Header

Om jag skulle säga endast en sak...

...till mitt 15-åriga, 20-åriga och t om 25-åriga jag skulle det vara LYSSNA INTE PÅ ANDRA.

Gå din egen väg. Eller spring. Så länge som det är din egen väg. Följ ditt hjärta och följ dina drömmar. Du ska inte följa andras drömmar och normer.

Det jag ångrar mest av allt är att jag har lyssnat så otroligt mycket på vad andra sagt till mig när jag öppnat mitt hjärta gällande mina drömmar. Att jag brytt mig om vad andra skulle tycka. Och det som gör mest ont är att detta främst är ord från nära och kära. Jag lyssnar sällan på människor jag knappt känner, där bryr jag mig inte alls, men när orden kommer från familjen. Det är tufft.

Min familj är jante. Man ska gärna sitta ner i båten och inte ha för mycket fokus på karriär. Och ska du göra karriär ska det vara på ett traditionellt sätt. Jag är en person som alltid haft många olika drömmar. En av dem är att ge ut en bok, men orden till mig där är "Hur ska du klara det?".

Jag struntar i alla janteord idag och skriver på min bok :-) Mitt mål är att ge ut den på eget förlag. Jag vill ha full koll.

Så ta verkligen till dig av mina ord. Att någon tvivlar på dig, ligger hos dem! Inte hos dig. Jag som är politiskt aktiv får ofta höra hur smutsig politiken är, hur de avskyr politiken och ord om skämt kring hur de får skämmas över mig om jag skulle bli en offentlig poltiker. Stoppar det mig? Nej. Jag älskar politiken och brinner för den.

Följ ditt hjärta.

Love

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag lägger mycket tid på min egen hälsa.

Jag har, liksom många andra, en hektisk vardag. Speciellt nu när jag studerar 150%, har politiken, skriver på boken, bloggar och tränar. För mig är det jätteviktigt med återhämtning. Jag har mycket att göra om dagarna men alltid tid för återhämtning.

Jag brukar återhämta mig genom att till exempel; laga mat, duscha, se serier, läsa, träna, vila ta promenader och min nya favorit Golden Milk. Bra för magen, immunförsvaret och fylld med antioxidanter. Prova! Kan lova att den blir er nya favoritdryck. Intas med fördel på morgonen eller kvällen.

Love

Likes

Comments

Jag experimenterar hela tiden i min träning.

Det är absolut en av anledningarna till att jag håller min motivation vid liv. Jag provar mig fram, testar, läser på, ser på videos, läser böcker, läser artiklar och lyssnar på podcasts.

Jag har mycket kunskap. Jag älskar träning och jag älskar att inspirera andra till träning. Om det är något DU verkligen kan ta kontroll över i livet så är det ditt välmående och din kropp. Hur vill du må och hur vill du se ut?

Den senaste tiden har jag inte riktigt fått de resultat jag önskat. Förra sommaren lade jag om min kost totalt vilket gjorde att jag åt mindre kolhydrater, samtidigt som jag stressade mycket, var lite ledsen över en dålig relation och dessutom fortsatte pusha mig i gymmet.

Ovan är en ekvation som inte går ihop. Jag tror det ledde till en överträning som jag nu kämpar för att ta mig ur. Senaste halvåret har jag försökt träna 6 dagar i veckan. Men då kosten ännu inte är perfekt, där jag ska få i mig regelbundna måltider och mycket kolhydrater så har mina resultat totalt uteblivit och jag har istället förlorat enormt med muskelmassa.

Jag tänker inte deppa ihop bara för det. Utan nu tar jag nya tag, nytt träningsschema och strikt med kost och vila. Nedan kan ni få jämföra mitt gamla träningsschema med mitt nya.

Gammalt Träningsschema

Måndag: Ben + Mage

Tisdag: Axlar + Armar

Onsdag: Ben + Mage

Torsdag: Rygg + Bröst

Fredag: Ben + Mage

Lördag: Axlar + Armar

Söndag: Vila


Nytt träningsschema

Måndag: Ben + Mage

Tisdag: Överkropp (rygg, axlar, armar, bröst)

Onsdag: Vila (ev. cardio, core etc)

Torsdag: Ben + Mage

Fredag: Överkropp (rygg, axlar, armar, bröst)

Lördag: Vila

Söndag: Vila

Gärna slänga in promenader, samt intervallträning där det hinns med.

Mat ska jag försöka få i mig vid tiderna; 08:00, 12:00, 16:00 och 19-20:00

Om ni undrar över något så ställ gärna frågor, alt. maila. Jag hjälper så gärna till med tips, gällande motivation, övningar, scheman, kost etc

Love.

Likes

Comments

Mina dagar består just nu av studier.

Men det känns faktiskt helt ok med tanke på att jag har tagit beslutet att jobba mindre och plugga mer. Dessutom älskar jag mina utbildningar.

Att börja studera till webbredaktör är bland det roligaste jag gjort. Jag älskar alla kurser. Vi har precis avslutat kursen i Animering för webben och håller nu på med Textproduktion 2. Så himla roligt!

I mitt andra program Ledarskap och organisation läser vi nu sociologi och det är också helt fantastiskt roligt.

Jag har varit väldigt nere senaste på grund av att jag inte trivdes på mitt jobb jag hade på heltid, så at fatta beslutet att jobba mindre och satsa mer på studierna är verkligen något som gjort oerhört gott för mig. Även fast jag nu inte tjänar lika mycket så är det mer värt att få må bra. Bestämma över sin egna tid och känna att jag inte slösar bort tid på ett tråkigt jobb.

Tänkte dock börja söka mig nytt jobb inom webb ;-)

Så kontentan, Lyssna Alltid Till Ditt Hjärta. Vad mår du bra av?

Likes

Comments

Jag har inte varit in här på ett tag.

Sommaren hände men nu är det tillbaka till vardagen igen och jag har en massa content som bara ligger och väntar på att bli publicerat i bloggen. Så håll ut.

Denna höst blir fylld av studier då jag studerar andra året på Webbredaktörsprogrammet samt Ledarskap & Organisation, första året. Nytt på jobbfronten ska det bli också, återkommer om det.


Bild från ett av bröllopen jag var på i somras.


Love, Alexandra

Likes

Comments

Jag älskar att lyssna på poddar, och jag lyssnar på många.

Tänkte därför lista de jag lyssnar/lyssnat på.

Nedan kommer en salig blandning av karriär, tjejsnack, intervjuer, hälsa, träning.Podcasts jag regelbundet lyssnar på.

Framgångspodden

Karriärpodden

Josefin & Vanja

Businesspodden

Styrkelabbet

I nöd och lust

Onsdagsbubbel

Alex & Sigge

Fredagspodden

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podcasts jag precis börjat lyssna på.

Tankar med...

Omänskligt

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tidigare podcasts som idag tyvärr är inaktiva.

Ofiltrerat

Opodden

Måndagspepp

Blogpod Michaela Forni & Dasha Girine

Ge mig gärna era tips :-)

Likes

Comments

Träning är en stor del av mitt liv. 

Jag har styrketränat i 9 år, mer eller mindre regelbundet. Jag försöker träna 5-6 dagar i veckan och hade tidigare en ambition att tävla i fitness. Annat har dock kommit emellan en tävlingssatsning men jag har fortfarande samma passion för träning och hälsa.

Hur får man motivation till träning och ännu viktigare, hur håller man motivationen vid liv?

Jag skulle kunna dra en massa valser om att skaffa förebilder, sätta konkreta mål, skaffa inspiration på instagram, träna det du tycker är roligt, sätt inte för höga krav på dig själv, tänk på hur skönt det känns efteråt etc etc

Men vi glömmer allt det. Det är bra sätt att få motivation, alla sätt som leder till träning är bra men jag har upptäckt en helt annan grej som får mig att gå till gymmet de dagar jag ABSOLUT inte vill. De dagar jag bestämmer att jag tar vilodag bara för att jag inte orkar. Vill ni veta hemligheten?

Hur kommer jag känna, när jag lägger mig för natten, och jag inte tränat?

Svar; Fruktansvärd, lat, att jag hamnar efter utvecklingen och kommer in i ett oönskansvärt beteende. Att alla andra som kommer träna regelbundet går om mig, blir snyggare, bättre, starkare. Och jag lat. Jag vet ju hur jag vill må, se ut, vilken kropp och vilket mentalt psyke jag har i sikte. Jag vet ju också att de som verkligen får resultat är de som går och tränar de dagar "vanliga dödliga" inte tränar, därför att de inte orkar. Jag vill inte lägga mig och tänka att "Imorgon, då jäklar". För då kommer det alltid att bli "imorgon".

Jag vill inte känna mig lat. Speciellt inte när tiden till träning finns.

De senaste gånger jag motiverat mig själv till träning dagar jag egentligen inte vill är tanken på hur jag kommer känna, om jag inte tränat. Och den känslan är inte härlig.

Testa ;-)

​Love, Alexandra

Likes

Comments

Den vanligaste anledningen till låg självkänsla.

Det måste vara att många idag jämför sig med andra. Det är så enkelt att få en inblick i andras liv och se ner på sitt eget. Det är jättesynd tycker jag. Jag har också varit där, men har de senaste 9 åren arbetat mycket på min egen självkänsla.

Låg självkänsla visar sig i att du har en dålig syn på dig själv. Att du ser ner på dig själv och tror att du inte duger som du är. Att du är dina prestationer. Detta kan visa sig i att du talar illa om andra, att du försöker hävda dig eller att du, tvärtom, hellre står i bakgrunden.

För att ta sig ur låg självkänsla gäller det att du först och främst börjar lyssna på dina tankar, vilka är de och skadar de eller hjälper de dig? Sedan ska du börja tänka gott om dig själv. För du är bra. Alla är bra. Varför ska du jämföra dig med andra. Vi alla är unika. Och om du vill förändra ditt liv MÅSTE du börja med att arbeta upp din egen självkänsla. Arbeta med den VARJE dag. Självkänsla är en färskvara.

Jag kommer skriva mer om Självkänsla men du kan börja med att; Tänka fina tankar om dig själv! Det gör mer än vad man tror.

Jag kan börja; Jag är en fin person värd att älskas precis som den jag är.

Fake It Until You Make It ;-)

Likes

Comments

Det är en djungel idag bland alla möjligheter. 

Det finns, som rubriken lyder, hur många karriärsvägar som helst idag. Det finns många som inte har en aning om vad de ska göra i sitt liv, vad de ska satsa på etc. För såna som mig som alltid haft ett mål och vision i horisonten oavsett vad, känns det lite konstigt. Hur kan man inte veta? Ni har väl drömmar? Å andra sidan förstår jag verkligen att det är svårt att sålla bland alla intressanta utbildningar, företag och tjänster. Jag ska ge några tips på hur du kan starta.

  • Lista vilka branscher du kan tänka dig.
  • Vilka tjänster och företag kan det finnas inom de branscherna,
  • Vilka utbildningar finns det inom branscherna och plocka ut de som känns intressanta.
  • Vad arbetar dina förebilder med? Verkar det intressant?
  • Googla runt och be om material/utbildningskataloger från olika skolor.
  • Googla på jobb som kommer vara enkla att få jobb inom i framtiden, nåt intressant?
  • Diskutera framtid med människor i din omgivning, hur tänker och vad sysselsätter de sig med?
  • Kontakta en syo, det kan vara skönt att prata med en helt utomstående, som kan ställa rätt frågor.
  • Har du 5 eller 100 jobb/utbildningar du kan tänka dig, spelar ingen roll. men försök sålla ner.
  • När du sållat så börja undersök jobben/utbildningarna? Vad innebär de?


Till slut kommer du börja se en röd tråd och det viktigaste av allt; LÄR KÄNNA DIG SJÄLV.

Vem är du? Vill du ha ett kreativt jobb? Vill du arbeta med människor? Kommunikation? Praktiskt vs teoretiskt? Vem är du? Fråga andra vad de tror du skulle passa som. Till slut finner du riktning. Visualisera hur ditt drömliv skulle kunna se ut. 

Och kom ihåg att google är din bästa vän. 

Love, Alexandra

Likes

Comments

Det blev några timmars läsande på balkongen. 

För ett par dagar sedan fick jag hem denna fantastiska bok. Jag har tidigare läst The Secret och föll såklart pladask för hela det här New Age - tänkandet. Att det är dina tankar som påverkar ditt liv och att det gäller att förlita sig på Universum. Denna bok The Universe Has Your Back är lite likadan. Att vi ska sända ut kärlek för att få kärlek och bli lyckliga, samt nå dit vi vill och det tillstånd vi vill ha i vårt liv. Det är universum som hjälper dig.

Det är lite svårt att förklara utan att det blir för flummigt. Man måste vara väldigt öppen som person för att kunna ta till sig detta tänkande. Jag fann på denna bok i Josefin Dahlbergs blogg. Hon beskriver också lite mer om hur den fungerar. Jag har ännu inte kommit så långt än men jag lovar att hålla er underrättade om vilka underverk den kommer föra med sig.

Det jag hittills läst om har handlat om att tro på Universum. Att våga öppna upp sig. Att be Universum om hjälp och att välja kärlek framför rädsla. Att vi alltid står inför val i livet som grundar sig på att vi antingen väljer kärlek eller rädsla. Vågar vi välja kärlek kommer mirakel att ske. Tror ni på det?

Så jag säger bara; KÖP boken. Prova. Och läs också The Secret böckerna och se på filmen baserad på böckerna. Man känner sig upplyst och hoppfull inför framtiden.

Love, Alexandra

Likes

Comments