View tracker

Äntligen en ledig dag...

Tävlade i helgen på Bobbo. I 90 så red jag bra och som jag skulle. Tog i han lite för mycket till 4 så blev ett pet där men hade jämn rytm hela rudan och de kändes bra. Till 1m så vet jag inte vad jag höll på med... red som en jävla kratta.. tur man har en fin häst. Ny chans på söndag att rätta till mina fel.

Idag fick Bobbo ut och sträcka på benen lite i skogen.. eller ja.. blir ju inte så mycket utan de då han är rädd för allt. Man får han att länga några steg sen kastar han sig i luften för något löv inte låg där sist eller för att lövet som låg där sist har flyttat sig.. Han är rolig han.

Carisma fick ut och gå en liten runda i skogen. Hon är så cool. Inte rädd för något.. Mötte en bil i skogen som kom i 190 och hade inte en tanke på att bromsa men de brydde hon inte sig ett dugg om. Har lagt på ett schabrak och täckesgjord på henne och de brydde hon inte sig ett dugg om... Det kommer nog bli en bra häst av henne.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ja.. det är väl dags att börja blogga igen. Det har hänt väldigt mycket under denna tiden. Jag får ta allt eftersom för annars kan jag sitta här i dagar.

Fenita blev konstaterad dräktig med Häkkinen N igår. Gud så skönt! Jag har kört fram och tillbaka till gränsbo hela sommaren nu och var sista försöket innan jag skulle få byta till Copycat för Häkkinen skulle iväg och som tur var så var hon dräktig. Fenita står nu inte tillsammans med Bobbo och Carisma för att Carisma diade på henne.. Hon är 2 år!!!! så Fenita står nu i hagen bredvid med massa andra ston men dom bryr hon sig inte ett dugg om utan hon står vid staketet och hänger vid mina istället.

Carisma har mest bara gått i hagen och ätit massa gräs och växt till sig... lite för mycket kanske. För 2 månader sen mätte jag henne till 167cm. jag får nog hitta på någon medicin som gör att hon stannar i växten. Ser så konstigt ut när min tvååring är lika stor som Bobbo.

Bobbo har de stått lite still med men de blir de ändring på nu.

Har äntligen haft en ledig dag idag. Min första på 2 veckor. Dagarna går så fort när man är ledig.. Det är ju 100 saker man ska göra då och man hinner inte ens med hälften.. Fast lite på min to do lista är borta nu.

M fick följa med till stallet och rida lite idag. Gud vad lycklig hon var. Jag trimmade Bobbo på banan först sen fivk M hoppa upp och testa lite. försöker lära henne rida lätt och sen fick hon hoppa lite. Man börjar ju nästan komma ihåg hur svårt själv man hade fast de sitter i ryggmärgen för långe sen. Men hon är duktig och gav aldrig upp. när jag stannade ville hon bara trava igen så hon lär sig. De blir nog en bra ryttare av henne. De blir det nog av alla ungarna.


Hittade en gamla bild på mig och Bobbo. Denna är 2,5 år gammal. Gud som han har ändrats i kroppen!

Likes

Comments

View tracker

Lite smått bakis men de är lugnt! Hade riktigt trevligt igår.
Idag ska bobbo trimmas på banan och Athena ska komma ut och vandra lite. Hoppas jag hinner klippa bobbo idag... Har sagt att jag ska göra det sedan nyår men de har ju inte hänt än.. Det är ju tävling i mars så måste ju hinna innan dess ..

  • 379 readers

Likes

Comments

Vilket storm väder de har varit denna veckan.. Igår fick bobbo ut på en skrittrunda i snöstormen. Mycket kläder på och ändå frös man! Bobbo brukar alltid vara seg och tung när man sätter igång honom men Gud vad pigg han är. Han har nog saknat detta!

Donna visste jag inte skulle kunna gå och rida igår så hon fick få i corallen. Tur var väl de för hon var inte klok! Ska testa rida henne idag och hoppas jag överlever!

Måste byta täcke på carisma idag då bobbo har gjort världens reva i henne täcke.. Samma på Fenita så får sätta mig och laga lite idag. Carisma har ju bara ett vintertäcke så får laga det fort :)

Likes

Comments

Då var de första dagen på året och de känns underbart! Har så mycket planer detta året. Bobbo ska upp i klasserna, Carisma ska våga gå på sina egna fötter och föras redo att ridas in i höst, har även köpt ett avelssto som ska betäckas i vår!

Nu sitter man i soffan med en kopp te innan man ska dra igång med allt som ska göras idag. Bobbo ska ut i skogen och även Donna med!

Likes

Comments

Dags att komma igång med bloggandet igen!

Bobbo går för tillfället som en klocka i hoppningen nu. Vi har bytt bett till ett pelham som han går superbra på! Tävlade förra lördagen men inga bra resultat men få fan vad han kändes bra. Aldrig känt så på tävling innan!


Donna går bara framåt. Tränade för första gången förra veckan och gick hur bra som helst. Lastas på mindre än 10 min och hoppar allt! Hon ska nu träna varannan vecka och sen ut och tävla är det tänkt.


På jobbet går allt framåt. Dom vi höll på att rida in sist jag skrev ska vi nu börja galoppera på och sen igång med dom. Så roligt!


Jag har även fått en ny häst som jag ska sätta igång. En 3årig hingst efter Casall. Han är lite busig och har inte kommit upp på honom än med idag smäller de och ska sitta på honom.

Likes

Comments

Tiden går så snabbt så hinner ju inte ens blogga.. På jobbet har vi hunnit med mycket. 3 hästar är nu inridna och en är på gång.

Hela denna helgen har jag varit iväg med pappa och min morbror och hans fru till Tierp på EM i dragracing. Mycket sol och många bilar hann vi med. Råkade ur för extrem otur när jag skulle köra upp.. När jag hade ca 20 meter kvar krockar jag och skrotar hela bilen så fick bli tåget hem i måndags och nu letar jag bil till förbannelse!

Igår regnade de nästan hela dagen så blev mockning och sånt på morgonen sen lite pysslande med annat. Vi har gjutit lite i det ena stallet som ska byggas om för dom dräktiga stona. Vi red sen över till andra sidan och tog en runda med ordentligt tempo. Jag hade Donna och hon behövde verkligen sträcka ut sig ordentligt. Försökte sticka från mig en gång så fick sätta mig ner och jobba ihop henne ordentligt för att få henne på andra tankar.. Med en rygg som har träningsvärk idag och helt röda händer så lyckades jag få stopp på henne.
Bobbo fick ta samma runda med Elin som sällskap.. Han förstörde nog mer än gjorde nytta för henne. I galoppen så blev han helt överlycklig och drog bockserie efter bockserie. Tappade till och med mobilen så fick stanna och plocka upp den. Men bara upp igen och hålla i sig för livet.
Idag har vi hunnit mocka och lagat Konrad( dockan) som ska få rida på den svarta hingsten snart.
Bobbo ska idag få ett dressyrpass och Carisma ska få komma upp från betet och få lite mys och gå en promenad.


Likes

Comments

Då var denna dagen snart slut.. Dagen började som vanlig. Tog sen in hingsten som blev borstade och körd i corallen. Det är stora framsteg varje dag med honom! Tog sen Athena i corallen med Konrad ( vår docka) på ryggen för första gången. Gud vad hon bockade!! Han får lagas efter den ritten då han halvt gick sönder.. Galenpanna.. Tömkörde Winnie en liten runda som gick superbra! Åkte sen iväg och köpte glass. Gud så gott! Kollade till dom höstarna som är lite längre iväg och sen red vi en runda på Grynet och Donna. Bobbo fick ha lite markarbete för imorgon är det hoppträning igen. Trodde inte han skulle funka då jag red på de bettet som jag trimmar dressyr på men skenet bedrar. Han funkade super och lyssnade på mig ändå fast det var bommar ivägen. Nu är det dags för lite mat och sen städa stallet och huset:)
Likes

Comments

Gårdagen började som vanligt med mockning. Den ena hingsten hade rivit ner sitt staket så vi fick laga ihop lite. Longerade den ena unghästen och tömkörde en annan. Gick även och fyllde på vatten och slutade badkar till alla hagar som behövdes. Vi har även fått en "liten" hingst som ska ridas in.. Så kul med nya utmaningar. Han blev borstad och pysslad med i stallet.

Igår var det dags för bobbos första träning på över en måndag och ingen var gladare än han! Han bockade efter varje språng och var helt överlycklig. Gud vilken träningsvärk jag har idag av att hålla mig kvar. Vi hoppade inga höjder utan mest lydnad för att få honom lugn och lydigt så det var Max 1m och han funkade mycket bättre än vad jag trodde. Märks att jag har trimmat ordentligt med dressyren.

Nu sitter jag inne på fika och vi har redan hunnit med alla stallsysslor, longerat den ena unghästen och kollat staket på ett annat ställe. Här går det undan:)


Likes

Comments

Full rulle hela dagen. Började med dom vanliga rutinerna med mockning och allt. Kl 9 kom min hovslagare och slog på bra skor på Bobbo och verkade Carisma och Busen. En stor guldstjärna till Carisma som skötte sig precis som man ska utan att man får åka till sjukhuset efter man har lyft hovarna. Kollade sen vattnet i hagarna och sen blev det lunch. Hämtade sedan in 2 basjkirer som blev verkade och borstade efter många om och men... Dom blev sedan lastade och körda en bit iväg till några andra kompisar som vi körde dit för någon vecka sedan. Vi hann sen bara med en unghäst som fick ha longeringsgjord och benskydd för första gången men brydde inte sig ett dugg om det. Hon är stört skön!

Red ett dressyrpass på Bobbo idag. Han var riktigt duktig och gjorde precis som han skulle. Kastade sig en gång men det är ju inget mot vad han brukar så ett stort + på de. Hade även flugpannband på honom idag då han var väldigt irriterad igår och idag brydde han sig inte alls om flugorna!

Bild på casallhingsten som vi har här i stallet;)


Likes

Comments