Asså dessa mornar när solen skiner ger en såå mycket energi! Som behövs efter gårdagen (hehe). Nämen igår var jag med mamsen till Itäkeskus för att besöka hullutpäivät (inga fynder). När jag kom hem åt vi och sedan förberedde jag mig för kvällen. Vi gick till Paahtimo med Emilia och sedan droppade hon av mig hos Akke där festen var i full gång som sedan fortsatte i baren. Jag tror att jag ALDRIG skrattat sådär mycket i baren som jag gjorde igår, de var sååå roligt 😍. Idag är planerna en aning oklara men får se!
Ha de bra 💋
Ps. Bilden är från förra gången jag var med fina Emilia till Paahtimo.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

byxor - Primark (17 euro)

rock - Bershka (50 euro)

ryggsäck - Primark (14 euro)

T-skjorta - Urban Outfitters (25 euro)

skal - Bershka (9 euro)

skjorta - Primark (16 euro)

college skjorta - Primark (6 euro)

bilens nyckelringar - Primark (3 euro)

skjorta - Primark (14 euro)

ring - C&A (5 euro)

armband - Primark (4 euro)

Jag valde ut 10 plagg/ saker som jag tänkte skulle vara intressanta att se och dessa var även mina favoriter, hoppas ni gillade :)

Likes

Comments

På fredagen (dag 2) vaknade vi relativt tidigt upp och hoppade på metron för att åka in till centrum.

Vi besökte först Alexanderplatz torget som är väldigt fint och satsat på änligt mig.

Vi tog metron sedan vidare till de judiska muséet, som nog var en liten besvikelse då både vägen dit var ganska svår och platsen inte var som vi förväntade. Alldeles för stort och det berättades mera om hur bra judarna hade, men vi var mer intresserad av de "dåliga" det är ju mer intressant, tyvärr.

Nästa sevärdhet blev den kända muren. Själva muren var en besvikelse då det ordagrant var en grå ful mur. Vi var dock inne i ett memorial museum och den var nog verkligen intressant för mig och öppnade mina ögon rejält mycket då jag inte hade en så stor syn om vad allt som hade hänt med muren och hela historian.

Efter endast två sevärdheter var vi dödströtta då det verkligen tog SÅ länge att hitta dem så vi valde att ta metron tillbaks till Alexanderplatz och shoppa istället. Efter en stund av shoppandet bestämde vi för att ta någonting att äta så vi tog trygga Vapiano (lite tråkigt kanske men gott!). Förrän vi begav oss till metron gick vi till Dunkin donuts för det är min svaga punkt. Senaste och första gången jag var inne i dunkin donuts var i Florida 2010 och enda sedan de har jag blivit förälskad i de!!

Asså såå fint var det på kvällen.

På lördagen gick vi igenom hela vår shopping street för att kolla in i alla butiker som vi gillade. När vi gått hela vägen tog vi metron till Berlins port (?) jag vet inte vad den officiellt heter men bilden ser ni ju här ovanför. Vilken överraskning att det då IGEN var svårt att hitta dit och vädret var ju inte heller på våran sida... Vi kom sedan med raska tag tillbaka till Alexanderplatz för att shoppa liiite till (hehe). Vi var sedan i ganska god tid tillbaka i hotellet för att vila en stund och sedan gick vi till en lokal tysk restaurang. Jag förväntade mig bättre mat men helt gott var det ändå. På söndagen hann vi bara äta morgonmål för att sedan hoppade vi i taxin som förde oss till flygfältet.

En härlig resa hade vi med Tia, vädret kunde dock varit bättre. Nu har vi besökt Berlin och det är en stad som räcker att man ser en gång, eller så tycker jag. Jag försöker fixa ihop ett litet inlägg där jag visar saker jag köpte från Berlin som ni skulle tycka att är intressant att veta eller se på.

Men tills dess skall ni ha de bra !

Likes

Comments

Hejsan alla! Hoppas ni mår toppen, själv har jag lite flunssa och därför inte årkat uppdatera bloggen efter resan. Menmen nu till själva inlägget. Vi var med Tia till Berlin som sagt i 4 dagar och första dagen började med tidig väckning då flyget startade 07:50.


Flyget gick bra och vi var framme vid 10 tiden vilket var utmärkt då allting tycks öppnas först 10 i Berlin. Vi hade ett mysigt litet hotell lite utanför centrum, hotellet var dock bara ett par meter från Berlins största shopping street vilket passade oss utmärkt. Vi gick runt nästan hela dagen då vi sökte primarket i 2h... (ps. i regn och storm) men efter vi hittade den var det värt allt gående.

Vi kom hem till hotellet vid 17 och gick sedan till Hard Rock café för att äta, suuper god mat och service. Efter det var vi propp mätta och somnade direkt när vi kom till rummet.

Likes

Comments

Just nu ligger jag och Tia i vårt hotellrum i Berlin. Vi beställde resan ganska spontant och nu är vi här (hehe) vad annat skall man säga? Idag har vi shoppat en hel del för ute har man inte velat vara då det både regnat och blåsigt HELA dag... menmen vi hoppas på bättre dagar och så hör jag av mig senast när jag kommer hem på söndagen.
Ha de bäst ❤️

Likes

Comments

På lördag steg jag tidigt upp för att ta bussen till hesa och därifrån till Åbo för att träffa Amanda ❤️ hennes hus är jätte mysigt och passligt för en person. Vi var till butiken, lagade mat, pratade och spelade kort tills vi sedan drog oss till baren. Efter ett par komplikationer och väntande hade fiilisen sjunkit, men när vi väl var inne i Skärgårdsbaren (som hade glow party 😍) blev det fest. Själva baren var nog stor och fin, musiken var också bra men en Borgå flicka som jag, kände ju ingen förutom de som jag var dit med, så det var lite tråkigt... Men roligt hade vi trots det. Att vara i en annan stad där ingen ser bekant ut är väldigt konstigt och det får mig att känna otrygghet, det är något jag måste överkomma för i lilla Borgå hade jag inte tänkt bli förevigt😂.

Nu har vi ätit morgonmål och chillar i sängen. Vi skall strax dra till stan för att gå runt lite och sedan kommer min familj och söka mig.
💋

Likes

Comments

Jag tänkte visa er lördagens "outfit" vilket jag normalt inte gör men jag har länge velat ha variation i min blogg då den är ganska "tråkig" ibland enligt mig... dessa blev inte i bästa kvaliteten då det hade hunnit bli mörkt, hoppas ni gillar!

Skjorta - zalando / byxor - vero moda / rock - kirppis / skor - vamos

Likes

Comments

Hoppas ni alla mår bra och är redo för en ny vecka. Själv har jag inte hunnit "vila" på veckoslutet men ändå har jag haft super roligt. På fredag efter jobbet var jag till Ikea som "hjälp" fast jag gjorde inte så värst mycket, hehe. På kvällen hann jag även catcha upp med Amanda då hon kom hem från Åbo ❤️ sent blev det ivarjefall och på lördagen hade jag relativt tidig väckning då Tia och jag skulle till Emilias examenfest. Hon såg så fin ut (bild glömdes...) men ni får bara lita på mig. Därifrån åkte vi direkt till famo och fafa för att fira judiska nyåret. Det gör vi varje år och fafa samt famo satsar alltid så mycket på maten och stämningen, världens bästa !! När natten närmade sig gick jag vidare till Kristine där vi drack vin och pratade tills vi drog oss till baren. På söndag skulle jag vakna tidigt... men så blev det inte och då blev det brått till en fotbollsmatch som jag ville se. Efter den kom pappa och söka mig för att vi skulle åka med hela familjen till "stora äpplet" för att se på nyaste Kingsman i scape salen (en nyare och större bio sal). Filmen var super bra och toppade ettan som nästan var omöjligt. REKOMENDERAR.
Ha de bra ❤️

Likes

Comments

hejsvejs! idag tänkte jag berätta när det blev stopp i avloppet på jobbet. Texten är skriven med Lybecks och ifall detta skulle hända just ER så vill ni säkert ha hjälp så snabbt som möjligt? Då skall ni ta en titt på sidan www.lybecks.se  dessa experter hjälper er på en gång och satsar även på att vara miljövänliga, helt super! Min erfarenhet av "stopp i avloppet" hände på mitt sommarjobb som är ett lunchställe. Alla WC:n i hela byggnaden blev plötsligt i stopp (?). Nå detta betydde att varken vi eller kunderna kunde använda WC:n. Vad skall man då göra? JO vi ringde rörmokaren som lovade komma från Helsingfors?! (ca.1h från mitt jobbställe). Allt som allt skulle det ta 3h förrän det blev fixat. Detta betydde att kunderna måste tyvärr hitta ett annat ställe att gå på toa och vi personalen hamna springa ut i regnet till en annan byggnad för att gå på toa... jobbigt var det minsann och då önskade man nog att servicen skulle varit snabbare.

Att det blir stopp i avloppet kan vara komiska händelser men för det mesta händer det i de värsta platserna och värsta tiden. Då vill man ha snabb hjälp.

Likes

Comments

Idag efter jobbet gick jag med pappa och hunden till gamlastans cafe Fanny på kaffe. Jag tog kex och kakao, super mysigt fastän det var kallt...

Likes

Comments