INREDNINGSDETALJER, VARDAGSRUM, PRESENTER

Fina lyktorna från Majas cottage




Hej måndagskväll!

Hur mås det? Jag har påbörjat nedräkningen inför semestern. Nu är det endast tre dagar kvar,åh vad det ska bli gottigt med lite ledighet!

Så här i slutet av terminen brukar det dimpa ner en och annan liten gåva från förskolebarnens familjer.
Det är såklart roligt att de visar sin uppskattning, samtidigt som vi bara gör vårt jobb på bästa sätt. Missförstå mig rätt. Vi blir såklart glada över att de visar oss uppskattning på det sättet, men det är absolut inget vi förväntar oss.
Idag fick vi varsin ursöt ljuslykta från Majas cottage. Jag älskar verkligen lyktorna därifrån och nu har fjolårets present från kompisfamiljen fått tillökning. En kompis till
min ljuslykta.

Vad anser ni om att ge lärare/fritids/förskolepersonal avslutningspresenter? För egen del är det mysigt att gå ihop med mina barns klasskompisars föräldrar och köpa något fint som uppskattning, även om det bara är deras jobb.
Så, ni hör säkert att budskapet är dubbelt. Därav är jag lite kluven till det, som sagt.



Nu ska jag sluta svamla och ta hand om bröddegen som jäst klart. Imorgon blir familjen bortskämda med hembakt bröd till frukost.


KRAM

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

BAKAT, SÖTA SAKER, TIPS

Ingen kan väl motstå en tårta fylld med jordgubbar och riven choklad?!




Hej, sena söndagskvällen!


Idag har vi haft en riktig grejardag här hemma. Bäddat rent barnens sängar (jag), storstädat klädkammaren (maken) samt kört flera maskiner tvätt (båda). Så himlans skönt när allt är klart och i ordning.
Känns så mycket enklare att kicka igång den kommande veckan då.

Tänkte bjuda er på receptet på tårtan jag bjöd våra midsommarfester på. Den hade en strykande åtgång och när alla fikat färdigt fanns det bara en liten bit kvar! Så himlans roligt!
Då har man fått kvitto på att man bakat något riktigt gott!

Här kommer receptet, jag bakade min tårta i en stor långpanna , så kallad braspanna, den som ingår när man köper ugn:


Tårtbotten:

4 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk


Fyllning:
1 1/5 dl jordgubbssylt
Vaniljkräm:
4 dl mjölk
10 msk marsánpulver
4 dl grädde

Topping:
ca. 1 liter jordgubbar,
finhackad choklad av valfri sort, jag tog Marabou daim



Börja att vispa ihop mjölk och marsánpulver , ställ in i kylen en stund. Vispa under tiden grädden. Blanda ner den vispade grädden i marsansåsen. Ställ in i kylen.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i långpannan. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör ner detta i äggvispet. Tillsätt sedan mjölken och rör försiktigt till en jämn smet.
Häll smeten på den bakpappersklädda långpannan och grädda i mitten av ugnen i Max 10 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper på den gräddande kakan och vänd på den. Dra försiktigt loss bakplåtspapperet på kakans undersida. Om pappret är svårt att få bort, pensla med lite kallt vatten, så går det lättare.
Låt kakan. Svalna och bred sedan på jordgubbssylt och sedan vaniljkrämen.
Toppa tårtan med jordgubbar och finhackad choklad.
Mums, säger jag bara! Får se om maken är sugen på denna när han fyller år i nästa vecka.

Nu är klockan tokmycket och jag borde sova nu, så Godnatt på er!

Likes

Comments

FAMILY, HELG, FISK&SKALDJUR, ÄTA UTE

Blompimpade diadem till tjejerna i familjen.



Hej midsommardagen!


Hur har ni det? Här är det riktigt slapp-läge nu. Har fixat och donat efter gårdagens midsommarfirande med goda vänner här hemma hos oss. 12 vuxna och 10 barn. Fullt ös, men ack så trevligt vi hade!
Vi startade med en liten midsommarbrunch vid 11-tiden för de som ville. Förutom den obligatoriska matjesillen, gräslöken , gräddfilennoch färskpotatisen, så hade jag lagat en Skagencheesecake. Återkommer med receptet i senare inlägg.
Efter brunchen tog vi traktorn och traktorkärran och åkte över till "stor-ön" för midsommardansen.

Efter dansen åkte vi hem och drack kaffe/té och åt jordgubbstårta, som blev väldans god!
Sedan anslöt sig fler vänner och vi kickade igång grillen . Under tiden vi väntade på att glöden skulle bli fin
Blev det bål och snacks.
Det blev en härlig kväll med god mat och dryck i goda vänners lag, precis som det sig bör på midsommarafton.
Ett extra tack till min granne och vän A:s dotter Tilda som fotade under dagen.
Min kamera är på lagning och även om det blir hyfsade bilder med iphonen så kan det inte jämföras med bilder tagna med systemkamera. Tack så mycket Tilda!

För att alla skulle få plats så fick barnen sitta inomhus och äta, hittade så gulliga engångstallrikar från Lagerhaus.


Nu ska vi påbörja läggning av barn här och sedan väntar soffan och Netflix för föräldrarna.


KRAM

Likes

Comments

FAMILY, HELG, TIPS, LÄTTFIXAT, FISK&SKALDJUR



God morgon torsdag!


Hur har ni det? Igår var det tokmycket på agendan, så då hann jag inte kika in, och ännu mer idag. Ingen har väl missat att det är midsommarafton imorgon?! Idag har jag tagit mig en semesterdag för att hinna med allt som ska
fixas till imorgon.

Som traditionen bjuder, har vi midsommarfirande här hemma med ett gäng sköna kompisfamiljer.
Det blir traditionell sillunch+ besök på något ordnat midsommarfirande i närområdet för de som vill komma redan vid lunch och sedan grill-knytis på eftermiddagen/kvällen, då fler brukar anlända.
Alla tar med det dom vill grilla och dricka. Vi brukar bjuda på välkomstbål och tilltugg samt dessert, då.
Blir ett bra upplägg då vi vill bjuda många och alla ska känna sig välkomna.
Lite kul är att vi har kört detta upplägg på midsommar i 4 år nu och det är mycket uppskattat bland våra vänner, har vi förstått!
Det blir en härlig familjefest då mer eller mindre alla numera har barn.

Till sillunchen tänkte jag även bjuda på denna!

Skagencheesecake. Detta recept finns lite varstans. Den har varit mycket uppskattad de gånger jag bjudit på den, dock inte i midsommarsammanhang, utan jag har serverat den som förrätt. Perfekt, då den förbereds dagen före den ska serveras.

Nu ska jag fixa lite frukost innan alla måsten.
Fin torsdag och en härlig midsommar önskar jag er!


KRAM

Likes

Comments

TIPS, RESOR&UTFLYKTER

...... Spenderade vi en stund på Frilandsmuséet, där man kunde se hur danskar levde förr hundra årsen. Muséet låg utomhus och det vackra vädret gjorde verkligen sitt för att det skulle bli en mysig stund.

Väderkvarnar och levande djur som hästar (till min stora glädje) höns och gäss fanns att beskåda.
Kan verkligen rekommendera detta ställe som en trevlig liten avstickare om man är i krokarna till Köpenhamn. Här hittar ni mer info -----> om muséet och vad som händer i det närmaste.

KRAM

Likes

Comments

HELG, RESOR&UTFLYKTER, DRYCK, KYCKLING&KÖTT, ÄTA UTE



Vi började att som många andra traska upp mot. Ströget.
Där började vi kolla in det stora varuhuset ILLUM, Danmarks motsvarighet till NK. Mycket att kolla på och efter en kort promenad till en helfestlig vintagebutik, hamnade vi i härliga Nyhavn. Vädret kunde inte vara bättre för en lunch och lite flanerande där!
Till lunch åt vi såklart Smörrebröd , sååå gott.

En takeaway öl resp. vin, lite glass och allmänt slappande senare, blev det en lång vända till trevliga varuhuset Magasin . Där lockade de med mängder av reor. Fyndade fina Molo-plagg till skrottarna samt lite annat smått och gott.

Efter shopping och lite mer flanerande hamnade vi på ett trevligt Steakhouse för middag.
Vi fick sitta i en mysig innergård. Det blev grillad oxfilé till oss båda, med bakad potatis och kryddsmör. Sååå gott. Danskarna kan verkligen laga goda kötträtter! Bakad potatis är verkligen något man borde laga oftare!

Egentligen vart vi för mätta för dessert, men något sött ville vi ju ha, så vi delade på en dagens dessert, som råkade vara dansk äppelkaka. Såg godare ut än den var, tyvärr.
Mätta och nöjda med Köpenhamns stadsliv, tog vi bussen till hotellet och beställde in varsin god drink att avrunda kvällen med.

Det blev härlig dag i Köpenhamn och vi är så nöjda att vi valde att stanna över två nätter, för då hade vi ju även söndagen till förfogande om vi skulle vilja hitta på något innan vi åkte hem, vilket vi gjorde. Vad vi gjorde kommer i nästa inlägg, så häng kvar!


KRAM

Likes

Comments

HELG, RESOR&UTFLYKTER, FRUKOST&BRUNCH, KYCKLING&KÖTT

På väg över Öresundsbron, mycket mäktigt med den långa broförbindelsen mellan Sverige och Danmark.


Hej allihop!




Nu har vi landat hemma efter att ha hämtat hem våra skrottar som haft det mysigt på alla vis hos sina farföräldrar. Själva har vi spenderat helgen i dejliga Köpenhamn.
Vi firade lite i förskott att vi varit gifta i 15 år, den 21/6, därav anledningen till att det blev en tumanhand-helg.

Vi checkade in på trevliga hotel Scandic Hvidovre . Enda nackdelen med hotellet var att det låg en bra bit utanför centrum, men har man Eurobonuspoäng så att det täcker två hotellnätter , så är det värt att det tog 20 min med lokalbussen in till centrala Köpenhamn.

Eftersom vi anlände till hotellet sent på eftermiddagen blev det en sväng till hotellets gym för mannen och en lång Pw för egen del, före middagen. Middagen av avnjöt vi i hotellets restaurang, jag valde grillad biff med Goa tillbehör såsom kryddsmör, färsk sparris, potatis och bearnaise. C valde husets burgare som han vart nöjd med.

Egentligen orkade ingen av oss dessert, men maken beställde kaffe med hemlagat chokladgodis som vi delade på och det var alldeles lagom med nåt lite sött efter maten. Trötta som vi var drog junis tebax till rummet och korkade upp cavan jag släpat med i kylbag hemifrån. Riktigt gott!





Utsövda, smakade det gott med frukostbuffé, bland det bästa med att bo på hotell, enligt mig! Fanns mycket gott att välja på. Inget saknades!

Efter frukost tog vi bussen till Köpenhamns centrum. Mer om vår härliga heldag i Köpenhamn i nästa inlägg!


KRAM

Likes

Comments

TIPS, HELG, DRYCK


Ett kallt, gott glas rosé är perfekt i solnedgången på altanen!


Hej allihop!


Tittar in en liten kortis för att tipsa om mitt favoritrosé alla gånger!
Chill out rosé , lättdrucket och läskande utan att vara sötsliskigt. Du hittar det här!
Jag har testat lite olika sorter, men går alltid tillbaka till just Chill out rosé.
Vinet är lika gott till grillat kött eller kyckling som till skaldjur eller bara som sällskapsvin med lite snacks till.

På systembolagets hemsida kan man läsa följande om detta vin:

"Fruktig smak med sötma, inslag av jordgubbssylt, persika, smörkola och apelsin. Serveras vid cirka 8°C till rätter av fisk eller fågel, samt till sallader."

Tycker verkligen beskrivningen överensstämmer med min åsikt och smaklökar. Kan tänka mig att en ceasarsallad passar finfint att servera till.

Nu hoppas jag ni får en riktigt fin helg!

KRAM

Likes

Comments

FAMILY

Mina tre ❤️ på skolavslutningen i tisdagskväll!




Hej fina ni!


Är löjligt stolt över att få äran att vara mamma till de där tre. De är bara bäst.
Fast de stundvis kan göra så man inte direkt känner sig som mother of the year , så är det såklart underbart att just jag får vara den som får följa dem genom livets ibland lite snåriga stigar.

Tack mina älskade skrottar för att ni är de ni är och att jag och C fått äran att vara era föräldrar!
I sommar ska vi äntligen få riktig kvalitetstid med familjen och tanka massa energi så vi orkar höstens alla måsten och krav. Men först en lång härlig sommar med förhoppningsvis mycket sol, bad, glass och avkoppling!

KRAM

Likes

Comments

SÖTA SAKER, FAMILY

Den hör flaskan fick följa med hem från Danmark när vi åkte dit över dagen förra veckan. Tyckte det lät lite spännande med jordgubbssirap.... Den stora frågan är vad man kan göra med den? Frågade min kära mor förut och hon trodde man kunde smaksätta kakor med den. Googlade lite på det, men blev inte så mycket klokare, så nu undrar jag om ni därute sitter in med ett tips eller två på vad man kan göra med jordgubbssirap?!






Hej soliga onsdagskväll!


Hur har ni det? Här har ni en ganska seg bloggerska. Skolavslutning på skrottarnas skola Igårkväll och sedan få tre sockerspeedade kids, (efter all fika och saft) i säng hemma efter det... Puuh!
Idag var det betydligt lugnare då de fick spendera första sommarlovsdagen hos mormor och morfar. Sååå skönt att slippa väcka dem i ottan för att åka till fritids. Fritids blir det dock imorgon och tre dagar i nästa vecka innan de är helt lediga och vi med.
Jag toklängtar verkligen efter semestern nu. Ska bli så skönt med sovmornar, långfrukostar och framförallt bara vara ledig.
Vi har inte några större planer för semestern, då vi ju ska prova på livet som hästägare i två veckor. Längtar lika mycket som tjejerna här hemma!

Nu ska jag ta en snabb dusch och sedan i säng. Börjar jobba redan kl 7:00, så sömn är mer än nödvändigt för att orka.

KRAM



Likes

Comments