View tracker

Tog den här bilden och inser att jag ser ut som ett litet pussel med mina lappar. Snacka måndagsexemplar man är!! Korta armar, konstigt blod, en proppsjukdom jag inte ska kunna ha, ärr och en grunka (venport) inopererad i kroppen (jag kallar henne Rut)😜😝😱

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ikväll fick jag rida den här snutten igen!

Vi tränade programdelar och han var så glad och fin! Klev på bra, var mjuk och glad och fantastiskt fin i formen! Förra veckan var Therese på mig om att jag måste aktivera hela tiden för att få honom dit jag vill och det gjorde jag idag. Ordentlig renodling i början och bitvis under passet, tydliga och kvicka hjälper och mycket beröm gjorde susen! Han var vändbar och positiv genom hela passet. Galoppen är lite sådär, han är lite svag så man måste rida lite på fart och då är det svårt att riktigt jobba, men vi gjorde det vi skulle och han jobbade på och var ambitiös. I slutet när vi travade av var vi helt i bubblan och ingenting kunde störa oss, han travade med tryck i steget och var heeeeeelt lösgjord och stadig i form. Therese sa i slutet: "Vilken drömponny! Han var så fin idag!" och jag kan ingen annat än hålla med!!


Fina, fantastiska lilla Pitbul!!

Likes

Comments

View tracker

Idag är det Internationella Funktionshinderdagen. För ett år sen skrev jag ett inlägg på Facebook om hur politiker borde lära sig inkludering av hästvärlden och paradressyren där vi bara ser till vad människor kan göra, inte vad de inte klarar. Tyvärr är det inlägget lika aktuellt nu som då. Under året som gått har villkoren bara försämrats för människor med funktionsnedsättning. LSS utreds, inte för att göra den bättre och mer funktionell, utan för att urvattna och spara pengar. Assistanstimmar dras in, vilket gör att folk inte vågar ansöka om fler, även om de behöver det, för då är risken att de timmar de redan har dras in. Anledningen? Det kostar för mycket. LSS och assistans är ingen lyx, det är nödvändigheter för att människor som föddes utan de förutsättningar vårt samhälle är anpassat efter ska kunna vara som alla andra. Alternativen är institution, hemtjänst eller utarbetade närstående som både kommer behöva jobba och agera assistenter. Och det ska inte ens vara alternativ i ett modernt samhälle!! Nu får det fanemig vara nog!!! Alla har rätt att vara inkluderade, känna frihet och att vara behövda!! Vi måste se till människors styrkor och ta tillvara på det just de kan bidra med!! Snälla politiker, se på ridsporten!! Paradressyren väcker uppmärksamhet, skapar nyfikenhet och utmanar vad en ryttare och ett ekipage är - Och det tas emot med öppna armar!! Se vad ni kan lära av oss, och använd det!! Och om ett år, när den här statusen visas som ett minne, vill jag inte skriva ett nytt sånt här inlägg, jag vill fira framstegen som gjorts för våra rättigheter!!

Likes

Comments

Idag har vi inte gjort någonting, bara myst tillsammans hemma. När man har ett rätt hektiskt liv som jag behöver man ibland bara vara hemma och inte göra något alls☺️

Likes

Comments

När man är ledsen och tom och kommer till stallet och ser att man ska få rida Pitbul, som man inte gjort på år och dar och som man saknat något enormt, blir själen lite lättare.

Dagens pass var välbehövligt och roligt. Gamla takter sitter i och det var som att komma hem. Idag jobbade vi WE(Working Equitation)-inspirerat med bomportar, koner och broar, och vi bara gled runt. Det är skönt att sitta på en trygg liten bullterrier när man ska tackla konstigheter. Jag älskar WE, det är lekfullt samtidigt som det är dressyr, likamed två tummar upp!! Sen gör ju inte att jag får sitta på den här fläckiga lilla snutten saken ett uns sämre!!


Likes

Comments

Idag somnade Lusse in💔
Och jag går sönder inombords.

Lusse kom till oss för 16 år sen. Mamma och pappa hade precis skilt sig och jag var förstörd. Så de frågade om det fanns något sätt att göra allt lite bättre, och jag sa att jag ville ha en katt. Vi kollade på olika hittekattsidor och fastnade snabbt för den knubbiga, fläckiga katten som snuttade på allt han kom åt och som någon idiot hade flyttat ifrån och bara lämnat. Från sekunden Lusse klev ur kattransporten hemma hos har han gjort vårt liv ljusare och ännu kärleksfullare. Han har delat vår glädje och tröstat oss när vi varit ledsna, funnits där i vått och torrt. Han har överlevt råttgift, klarat sig genom en konstig allergichock och lyckats rulla i målarfärg. Han har hämtat huggorm i skogen och knasklättrat i träd. Han har lärt oss tålamod genom att aldrig kunna bestämma sig om framsidan eller baksidan är bäst att gå ut på.

Och han har varit den mest kärleksfulla och snällaste lilla killen som förgyllt våra liv❤️
Jag kommer sakna honom, så mycket!!

Likes

Comments