Header

Ingen skola eller jobb på 1, 5 vecka. 

Det känns verkligen märkligt. Mitt liv som alltid gått i 180 har plötsligt stannat av och det kunde inte komma mer lägligt. Det har varit några turer till läkaren för att ordna upp min stress denna vår. Nu när jag väl är "ledig" kan jag inte riktigt fatta det!

Det som nu är bra, är att jag kan lägga ännu större fokus på det jag VERKLIGEN VILL GÖRA!!! Alla mina projekt, boken, bloggen etc Även fast jag vet att det jag egentligen borde göra är att lägga mig, mitt ute i ingenstans, och bara läsa böcker i en månad. För min kropp behöver det inför hösten.

Men jag kan inte. Jag blir alldeles för rastlös och går, varje gång jag är ledig, in i en slags bubbla av kreativitet och får all världens inspiration och energi att, ja, blogga till exempel. Jag lyssnar på roddar, läser, skriver, planerar... Dricker 10 koppar kaffe OCH JAG ÄLSKAR DET.

Vad gör ni helst när ni är lediga?

Love, Alexandra

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Självkänsla är ett otroligt intressant ämne. 

Jag lyckades kliva upp i god tid idag, vända tillbaka dygnet, och det känns underbart. Jag vill gärna kliva upp tidigt för att hinna göra allt jag vill göra. Vara produktiv, hinna skriva, blogga, planera, träna osv

Jag har fått en förfrågan om att hålla en studiecirkel i självkänsla för unga tjejer. Det fantastiska i denna förfrågan är att detta alltid varit något jag velat göra. Då jag bestämde mig för att studera till livscoach hade jag en tanke på att arbeta med just unga människor.

Det beror på att jag själv för 9 år sedan började arbeta med mig själv och min egen självkänsla som var mycket låg. Mia Törnbloms böcker är fantastiska och hon är en av mina förebilder. Hennes bok Självkänsla Nu är min bibel. Detta har blivit ett av mina största intressen och jag vill hjälpa andra.

Så denna morgon har jag satt igång med att sätta ihop en plan och ett innehåll för denna studiecirkel. Jag kommer använda mig lite utav Mia Törnblom samt Isabella Löwengrips böcker som har ett fokus på unga.

Har ni några tips på innehåll?

Love, Alexandra

Likes

Comments

Jag har som rubriken säger sagt upp mig.

Jag studerar ju till webbredaktör, heltid, på distans men har även haft fast anställning på heltid. Ett jobb jag endast sett som en inkomst och en mellanlandning. Då jag har tystnadsplikt får jag inte nämna helt vad som skett men jag har gått i tankar om att säga upp mig inför hösten men så skedde något oväntat för en vecka sedan, vilket nu leder till att jag VÅGAR ta klivet att bara släppa bollen.

14 juli kommer jag vara helt fri och bestämma själv när jag ska arbeta samt fokusera mer på bloggen. Denna sommar hade jag också tänkt fokusera på att få min bok färdig, vilket jag kommer fortsätta ha som fokus.

Hur vet man när det egentligen är dags att säga upp sig?

För mig har det alltid visat sig tydligt så fort tanken på en uppsägning dyker upp men när jag börjar bli lite extra kinkig och "svår" på jobbet, lite bitter och konfliktsökande, DÅ vet jag att tiden verkligen är inne. För då mår jag inte bra. Så jag har alltid slutat ganska snabbt när tankar om uppsägning börjat dyka upp. För;

 1. Det är ingen idé att vara kvar om du är olycklig.
 2. Om du drömmer om ett annat liv, uppsägning bums.
 3. Livet är för kort för att ge bort 8 timmar av ditt liv per dag på något du inte brinner för.
 4. Om du inte längre utvecklas och inte ser de möjligheterna, uppsägning.
 5. Våga vara EGO. Du vet inte om du får en ny chans i ett annat liv.
 6. Många har någongång sagt upp sig, det är ingen BIG DEAL.
 7. Gillar du inte chefen, men gå då! Det tar bara energi.
 8. Är det ett fängelse och längtar du bara till lediga dagar, uppsägning.
 9. Du kan bli sjuk imorgon. Dö. Låter hårt men satsa på det du vill och gör det NU!
 10. Livet ska vara fantastiskt! VARJE DAG.


Vill inte skapa en uppsägnings-effekt men vilket slags liv tycker DU att DU är värd att leva? Och lev det!!

Love, Alexandra

Likes

Comments

Saker jag längtar efter när vi äntligen kan säga att det är SOMMAR.

 • Att spontant gå ner på stan bara för att ta en glass och "hänga".
 • Varma kvällar på uteserveringar.
 • Att sitta på balkongen och lyssna på sommarregnet.
 • Att äntligen hinna läsa de böcker jag vill läsa.
 • Att ta en lugn kvällspromenad hand i hand med pojkvännen.
 • Galna och spontana utekvällar, gärna på en takterass.
 • Tropiska nätter.
 • Att grilla ALLT och grilla OFTA.
 • Svalka sig med isglass - hela tiden.
 • Bada från båten mitt ute i Mälaren.
 • Picknick med tjejgänget i en härlig park.
 • Solkysst hud och sommarblekt hår.
 • Åka nercabbat.
 • Att ha solglasögon varje dag, så snyggt.
 • Nattbad
 • Rosé i min soffa på balkongen.
 • Sommarplågor
 • Jordgubbar med vispgrädde till efterrätt varje dag.
 • Nostalgi på morföräldrarnas lantställe.
 • Kräftskivor.
 • Min födelsedag såklart.
 • Att varenda gata och varje liten park plötsligt blir magisk.
 • Gå barfota på en strand.
 • Årets första dopp.
 • Årets första kvällsdopp.
 • Ta en båttur ut i skärgården.
 • Känslan av att livet just blev enklare.
 • Att söka sig till skuggan och njuta av vindarna riktigt varma dagar.


Vad längtar ni efter???

Likes

Comments

Tänkte ta upp vad jag tänker skriva om i bloggen.

Jag har funderat länge på innehåll och punkter för denna blogg. Vilken känsla ska bloggen ge och vilket syfte ska den uppfylla. Jag vill att det ska vara ett varierat innehåll med både ytliga och djupa inlägg. De djupa inläggen är till för att vi måste må bra inuti oss för att känna oss bra utanpå. Därav namnet Naturligt Vacker.

Självkänsla är en kär gammal punkt jag brinner för. Har jobbat med min egna självkänsla senaste 9 åren och det ger verkligen resultat men det gäller att jobba med det varje dag.

Träning är som att andas för mig. Utan min träning kan jag inte andas så självklart kommer jag skriva en del om det. Jag har styrketränat i 9 år.

Drömmar & Mål är det jag anser vara viktigt i livet för att känna glädje, men även tacksamhet över det du lyckats nå hittills och att du ser en ljus framtid.

Aktuella händelser eller andra vardagsbetraktelser såsom omvärlden, sociala medier och människor. Jag som politiskt aktiv kan ha en hel del åsikter.

Listor är något jag älskar att läsa om i andras bloggar och jag kommer använda mig av det även i min blogg. Nästa inlägg jag kommer lägga upp kommer dra upp 20 saker som ökar min kreativitet.

Skönhet är och har alltid varit ett stort intresse. Att testa nya produkter och naturlig hemma-skönhet är något jag ägnat mi mycket tid åt. Vatten är och förblir den absolut bästa skönhetskuren, efter en god nattsömn.

Entreprenörskap där jag själv är i startfasen så häng med mig på resan.

Tips & test då jag är coachande som person och såklart vill hjälpa andra med diverse saker.

Kommer säkert fyllas på med punkter under resans gång.

Love,

Likes

Comments

​Kände att jag vill göra ett första inlägg i bloggen. 

Hur gör man egentligen ett första inlägg i en blogg? Ska jag presentera mig? Ska jag presentera bloggen? Eller ska jag bara köra på direkt? 

Jättesvårt men jag kanske kan börja med mig själv och bloggen? Denna blogg är en idé jag haft länge. I många år men inte riktigt kommit till skott. Eller rättare sagt inte vetat hur jag ska göra och var jag ska blogga. Nouw känns rätt tillsvidare och jag har eget domän som heter naturligtvacker.com. 

Ett namn som i det stora hela handlar om lycka. Lycka inifrån lyser igenom och därav att denna blogg kommer ha en hel del skönhetsinslag. Jag kommer också beröra mer djupa ämnen. Personlig utveckling ligger mig varmt om hjärtat. 

I grunden är jag utbildad hälsovägledare och studerar idag till webbredaktör. Denna blogg blir ett projekt för att utveckla mig i mina studier men även för att se om mina inlägg kommer intressera er som läser. Jag kan ju tycka att mina inlägg är aktuella och bra men det kanske inte bloggläsarna tycker. Då kanske jag får tänka om lite. 

Jag har redan en bank med inlägg jag planerar att göra och satsar på 3 inlägg/vecka ibörjan. Beroende helt på om ni fastnar för denna blogg eller inte. 

En god ton i denna blogg eftersträvas och jag tar tacksamt emot konstruktiv kritik.Som den tjejiga tjejen jag faktiskt är hoppas jag att detta kan bli ett mysigt café för unga tjejer. 

​NV

Likes

Comments