View tracker

Hej på er. Hur står det till?
Idag skriver jag ett inlägg, och kan möjligtvis vara ett av de sista som jag skriver i december, eftersom jag blev Östnylands Lucia 2016.
Jag är helt otroligt tacksam till alla som röstat. Helt otroligt tacksam till alla som bidragit till samlingen, hejat, peppat, ringt eller messat. Ni är underbara!
Det finns verkligen inte tillräckligt ord ännu uppfunna, eftersom jag inte hittar ett som kan beskriva mina känslor.
Dessutom det fick jag två otroligt fina tärnor med mig, och vi har redan planerar, huserat och gjort de första sakeana som en trio skall göra.
Men pga. detta, är jag alltså borta från skolan & antagligen även borta från bloggen. Till en stor del.
Hade faktiskt planerat att dra igång en from av julkalender, men tyvärr går det ju inte nu. Men istället tror jag att jag skriver på bloggerin mina uppdrag som Lucia.
Detta är allt jag får ur mig för tillfället. Tack alla.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Hej, hur är läget?

För mig är det bra, faktiskt väldigt bra, to be honest. Har haft riktigt fullt uppe hela denna veckan så bloggen har fått bli helt på sidan om. 

Iallafall,  idag var jag en snabb sväng till Helsingfors med Fanny, och vi hade det jätteroligt!

Fick hem en klänning, och en hel hög med andra saker också. Riktigt najs!

Jag har svårt att sätta ner mig och koncentrera mig fullt på detta. Känner mig lite flunsig, rastlös och så, så detta blir till absolut ingenting. Så slutar här. Hehe.

Puss och kram, godnatt. 

Likes

Comments

View tracker

Finally over

Hallåå! Hur är det?

För mig är det iallafall asbra! Har i princip gått igenom hela min provvecka nu, och det återstår endast ett filosofiprov, som lär skall vara enkelt!

Känns helt tokigt att jag inte bloggat på en god stund, nivet - sådär ordentligt!

Iallafall, nu då provveckan är i stora drag över kan jag återvända igen hit. Känns jättebra då jag har massor med motivation, men har prioriterat annat nu. Men äntligen!

Hur som helst, för att detta inlägg skall alls få nåt innehåll tänkte jag kort berätta om vad jag idag gjort, och vad jag skall göra kommande vecka.

Idag har varit första dagen sedan typ 3 veckor tillbaka då jag inte haft någonting alls att göra, så idag har jag endast slöat. Eller jo, städade och inredde om i rummet lite, och skall snart fixa julpynten med mamma & baka pepparkakor. Lite lillajulsfirande!

I veckan kommer jag vara ledig på måndagen och onsdagen, så de blir antagligen hemmadagar, och på torsdagen skall jag troligtvis åka till Helsingfors, för att köpa några grejer. Måste även hinna inhandla böcker till den nya perioden!

Hur som helst, nu vet ni att jag är tillbaka igen. Skönt va?

Ha det bäst, och trevlig lillajul alla fina!


Puss och kram, nea

Likes

Comments

Hejsan, länge sedan sist!

Idag tänkte jag ta en kort paus från provläsandet och svara snabbt på alla frågor som jag fått. Tusentack till alla som ställt frågor!

Har du nånsin haft en psykisk sjukdom?

- Ja det kan man väl säga, då jag hade ätstörningar ca. 2 år sedan.

Favoritmat, och vilken gillar du minst?

- Favoritmat måste nog vara en rätt som jag åt i Tallinn, som innehöll kött, rödvinssås, potatismos, bönor, svamp och tryffelmousse. Sjukt gott! Minst gillar jag ärtsoppa, leverlåda och kollåda.

Favorit quote?

- "Create the highest, grandest vision possible for your life, because you become what you believe." och "She has fire in her soul, and grace in her heart". Kunde inte välja en!

Drömsemester? Var o.varför?

- Har fler, men ett ställe som jag mest av allt vill besöka är rom. Mest pga arkitekturen och historien!

Vilka länder har du besökt? Vilket var bäst och varför?

- Jag har besökt Estland, Ryssland, Danmark, Turkiet och Bulgarien. Kan inte sätta fingret på vad som vart bäst men kanske Bulgarien, då stranden var nära, det var varmt och hotellet svinfint!

Vilka ämnen skriver du i studenten?

- Modersmål, finska, engelska, samhällslära, religion, historia och möjligtvis matte.

Studietips?

- Man måste bara koncentrera sig och följa med på lektionerna, göra läxor och hitta ett sätt att läsa som passar sig själv. :)

Favorit ämne i skolan? Värsta?

- Favorit är nog säkert hissa och samhällslära, och värsta gegorafi & biologi .

Framtidsplaner? Jobb, boställe, har du en reservplan?

- Jag vill jobba med ngt som jag verkligen gillar, och för tillfället är det juridik. Bosatt kanske i Helsingfors, med någon (hoppeligen). Och som reservplan kanske ett eget företag inom design, eller ngt dylikt.

Hur går det för dig då du pluggar?

- Varierar stort. Oftast kan det gå hur bra som helst, medan det emellan kan vara det tyngsta som finns.

Har du stor prestationsångest?

- Inom vissa ämnen större än i andra. Men allmänt så jo.

Har du det lätt eller svårt att lära dig?

- Rätt så lätt, som tur!

Hoppas ni gillade inlägget! Ifall ni vill ha fler sånahära inlägg, kan ni gilla så kan det fixas. Puss!Likes

Comments

Hej på er! Hur är det med er?
För mig är det bra, tack.
Har sett att många har startat en frågestund på sina bloggar, och fick lite inspis att även köra en själv!
Ni kan kommentera något ni undrar här under, som kommentar, eller på min ask-profil. (neawiu)
Kommer att svara på frågorna i slutet av nästa vecka!

Anledningen till varför jag kör frågestunden just nu, är för att min provvecka slår igång igen på Tisdagen, och jag hinner tyvärr int blogga under provveckan.
Puss & kram alla fina!

Likes

Comments

Hej på er, ett tag sen sist!
Idag är det redan Torsdag, vilket är hur skönt som helst. Dock är hela mitt veckoslut fullt - igen - och veckoslutet innehåller b.la. En modeshow som jag skall verka som modell på. Helt sjukt, att jag blev frågad med till sådant - och att jag vågar pröva!
Annat som kommer ske är en fest, inspelning, en bandymatch och min kusins födelsedagskalas. Riktigt fullt hela veckoslutet. Och bortom alla dessa grejer som skall göras, startar även proveckan nästa Tisdag (jaiiiiiks) vilket innebär att bloggen kommer vara aningen på tystläge. Därför kommer det upp ett inlägg ännu ikväll, som får hållas giltigt hela veckan, så håll er på alärten!
Idag hade jag en kort skoldag, och ikväll har jag ännu en körövning som jag skall åka till.
Hoppas ni har haft det bra!
Vad tänker ni om regnvädret? Jag tänker nej.
Kram, nea

Ett lite tokigt/ fult kort på mig och Frans...

Likes

Comments

Vintertips

Ibland kan vintern kännas jobbig, och oftast gör den det. Det blir kallt, mörkt och man måste gräva fram alla vinterplagg som man försökt gömma hela sommaren.

Jag finner mig själv ofta i denna situation, d.v.s stressad av mina klädesval och blabla. Men i år har jag försökt fokusera på några positiva saker med vintern, och de tänkte jag tipsa er om!

1. Fräsch, kylig stickande luft

Ibland då du just vaknat och kommit ur sängen, traskar ut för att ta dig från plats A till plats B, kan den kyliga luften vara det värsta som finns. Men på kvällen då du känner dig aningen trött, och tar en promenad med mycket kläder i den kyliga luften, är nog så himla skönt!

2. En anledning till att bara ligga hemma

Då du kanske känner dig lite lat eller trött, kan du skippa länken för att ligga hemma under filtar och se på serier - med en orsak ;-)

3. Pynt och ändring

Då snön sakta börjar falla, det blir kallare och vintern har officiellt kickat in, så är det dags att dra fram lådan med julpynt. Enligt mig är nog pynten som gör vinter/jultiden mysig & härlig! Dessutom ändrar det ju lite på omgivningen..


Kram, nea

Likes

Comments

Farsdagsfirande

Veckoslutet har igen en gång susat förbi i ett vifs. Farsdag, pynjande utomhus med jullampor och städning. Sådant är det ibland, och det är helt okej, enligt mig.

Hejsan! Har ni haft en skön farsdag?

Det har jag. Vi väckte pappa imorse kring sju med morgonmål i säng, gåvor och mys. Sedan fick vi dra oss en stund ännu på sängbotten, och sedan tog vi oss ut för att laga upp julkrans och jullampor. Sedan har vi bara lagat allting i ordning inför farsdagsmiddagen som vi brukar ordna. Morfar, Farfar och min gudfar kom på besök, och det var riktigt skönt att bara sätta sig ner, äta och tala.

Igår var det ju meningen att vi skulle med frans dra till sjundeå, men frans hade missat med datumen, så det fick bli en vanlig hemmakväll. I Fredags var vi också bara hemma, vilket var skönt. Att bara vara hemma - stressfritt.

Den kommande veckan kommer vara rätt så lugn. Inga extra program, och endast ett kort möte. Bra så.

Ikväll skall jag ännu ta en promenad med hunden, duscha, vika in kläder och skriva en essä - så lite proggis ännu.

Hoppas ni iallafall har haft det bra, och uppmärksammat era pappor lite extra.

Glad farsdag till alla finaste pappor!

Kram, nea

Likes

Comments

Idag har jag publicerats på tidningen!

Idag kl. 5:00 på morgonen kom min intervju, sång och presenterande text på webben och i dagens Östnyland.

Jag är rätt så nöjd, alltid finns det ju ngt som man inte gillar eller kritiserar i sig själv, men aj'a, riktigt nöjd är jag.

Ni hittar det på nätet med att googla Luciakandidat nr. 7.

Kom ihåg att röstningen tar slut 28.11 kl. 15:00, så lämna in era röster före det ;-)

Alla flickor är väldigt duktiga och fina,nu gäller det bara för er att plocka den av oss alla ni vill rösta på.


Foto: Kristoffer Åberg, KFS Media

Likes

Comments

-15°c med snöfall
Har legat tyst här på bloggen nu i flera dar. Varför är frågan, och då syftar jag tillbaka till mitt förra inlägg. En vecka full av program har tagit min tid! Idag vaknade jag till -15°C. Förstår ni att vi är inte ens i decembermånaden och det är såhär kallt!

Hej på er! Hur är det med er alla fina?

För mig är det relativt bra. Idag är det fredag, vilket är hur mysigt som helst, men av någon underlig anledning är jag helt slut. Jag har hela tiden ngt som måste göras, och jag är bara så himla slut. Men det är sådant som livet är emellanåt, och det passar mig riktigt väl.

Ikväll skall jag och Frans ta oss till biosalongen och kolla en film med våra vänner. Skall bli riktigt trevligt. Idag åker vi också hem till oss och spenderar natten där. Imorgon, Lördag, skall vi åka till Sjundeå (?) för att äta tacos hos Frans pappa, vilket kommer att bli jätte trevligt.

På Söndag tror jag att vi bara spenderar hemma hos oss, då det är farsdag. Vi skall fixa ihop en middag då mina mor,- och farföräldrar kommer över för att äta.

Annat speciellt blir det väl inte. Snarast möjligt gäller det att börja läsa på prov!

Iallafall, hoppas ni har det bra.

Kram, nea

Likes

Comments

Hitta mig på Instagram @neanordstrom