hej! Det var ett tag sedan sist. Mycket har hänt så ska försöka förklara allt nu i detta inlägg.

Gloria:
Lina har kommit långt med henne, sadlas utan problem, uppsittningen går galant och hon står helt stilla. Hon kan galopperas utan problem och allt går bra i ridningen. I hanteringen är hon lugn och kan stå stilla under hovkratsningen och så. Hon rids nu på hackamore vilket funkar suveränt. Mycket mjukare i nacken av hacket. Hon börjar helt klart bättra sig till att bli en toppenhäst. Dock är hon fortfarande lite missförstådd ibland. Men absolut inte lika mycket som i början. Det gäller bara att vara lugn och tydlig. Longeringen går bra, hon springer på fint. Så ja, det blir bara bättre och bättre! Lina tog med henne upp till hennes kompis, där hon fick ridas i paddock med tränare. Det gick galant och hjälpte henne mycket.

Isor:
fått en ny sele och vagn. Nu drar han vagnen med hjälp av draglinor istället för skacklarna. Han mår bra och går som vanligt Han har även fått en medryttare som rider 2 dagar i veckan. Det tycker han är kul och är jätteduktig.

För övrigt så har det gått 2 veckor sedan jag fyllde 15 år. Jättekul! Fick massor fina presenter och det betydde mycket för mig. Samma dag fick jag hem hästarna till mig. Eftersom att lina flyttat till sin skola i Vårgårda nu så är det mycket enklare att ha dom hemma hos mig, Så att träningen kan fortsätta. Dom fick direkt mycket gräs att äta så nu är dom som två köttbullar. Alldeless för feta. Men dom ska gå i denna hagen tills det knappt finns något kvar. Och så öppnar vi lite mer av hagen när dom är i bättre form. Försöker hålla igång dom varje dag efter skolan. Men går i nian nu så mycket läxor och prov. eftersom att det är muntliga NP nu på hösten måste jag verkligen försöka plugga på.

Mitt hästintresse börjar komma igång nu igen. Det gavs upp lite när en nära häst till mig togs bort. Då sa jag att jag lägger ner det helt. Men det börjar ordna sig igen. Vill utveckla min ridning och hästhantering nu när jag har chansen. För vill inte gå på ridskola. Tycker det är för jobbigt och det hjälper inte att bara rida en gång i veckan för mig. Så det blir bara bättre och bättre för mig.

Det var nog det som hänt. Och ska försöka att uppdatera varje dag om vad som händer. Mycket bilder osv så ni kan följa oss.

xoxo

Johanna

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Saknar min fina Hia enormt.. Älskade killen någon dag så ska du få komma tillbaka till oss, isor väntar på dig 💗

Likes

Comments

Hej igen! Varit ett bra tag sedan vi bloggade sist. Ber om ursäkt för det, men vi har haft fullt upp.
Vi har kommit jättelångt med Gloria. Hon är jätteduktig! Börjat rida ordentligt, både i paddocken och hagen. Från att inte klara av att ens se sadeln till att kunna lägga på den utan problem. Från att när man satt upp drog hon iväg direkt och stog aldrig stilla till att kunna hoppa upp och stå stilla utan problem. Vi turas om att rida henne jag och lina. Hon har varit lite stark och stel, hon har även sparkat med bakbenen (mot magen) när vi ridit ut. Men lina fick köpt ett nytt nackstycke som gjorde susen! Det är ett lite bredare och format efter hästen. Direkt blev hon mycket mjukare i munnen och sparkar inte lika mycket! Så det ska jag köpa ett som hon kan ha. Hon har blivit jätteduktig!
Isor har fått sig en ny sele och rockard.

När skolan börjar flyttar Lina till skara. Då får jag hem hästarna till mig. Så nu håller vi på att fixa staketet till hagen och ska börja bygga i vindskyddet, ska fixa två boxar så dom kan gå in om det är skitväder :)
Det är fortfarande mycket att göra så det är lite stressigt. Men det blir säkert bra när det är färdigt.

Igår köpte jag lite nya saker till Gloria. Ett blått ländtäcke med fleecefoder, ett vitt schabrak från jacson och ett blå gold medal schabrak! Sen ska jag köpa ett par vita lindor, en nosgrimma och ett blått schabrak av Lina. Hon ska bli snygg ponnyn!

Klipper in lite bilder också så ni får se.

xoxo
Johanna

Likes

Comments

Hej alla! Nu kommer ett inlägg, ett inlägg som varken handlar om hästarna eller hästar överhuvudtaget. Detta tänker jag skriva för att jag känner att jag behöver det. Jag behöver skriva av mig och kunde inte se ett bättre ställe än här att göra det på.

Just nu sitter jag här i min säng. En väldigt besviken och ledden tjej sitter faktiskt i sin säng idag, första gången på en ganska så lång tid. För några timmar sedan satt jag, min mor och far samt min pojkvän och åt tacos och hade trevligt. Under tiden vi satt och åt kom min killes kompisar, dom skulle till Kungälv och jag skulle egentligen med. Men denna gången kom dom lite för tidigt och jag satt fortfarande och åt samt att jag hade inte hunnit ta på mig dom kläderna jag skulle ha och inte hunnit fixa håret och så. Och eftersom att jag vet att hans kompisar inte gillar att vänta pratades jag och Johan vid och vi bestämde att dom kunde plocka upp mig i Lerum sen, helt okej för mig. Jag åker ner till Lerum en timme efter ungefär och är med några kompisar. Efter 2 timmar i Lerum ringer jag Johan och frågar vart dom är. Han svarar att dom just skulle börja åka till kompisens hus som ligger ca 45 min ifrån Kungälv, och det tar ca 45 att åka till Kungälv. Det betydde alltså att dom hade varit i kungälv i ca 2 timmar och "hängt" vilket innebar också då att jag måste vänta ytterligare i ca 90 min. Okej sa jag eftersom jag inte kunde göra så mycket åt saken. Sen nämner han något om att alla som satt i bilen ville åka till Göteborg och frågade om dom skulle hämta upp mig innan. Jag blev såklart jätte glad. Jag väntade i kanske 1 timme, gick in och köpte godis som alla i bilen skulle få och satte mig med mina kompisar och väntade. Efter ca 1 timme skriver Johan att dom var påväg in till stan och kunde/ville inte hämta upp mig. Lycklig som jag var i stunden resulterade mer till en besviken tjej som satt på bänken. Han påstod att alla ville dit och att han inte kunde göra något, trots att det är hans bil hans kompis körde. Men vad skulle jag göra åt saken? Jag fick såklart ringa pappa och fick vänta själv i ca 50 min eftersom att mina kompisar var tvungna att dra. Jag tror aldrig jag har varit så nära på att börja gråta just vid sånna tillfällen. Jag kände mig så fruktansvärt besviken och förnedrad och det gör jag ännu, jag känner till och med lite hat då det verkligen inte är förstå gången något sånt här händer. Men sen tänket jag också på att det kanske är jag som är töntig som gör det till en stor grej? Hur hade ni reagerat och vad hade ni gjort?

Likes

Comments

Hej alla! Ganska längesedan jag uppdaterade men jag har helt ärligt inte haft lust.

Den 14 juni 2015 lämnade min älskade Hiawatha mig. Efter 2 år var det dags att säga hejdå till honom. Jag saknar honom väldigt mycket men han har det så bra. Isor sörjer än, han börjar förstå att Hia inte kommer tillbaka. Dagen Hia åkte gick isor runt och skrek efter sin kompis och tittade för fullt efter honom. Det gjorde riktigt ont att se. Men livet går vidare och jag hoppas jag och isor får träffa honom igen. Du kommer alltid finnas hos mig och isor Hia. Njut av allt gräs du fick hos nya ägaren så ses vi snart💕

Likes

Comments

hej! det var ett tag sedan jag bloggade sist. men nu är jag tillbaka igen!
Gick på skolavslutning i torsdags, sååå skönt! nu har jag 2 månader ledigt att bara ta det lugnt. Idag red jag en nordsvensk, för första gången! En vän till mig har en nordsvensk kille vid namn Ulan, och hyr även Ulans mormor Urma. Fick rida en tur på damen, herregud vilka maffiga hästar. Hon va seg och envis men otroligt snäll. det var faktiskt väldigt speciellt. Har bara ridit nordsvensk travare innan, det är ju skillnad trots att det är samma ras. Vi ska höras av igen inför nästa tur :)
Snart ska jag till Lina, vi ska evt prova att rida på gloria. hittills har vi bara gått promenader, så det ska bli spännande. Hia åker idag också, så det blir att sätta ihop Gloria och Isor så dom får gå tillsammans. Jag önskar Hia all lycka i det nya stallet!:)
ni får tre bilder från ridturen idag också :)
på andra bilden är det Ulan, på tredje bilden så står Urma hitåt och Ulan längst fram
Hejdå, hörs senare!

/johannaLikes

Comments

Var ledig igår. Så skönt. Jag ägnade lite tid åt Gloria samt så förstora jag hagarna för alla 3 parter. För övrigt har det inte hänt så mycket med hästarna varken idag eller igår. Lite promenader varje dag med alla hästarna men inget mer, förutom igår när jag och Hia gick och mötte lillebror på busshållplatsen så då fick Hia agera ridponny.
Har haft lite tankar hit och dit om jag ska släppa ihop hästarna eller inte men jag backa ur för att jag vill inte att Hia ska skada sig. Onödigt om det skulle hända en vecka innan han ska säljas.

Likes

Comments

Gjorde klart min sadelkammare idag. Innan hade jag den i källaren men nu har jag fått ett eget litet "hus" med bara mina hästsaker. Lite för litet tycker jag men jag ska nog få plats. Det finns fler saker som jag måste få plats med, måste bara köpa mer krokar :)

//L

Likes

Comments

Jag och min kille Johan var ute med Gloria förut. Vi tog ett litet steg längre och gick faktiskt en annan väg med Gloria idag som var lite längre. Hon skötte sig galant trots att det blåste sjukt mycket och en helikopter cirkulerade runt omkring oss. Det var mycket spännande och nya saker att utforska.
Sen promenerade vi med Hia och Isor båda samtidigt. Dels för att dom har så mycket energi, för att Isor's hovar ska torka och få gå på ett annat underlag än lera och för att se hur Gloria reagerar på att vara själv i hagen. Gloria kunde verkligen inte skött sig bättre. Hon bara gick runt och kollade läget utan att gnägga eller springa omkring. Det är en väldigt stor lättnad för mig att det gick så bra eftersom att då vet jag att jag kan gå ut med Isor utan att behöva tänka på Gloria.
Bjuder på lite bilder.

//L

Likes

Comments

sitter just nu i skolan och har typ någon föreställning. Igår var vädret riktigt dåligt och när jag skulle ta ut Isor för att fixa hans hovar känner jag bara hur han skakar. Stackars killen frös så. Aldrig sett han frysa så mycket som igår. Så det blev på med fleecetäcke och utetäcke. Även Hia fick fleecetäcke samt regntäcke. Förhoppningsvis blir det bättre väder och eftersom hagarna är sjukt leriga nu så hade det varit bra med sol så det torkar. Hur gör ni nu när det är så lerigt i hagarna? Eftersom att jag inte har något stall och vi inte kan ha hästarna i den hagen vindskyddet är i så får vi det svårt med att få in dom för att torka. Isor's hovar är ju dåliga också vilket betyder att han inte får gå i våta eller leriga hagar så jag hoppas verkligen det torkar nu så hans hovar blir bättre.

//L

Likes

Comments