I fredags hade vi den sista festen för rookie perioden! Efter många intensiva veckor utav fester/aktiviter så är det dags att plugga 100%!! Det var finsittning på Stadshotellet och det var väldigt mysigt, kul att se alla i finkläder. 🎉

Nu till det mindre roliga, plugget! Första tentan kommer vara 6/10 runt 2 och en halv vecka kvar och ska nu börja repetera boken! 📚

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har skolan verkligen kommit igång! Det är mycket på en gång, nytt att lära sig och ny skola. Det känns ändå bra hittills, har kommit in mer i allting lägenheten, skolan och Västerås som stad. Föreläsningarna är intressanta, läraren är bra och det går bra med språket. Man vänjer sig verkligen med att ha föreläsningar på engelska och det är så kul! Är ju rätt van med engelskan tack vare året i Santa Barbara.

Förresten så köpte jag denna snygga kappa från MQ igår. Love it!! Precis det jag ville ha så jag köpte den. Kommer perfekt till användning nu när det börjar bli kallare, börjar nu sakna Cali vädret haha!

Likes

Comments

Nollningen håller på förfullt och igår kväll var det Midsummer Party. Fick köpa en billig blomkran från New Yorker haha. Vi fick lite mat & våra faddrar hade utmaningar att göra osv. Efter ett tag öppnades dansgolvet men jag, Olivia & Julia var så trötta att vi drog hem. Sjukt att vi har två veckor utav fester kvar!!! Vill komma in i rutiner haha men är bara en rookie en gång i livet så 😉

Likes

Comments

Ska börja plugga i Västerås på Mälardalens Högskola. Rookie perioden började i torsdags och är redan trött haha bara tre veckor kvar då.. Jag ska iallafall börja plugga "International Business Management" utbildningen är på engelska så det ska bli spännande och en utmaning.

Här ser du några bilder på min studentlägenhet som ligger en liten bit från skolan/centrum. Är väldigt nöjd då det är mycket modernt & fräscht! Jag känner att jag inte behöver en mycket större lägenhet just nu.

Likes

Comments

Som nybliven student så är det väldigt viktigt för mig att jag vet vad jag spenderar mina pengar på. Du som student lämnar tryggheten hemma och ska nu klara dig på egen hand (för det mesta). Det är då viktigt att du har koll på din ekonomi eftersom det kommer blir mycket kostnader som student. Jag märker när jag nu håller på att flytta hur dyrt det är med att köpa saker till lägenheten bland annat. Som tur kan du köpa bra saker på IKEA till ett mycket bra pris. De flesta studenten lägenheterna i Sverige är ju anpassade för studenter som vill leva ganska billigt. Så i många kontrakt ingår el, vatten och värme osv. Vilket är bra att de kostnaderna ligger i hyran så vi studenter inte behöver betala olika räkningar utan allt kommer i en och samma räkning istället.

Som student så måste man tänka mycket på vad man lägger pengar på. Är det viktigare att köpa en bok till skolan eller köpa nya trendiga skor? Vad prioriterar du? Nu ska du klara dig på egen hand som student. Du får nog självklart stöd från din familj men för det mesta ska du klara dig själv.

En annan sak som är väldigt bra med Sverige är att studenter får ta lån utav CSN och har efter studierna 5 år på sig att betala tillbaka lånet. Detta har jag använt under mitt år i USA och fortsätter med när jag ska börja plugga i Västerås.

Om du vill ha vidare hjälp så finns flexlimit.se till din tjänst. Där kan du skaffa ett kontokredit och då behöver du inte låna eller använda mer pengar är nödvändigt. Detta tycker jag är en fanatiskt tjänst för just dig som har en tunn budget och vill ha hjälp.

Jag som student vet att jag måste tänka ekonomiskt och ha en budget. För det mesta så klarar man sig och allting går bra. Du kanske skaffar dig ett extra jobb som du kan lägga pengar på roliga aktiviter eller saker. Tänk bara smart och logiskt så kommer du klara dig utmärkt.

Likes

Comments

Hade en underbar kort resa med familjen till klacken utav Italien! Det var så sjukt vackert och havet var riktigt blått (bilderna talar sanning) vi hade supermysigt, gick runt massvis och besökte olika ställen och åt massvis utav god mat! Pizza, pasta, panini och glass.. Gissa om jag är taggad på träning nu? haha!! Nej men det var härligt. Imorgon får jag reda på vilken utbildning jag kommer in på till hösten, nervös!!

Likes

Comments

Avslutade dagen med avokado-toast efter ett tufft function-pass!!

Likes

Comments

Mille var på besök i några dagar vilket var supermysigt!!

Likes

Comments