View tracker

Hej! Just nu är fyra elever från Ä14 i Idre på utbildning, steg 1 för att bli skidlärare. För att få ut så mycket som möjligt utav dagen är vi ute i backen redan innan liftarna öppnar och stannar i backarna tills liftarnarna stänger. Vi går igenom både hur vi kan bli bättre skidåkare och utvecklas i vår skidåkning, men även hur vi kan bli bra ledare och kunna leda andra på skidor. När backarna stänger har vi reflektion och sedan teori. Fullt upp och superroligt!

Likes

Comments

Några elever från tvåan och trean har nu ikväll vart ute på lite kvällspaddling i några timmar. spännande att få känna på hur det är att paddla när det är kallt i luften, i vattnet och att det är såpass mörkt också.

Likes

Comments

Idag var det ingen is på sjön och eftersom Ä14 slutar tidigt på fredagar så såg två elever från klassen sin chans att paddla en vända i en liten å som rinner genom Ryssby. Spännande att se byn från ett annat perspektiv jämfört med det man är van vid samt utforska ån lite mer ingående. Det blev en mysig tur på ca 2 timmar och vi uppskattar att vi får möjligheten att låna utrustning från skolan för dessa typer av äventyr.

Ha en bra helg! Hälsningar Ä14

Likes

Comments

Idag har vi varit i Blekinge och klättrat. Där har vi fått se skillnaden mellan att klättra i varmt/kallt väder. Hittills har vi bara klättrat när det varit varmt, men nu har vi som sagt fått prova på en kall klättervägg.

Det har varit en kort men intensiv dag, och det var skönt att få komma ut lite efter att vi haft teori inomhus ett tag.

Likes

Comments

Nu är förrådet färdigmålat och klart för att inredas. Det är två elever från Ä14 som går en kurs som heter "byggnadsunderhåll" och det är under de lektionerna på fredagarna som de har jobbat med förrådet. Härdanefter kommer hela klassen få inreda och göra klart det som fattas.

Istället för den gula färgen som var där innan är det nu en fräschare grå färg. 


Likes

Comments

View tracker

Nu på lördag har vi öppet hus på skolan och alla är välkomna mellan 10.00-14.00. Vi kommer visa upp olika grejer som ingår i våran utbildning så som ekorrhjul, rensa ankare, olika tekniker och säkerhet inom havspaddling. Paddlingen kommer finnas vid satta tidpunkter i simhall och nere vid Ryssbysjön. Alla tre årskurser kommer att delta på öppet hus och det finns möjlighet att ställa frågor till oss elever under dagen. Vid 11.00 och 13.00 kommer det finnas möjlighet att komma och lyssna på en presentation i våran lektionssal. Hjärtligt välkomna!

Likes

Comments

Idag har idrott och hälsa paddlat i simhallen och haft lite förberedelser inför öppet hus den 12 november.


Likes

Comments

Nu så har nog alla i Ä14 landat och börjat inse att vi faktiskt är hemma i Sverige igen, efter en riktigt intensiv och lärorik vecka. Med både tid att utveckla vår egen klätterteknik och våran pedagogik. Med en gemensam strävan mot färdigställd sportklätterutbildning. Nu så väntar bara efterarbetet med Spanien resan.

Likes

Comments

Nu efter ett långt tag på tåg och flyg, är vi äntligen ner och Framme på The Orange House i Spanien. Nu laddar vi inför en dag på klipporna imorgon.

Likes

Comments

Nu håller vi för fullt att förbereda oss. För att nu på måndag så åker vi i Ä14 iväg till Spanien. Rättare sagt till Costa Blanca där vi kommer spendera sju dagar, med att klättra och att utveckla våra erfarenheter inom ledarskap.

Klart så kommer det att komma mer bilder där ifrån, men nu laddar vi.

Likes

Comments