Under de senaste dagarna har Trumpeten Trump varit i blåsväder efter en rejäl äggmök i media. Eller ursäkta, hans "patriotiska" ideer. Det allsmäktige blåsinstrumentet Trumpeten har spottat ur sig flera olika regler och ideer sen han tog över efter Obama. Oh boy säger jag. (inget vackert väder)

Vi börjar med att han tog bort miljöfrågan så fort han satte sin fot i det något ovala kontoret., trots att miljöfrågan är en fråga som är mer relevant idag än någonsin förr med tanke på hur vi brukar de fossila bränslena. Jag vet inte riktigt hur ett land där de har ett enormt fotspår ( där man ser vilket avtryck man gör på klimatet ) kan expandera om de helt slutar att bry sig. Trump hävdar rätt bestämt att miljöfrågan är en fabricerad lögn från Kina och att gud är the guy with the plan. Vi ska väl inte misstro gud??? Och visst är det mycket skönare att tro på att gud har en plan för världen än att vi bara sitter och förstör den? Det förstår jag. Men miljöproblemet har blivit så stort idag att det är liiiiiiite svårt att bara råka missa.

Moving on. Nästa problem. Abort.Har ni någonsin sett en grupp kvinnor skriva på ett avtal om hur män får använda sina kroppar?? Skulle inte tro det. Om Trump hade haft en livmoder hade det funnits abortkliniker i varje gatuhörn. Men eftersom problemet ligger på det motsatta könet så kan vi ju passa på att dra bort ännu en rätt för dem. HAHA! Trump. Snälla. Pro-life borde heta pro-biirth. För ni vill bara att barnet ska födas oavsett vad, men ni verkar ha noll intresse av var barnet sedan hamnar. De flesta som gör abort har en väldigt bra orsak och vet med sig innerst inne att de inte är kapabla att ge ett barn ett värdigt liv. Men att födas och leva ett hemskt liv väger tyngre än att besparas från denna upplevelse.


Moving on once again. Denna lilla jävla "ban" som T-man infört. Ursäkta mig men hur rimligt är det här? Trump har infört en regel under "90" dagar ( jag tvivlar på att det här bara är 90 dagar men absolut ) att du som född i ett av de här sju bannade länderna inte får komma in, inte heller om du varit och besökt något av länderna inom de närmsta 5 åren. Det spelar ingen roll om du vill invandra, åka hem till Usa igen eller bar avara på semester. Om du uppfyller ett av förut nämnda kriterier så är du stämplad som TERRORIST och får således kastas till det bottenlösa hålet. Hur orimligt?`Har du som Amerikan besökt din familj i ett av de här länderna så får du inte komma hem igen. Om du är född i ett av länderna men levt i Sverige hela ditt liv LÄR du åka på en känga. Den här väldigt drastiska åtgärden tar självfallet 5867843955 resurser och man flyttar fokus från de riktiga problemen. FN har meddelat att det Usa håller på med just nu bryter mot de mänskliga rättigheterna, men det är nog ingenting Trump sover dåligt över. För honom är det inget problem med att stänga ute en enorm folkgrupp, varför? För att han själv inte tillhör den. Det T gör är att förminska människor som inte är precis som honom själv för att förhöja sin egna bild. Trump valde att slå på den stora trumman och plocka fram alla rädslor hos amerikaner och manifestera lite härlig islamofobi. Det är ju såååå mysigt. Nej du Trump, du må vara president, men omvärlden saknar respekt för en översittare som dig. Du må ha drygt 50 miljoner supportrar, men resten av världen skulle inte ens vilja se dig i ögonen.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Feminazi, smaka lite på ordet. Femi-NAZI. Något sitter inte riktigt rätt i ordet, det börjar som en ljuv och härlig sötma som byts ut mot en bitter smak. Jag tycker nästan att ordet är lite roligt, för det är så motsägelsefullt. Det här är vad du först får upp på wikipedia när du söker på feminist och nazism.

Feminism:

Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män och där feminismen verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter

Nazism:
Nationalsocialism (tyska Nationalsozialismus), även nazism, är en ideologi som i grunden har föreställningen om att folket – nationen – har ett högre värde i förhållande till den enskilde. Uppfattningen av folket vilar på rastanken, som i sina konsekvenser innebär ett avvisande av främmande raselement, särskilt sådana av icke ariskt (i praktiken oftast judiskt) ursprung.

...Det var ju exakt samma sak som de två begreppen betydde... Typ... Inte... Alls... Och det är inte feminister som myntat detta något iq-befriade begrepp. Det kommer från " jämställdister " och " snälla & väldigt förstående män ".

Jag blir ofta kallad för feminazi, så jag tänkte förklara för alla skeptiker vad jag kämpar för. Låter det bra? Fint. Feminism för mig handlar om så otroligt mycket mer än just kvinnan i jämförelse med mannen, det handlar främst om icke-män och deras villkor för att få leva. För vi har inte samma villkor, är du en cis-man i dagens samhälle så lever du med fler privilegier, på samma sett som jag har fler privilegier än en icke-vit. ( vilket är fel )

Som icke-man är du rädd för män. Varför? 98 % av alla våldsbrott och sexuella övergrepp idag utförs av män. Män får vara arga, fittbärare får den här kommentaren " har du MENS eller???" så fort man är arg då det är någonting som strider mot den sociala struktur som byggts i samhället. Det är okej för en man att ta för sig medan en icke-man verkar för vulgär och rent av jobbig när hen gör följande. Eller som mitt tidigare inlägg där jag snackar om att det är mindre okej att ligga runt om du har vagina än om du har penis. Om jag går i mörkret är jag mer rädd för mannen som går bakom mig än om en kvinna skulle ta samma rutt som mig.

Som feminazi så hatar jag män. Som en grupp av förtryckare. Men jag hatar inte dig, jag hatar inte min pappa, jag hatar inte min morfar, jag hatar inte heller mina manliga vänner. Jag hatar bara att jag måste vara RÄDD för att vara säker. Risken att råka illa ut är större om du är med en man än om du är med en icke-man. Jag förnekar absolut inte att icke-män gör fel. Men det utgör 2 % av alla sexualbrott.

Vet ni vad som gör mig MER arg? Hur jävla mycket vi accepterar att det är såhär. Att det finns grupper för icke-män på facebook så man inte behöver gå ensam på kvällen för att man är så rädd. Eller att vi går med nycklarna i handen och pratar med någon kvinnojour när vi går hem för att vi är rädda, eller att det finns underkläder för kvinnor som ska göra det omöjligt för en man att utföra sexuella övergrepp, eller att vi har gjort en industri med diverse kit för att försvara sig från förövare. Att " men hen var full " fortfarande är en legit anledning i rätten för att få göra saker mot någon, eller att ett "nej" inte är ett nej utan ett hej. Eller det enkla faktumet att mina jävla kläder har någon betydelse i hur du kan behandla mig. Eller att vi är rädda för att anmäla brott för att det ofta avfärdas med " boys will be boys". Men framförallt att vi inte tar tag i det riktiga problemet. Män. För det här är absolut inte okej, men vi gör det okej. Inte på en individuell nivå men på en samhällsnivå. Vi måste ta tag i problemet någonstans, och det kanske börjar vid att lära din son de problem som finns idag.
Och när man nämner det här så kommer det alltid en man och säger " men jag är ju jättesnäll, inte behöver du vara rädd för mig". Och hur ska jag veta det när jag går förbi dig, eller när du sätter dig bredvid mig på bussen. Varför ta risken och sluta gardera sig när nästan varenda icke-man idag blivit sexuellt trakasserad av minst en man under sitt liv. Varför ska jag ta risken? Sen är det sällan snälla män som faktiskt känner ett skriande behov av att berätta just hur fantastiskt snälla de är.

Jag är inte ensam i min skräck, och min vision är att vi ska leva tillsammans och inte i ett ständigt krig mot varandra. Men för att komma dit måste män som grupp ändra på sig. Så nej, jag vill inte att alla män ska brinna för all evighet, och ja jag är någon som kallas för feminazi. Skillnaden mellan mig och en jämställdist är att jag inte gullar. Jag vet vad jag tycker är fel och jag vet att jag är långt från ensam i min åsikt, för skulle jag vara ensam hade vi inte haft allt det här som jag nämnde ovan. Det hade inte varit ett problem. Vi känner oss inte trygga, och ingen lag i världen kan ändra det. Det som behöver ändras är hur vi fostrar våra barn, hur VI som kan se skillnaden på rätt och fel sätter exemplet för de som kommer efter oss. Du kan påverka, ALLA kan påverka. Inte på en dag, men var person som kämpar för sina medsyskon är en fighter utan dess like. Jag älskar er.
https://www.youtube.com/watch?v=-NoAwLDDZLs

https://www.bodyguard.nu
Begrepp:

Icke-män = Kvinnor, ickebinära m.fl.

Cis-män: Folk med snopp som identifierar sig som man.

Likes

Comments

När började människan förkasta lösaktighet? För vi har varit lösaktiga, och religiösa. Människan har nästan alltid varit religiös om tron än varit på jesus, pastafari, tomtar och gnetter, asagudar, naturväsen etc.

I hela mitt medvetna liv så har jag alltid fått höra och se att de kvinnor som valde att bejaka sin sexualitet var " horor ". Men har det alltid varit så? Människan beter sig sällan mindre primitivt än våra förfäder som bodde i grottorna gjorde. Det som skiljer sig är väl att de tog saker öga mot öga medan vi hatar skärm mot skärm. Sen har vi nog utvecklat fler glåpord, men det är ett annat sidospår. När jag ser tillbaks till våra förfäder ser jag en viss retorik som ofta används för att locka flera. Skrämselretoriken. Det är ju t,om en dödssynd inom de abrahamistiska religionerna att sköta om sina lustar. Jag har försökt göra lite research om just sexualiteten historiskt sett för kvinnor men nästan allt jag hitta handlar om ( kan ni ana ) män. Så det jag säger idag är en fakta beblandad med teorier. Jag tar mig friheten att ha fel.

Hur som, när jag läste på så har sexualitet bejakats olika genom olika tider, nu syftar jag på homo erectus och tidigt homosapien. Det var skamligt att få för mycket barn då det ansågs vara en extra mage att mätta. Men samtidigt har målningar ( grottmålningar ) hittats där man ser kvinnor mottaga oralsex. Detta är galet svårt att tolka men jag antar att sex var okej men ändå inte. Jag tror att kvinnan blev ett sådant skamligt objekt när religionen blev mer verbal. När vi kommunicerade med fler ord och skaffade oss större klasskillnader, när vi började uttrycka skillnader mellan folk och folk. Det var där och då enligt min teori som vi började tycka att kvinnan var så fruktansvärt oren. Inom religionen ( som präglat människan, inget ont mot religion, men vi var lite cray cray förr i tiden ) så bär kvinnan på mer synd än mannen redan sedan födsel, jag minns inte vilken religion men det var något i stil med att kvinnan inte fick gå ut efter att hon hade fött ett barn på x antal dagar får att hon och barnet var orena. Kortare tid om det var en ojke än om det var en flicka. Och jag hajar liksom inte varför vi valde att förkasta det som höll ( och håller ) vår art vid liv. Det verkar som en statusgrej att inte känna primitiva behov, och jag tror inte att någon förr i tiden ville vara fattig eller sämre än de med högre status så man försökte efterapa deras levnadssätt. Många religioner har ju regeln att du faktiskt inte får njuta av sex. ( Eller snarare en tolkning av en text )

Tidigare var det ju smutsigt både för mannen och för kvinnan att ha sex utanför äktenskap och för njutning, men jag tror att kvinnans skam lever kvar för att vi har levt och lever i ett samhälle där könen valideras olika. Mindre idag än förr, men det här är tyvärr ett problem som vi måste ta itu med. Och varför kvinnan blev underställd mannen från första början vet jag inte, men jag hoppas att det ändras ( både globalt och lokalt ).
Människan har fått för sig att det är dåligt om en kvinna lever ut sina primitiva behov. Är det inte dags att bryta tradition och sluta lyssna på vad någon religiös tomte sa för några tusen år sedan? Ordet slampa, hora, äckel etc är bara ord som vi kommit på för att någon inte passar in i den världen vi uppfattar runt omkring oss. Vi vill så gärna vara bättre, renare och finare än våra förfäder. Men så länge vi fortsätter att skambelägga sexualiteten kommer vi aldrig att bli ett dugg bättre.

SÅJA! Nu har jag gjort så att mamma och alla hennes vänner satt kaffet i vrångstrupen och rodnat lite bakom datorskärmen. Det är säkert någon mer som kommer tycka att det är lite pinsamt att läsa, men jag bjuder på det. puss


Obs. Nämner ej trans då jag inte finner någon information alls om förhistoriska transpersoner ( känner att det är ett relativt nytt begrepp rent historiskt )


http://www.spiegel.de/international/spiegel/sex-in-the-stone-age-pornography-in-clay-a-350042-2.html

Likes

Comments

För dig så sitter vi och äter lunch tillsammans och har trevlig, för min del så vill jag bara försvinna illa kvickt. Detta på grund av en liten liten djävul som kallas för " misofoni ".
Misofoni är en neurologisk-"skada" som gör att den som är drabbad förknippat vissa ljud med negativa känslor utan någon särskild anledning till det och upplever då fruktansvärd ilska, ångest och sorg när hen utsetts för triggerljuden. Inte helt oväntat så lever ju även jag med dessa symptom och det mina vänner & ovänner har inte varit/är inte en piece of cake. Snarare en miljon pieces av möglig avföring som rullats i slem från en väldigt förkyld gubbe med fruktansvärd hygien. Så länge jag kunnat minnas har jag alltid känt mig fruktansvärt störd på vissa ljud, många gånger har jag försökt undvika situationen med de här ljuden vilket har gjort mig stundtals väldigt ensam. Problemet för mig var att det tog mig drygt 9-10 år innan jag ens förstod att jag skiljde mig från allmänheten i min ljudöverkänslighet. För jag stör mig inte bara på ljud, för mig skapar ljuden som en mur, jag blir en fånge i en borg av ljud.

Många människor stör sig på ljud, men jag tänkte förklara skillnaden på det jag våra upplevelser.

Vanlig person som upplever störande ljud: FAN VAD IRRITERANDE. Går därifrån och släpper skiten.

Jag: * En mindre naturkatastrof pågår i varenda del av min kropp, jag vill bara skrika i ditt ansikte och be dig att göra ljudet lite jävla tystare din lilla jävla kantarell eller ska jag GRÖPA UR DINA ÖGON MED SMÖRKNIV????? ( obs. Jag skulle aldrig göra någonting sådant, men ni fattar vad jag menar. ) 

Skillnaden är kort och gott att ljudet ger mig ett extremt obehag och jag känner hur det kryper myror genom absolut varenda kroppsdel som jag har. Förutom krypningar blir jag oftast väldigt arg och den här känslan slutar inte för att ljudet slutar, åh nej, den här känslan kommer att sitta i resten av dagen. FUCK YOU BODY! Och jag vill hemskt gärna inte må dåligt, och att befinna sig i sociala sammanhang där de här ljuden existerar är en så stor risk för mig ( och andra som lider av sjukdomen ) att vi hellre väljer att dra oss undan och förkolna i ett mörkt hörn likt en bortglömt grillbrikett efter grillsäsong. 

Det vanligaste är att man har ett eller några ljud som man inte tål. Men min kropp säger " go hard or go home " ( och tydligen var gå hem inget alternativ. ) och jag har drygt 20 st ljud som driver mig till att bli mentalt potatismos. 

Innan jag går ut ( om jag går ut, jag är ofta hemma av just den anledningen ) så förbereder jag mig mentalt för alla ljud i flera timmar ( helst i flera dagar ) och har lite mysigt fredagsmys med herr ågren. T,ex så äter jag sällan lunch i skolan då jag verkligen HATAR alla ljud som finns där. Jag äter aldrig ihop med min familj då det driver mig till vansinne. Jag äter aldrig utan hörlurar i öronen och musik på volym infinite. Det här påverkar mig långt utöver bara mat, men det är en av de få saker som vi människor faktiskt måste göra för att överleva så därför drog jag upp det.


Vanliga ljud för folk med misofoni är:
Smaskande

Högt sväljande

Flåsande

Snörvlande

Prasslande

Harklande

Visslande

Gäspande


Jag vädjar till er som läser det här, om ni ser mig eller någon annan med hörlurar vid annorlunda tillfällen så SNÄLLA, snälla ta inte av dem. Det är vårt sett att orka med vardagen. Tack

Likes

Comments

För ett par timmar sedan sände SVT ett extrainsatt klipp på när Usas nya president Donald J Trump framförde sitt första tal. Det var med skräckblandad förtjusning som jag tittade igenom klippet. Trump för mig är en tågolycka. Du vill inte att det ska hända, men du kan inte titta bort och förneka vad som hänt. Det som orsakar förtjusningen är att jag kan dissekera hans tal ( som en person som skänkt sin kropp till vetenskapen ) när jag sitter ner vid mitt tangentbord och sippar pepsi max. Mitt upplägg kommer vara så att jag först kommer skriva lite allmänt om vad jag tyckte om hans tal och vilken retorik som han använde idag, samt summera ( helt objektivt ) vad talet handlade om. Tillslut kommer vi till den roliga biten då jag tar stycken ur hans tal ( länkar klipp och utsatt tid för när han säger vad längst ner i inlägget ) och argumenterar lite.

Som jag uttryckt i ett tidigare inlägg ( med egna observation och hjälp av ett klipp ) använder sig Trump av en väldigt speciell retorik som fungerar skrämmande bra, kanske för att det just är skrämselpropaganda. Jag tänkte kort sammanfatta i en lista vad Trump gör när han pratar.

1. Han använder ett enkelt språk med väldigt få stavelser i varje ord.

2. Han tar det slagkraftiga ordet i slutet av meningen.

3. Han betonar ord som " terror, död " på ett annat sett än andra ord som bygger meningen.

4.Han pratar till lyssnaren som om vi redan stod på hans sida.

5. Upprepning. Upprepning. Hörde ni det? Upprepning.

6. Han har enkla lösningar på svåra problem.

7. Han presenterar att han ska göra något, men aldrig HUR han faktiskt ska gå till väga.

Punkt nummer sju tycker jag är extremt viktig att ha i åtanke, inte bara för Trump utan för alla människor som sitter i någon form av maktposition. Vi blir ofta lovade saker för att hålla oss övertygade, men det är sällan det som lovas drivs igenom när den här personen står över oss. Presenterar människan inte hur hen ska gå till väga med vad hen lovat så är det antagligen ett tomt löfte som skapats för att övertala dig som lyssnare. Politiker blir sällan politiker för att de är ämnade för jobbet. Trump exempelvis är en säljare, han säljer in sin idé genom att dra tomma löften som betryggar dig som lyssnare, särskilt i en tid då världen är orolig. Trump hittar en syndabock och övertygar folket om att han har lösningen till lyckan. Självklart kommer folk att falla för det, för jag tror att det är få personer som inte vill vara lyckliga.

Hur som haver, nu är det hans första tal jag ska dra en snabb summering av, förhoppningsvis kortare än den katastrofalt utdragna ( för att kallas för " kort " ) utläggning om Trumps generella retorik.

Det han pratade om idag var att folket i Usa skulle minnas den här månaden i resten av deras liv då det här var " månaden då folket får tillbaks sin makt ". Trump menar att folket inte haft något att säga till om tidigare utan att det finns en liten grupp av rika människor som har mer makt och influenser på hur det här landet styrs. Han säger även i sitt tal att " amerika ska få tillbaks sitt land ", att arbetskraften i Usa inte ska komma från utlänningar utan från folket som bor i landet. Hur landet ska bli en fadersfigur för alla andra länder att ta efter. Usa ska från Januari sluta med olagliga grejor som droger, våld och annat skoj.

Min åsikt:
Till skillnad från Trumps andra tal tyckte jag att det här var lite lenare. ( som att svälja efter att man sugit på en strepsil i förkylningstider ) Nu när han valts som president kanske han inte behöver gå på lika hårt eftersom han redan vunnit över en stor del av befolkningen.. Han avtackade Obamas tjänst utan att kläcka ur sig något alldeles för bedrövligt. Hittills så är talet helt okej. Han nämner orden muslimer & terrorister i samma sammanhang en gång tror jag ( rätta mig om jag har fel, men jag tyckte att det räckte med att lyssna på hela talet en gång ) vilket är förvånansvärt lite för att vara en person som uttryckt sig så att Agda 78 satt kaffet i vrångstrupen när hon hört vad Trump sagt.
Han hade även med lite längre ord idag, många korta ord, men även fler ord med fler stavelser än vad han brukar. Men nu har slickat Trump-stjärt så det räcker, nu ska jag gå igenom det i hans tal som var helt åt helvete.

1. Elitgruppen. Trump pratar en hel del om att det finns rika människor ( kapitalister ) och hur emot det han är. Är inte det lite som att bita sig själv i kronjuvelerna eftersom Trump själv är värd en summa på cirkus ( håll i hatten ) 20 000 000 000 SEK. Det kanske bara är jag som är rätt övertygad om att Trump själv befinner sig i den påstådda ( jag förnekar den inte, men jag ser den inte på samma sett som han målar fram den ) elitismen? ( källa 1. Se nedan ) är en vanlig människa värd cirka 1,8 miljoner sek. Detta om du är medelklass, är försäkrad, har ett rätt välbetalt arbete & god hälsa. Om Trump hade fått valet att släppa sina tillgångar för att inte längre befinna sig i den här bekväma zonen av snuskigt mycket pengar så betvivlar jag starkt på att han hade gjort det. Det är sällan som man vill lämna den bekvämlighet man har, men ex en man som Trump som faktiskt aldrig levt i fattigdom/medelklass är inte rätt person för att förespråka arbetarklassen. Det är lite som om en rasist skulle förespråka icke-vita.

2. Amerikans arbetskraft. Trump pratar genom hela talet om hur viktigt det är med lokala marknaden och att minska importen. I publiken står flera tusen människor med illröda kepsar där det står " make america great again ", eller banners med samma text. För en man som förespråkar en mindre import och en mer lokal marknad så tycker jag att man ska titta på tvättlappen i kepsen där det står " MADE IN CHINA". Mannen som förespråkar och lovordar lokalt handlar och tillverkar enbart via import. Trump säger att folk är snåla ( och att han förkastar dem för det ) då Usa måste få fler jobb. Fler jobb kommer genom en större marknad. En större marknad blir det enbart om män som trump flyttar sin verksamhet dit. Men det gör han inte, och det betvivlar jag att han någonsin kommer att göra.

3. VI SKA:. Trump pratar mycket om va Usa ska göra, att det ska byggas hit och dit. Både det ena och det andra, men min fråga är vem som står för det här kalaset. Jag menar, att bygga nya vägar, ny tunnelbana, nya tågstationer, nya flygplatser och annat är absolut inte gratis. Speciellt inte om du vill arbeta med lokala byggarbetare.För att ens kuna ha en möjlighet att finansiera kalaset skulle vi behöva höja skatten något enormt, vilket jag tror att alla republikaner kommer att hurra över. Inte. Vi kan inte ha lägre skatt och mer saker, det funkar liksom inte så.


4. Representerar de fattiga. Vad gör Donald egentligen för de fattiga förutom att truga i dem en jävla massor ångest över muslimer och homosexuella? inte så mycket skulle jag vilja påstå. Han bidrar inte med arbeten,med ekonomi, med bidrag, sjukvård och alla andra kostnader som arbetarklassen kämpar med på en daglig basis. Vet ni varför Trump riktat in sig på arbetarklassen? För att de är flest. Att rikta in sig på den största gruppen av folk som är missnöjda har aldrig varit en dålig idé om du vill ha följare.


Overall är jag nog imponerad av den avlånga apelsinen vid namn av Donald J Trump eftersom han helt saknar självinsikt, respekt eller bara en gnutta medkänsla för sin omgivning. Jag kan inte förneka att han är framgångsrik,. för utan framgång blir man inte president för ett stort land. Däremot vägrar jag att säga att han är klok. Trump sålde in sig som president, för att han är en skicklig säljare. Men det är just det, han kommer aldrig bli en politiker, han kommer alltid vara en säljare. Men det kommer bita honom i nacken snart när han sålt in sina ord men inte kan uppfylla dem. Hans första plan om den där muren för 250 000 000 000 sek ( som förövrigt är lika mycket pengar som NASA har i årlig budget ) har redan gått i stöpet och han har varit president i snart ett dygn. Mycket lovande för omvärlden.http://www.svtplay.se/klipp/12035514/donald-trumps-presidentinstallation


4.0 min, Trump pratar om att folket får makten

4.30, Trump pratar om eliten.

6.43 Arbetsklassen nämns som den utvalda gruppen

7.53 Industrin som flyttat utomlands

08:57, trump benämner sig som en man av folket.

9.57 Industrin som flyttat utomlands ( as said, Trump är väldigt kåt på upprepning )

11:0 AMERICA FIRST

11:15, Import dödar jobben. Notera de laddade orden han lägger in Samt ett tomt beskyddande för arbetarklassen. .

11;50 Man av folket

12,12: Utlovande av jobb och landgränser.

12;23 utlovande av olika transporter för allmänheten..

12:52, Ingen ska längre kunna/behöva ha tillgång till bidrag då ALLA ska ha jobb. ( Det är omöjligt i praktiken, men en jättefin tanke. )

Det var för mig de viktigaste sakerna han sa ( som jag personligen störde mig mest på. Jag skulle kunnat skriva en lång radda till men min mamma ligger i soffan och hoppas nog på att jag blir klar så snabbt som möjligt så att vi kan gå och lägga oss.. )

Källa 1. http://www.financialsamurai.com/the-average-net-worth-for-the-above-average-person/ ( hämtat den 2017-01-21 )


Ps. Någonting jag vill förmedla är att många av de människor som stödjer Trump är offer. Jag försvarar inte att folk gillar en superäcklig gubbe som skulle vilja dejta sin dotter och säger att alla muslimer är terrorister. Men han är en man som hört arbetarklassens klagosånger och svarat på dem. Hann må inte ha några som helst ambitioner att faktiskt ta itu med dessa problem, men han låtsas och det säljer in en grupp som annars har det rätt dåligt i Usa. För Usa liknar inte Sverige öht. Har du inte pengar så har du inte råd att vara försäkrad, att kunna äta livsviktig medicin eller för att få behandlingar på sjukhuset om du skulle behöva det, många har inte råd att ens gå till högskola/universitet. De här människorna är på sitt sett offer för kapitalismen. Det går dock inte att förneka att majoriteten av alla supportrar av trump är förtryckare på ett eller annat sett, men de är även offer. Är du inte född rik i usa eller om du inte är fruktansvärt driven så lär du leva ett rätt B liv. ( däremot om du är rik så är Usa the shit ). I grund och botten är det nog få av trumps supporters som menar illa, de vet nog bara inte hur illa det blir. De ser inte helheten.

/ EmelieLikes

Comments

Människan är en primitiv art, trots att vi anser oss stå så mycket högre än andra varelser. Vet ni varför? För att vår största drivkraft är rädsla. Vi använder ofta en viss retorik som härstammar i att peta i det sår som kallas för rädslor hos folk för att få dem att känna sig osäkra utan den idé som vi vill ha fram. Religion är ett perfekt exempel på det. Vi tar år 1350, digerdöden hade precis börjat sprida sig som en dålig sommarhit på rix-FM. Människor var rädda, rädda för att dö och rädda för vad det var som dödade dem. Då många hade ett rätt så eländigt liv valde man att vända sig till religion i hopp om att en högre makt hade något bättre som väntade på andra sidan om man klarade livets prövning. Många trodde att den här sjukdomen främst spreds mellan hädare och att man måste bli mer troende och hängiven till sin religiösa församling för att behålla hälsan. Varför? För att en man av gud sagt så. Och ingen vill vara hädaren, ingen vill vara sämre. Ingen ville hamna i helvetet och brinna i skärselden.

Idag gör vi exakt samma saker fast med mindre religion då Sverige är det mest sekulariserade landet idag. Men ett exempel kan vara ideal, att vi måste vara på ett visst vis för att förtjäna lycka, kärlek, välmående etc. En före och en efterbild på en person med acne exempelvis. Man gör personen så " ful " som möjligt på före-bilden då man ska vara olycklig om man inte ser ut som samhället vill. Vi har fått höra att det är fult, och vi är rädda för att vara fula. Vi köper det som marknaden säljer utan att egentligen ha något vettigt skäl till att göra det.

Eller politik. Sverigedemokraterna & Donald Trump är exempel på tvåtusentalets partier som använder rädsla som retorik. Man hittar en syndabock och skyller allt på dem. Vi lär oss att vara rädda för invandrare för att vi öst våra problem på en viss grupp människor/sak/dylikt.
Lite likt en viss man som hette Adolf Hitler som använde skrämselpropaganda för att göra den tyska befolkningen rädda för något så de följde hans ideologi. Man använder gärna korta ord med få stavelser för att få människor att lyssna, så lägger man till ett väldigt laddat ord som " terrorism" någonstans i meningen och lägger mycket mer kraft i ordet. Ett exempel kommer nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=WVXgKTq9j7s

https://www.youtube.com/watch?v=_aFo_BV-UzI

Även retoriska frågor till dig som lyssnare för att få dig att känna dig inkluderad i det hen säger. Mina avslutande ord är, driv inte folk med rädsla. Det är effektivt men inte ett dugg hälsosamt för den värld vi lever i.


Likes

Comments

Dagens/veckans inlägg? ( Jag är inte säker på hur ofta jag kommer uppdatera, frågar du mig idag kommer jag utan tvekan säga _VARJE DAG_!, frågar du mig om en månad kommer jag antagligen inte ens komma ihåg att jag har en blogg. Aja, sidospår. ) 

Millenniums och Boomlets, vad är det egentligen? Det är ett samlingsnamn på den generationen jag tillhör och den generationen som kom efter mig. Vi är de där ungdomarna/barnen som växte upp med ( fasa! ) internet, vilket har väckt ändlösa diskussioner om vår generation kommer klara riktiga livet eller om vi bara är naiva små trädgårdstomtar med en iPhone i handen. Jag, till skillnad från många andra tror på vår generation. Varför? För att jag väljer att se tillbaks på tidigare generationer och vad som sagts om dessa. Så fort en ny generation kommit till liv så är den äldre generationen generellt sätt väldigt snabba med att dissekera allt den nya generationen gör för att hitta något som kanske inte passar i deras ramar. Exempel på detta, 

50-talet, jorden skulle gå under då värstingar som Elvis rörde på höfterna. 

60-talet, alla blev laglösa hippies och NU skulle väl världen gå under.

70-talet, vi började dansa disco och rörde oss mot socialismen, homosexualitet slutade betraktas som en sjukdom och polyamorösa förhållanden blev vanligare. Nu skulle vi väl ändå vara körda? 

80-talet, AIDS blir ett samhällsproblem, yuppies vs hårdrockare. Var inte världen på väg att dö förut så var den det nu!! 

Det går inte en dag där jag inte ser någon äldre som säger något i stil med " På MIN tid så gjorde vi aldrig dittan och dattan ", vet du varför? För att tiderna förändras. Förutsättningarna jag hade som barn är inte vad barnen har idag, eller vad min mamma hade när hon var barn. Om tiden inte hade förändrats hade inte en ny generation funnits. Generation och förändring går hand i hand, men vi är otroligt måna om att utplåna förändring för att vi vill stanna i det gamla. Men var det gamla bättre? Det är dags för förändring om du frågar mig. Vi har alltid sett det nya som det farliga, och har det någonsin varit bra att behandla någon som en tumör bara för att du är rädd? Vi har ansvaret, det är vi som kan påverka vad som kommer efter oss. Ta dig i kragen, nu får det vara bra ( Kan någon gissa vilken låt? ). Vill vi förändra måste vi famla i mörkret. Jag har bestämt mig, har du?

Likes

Comments