Jag har länge viljat färga håret, och igår fick jag en spontan tanke om att färga mitt hår - och idag gjorde jag det. När jag hade köpt hårfärgen var jag nervös, men under själva processen fick jag en känsla av att "wow, detta var ju kul!", haha. Det är verkligen något jag skulle kunna tänka mig att göra om i framtiden, för jag blev hur nöjd som helst med resultatet! (detta var ju tack vare Ajsa, som resultatet blev som det blev - riktigt bra, enligt mig). Min personliga syn när det kommer till att färga håret skiljer sig från innan, och är ingenting jag har något emot nu.

Märker ni skillnaden? 😉

Så här såg hårförpackningen ut, med de innehållande produkterna som använde jag mig utav!

Ombré colour i rött blev det. Hårförpackningen köptes inne på H&M för endast 139 kr - så värt pengarna.

Hoppas att ni gillade inlägget. Hade varit kul med respons (som motiverar mig enormt till att fortsätta blogga).

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Är det bara jag eller har sommarlovet känts ovanligt långt? Och med detta menar jag inte på något sätt, såsom att det har varit tråkigt - för det har det inte varit, utan har bara känts ovanligt långt, fast det kanske bara är en känsla jag har. Den senaste tiden har verkligen gått snabbt, i alla fall de tre/två senaste veckorna på sommarlovet tills nu - bara en vecka kvar tills jag börjar gymnasiet, wow! Är hur taggad som helst, för det känns häftigt med en (vad ska man kalla det; ny start?) och jag vet att mycket kommer att bli bättre än någonsin.

Förväntningarna finns ju inom mig, men även andra tankar och funderingar... Känslorna är så himla blandade - kan inte riktigt förklara i ord, men det känns bara bra. Jag är enormt nöjd med val av linje och skola, med tanke på hur genomtänkt mitt beslut var, och glädjen när jag kom in - helt oslagbar, med andra ord.
Fotograf: Edwina Kronholm (bästa fotografen)

Bjuder på två av alla bilder som är tagna från Hovdala, där jag och Edwina var och fotograferade. Meningen var att vi skulle fotografera med våra egna kameror, men gissa vad?! Jag hade med mig min kamera, och laddat batteriet natten innan... När jag väl tar upp kameran hade jag (självklart) glömt att sätta i batteriet, haha!

Vi hörs! ❤

Likes

Comments

Idag hade jag, mamma och mammas kompis en intressant diskussion - ganska självklar i sig, men som ändå gav mig en funderare. Mestadels handlade den om att kunna inse hur bra man har det, men samtidigt att vissa saker kan vara mer eller mindre bra - och det är väl där man lär sig att skilja på saker som är bra och mindre bra. Ibland inser man att vänner är mindre bra, och det är väl kanske där man förstår vilka som står en närmst. Förstår ni? Lite omvänt, haha. 

Jag inser även att när jag befinner mig i en situation under ett sämre förhållande uppskattar jag det goda på ett helt annat sätt, och inser verkligen det som är bra och hur tacksam jag är över mitt liv. Känns rätt jobbigt att skriva det, eftersom mitt självförtroende inte alltid har varit det bästa, men jag är på väg mot ett bättre självförtroende - för jag tror på mig själv, och det tycker jag att alla borde göra - vad det än gäller!

Så att kunna uppskatta det man har är viktigt, fundera över vad som är bra och vad som är mindre bra - att helt enkelt vara tacksam över det man har, för vi har det bra.

God natt! ❤


Likes

Comments

På bilden nedan ser ni fem saker... ganska självklara att alltid bära med sig, enligt mig. Eller?

En Body Mist får en alltid att känna sig fräsch vart man är och befinner sig.

Plånboken är väl ganska självklar i sig, för vad skulle man gjort utan pengar? 😉

Sommarjojo är perfekt nu när det är sommar, eftersom man kan pendla var och när man vill över hela Skåne.

Med hörlurarna kan man lyssna på musik princip överallt - i bussen/bilen, hemma/på stan eller kanske på stranden? Att kunna lyssna ostört är underbart.

Och sist men inte minst MOBILEN, vad skulle jag göra utan den? 😉 Där finns alla mina appar, all min musik och allt vad jag nu vill. Jag glömde mobilladdaren, hehe.

Likes

Comments

De senaste veckorna har spenderats här i Sverige - har de inte varit helt underbara?

All sol och värme får mig att jubla inombords, ändå sitter man inne vissa dagar...(!?)

Idag fick jag ett ryck och stack iväg med pappa och tränade - i denna värmen? Haha, yes! Skönt var det och knappt några folk heller för den delen. Träningen måste jag ju ta igen förr eller senare, för vad hände med: "denna sommaren ska jag börja träna regelbundet"? Var det ett skämt eller något man bara säger för att innerst inne kunna ge sig en klapp på axeln och för att för en gångs skull känna sig någorlunda hälsosam? ;) Aja, nog med det. Efter träningspasset känns det alltid så bra, även om det svåraste egentligen är att ta initiativ till att träna - inte själva träningen i sig. Det handlar helt enkelt om att kunna bestämma sig för - att nu går jag och tränar! ;)

Vi hörs! :)Likes

Comments

Kvällar (eller man kanske ska säga nätter?) som dessa, när man har svårt för att somna och inte kan komma i ro är ingevidare bra - inte för min del i alla fall. Känns som att man vänder helt på dygnet, vilket man å andra sidan gör. Fast det är så typiskt mig att somna senare om kvällarna och vakna klockan 7, på riktigt! Varför är det så? Om man somnar senare, är det inte underförstått att man vaknar senare då? - Tydligen inte, inte när det gäller mig, haha.

Så... Något bra tips för att komma i ro? Jag kanske borde lägga ner mobilen till att börja med, det skulle nog vara ett gott råd.

Men... Det är jobbigt när man försöker att sova och är medveten om att man har svårt för att sova, det gör det ännu svårare... Okej, nu vet jag knappt vad jag skriver längre!

Ha en bra kväll, vi hörs! ;)


Likes

Comments

❤ Glada och varmhjärtade människor är alltid lika trevligt, det går inte att känna sig nere i deras tillvaro.

❤ Träning, som för mig är jobbigt att ta initiativ till... Men när jag väl tränar, det vill säga är på gymmet - då ger jag allt. Jag känner mig alltid stolt över mig själv efter att ha tränat, en klapp på axeln.

❤ God mat... Finns det något som får en att må bättre? God mat får en att må bra, eller ja... rätt typ av mat, med andra ord. Att testa nya maträtter får man aldrig nog av och det bästa är när man hittar något man aldrig hört talats om eller aldrig trott att man skulle ge sig in i att ens provsmaka.

❤ Fint väder är bland det bästa som finns, enligt mig. Vem mår inte bra av att solen skiner, när det dessutom är varmt ute? Finns nog inte så mycket mer att säga, gällande bra väder - vi alla tycker om väder av olika slag. Jag föredrar när det är varmt och soligt ute!

❤ Sist med absolut inte minst; familj och vänner - vad skulle vi gjort utan dem? De är våra livlinor, utan dem klarar vi oss inte. De får oss alltid att må bra, eller i alla fall för det mesta!

Likes

Comments

Solen skiner, himlen är nästintill molnfri och man kan inget annat än att må bra! Kärlek till denna dag!

Om bara någon minut ska jag möta upp Sara på Centralen, så vi får se vad vi hittar på idag!

Vi hörs, ha en bra dag!


Likes

Comments

Ibland känns allting så segt, trist och långtråkigt. Vissa dagar känner man inte för att göra någonting, utan bara ligga instängd på sitt rum och slappa framför datorn - fördriva tiden på ett effektivt sätt... Jusdet, så var det tiden ja! Den glömmer man nästan bort nu när det är sommarlov, tiden som alltid brukar rinna iväg när det är sommarlov...

Nu när det är sommarlov känns det inte som att tid spelar någon roll, inte datum, dagar eller veckor heller. Det är inte som vanligt, som när det är skola, när man måste hålla koll på vilken dag det är och anpassa sig efter ett schema. Sommaren brukar för min del vara rätt flexibel, vilket kan vara rätt skönt ibland för att slippa stress, samtidigt som rutiner i vardagen är viktigt. Vissa dagar springer iväg, medan andra får en att nästan sakna skolan...

Bortsett från tid, sommardagar och saknad har jag något positivt att meddela! Den första juli satt jag uppe till klockan 12 för att kolla gymnasiebeskedet som skulle släppas (tro mig, nyfiken som jag var kunde jag inte låta bli att sitta uppe och vänta på beskedet som senare skulle överraska mig), och gissa vad? - JAG KOM IN! Jag blev så himla glad, så jag väckte både mamma och pappa som la och sov, haha! Kunde inte låta bli, hade dessutom ganska svårt för att somna den kvällen, med tanke på hur uppspelt jag var. Den känslan var verkligen obeskrivlig - ännu ett steg närmare min framtida karriär. Om jag ska vara helt ärlig trodde jag faktiskt inte att jag skulle komma in och tro mig... Det är inte något jag bara säger. Jag var verkligen osäker, men man ska aldrig sluta tro, det är något jag får höra ganska ofta - och visst, det är ju lätt för dig att säga... Så brukar jag tänka ibland, haha. Men ändå vet jag att det ligger någonting i det, för jag tror på varenda ord - aldrig sluta tro. Innan detta inlägg övergår till en passionerad krönika utan stopp, vill jag bara säga att vår inre styrka får oss att klara av det mesta - prov vi ställs inför i vardagen, och inte bara det... Vi räddas också av den inre styrkan vi har inom oss - glöm aldrig det. 

Får väl ta och avrunda här, för er som har tagit er tid att läsa det jag har skrivit. Detta inlägget kändes väl lagom långt? Eller? Lite för långt, tror jag att många skulle säga. Jag kan inte hjälpa det, men när jag väl har börjat skriva, då kan jag inte sluta!

PS. Nu tänker jag förbereda lite andra inlägg som kommer att publiceras senare, håll utkik! Och som jag alltid säger - glöm inte att ge respons! Psssst.... Detta inlägget skulle egentligen handla om gårdagen, och så handlade det om något helt annat, haha, så typiskt mig att börja skriva om något helt annat än det som var tänkt...

Ha det bra, vi hörs!

Likes

Comments

På senare tid har jag känt mig glad och positivt inställd till det mesta. Sommaren får mig att må bra och det är mycket som händer på en och samma gång. Det jag längtar mest efter just nu är gymnasieantagningen, som jag får reda på den andra juli - kan knappt vänta!

Det var tufft i slutet på nian och jag fick kämpa hårt, men jag klarade det. Att kunna ge sig själv en klapp på axeln och vara stolt över sin egen insats är viktigt och även att kunna tro på sin prestationsförmåga - vad man faktiskt kan. För mig är det viktigt att satsa på en linje som innehåller ämnen jag brinner för och som får mig att utvecklas. Jag kan knappt förstå att jag ska börja på en ny skola, i en ny klass och där strukturen skiljer sig från grundskolan. Bara att ha valt en gymnasielinje känns oerhört stort för mig, ganska häftigt om jag får säga det själv... Vad tänker hon nu, kanske du undrar...

- Jag har gjort ett gymnasieval där jag själv har fått välja linjen jag vill gå, samt skola. För mig har detta varit det största valet jag någonsin gjort i mitt liv - ett val som har påverkat och kommer att påverka mitt liv enormt. Det kanske låter överdrivet och det kanske det är, men jag är nöjd och oerhört tacksam över denna möjlighet - att få gå på ett gymnasium och förbereda mig inför framtida studier. Många struntar i studierna helt eller tar de för givet. En del verkar inte förstå vilka möjligheter det finns... Varför? - det vet jag inte.

Grundskolan förbereder oss inför framtiden och eventuella studier, ger oss möjligheten att kunna ta ställning och resonera (bl.a.). Att studier, med detta menar jag; läxor och prov är jobbiga skulle jag kalla i-landsproblem... Helt ärligt, när jag väl tänker efter och inser hur mycket folk klagar över en hemläxa, ett litet prov eller ett matteförhör. Självklart är vissa perioder tuffare än andra, men att klaga är bland det värsta man kan göra. Sen är det var och ens ensak om man väljer att ta till sig lärdom eller ej. Vi borde vara så oerhört tacksamma över denna möjlighet, som många anses självklar, vilket den inte är världen över. Alla klagar någon gång, det hör till, för man kan ju inte tycka om allt, men istället för att klaga kan man åtminstone försöka ändra inställningen? Testa en annan studieteknik, det kanske fungerar! 

Tack återigen för att ni tog er tid att läsa detta inlägg. Det kanske var rörigt för en del, men jag hoppas att ni förstod meningen med detta inlägget. Jag vill inte på något sätt gå emot någon, utan har bara insett vissa faktum, att så är det. Det kanske var givande för en del, andra inte. Detta var i alla fall mina åsikter och som ni märker har jag mycket tankar och funderingar som jag gärna delar med mig av.


Ha en fortsatt trevlig dag, kramar!

Likes

Comments