Header
View tracker

Jag kan inte fatta att jag åker hem om en vecka. Om en vecka är jag hemma i lilla Finspång igen. Just nu längtar jag hem så himla mycket!! Bara att få sova i min säng igen längtar jag efter och bara ta det lugnt. Den 15e januari åker jag tillbaka för att skolan börjar igen den 17e på min tjugo årsdag... I början av denna resa var jag väldigt känslosam och saknade familjen. Det har varit en berg- och dalbana denna höst kan jag säga. Att flytta så långt hemifrån har varit jobbigt för mig och att klara mig själv. Jag känner dock nu att allting går bra och jag trivs här, jag är glad att jag beslöt att vara kvar en termin till. Är inte redo att lämna Santa Barbara ännu och vännerna här. Ska bli spännande att plugga nya kurser och träffa nytt folk, jag vet att vårterminen kommer gå så himla fort. Är "bara" borta i 4månader och kommer hem ide 17e maj. Lagom till mina kompisar student osv. Här kommer lite blandade bilder från min höst i Santa Barbara!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

I tisdags så var det flera hundar på skolan för att lindra studenternas stress inför finals-week! Det var så himla mysigt och alla elever var så lyckliga haha! Saknar verkligen vovven hemma!

Idag tog jag en promenad och köpte en acaibowl som är såååååå god!! Vill typ äta den varje dag! Har ingen business idag och nu är kl 12:30 och ska dra mig till gymmet snart! Ikväll blir det nog utgång men resten av helgen blir det plugg 😴

Likes

Comments

View tracker

Såg världens sötaste valp!! Fick klappa honom och han var så fluffig! Saknar verkligen att mysa med en hund, längtar efter Milton 🐶

Då har jag klarat av min första Black Friday! Var i stan redan kl 9 och började shoppingen. Gick själv och jag tycker det är skönt att göra ibland då alla vill till olika ställen och olika länge osv. Det var faktiskt inte för mycket folk, var helt okej! Trodde folk skulle vara galna typ men i Santa Barbara är det rätt lugnt på shoppinggatan. Shoppade nog rätt lagom, enligt mig iallafall hehe, skulle kunna köpt mycket mer haha!!

Var hemma igen runt tre och sitter nu på starbucks igen för att få wi-fi då problemet inte är löst än.. Alltid mycket folk starbucks helt sjukt, undrar hur mycket de säljer på en dag!

Likes

Comments

Första terminen på SBCC lider mot sitt slut och det är snart dags för finals exams. Jag tänkte i detta inlägg beskriva mina kurser lite kortfattat och hur jag tycker det har varit osv.

Först och främst så måste jag läsa mellan 12-15 units på mitt visum. Så jag läste 12,5 units denna höst. Wave Week (0,5) - intro vecka på skolan.

Business 101 - 3 units
Tis & Tors 11:10-12:30
Den absolut tuffaste kursen utav alla. Lärarna gör verkligen allt. Jag har haft en mycket bra lärare som heter Bonnie Chavez. Han är väldigt rutinerad och vet verkligen vad han pratar om, han berättar mycket om hans erfarenheter med business. I denna kurs behövde jag köpa en bok så jag fick en bok av en annan för 70 dollar så det var helt okej pris. Vill inte lägga pengar på en helt ny bok liksom. I klassen har vi en gång i veckan en "in-class" uppgift som är väldigt utmanande. Har lärt mig mycket så det var värt att ta kursen men man måste plugga för att klara sig liksom.
Betyg: ++++

Marketing 101 - 3 units
Mån & Ons 08:00-09:20
Denna kurs var speciell. Läraren var väldigt konstig, Julie Brown. Hon var virrig och inte lärt mig något från denna klass vilket är tråkigt eftersom jag tycker ämnet är intressant. Hon pratade liksom hon att hon flyger första klass typ.. Vi får varje vecka ett quiz och diskussion fråga som vi gör hemma. Vi håller på med ett grupp-arbete just nu då vi ska samla ihop 300 dollar för ett "non-profit" organisation. Jag rekommenderar inte denna klass, lärde mig mer marketing på business lektionerna faktiskt. Köpte också en bok för 140 dollar vilket sög..
Betyg: +

English 80 - 5 units
Mån & Ons 13:00-15:20
Skrivkurs, skrev sammanlagt 5 essays för denna klass. Så känner mig klar med att skriva essays hehe. Hade en äldre lärare som heter Elizabeth O´Scanlon. Hon var rätt bra och rättvis. Man kunde inte sova genom denna kurs om vi säger så. Väldigt mycket jobb för att få uppgifterna bra liksom. Inte en superkul kurs men perfekt för dig som vill skriva bättre på engelska liksom. Är glad att jag tog kursen men kommer inte ta någon mer engelska kurs i vår. Räcker med denna.
Betyg: +++

Life Fitness - 1,0 units
Tillgång till gymmet. Här måste man gymma minst 36 timmar för att bli godkänt och jag är på drygt 45 timmar så det är lugnt för mig. Vet dock många kompisar som har många timmar kvar haha. Gymmet var helt okej, lite konstiga öppettider på vardagarna(11-20), lördagar (09-15) och helt stängt på söndagar. Värt att ta om du vill gymma men inte skaffa ett dyrt gymkort liksom. Finns lite grupp-pass som spinning. Jag kör spinning varje tisdag och det var rätt kul.
Betyg: +++

Frågor, maila mig eller kommentera!

Likes

Comments

Igår hade jag marketing och engelska! Kan inte fatta hur lite tid det är kvar här! Om exakt 3 veckor så är jag hemma igen!! På förmiddagen gick jag till T-mobile för att skaffa mer surf då Wi-fi i huset inte funkar så satte mig på bibblan efter engelskan ett tag och surfade, helt sjukt vad beroende man är utav internet!

Så mysigt att State Street har börjat med julpynt, älskar det!!

Igår kväll kollade jag på bio med Johanna & Tim. Väldigt spontant, kom hem från gymmet 18:45 och 19:30 var vi påväg till bion! Vi kollade på Moana, den nya disney filmen såååååå himla mysig 😍 Den kommer jag se på flera gånger helt klart!

Nu sitter jag på Starbucks och kollar på datorn! Idag är det thanksgiving så alla butiker är typ stängda idag! Ikväll ska jag till några och bara äta en middag. Alla i huset är typ iväg så det är väldigt lugnt!

Likes

Comments

Lite bilder från vår utgång i helgen! Glömmer alltid bort att uppdatera men bättre sent än aldrig haha!

Likes

Comments

I torsdags efter business åt jag och Felicia acai bowls från skolans kafeteria, Natural Bowls! Det var så himla gott och blev mätt på det 😍 Efter det gick jag till internationella service avdelningen eller vad man säger. Frågade angående kurser till våren och fick lite hjälp med det! På kvällen kollade jag film med Felicia och Tove.

Igår kväll kollade vi på bio! Såg på Fantastic Beasts och den var rätt bra! Mysigt med bio..!

Imorse gick jag på en timmes promenad på piren! Det var riktigt härligt och man uppskattar verkligen omgivningen när man går och stannar upp och tittar på allting!

Likes

Comments

Här är lite bilder från helgen! Har varit härligt väder det är sjukt varm för att vara november. Idag är det 1 månad tills jag åker hem! Precis nu är jag i luften om en månad vilket är helt sjukt men är så redo!!

Likes

Comments