Fjärde dagen spenderades vid vandrarhemmet, The Orange House. Dagen delades in i tre delar, en del bestod utan redovisningar om Spanien som land, andra delen hade Johan Niska, hjälpinstruktör, genomgång av utrustning och dess olika tekniker. Dagen avslutades i Altea där vi fick möjlighet att bada i havet innan vi tillsammans åt på restaurang. En välbehövlig dag i lägre tempo.

Johan Niska håller i en lektion på området där vi bor.​

En del av det härliga gänget.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tredje dagen spenderade vi på Sierra de Toix. Klippan har många fina leder och utsikt över Medelhavet, därför tillägnade vi dagen åt enbart klättring. De första var uppe på väggen redan klockan 09.06 och vi klättrade för fullt hela dagen. Alla fick fick chans att repetera gårdagens lärdomar och träna på det som behövdes.

Irma, Ä15 & Anton, Ä15

Julia, Ä16 & Emil Ä16

Jonatan, Ä15 klättrar en led med överhäng.

Sara, Ä16, Anton, Ä15 & Jonatan, Ä15

Likes

Comments

Just nu är Ä15 och Ä16 på utbildningsresa i Spanien, Alicante. Vi följer normer för Sportklätterkurs på klippa enligt Svenska klätterförbundet. De två första dagarna har vi spenderat i Vall de Guadar (Echo Valley). Dagarna har handlat mycket om att komma in i miljön och klättertänket för att sedan kunna gå vidare och utveckla våra kunskaper. Detta kommer vi att dela med oss utav under de följande veckorna!

Echo Valley är platsen vi har spenderat våra två första dagar på.

Irma i Ä15 och Johan som är hjälpinstruktör riggar inför första dagen.

Oskar och Emil i Ä16 klättrar en led på topprep.

Likes

Comments

Hästgänget är i full gång med sin hästskötarutbildning! Två dagar teori och en dag får vi rida en lektion, intensivt men mycket lärorikt! Idag - löshoppning

Likes

Comments

Just nu finns det en inrikting på skolan som heter "häst". Vi är tre från Ä14 som går den inriktningen tillsammans men en till ifrån Ä15. Måndagar, tisdagar och torsdagar från vi åka till Ljungby ridklubb, som ligger i närheten av Ryssby, och gå kursen "hästskötarutbildningen". Det innebär att vi under 8 veckor kommer gå en väldigt intensiv kurs där vi får lära oss det mesta om hästen och allt som hör till. Tisdagar och torsdagar har vi teori, och får läsa i böcker, höra om andras erfarenheter och kolla på hästarna. På tisdagar är det ridning som gäller, då får vi träna på vår egen ridning, påverkan osv.

Likes

Comments

bilder från dagens skridskoåkning ☺️

Likes

Comments

Idag hade vi lektion i hypotermi, vad som händer och vad man gör för att förebygga samt åtgärda köldskador. Vi fick även gå ut utan skor och sedan värma fötterna i en kompis armhåla, för att se hur lätt det kan vara att få upp värmen igen. En intressant lektion med mycket fakta som man kanske inte alltid tänker på när man är ute, men ändå superviktigt!

Likes

Comments

Idag stod skridskoåkning vid Kronobergs slottsruin på schemat. Tidigare denna vecka fick Ä14 känna på att gå igenom isen och idag var det en tur på 2 timmar som väntade klassen. Syftet med turen var att få lära sig mer om var isen är som tunnast samt tjockast och såklart träna på sina färdigheter.


Likes

Comments

Hej! Just nu är fyra elever från Ä14 i Idre på utbildning, steg 1 för att bli skidlärare. För att få ut så mycket som möjligt utav dagen är vi ute i backen redan innan liftarna öppnar och stannar i backarna tills liftarnarna stänger. Vi går igenom både hur vi kan bli bättre skidåkare och utvecklas i vår skidåkning, men även hur vi kan bli bra ledare och kunna leda andra på skidor. När backarna stänger har vi reflektion och sedan teori. Fullt upp och superroligt!

Likes

Comments

Några elever från tvåan och trean har nu ikväll vart ute på lite kvällspaddling i några timmar. spännande att få känna på hur det är att paddla när det är kallt i luften, i vattnet och att det är såpass mörkt också.

Likes

Comments