jeg er nok ikke den eneste der syntes den danske sommer har været lidt trist og efterårsagtig - Det toppede dog for mit tilfælde i nat, hvor jeg vågnede omkring kl 3, fordi det stod ned i stænger. Jeg sover ret tungt, så det må have regnet en del eftersom jeg vågnede af det. En time senere ringede alarmen fordi jeg skulle på arbejde - det første jeg møder da jeg kommer kold og våd ind af døren er duften af nybagte boller!! Da jeg kommer op til morgenmad halvvejs igennem dagens arbejde er der ikke flere tilbage!! Amen.. Hvad sker der!?

Så Mette her måtte selv igang da hun fik fri fra arbejde - Og det blev nogle utrolig gode nogle!

De her brusebads boller fik jeg af min søster engang sidste år, og de rammer plet hver gang!

  • 1/2 dl lunt vand
  • 1 pk gær
  • 3 dl lunt mælk
  • 1/2 dl olie
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 6-700 gram mel

Blande blande, ælte ælte , rulle rulle, hæve hæve 20-30minutter, pensle m æg, bage 13 minutter v 215 grader. Boooom!!!!

Mængden af mel kan variere lidt. Dejen skal være blød uden at klistre. Den skal kunne rulles... Hun laver dem tit med revet gulerod eller hakket spinat eller en håndfuld havregryn i. Opskriften er også genial til pizzasnegle og pølsehorn - Til pizzasnegle og pølsehorn kan du nøjes med 2spsk sukker og så gi et ekstra drys salt i dejen


Man skal dog lige huske at indstille ovnen korrekt.. Såå mine blev lidt mørke i det - Ups!

Likes

Comments

Den anden dag have den lokale Kvickly tilbud på mango - 2 modne mangoer til blot 10 kr!! Crazy!

Så de sidste par aftener har menuen stået på vietnamesiske forårsruller eller rispapirsruller - Ganske nemt og SU venlig at lave - Man kan også lave det svært og knap så SU venligt. Det dejlige med sådanne ruller er at det kun er fantasien der sætter grænser!

Min niece er, ligesom jeg, utrolig vild med mango, så hun kom forbi til en gang aftensmad hos Moster

Vi valgte at lave den nemme udgave - Dette brugte vi til 2 personer til 2 aftener:

  • En stor agurk
  • Et bundt forårsløg
  • En pose sukker ærter
  • to små hjertesalater
  • 2 Mangoer
  • 300 g Kylling
  • Peanuts
  • Bønnespirer

Det hele bliver skåret i små tyynde tynde skiver!

Når jeg laver det med min søster, plejer vi også at stege nogle tigerrejer i en soya-ingefær marinade. Stege noget soya/Hoasin/sesam - marinet kylling og lave 3-4 forskellige slags sauce til at komme i rullerne.

Denne gang lavede vi en peanutbutter sauce - Den blev SÅ god!!

  • 2-3 spsk peanutbutter
  • saft fra 1/2 lime
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk mælk - Vand ell. lign. kan også bruges
  • 1/4 tsk. Hakket ingefær - Når jeg ikke har frisk ingefær hjemme bruger jeg denne (https://mad.coop.dk/kolonial/konserves-og-glas/konserveret-frugt-og-groent/hakket-ingefaer-5700381472575)

Det hele blandes til den har den ønskede konsistens, jeg kan godt lide den lidt fast i den - Tilsidst smages den til med lime og soya

Likes

Comments