BAKAT, HELG, SÖTA SAKER

Chokladbollar = barnsligt gott! Extra kul att rulla de små bollarna blåfärgad kokos.




Hej där!


Hur har ni det så här på lördagseftermiddagen? Vi ska alldeles strax iväg till svärisarna på middag och fira svärfars födelsedag, men tänkte jag tipsa er om något som gör era gamla, klassiska chokladbollar till rena rama lyxbollarna.

Detta behövs:

100g rumsvarmt smör
2 dl
råsocker strö
4 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1-2 msk kallt kaffe

Kokos att rulla bollarna i och valfri karamellfärg att färga kokosen med.


Vispa smör och råsocker strö riktigt krämigt och luftigt, tillsätt vaniljsocker, kakao och havregryn. Vispa en stund till.
Forma till små bollar.

Färga kokosen genom att lägga kokos i en påse och droppa ner karamellfärgen, skaka!
Häll upp i en skål och rulla bollarna i kokosen.
Ställ bollarna kallt en stund innan servering.

Detta blev om möjligt ännu godare med råsocker strö i smeten, så prova detta!
Nu väntar familjen på mig. Fortsatt trevlig lördag på er!

KRAM

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

HELG, VARDAGSLYX, RESOR&UTFLYKTER



Hej vänner!

Nyss hemkommen från jobb denna fredag, för ovanlighetens skull. Brukar ju, som ni vet vara ledig på fredagarna, men just idag hat vi haft fortbildningsdag på jobbet. Intressant och lärorikt som alltid!

Underbart med fredag eller vad säger ni?! Att dessutom våren verkar vara på ingång på riktigt är ju bara underbart!
Något mer som är underbart är att jag och min älskade C firar 15 år dom gifta, nu i juni, den 21/6 för att vara exakt. Jisses, vart har dessa åren tagit vägen?!
Minns dock vår stora dag när vi sa JA till varandra den där junidagen i samma kyrka som maken är både döpt och konfirmerad i,då det dessutom råkade vara midsommarafton.

Bröllopsdagarna har vi firat med alltifrån mysiga restaurangmiddagar i stan till att laga till samma middag som vi bjöd på, på vår bröllopsfest.
I år ska vi dock fira lite extra med att bila ner till Köpenhamn och spendera en junihelg där.
I veckan fick vi äntligen bokat hotell. Det blev Scandic Hvidovre . Förvisso lite långt från stadskärnan, men vad gör det när det blev gratis tack vare C:s Eurobonuspoäng.
Ser redan fram emot en, förhoppningsvis solig helg med härligt flanerande, sitta på en uteservering, goda middagar och lite trevlig shopping.
Tänkte kolla med er som är inne och läser om ni har några trevliga Köpenhamnstips? Vad får man absolut inte missa i matväg/shopping/muséer/restauranger m.m?

Nu ska jag snabbt fixa lite middag här, för snart blir jag upphämtad av min rara kusin för vidare färd till hennes kompis som ska ha tjejkväll, så vi ska få kolla in Sugarkitchens härliga prylar. Kompisen är återförsäljare av Sugarkitchens härliga sortiment. Här kan ni se detta!

KRAM & FIN FREDAG TILL ER!

Likes

Comments

MIDDAGSTIPS FEST&HELG, KYCKLING&KÖTT, PASTA&RIS



Här kommer receptet på den smarriga mangokycklinggratängen vi bjöd på, på prins K:s kalas i lördags. Receptet hittade jag i boken Mat i långpanna i serien Kyrkkaffe. Som vanligt när det gäller mig så har jag ändrat lite i originalreceptet.
Hursomhelst här kommer min version! Maten räcker till ca 8 personer :

1 röd paprika
1,5 kg kycklingfiléer
1/2 dl mango chutney
2 dl grädde
4 dl créme fraiche
8 portioner kokt ris


1 dl chilisås
2 tsk curry
2 tsk paprikapulver
4 dl riven ost
Salt& svartpeppar
Smör& rapsolja att steka i

Garnering: 1 dl kokos

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och fräs på i stekpannan. Salta och peppra.
Smörj en ugnsfast långpanna och häll i riset.
Tärna paprikan och blanda ner den i riset. kycklingfiléerna.
Blanda ihop créme fraiche, grädde, chilisås, mango chutney, paprikapulver och curry i en bunke.
Häll detta över riset och kycklingen, strö över riven ost och kokos och gratinera i ugnen i ca. 15 minuter.
Servera med sallad och strö gärna över mer kokos.

Detta gjorde succé på kalaset och det var inte sista gången jag lagar detta.

KRAM

Likes

Comments

Bloggen


Hej på er!


Idag tänkte jag tipsa er om de bloggar jag läser främst. Det är en salig blandning föräldrarbloggar, livstilsbloggar och inredningsbloggar. Gemenssamt med samtliga utom en är att jag träffat personerna bakom bloggarna och det är extra kul att följa då!

Här kommer listan utan någon inbördes ordning:


Mittvitahus : Härliga Mia inspirerar med vackra bilder på sitt fina hem,, vackra ting och mysiga texter. Mellan raderna får vi följa hennes vardag som sjuksköterska, mamma till två flickor, varav den en med lika stort hästintresse som sin mamma. Hög ingenkänningsfaktor för egen de, då jag själv är gammal hästtjej och mamma till två flickor som rider.


Storstadsmamman: Fina Tanja (som jag faktiskt träffat i verkligheten) skriver om sin vardag som mamma till två småttingar, uppblandat med härliga bilder från deras fina hem, trevliga shoppingtips och lite matinspo.


Thaimorsan :Trevliga Siranee bjuder på en härlig mix med alltifrån smarriga recept till sin vardag som mamma till två små flickor. Vill ni lära er att laga genuint äkta thaimat så är det definitivt Siranees blogg ni ska besöka. Siranee har jag träffat i verklighen och får ofta så bra råd och tips vare sig det gäller matlagning som bloggande.


På smällen: Härliga Emma skriver om sin vardag som föräldrarledig och vad allt med det följer, vardagsfunderingar och glimtar ur hennes familjs vardag och härligt ärliga inlägg utan att försköna gör att jag återkommer. Även Emma har jag träffat vid ett flertal tillfällen och hon har gett mig flera bra bloggtips.


Enkla knep: Johanna driver bloggen och företaget med samma namn där hon coachar och hjälper oss för att lyckas med bloggandet samt hemsidebygge. Johanna är grymt duktig, proffsig och supertrevlig!


Familjen Nordberg: Goa Evelina (som jag faktiskt känner lite sedan tidigare, bloggar om sin vardag med sambo (snart blivande man) och två små barn på deras gård ute på landet med hästar , hönor, katter och hund. Evelina Skriver härligt ärligt utan att försköna.


Larsens liv : Fina Desirée bloggar om sitt liv som tvåbarnsmamma . Mycket fokus på vegetarisk mat och ekologiskt vilket är mycket intressant då jag själv är något av en ekonörd. Desirée och jag har träffats vid ett flertal tillfällen då jag varit inbjuden till olika trevliga event som hon anordnat och en jättetrevlig ny bekantskap!


Foto Liselotte: Mysiga Liselotte , som bloggnamnet antyder gillar att fotografera och är grym på det. I hennes blogg bjuder hon på småglimtar ur sitt liv och massor av vackra foton. Liselotte har jag ochså träffat i verkligheten och hennes bloggevent var det första jag blev bjuden på.Här

kan ni läsa mer om det trevliga eventet!


Kika in hos dem och säg, hej, vetja!


KRAM




:

Likes

Comments

FAMILY


God morgon!

Precis hemkommen från busshållplatsen, där jag lämnat av skrottarna, så de kan ta bussen in till skolan.

Idag är det ingen vanlig dag, det är prins K:s födelsedag! Hela 8 år blir han, och jag minns det fortfarande som igår den dagen han föddes den där småkyliga marsmorgonen den 21:e 2009 på Mölndals förlossning.

Ut kom han med massor av svart hår som med tiden blev mer brunt, som han har idag. Prins K har en vilja av stål och envis som få, men ett hjärta av guld.

Grattis på din dag, min älskade pojk. Vi firade dig rejält i helgen, då din pappa är bortrest i jobb just idag och kombon att mamman jobbar sent i fick det bli så här. Men, önskemiddag och mysfika får det bli när ni kommer hem från skolan får det bli hursomhelst. Önskemiddag, undrar ni kanske? Jo, i vår familj får födelsedagsbarnet bestämma vad vi ska äta till middag på sin dag. Idag har prins K beställt "currykycklinggryta" med ris som är hans benämning av djungelgryta, som är mäkta poppis härhemma.

Mina planer för dagen är att vila mig frisk, medans skrottarna är i skola/fritids så jag kan återgå till jobbet imorgon. Känns lite bättre idag iaf. Muskelvärken börjar släppa, så imorgon är jag nog på banan igen.

KRAM

Likes

Comments

FAMILY, BAKAT, SÖTA SAKER




Hej på er!

Här har ni en krasslig bloggerska som kikar. Var tveksam om jag skulle orka jobba, då jag vaknade med, halsont ,värk i lederna och supertrött.
Vaknade vid flera tillfällen i natt och hade svårt att somna om. Men, som den envisa person jag är struntade jag i detta och åkte till jobbet i vanlig ordning.
Väl där insåg jag att jag nog inte skulle orka, så sagt och gjort, väntade jag in kollegan som skulle komma in kl 9:00, så att jag inte lämnade andra kollegan själv med alla barnen.

Väl hemma gick jag och lade mig och sov i minst tre timmar, innan det var dags att hämta skrottarna på fritids/skola. Välbehövligt med sömn, men det gör fortfarande ont, så det får bli en dag hemma och kurera sig. På onsdag hoppas jag verkligen att jag kan jobba igen.

Tänkte passa på att ge er receptet på den festliga Peek a boo poundcake , som fanns på kak - och tårtbuffén på prins K: s kalas i helgen. Receptet hittade jag här , men finns lite varstans. Detta behövs:

2 st kakor:

6 ägg
4 1/2 dl socker
225g smör
2dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 1/2 msk vaniljsocker
Valfri karamellfärg, jag tog blå

Glasyr:
3 dl florsocker
3 tsk vatten
Några droppar valfri saft, jag tog jordgubbssaft.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa två avlånga sockerkaksformar, med mjöl så man slipper skorpmjöl på kakan.
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda ner mjölken.
Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke, tillsätt smör-och mjölkblandningen i äggvispet och därefter mjöl/bakpulver.
Rör till en jämn smet. Dela upp smeten i två skålar och färga den ena med valfri karamellfärg. Häll denna smeten i ena sockerkaksformen och grädda kakan i 35-40 minuter. Låt svalna och skär upp kakan i 1cm-skivor. Stansa ut med valfritt pepparkaksmått, jag tog stjärnmått.
Häll lite av den ofärgade smeten i den andra sockerkaksformen. Ställ de utstansade bitarna i mitten av formen, fyll på från ena till andra änden och häll på resten av sockerkakssmeten. Grädda kakan i 35-40 minuter. Låt svalna och vispa ihop ingredienserna till glasyren och glasera kakan.

Blev en oerhört effektfull och lite "roligare" variant av sockerkaka.


Nu ska jag kolla vad skrottarna hittar på,på utsidan. Älskar att våren är på intåg och lusten att leka utomhus vaknar till liv hos dem.

KRAM

Likes

Comments

Bloggen



Hej vänner!


Har aldrig gjort ett inlägg som detta, men någon gång ska väl vara den första. Tänkte köra en liten frågestund här på bloggen. Ni får fråga om vad ni vill, och jag försöker (inom rimliga gränser) svara så gott jag kan. Om ca. en vecka kommer förhoppningsvis svaren på era eventuella undringar och funderingar, beroende på hur många frågor som trillar in.

KRAM

Likes

Comments

FAMILY, BAKAT, HELG, SÖTA SAKER, MIDDAGSTIPS FEST&HELG, PRESENTER

Vår älskade prins K. Tänk i hela 8 år har vi fått äran att få vara dina föräldrar. Du är stark, envis, en vilja av stål, men ack så omtänksam och kärleksfull. Vi älskar dig oändligt mycket!


Hej på er!

Hur mår ni, vänner? Här är vi en smula trötta och riktigt skön söndagslunk har infunnit sig här hemma. Snart ska jag dock göra mig iordning för att åka till stora staden och bloggkickoff, ska bli grymt trevligt och spännande!

Igår var det födelsedagsfirande här hemma, då vi firade vår älskade prins K i förskott. Hela 8 år fyller han på tisdag. Det blev ett härligt kalas med nära och kära.
Först bjöd vi på mat. Kycklinggratäng med smak av mango chutney och curry bland annat. En väldigt praktisk rätt då både kyckling,sås och ris skulle gratineras ihop i en ugnsform. Perfekt när man är många, som vi brukar vara.
Recept på gratängen kommer att komma upp framöver.
Sedan blev det fika och tårta i form av en jätte-oreotårta, oreo-kladdkaka, kolasnittar, chokladbollar, choklad-och banankaka, samt en för mig, ny variant av sockerkaka; peek A boo pound cake. Lovar att ge er receptet på denna effektfulla kaka.

Lättlagad kycklinggratäng som gick hem hos kalasgästerna

Presentöppning, barnens rara farbror D och K:s gudfar...


Fina presenter i form av lego,en drake att flyga med, bok och en resa till huvudstaden med älskade farmor. En mysig tradition, då stora A ochså fick en resa till Stockholm tillsammans med farmor när hon fyllde 8.

Godsakerna vi bjöd på bl.a,från vänster oreo-tårtan, peek A boo pound cake, oreokladdkaka och chokladbollar, dör jag färgade kokosen blå för en lite kul effekt.

Självklart fick favorittraktorn stå parkerad på tårtan när de 8 ljusen skulle blåsas...


En lycklig kille somnade med ett leende på läpparna efter lång stunds legobyggande och lek efter att gästerna gått hem.

Stort tack till vår underbara familj som ville komma och fira vår älskade K!


KRAM

Likes

Comments

TIPS, BAKAT, SÖTA SAKER, PRESENTER


Den senaste månadens "gå-bort"- presenter som vi haft med oss när vi blivit bortbjudna .


God morgon fredag!


Hur mås det? Här vaknade vi till ett soligt och blåsigt vårväder idag, blev en minst sagt frisk promenad när jag följde med skrottarna till bussen tidigare imorse.

Idag står handling, städ och kalasfix på schemat, bäst att sätta fart, men först tänkte jag tipsa er om en enkel, men mycket trevlig " gå bort"-present.

Färska snittblommor eller krukväxt är ochså trevligt att både ge och få, men inte riktigt min grej att ge när vi är bortbjudna .
Jag älskar ju, som säkert redan förstått vi det här laget att pyssla och fixa ihop egenkomponerade presenter.
Hittade ett så trevligt tips på nätet ( som så mycket annat), där man fyller en glasburk med torringredienser till en kaka och fäster en snygg tagg med ett vackert snöre/band och skriver ner receptet på taggen och vad man behöver tillsätta mer.
Här kommer mängderna på torringredienserna om ni vill prova:

2 dl vetemjöl
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
2dl råsocker eller ljust muscovadosocker
4dl havregryn
100 g mörk choklad
Valfria nötter som tex. hasselnötter, kokos, pistasch eller pinjenötter

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Häll i detta i en väl, rengjord glasburk. Tryck till ordentligt och packa varje lager ordentligt med en sked för vackert resultat. Häll i sockret ovanför mjölet, sedan havregrynen. Hacka chokladen och lägg över. Avsluta med strö över valfria nötter.
Skriv ner de ingredienserna som behöver tillsättas och en kort instruktion på en tagg hur man ska gå tillväga, exempelvis: "
Sätt ugnen på 200 grader.Rör 150g rumsvarmt smör och ägg mjukt i en bunke. Tillsätt burkens innehåll och forma till 20 lika stora kulor och lägg på en plåt med bakplåtspapper . Platta till kulorna något och grädda i mitt ugnen i ca. 12-15 minuter och låt svalna på galler . Lycka till!"


Detta var uppskattat hos de vi varit bortbjudna till den senaste månaden!

Nu ska jag ta tag i dagen!

KRAM

Likes

Comments

HELG, TIPS, VARDAGSLYX

Go kväll på er

Hur är det? Själv är jag så trött att ögon går i kors... Läggdags direkt efter detta inlägg är skrivet, med andra ord! Började jobba redan 6:30 imorse och igår kväll kom jag i säng lite väl sent i förhållande till vilken tid jag skulle kliva upp imorse. Imorgon är det fredag och jag är ledig, så skönt!

När jag ändå är inne och skriver till er tänkte jag passa på att tipsa er om DESIGNMARKNAD STHLM, som går av stapeln den 8-9 april på Clarion hotel Skanstull. Mer info om hittar ni här!

Nu kanske de flesta av er som följer mig bor i Västsverige, men för er som bor i stockholmsområdet eller befinner er där just denna helg rekommenderar jag ett besök där. Missa då, inte för allt i världen att kolla in min grymt duktiga kollega som designar och tillverkar vackra silversmycken, act925 kommer att visa och sälja smyckena där.

Själv är jag sååå nöjd med min ring jag beställde av henne, och har fått hur mycket komplimanger som helst för den. Här kan ni se den!

Så vad händer annars denna helg? Jo, vi ska fira vår älskade, blivande 8-åring prins K med släkten. Blir middag och kalas här hemma på lördag, ska bli så mysigt! På söndagen blir det en tur till stora staden för egen del (igen) för en trevlig och garanterat lärorik bloggkickoff meddessa härliga tjejer bland annat. Vi ska hålla till på ett fik inne stan, så det lär bli en och annan kopp tè.

Nu kallar sängen!

Godnatt på er!

KRAM


I samarbete med act925


Likes

Comments