Header

JUL, DRYCK

Hej på er!


Njuter ni av en ledig lördag? Idag skulle det visst bli riktigt kallt, hu! Får nog bli någon skön promenix senare under dagen.

Förra helgen köpte mannen hem julmust av lite olika fabrikat som vi provade; Eklagrad julmust från Nygårda, Lagrad julmust ochså från Nygårda samt klassikern Apotekarnes julmust .
Det var lite spännande att testa, då de alla tre skiljde rätt mycket i smak.
Vilken var godast då? För egen del vann klassikern Apotekarnes i alla kategorier. Den står sig bäst i alla väder. Vill man dra ner på sockret kan man satsa på deras light-variant.

Hembakade lussekatter var ett måste till julmust-provningen. Vilken är er favoritjulmust?


KRAM

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

JUL, BAKAT, SÖTA SAKER, TIPS

Go ’ kväll!

Här hamnade jag efter att ha sagt godnatt till äldsta dottern. Mannen är på julfest med sitt jobb och kommer inte hem än på ett tag.
Nu är det exakt 9 dagar kvar till julafton. Det har skrottarna tydligt upplyst mig om. Har ni börjat få den rätta julkänslan än?
Här börjar den infinna sig och speciellt stressigt känns det inte trots att hela mannens familj ( föräldrar, syskon deras respektive och syskonbarn) kommer hit på julafton.
Mycket av julbaket är redan avklarat och ligger i frysen i väntan på julafton. I helgen tänkte vi göra köttbullar och idag var jag till bästa RJ och köpte närproducerad köttfärs och prinskorvar till julbordet.
Med makens familj brukar vi köra knytisjulbord så allt behöver vi inte fixa, skönt värre!
Förra helgen fixade mannen hemmagjord pepparkaksdeg, som vi sedan bakade pepparkakor på.
Jag gjorde några stora hjärtan att hänga upp i fönstret, tycker det ser så hemtrevligt ut med pepparkakor som man hängt upp som dekoration. Förutom pepparkaksbak förra helgen,så fick barnen pyssla apelsinnejlikor , (sticka in torkade nejlikor i apelsiner) som vi hängde upp i fönstren.
Luktar så himlans gott!


Brukar ni pynta lite med ätbart pynt till Jul?


KRAM

Likes

Comments

SÖTA SAKER

Magiskt god créme brulée på lokal i onsdags...

Hej på er!

Som rubriken antyder, så efterlyser jag DITT bästa recept på créme brulée.
Det är en sån dessert jag väljer ( om jag tar dessert ) ute på lokal, men aldrig vågat att testa hemma i köket. Och, ja, jag vet att Google finns, men jag tänkte du som läser och kanske dessutom lagar créme brulée ibland kanske sitter inne på det allra bästa receptet!

KRAM

Likes

Comments

Contains affiliate links FAMILY, JUL, ÄTA UTE

Hej hej!


Hoppas allt är bra! Vilka julkänslor man fick igår när snön öste ner Igårkväll, när vi bakade pepparkakor!
Apropå jul, har ni ätit julbord än eller väntar ni helst till julhelgen med det?
Vi provade IKEAS julbord i lördags och blev positiv t överraskade.
De vanligaste julrätterna fanns representerade och mina favoriter var Janssons frestelse och en ljuvligt len laxmousse! Sååå gott!
På dessertbordet fanns det ris a’la Malta med saftsås och mandelmusslor med vispad grädde och jordgubbssylt. Perfekt med något sött efter maten.

Kan verkligen rekommendera detta, även med tanke på att det är så prisvärt 229kr för vuxna och 29kr för alla under 13 år. Är man som vi, IKEA -familymedlenmar kostar det endast 149kr.

Inte världens snyggaste uppläggning, direkt, men gott var det!KRAM

Likes

Comments