Header

Jag älskar att lyssna på poddar, och jag lyssnar på många.

Tänkte därför lista de jag lyssnar/lyssnat på.

Nedan kommer en salig blandning av karriär, tjejsnack, intervjuer, hälsa, träning.Podcasts jag regelbundet lyssnar på.

Framgångspodden

Karriärpodden

Josefin & Vanja

Businesspodden

Styrkelabbet

I nöd och lust

Onsdagsbubbel

Alex & Sigge

Fredagspodden

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podcasts jag precis börjat lyssna på.

Tankar med...

Omänskligt

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tidigare podcasts som idag tyvärr är inaktiva.

Ofiltrerat

Opodden

Måndagspepp

Blogpod Michaela Forni & Dasha Girine

Ge mig gärna era tips :-)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Träning är en stor del av mitt liv. 

Jag har styrketränat i 9 år, mer eller mindre regelbundet. Jag försöker träna 5-6 dagar i veckan och hade tidigare en ambition att tävla i fitness. Annat har dock kommit emellan en tävlingssatsning men jag har fortfarande samma passion för träning och hälsa.

Hur får man motivation till träning och ännu viktigare, hur håller man motivationen vid liv?

Jag skulle kunna dra en massa valser om att skaffa förebilder, sätta konkreta mål, skaffa inspiration på instagram, träna det du tycker är roligt, sätt inte för höga krav på dig själv, tänk på hur skönt det känns efteråt etc etc

Men vi glömmer allt det. Det är bra sätt att få motivation, alla sätt som leder till träning är bra men jag har upptäckt en helt annan grej som får mig att gå till gymmet de dagar jag ABSOLUT inte vill. De dagar jag bestämmer att jag tar vilodag bara för att jag inte orkar. Vill ni veta hemligheten?

Hur kommer jag känna, när jag lägger mig för natten, och jag inte tränat?

Svar; Fruktansvärd, lat, att jag hamnar efter utvecklingen och kommer in i ett oönskansvärt beteende. Att alla andra som kommer träna regelbundet går om mig, blir snyggare, bättre, starkare. Och jag lat. Jag vet ju hur jag vill må, se ut, vilken kropp och vilket mentalt psyke jag har i sikte. Jag vet ju också att de som verkligen får resultat är de som går och tränar de dagar "vanliga dödliga" inte tränar, därför att de inte orkar. Jag vill inte lägga mig och tänka att "Imorgon, då jäklar". För då kommer det alltid att bli "imorgon".

Jag vill inte känna mig lat. Speciellt inte när tiden till träning finns.

De senaste gånger jag motiverat mig själv till träning dagar jag egentligen inte vill är tanken på hur jag kommer känna, om jag inte tränat. Och den känslan är inte härlig.

Testa ;-)

​Love, Alexandra

Likes

Comments

Den vanligaste anledningen till låg självkänsla.

Det måste vara att många idag jämför sig med andra. Det är så enkelt att få en inblick i andras liv och se ner på sitt eget. Det är jättesynd tycker jag. Jag har också varit där, men har de senaste 9 åren arbetat mycket på min egen självkänsla.

Låg självkänsla visar sig i att du har en dålig syn på dig själv. Att du ser ner på dig själv och tror att du inte duger som du är. Att du är dina prestationer. Detta kan visa sig i att du talar illa om andra, att du försöker hävda dig eller att du, tvärtom, hellre står i bakgrunden.

För att ta sig ur låg självkänsla gäller det att du först och främst börjar lyssna på dina tankar, vilka är de och skadar de eller hjälper de dig? Sedan ska du börja tänka gott om dig själv. För du är bra. Alla är bra. Varför ska du jämföra dig med andra. Vi alla är unika. Och om du vill förändra ditt liv MÅSTE du börja med att arbeta upp din egen självkänsla. Arbeta med den VARJE dag. Självkänsla är en färskvara.

Jag kommer skriva mer om Självkänsla men du kan börja med att; Tänka fina tankar om dig själv! Det gör mer än vad man tror.

Jag kan börja; Jag är en fin person värd att älskas precis som den jag är.

Fake It Until You Make It ;-)

Likes

Comments

Det är en djungel idag bland alla möjligheter. 

Det finns, som rubriken lyder, hur många karriärsvägar som helst idag. Det finns många som inte har en aning om vad de ska göra i sitt liv, vad de ska satsa på etc. För såna som mig som alltid haft ett mål och vision i horisonten oavsett vad, känns det lite konstigt. Hur kan man inte veta? Ni har väl drömmar? Å andra sidan förstår jag verkligen att det är svårt att sålla bland alla intressanta utbildningar, företag och tjänster. Jag ska ge några tips på hur du kan starta.

 • Lista vilka branscher du kan tänka dig.
 • Vilka tjänster och företag kan det finnas inom de branscherna,
 • Vilka utbildningar finns det inom branscherna och plocka ut de som känns intressanta.
 • Vad arbetar dina förebilder med? Verkar det intressant?
 • Googla runt och be om material/utbildningskataloger från olika skolor.
 • Googla på jobb som kommer vara enkla att få jobb inom i framtiden, nåt intressant?
 • Diskutera framtid med människor i din omgivning, hur tänker och vad sysselsätter de sig med?
 • Kontakta en syo, det kan vara skönt att prata med en helt utomstående, som kan ställa rätt frågor.
 • Har du 5 eller 100 jobb/utbildningar du kan tänka dig, spelar ingen roll. men försök sålla ner.
 • När du sållat så börja undersök jobben/utbildningarna? Vad innebär de?


Till slut kommer du börja se en röd tråd och det viktigaste av allt; LÄR KÄNNA DIG SJÄLV.

Vem är du? Vill du ha ett kreativt jobb? Vill du arbeta med människor? Kommunikation? Praktiskt vs teoretiskt? Vem är du? Fråga andra vad de tror du skulle passa som. Till slut finner du riktning. Visualisera hur ditt drömliv skulle kunna se ut. 

Och kom ihåg att google är din bästa vän. 

Love, Alexandra

Likes

Comments

Det blev några timmars läsande på balkongen. 

För ett par dagar sedan fick jag hem denna fantastiska bok. Jag har tidigare läst The Secret och föll såklart pladask för hela det här New Age - tänkandet. Att det är dina tankar som påverkar ditt liv och att det gäller att förlita sig på Universum. Denna bok The Universe Has Your Back är lite likadan. Att vi ska sända ut kärlek för att få kärlek och bli lyckliga, samt nå dit vi vill och det tillstånd vi vill ha i vårt liv. Det är universum som hjälper dig.

Det är lite svårt att förklara utan att det blir för flummigt. Man måste vara väldigt öppen som person för att kunna ta till sig detta tänkande. Jag fann på denna bok i Josefin Dahlbergs blogg. Hon beskriver också lite mer om hur den fungerar. Jag har ännu inte kommit så långt än men jag lovar att hålla er underrättade om vilka underverk den kommer föra med sig.

Det jag hittills läst om har handlat om att tro på Universum. Att våga öppna upp sig. Att be Universum om hjälp och att välja kärlek framför rädsla. Att vi alltid står inför val i livet som grundar sig på att vi antingen väljer kärlek eller rädsla. Vågar vi välja kärlek kommer mirakel att ske. Tror ni på det?

Så jag säger bara; KÖP boken. Prova. Och läs också The Secret böckerna och se på filmen baserad på böckerna. Man känner sig upplyst och hoppfull inför framtiden.

Love, Alexandra

Likes

Comments

Ingen skola eller jobb på 1, 5 vecka. 

Det känns verkligen märkligt. Mitt liv som alltid gått i 180 har plötsligt stannat av och det kunde inte komma mer lägligt. Det har varit några turer till läkaren för att ordna upp min stress denna vår. Nu när jag väl är "ledig" kan jag inte riktigt fatta det!

Det som nu är bra, är att jag kan lägga ännu större fokus på det jag VERKLIGEN VILL GÖRA!!! Alla mina projekt, boken, bloggen etc Även fast jag vet att det jag egentligen borde göra är att lägga mig, mitt ute i ingenstans, och bara läsa böcker i en månad. För min kropp behöver det inför hösten.

Men jag kan inte. Jag blir alldeles för rastlös och går, varje gång jag är ledig, in i en slags bubbla av kreativitet och får all världens inspiration och energi att, ja, blogga till exempel. Jag lyssnar på roddar, läser, skriver, planerar... Dricker 10 koppar kaffe OCH JAG ÄLSKAR DET.

Vad gör ni helst när ni är lediga?

Love, Alexandra

Likes

Comments

Självkänsla är ett otroligt intressant ämne. 

Jag lyckades kliva upp i god tid idag, vända tillbaka dygnet, och det känns underbart. Jag vill gärna kliva upp tidigt för att hinna göra allt jag vill göra. Vara produktiv, hinna skriva, blogga, planera, träna osv

Jag har fått en förfrågan om att hålla en studiecirkel i självkänsla för unga tjejer. Det fantastiska i denna förfrågan är att detta alltid varit något jag velat göra. Då jag bestämde mig för att studera till livscoach hade jag en tanke på att arbeta med just unga människor.

Det beror på att jag själv för 9 år sedan började arbeta med mig själv och min egen självkänsla som var mycket låg. Mia Törnbloms böcker är fantastiska och hon är en av mina förebilder. Hennes bok Självkänsla Nu är min bibel. Detta har blivit ett av mina största intressen och jag vill hjälpa andra.

Så denna morgon har jag satt igång med att sätta ihop en plan och ett innehåll för denna studiecirkel. Jag kommer använda mig lite utav Mia Törnblom samt Isabella Löwengrips böcker som har ett fokus på unga.

Har ni några tips på innehåll?

Love, Alexandra

Likes

Comments

Jag har som rubriken säger sagt upp mig.

Jag studerar ju till webbredaktör, heltid, på distans men har även haft fast anställning på heltid. Ett jobb jag endast sett som en inkomst och en mellanlandning. Då jag har tystnadsplikt får jag inte nämna helt vad som skett men jag har gått i tankar om att säga upp mig inför hösten men så skedde något oväntat för en vecka sedan, vilket nu leder till att jag VÅGAR ta klivet att bara släppa bollen.

14 juli kommer jag vara helt fri och bestämma själv när jag ska arbeta samt fokusera mer på bloggen. Denna sommar hade jag också tänkt fokusera på att få min bok färdig, vilket jag kommer fortsätta ha som fokus.

Hur vet man när det egentligen är dags att säga upp sig?

För mig har det alltid visat sig tydligt så fort tanken på en uppsägning dyker upp men när jag börjar bli lite extra kinkig och "svår" på jobbet, lite bitter och konfliktsökande, DÅ vet jag att tiden verkligen är inne. För då mår jag inte bra. Så jag har alltid slutat ganska snabbt när tankar om uppsägning börjat dyka upp. För;

 1. Det är ingen idé att vara kvar om du är olycklig.
 2. Om du drömmer om ett annat liv, uppsägning bums.
 3. Livet är för kort för att ge bort 8 timmar av ditt liv per dag på något du inte brinner för.
 4. Om du inte längre utvecklas och inte ser de möjligheterna, uppsägning.
 5. Våga vara EGO. Du vet inte om du får en ny chans i ett annat liv.
 6. Många har någongång sagt upp sig, det är ingen BIG DEAL.
 7. Gillar du inte chefen, men gå då! Det tar bara energi.
 8. Är det ett fängelse och längtar du bara till lediga dagar, uppsägning.
 9. Du kan bli sjuk imorgon. Dö. Låter hårt men satsa på det du vill och gör det NU!
 10. Livet ska vara fantastiskt! VARJE DAG.


Vill inte skapa en uppsägnings-effekt men vilket slags liv tycker DU att DU är värd att leva? Och lev det!!

Love, Alexandra

Likes

Comments

Saker jag längtar efter när vi äntligen kan säga att det är SOMMAR.

 • Att spontant gå ner på stan bara för att ta en glass och "hänga".
 • Varma kvällar på uteserveringar.
 • Att sitta på balkongen och lyssna på sommarregnet.
 • Att äntligen hinna läsa de böcker jag vill läsa.
 • Att ta en lugn kvällspromenad hand i hand med pojkvännen.
 • Galna och spontana utekvällar, gärna på en takterass.
 • Tropiska nätter.
 • Att grilla ALLT och grilla OFTA.
 • Svalka sig med isglass - hela tiden.
 • Bada från båten mitt ute i Mälaren.
 • Picknick med tjejgänget i en härlig park.
 • Solkysst hud och sommarblekt hår.
 • Åka nercabbat.
 • Att ha solglasögon varje dag, så snyggt.
 • Nattbad
 • Rosé i min soffa på balkongen.
 • Sommarplågor
 • Jordgubbar med vispgrädde till efterrätt varje dag.
 • Nostalgi på morföräldrarnas lantställe.
 • Kräftskivor.
 • Min födelsedag såklart.
 • Att varenda gata och varje liten park plötsligt blir magisk.
 • Gå barfota på en strand.
 • Årets första dopp.
 • Årets första kvällsdopp.
 • Ta en båttur ut i skärgården.
 • Känslan av att livet just blev enklare.
 • Att söka sig till skuggan och njuta av vindarna riktigt varma dagar.


Vad längtar ni efter???

Likes

Comments

Tänkte ta upp vad jag tänker skriva om i bloggen.

Jag har funderat länge på innehåll och punkter för denna blogg. Vilken känsla ska bloggen ge och vilket syfte ska den uppfylla. Jag vill att det ska vara ett varierat innehåll med både ytliga och djupa inlägg. De djupa inläggen är till för att vi måste må bra inuti oss för att känna oss bra utanpå. Därav namnet Naturligt Vacker.

Självkänsla är en kär gammal punkt jag brinner för. Har jobbat med min egna självkänsla senaste 9 åren och det ger verkligen resultat men det gäller att jobba med det varje dag.

Träning är som att andas för mig. Utan min träning kan jag inte andas så självklart kommer jag skriva en del om det. Jag har styrketränat i 9 år.

Drömmar & Mål är det jag anser vara viktigt i livet för att känna glädje, men även tacksamhet över det du lyckats nå hittills och att du ser en ljus framtid.

Aktuella händelser eller andra vardagsbetraktelser såsom omvärlden, sociala medier och människor. Jag som politiskt aktiv kan ha en hel del åsikter.

Listor är något jag älskar att läsa om i andras bloggar och jag kommer använda mig av det även i min blogg. Nästa inlägg jag kommer lägga upp kommer dra upp 20 saker som ökar min kreativitet.

Skönhet är och har alltid varit ett stort intresse. Att testa nya produkter och naturlig hemma-skönhet är något jag ägnat mi mycket tid åt. Vatten är och förblir den absolut bästa skönhetskuren, efter en god nattsömn.

Entreprenörskap där jag själv är i startfasen så häng med mig på resan.

Tips & test då jag är coachande som person och såklart vill hjälpa andra med diverse saker.

Kommer säkert fyllas på med punkter under resans gång.

Love,

Likes

Comments