Hår

Har du lagt märke till att ditt hår kan kännas anorlunda i ditt hem och på dina semester resor? Min teori är att vattnets mjukhet samt hårdhet är faktorn. Då jag är i Crna Gora (Monte Negro) i Budva samt i Srbija (Serbien) i Beograd känns vattnet något slags fettigt. Dock tror jag att vattnet i Budva kändes något renare. Då jag tvättar mitt hår samt kropp så känns det inte lika rent som här i Sverige i Malmö. Den positiva känslan är att min hud känns fuktgivande och mjukt. Tror att de har hårtvatten eftersom då jag hällde kranvattnet i en glas så var vatten genomskinlig med en grå dimma och efter tre minuter blev vattnet genomskinligt. Fick inte dricka vattnet i Beograd och i mellersta delarna av Srbija. Jag fick köpa vatten i flaska för dricka. 

Det vad du kan göra är att googla till exempel Malmö Dricksvatten. Då får jag information att hårdhetsgraden är 6 vilket betyder medelhårt inom perioden oktober 2014 fram till september 2015. 

Vattenhårdsgrad på dricksvatten 

0-2 mycket mjukt.

2-5 mjukt 

5-10 medelhårt 

10-21 hårt 

>21 mycket hårt 

Källa VASYD hämtat 27/1-2016

Vad är mjukt och hårt vatten? Informationen som jag läser är att vatten innehåller kalcium och magnesium och dem två ämnena bestämmer vattnetshårdhet. De skriver att hårt vatten kräver höga doser av tvättmedel och samt att hårtvatten kan ge kalkavlagringar på porslin. Källa SvensktVatten.Se hämtat 27-01-2016 

Hur ser ditt dricksvatten vattenhårdsgrad ut i ditt bostadsområde? 

Med Kärlek! 

ChaleLaD Likes

Comments