Hästgänget är i full gång med sin hästskötarutbildning! Två dagar teori och en dag får vi rida en lektion, intensivt men mycket lärorikt! Idag - löshoppning

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Just nu finns det en inrikting på skolan som heter "häst". Vi är tre från Ä14 som går den inriktningen tillsammans men en till ifrån Ä15. Måndagar, tisdagar och torsdagar från vi åka till Ljungby ridklubb, som ligger i närheten av Ryssby, och gå kursen "hästskötarutbildningen". Det innebär att vi under 8 veckor kommer gå en väldigt intensiv kurs där vi får lära oss det mesta om hästen och allt som hör till. Tisdagar och torsdagar har vi teori, och får läsa i böcker, höra om andras erfarenheter och kolla på hästarna. På tisdagar är det ridning som gäller, då får vi träna på vår egen ridning, påverkan osv.

Likes

Comments

bilder från dagens skridskoåkning ☺️

Likes

Comments

Idag hade vi lektion i hypotermi, vad som händer och vad man gör för att förebygga samt åtgärda köldskador. Vi fick även gå ut utan skor och sedan värma fötterna i en kompis armhåla, för att se hur lätt det kan vara att få upp värmen igen. En intressant lektion med mycket fakta som man kanske inte alltid tänker på när man är ute, men ändå superviktigt!

Likes

Comments

Idag stod skridskoåkning vid Kronobergs slottsruin på schemat. Tidigare denna vecka fick Ä14 känna på att gå igenom isen och idag var det en tur på 2 timmar som väntade klassen. Syftet med turen var att få lära sig mer om var isen är som tunnast samt tjockast och såklart träna på sina färdigheter.


Likes

Comments

Hej! Just nu är fyra elever från Ä14 i Idre på utbildning, steg 1 för att bli skidlärare. För att få ut så mycket som möjligt utav dagen är vi ute i backen redan innan liftarna öppnar och stannar i backarna tills liftarnarna stänger. Vi går igenom både hur vi kan bli bättre skidåkare och utvecklas i vår skidåkning, men även hur vi kan bli bra ledare och kunna leda andra på skidor. När backarna stänger har vi reflektion och sedan teori. Fullt upp och superroligt!

Likes

Comments

Några elever från tvåan och trean har nu ikväll vart ute på lite kvällspaddling i några timmar. spännande att få känna på hur det är att paddla när det är kallt i luften, i vattnet och att det är såpass mörkt också.

Likes

Comments

Idag var det ingen is på sjön och eftersom Ä14 slutar tidigt på fredagar så såg två elever från klassen sin chans att paddla en vända i en liten å som rinner genom Ryssby. Spännande att se byn från ett annat perspektiv jämfört med det man är van vid samt utforska ån lite mer ingående. Det blev en mysig tur på ca 2 timmar och vi uppskattar att vi får möjligheten att låna utrustning från skolan för dessa typer av äventyr.

Ha en bra helg! Hälsningar Ä14

Likes

Comments

Idag har vi varit i Blekinge och klättrat. Där har vi fått se skillnaden mellan att klättra i varmt/kallt väder. Hittills har vi bara klättrat när det varit varmt, men nu har vi som sagt fått prova på en kall klättervägg.

Det har varit en kort men intensiv dag, och det var skönt att få komma ut lite efter att vi haft teori inomhus ett tag.

Likes

Comments

Nu är förrådet färdigmålat och klart för att inredas. Det är två elever från Ä14 som går en kurs som heter "byggnadsunderhåll" och det är under de lektionerna på fredagarna som de har jobbat med förrådet. Härdanefter kommer hela klassen få inreda och göra klart det som fattas.

Istället för den gula färgen som var där innan är det nu en fräschare grå färg. 


Likes

Comments